|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
![]() Mój tż nie gotuje ![]() Aczkolwiek chłopaki na spacerze, więc ja wizażuję i robię obiad jednocześnie ![]() A Twój tż chodzi z Wami?
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki i co Grażynka??
Robimy coś czy tylko gadamy, że robimy? Może do Eweski napisać czy ma jakiś pomysł.. do kogo napisać, gdzie uderzyć ![]() ![]() Dawno jej nie było, więc musialby priv polecieć.. Co myślicie? Ja pomieszkuje, w listopadzie będę na miesiąc.. mąż ma w planach przeprowadzkę na stałe już teraz, ja odwlekam w czasie ![]() W każdym bądz razie jesteśmy z tym krajem mocno wziązani.. TŻ i synek maja obywatelstwo, ja niby też będę mieć, chociaż mi nie zależy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też długo myślałam nad tym czy tutaj mieszkać, bo w sumie nie znam aż tk bardzo języka i wgl, no ale zdecydowałam się i mieszkamy tutaj i tutaj też urodzilam .. a ty gusia też rodziłaś w Niemczech, tak ? ja wgl się bałam jak to bd w szpitalu i wgl, ale dobrze bylo, były polskie hebbamy i dalam jakoś radę ![]() a co z tymi owocami ? jak mam je zrobić, bo już sama nie wiem.. ![]() może do moderatora trzeba napisać czy cuś ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nocka względnie..Moja królewna obudziła sie o 2 dostała butle i z powrotem do łóżeczka ,ale nie spała do 3,bo oczywiście musiała sobie pogadać i śpiewać ![]() Graża- łer ar ju ![]() Sandrunia- a ty z jakich okolic Niemiec? jeśli to nie tajemnica..Loluś-Ty też Niemcy? Jaka okolica? ![]() ![]()
#1655 | |
Raczkowanie
|
przeczytałam regulamin i pisze tam tak:
12. Reklama jest u nas płatna! Dotyczy to również wątków z prośbami o głosy w konkursach lub wszelkich innych, w których autor ma wyraźne korzyści materialne z ewentualnego spełnienia prośby. Za reklamę uznajemy między innymi linki do stron aukcji, sklepów lub serwisów prezentujących produkty i namiary na producenta (w tym również "blogi" ze zdjęciami produktów!). Reklama to wszelkie działania prowadzące do uzyskania korzyści materialnych i do darmowej reklamy stron zbieżnych z tematyką serwisu wizaz.pl (prywatne strony, blogi, galerie itp...) Użytkownicy o długim stażu mogą liczyć na złagodzenie kary w postaci samego upomnienia, ale przy recydywie, kara punktowa będzie podwojona. do ![]() może trrzeba poprosić żeby ze stałego bana na czasowy tylko zrobili.. bo usunąć to go raczej nie usuną ; / bo wszystkich muszą równo traktować, bo inaczej każdy by se robił co chciał .. co dziewczynyy ? ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
my koło Frankfurtu mieszkamy.. tzn. 70 km. a dokładnie Mettenheim, taka fajna, mała wioska ![]() tu tymi pociągami można się wszędzie dostac i szybko ;p heheh ;D o tyle dobrze ![]() Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-15 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
sandrunia1511 Tak, niedaleko Hanoveru mieszkam
![]() Jezykiem sie nie martw, nauczysz sie ![]() ![]() ![]() Ja tez rodzilam tu w De ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też tu rodziłam..Na opiekę nie narzekałam... Dziecko mi skrzeczy czas na karmienie i spacer ![]()
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-10-15 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
no niby jest, coś mi tu mówili o tym kursie, bo za darmo jest i wgl, potem egzamin, ale nie mam czasuuu ;/ a nie tak bardzo czasu jak się tam dostać, bo prawo jazdy olałam, bo boję się od jakiegoś jeździć autem i sama nie wiem dlaczegooo :/ ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
noooo . ![]() mażda z nas ma dalekooo ; / |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Raczkowanie
|
po środku nas Ania mieszka..
270 km do essen, ty gusia też jakoś tak .. :P ![]() kurde, nawet nie wiem jak sprawdzić pociągi w internecie tu w niemczech ;/ ehhhh . ![]() Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-15 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() Nie było nas, bo mieliśmy trochę problemów (tzn. ja miałam) Meldujemy się z Adriankiem w 5 części ![]() Co u nas? Wszyscy jesteśmy przeziębieni. Adrian ma zapalenie oskrzeli i najprawdopodobniej astmę. Jest właśnie na inhalacjach sterydowych. Choruje młody ogólnie już ponad tydzień i jakoś nie widać za bardzo poprawy. Dziś się rano przestraszyliśmy, bo Adiego złapał taki kaszelek, że zaczął się dusić ![]() I jeszcze lekarka mi powiedziała, że jeśli pali się w domu a jest dziecko do 2 r.ż to w razie gdyby działo się coś z dzieckiem to lekarz może odmówić leczenia. Troszkę wydało mi się to dziwne i się wkurzyłam, bo ja fajki rzuciłam a TŻ pali i że tak powiem troszkę było czuć od niego. Jeśli chodzi o rozwój Maluszka to mierzy 67 cm, waży 8000 g, idą mu ząbki, gaworzy, próbuje siadać i bardzo dużo się śmieje. A ja?? Schudłam bardzo i nie jestem z tego zadowolona. A przytyć teraz nie daje rady. Ogólnie TŻ chyba zrozumiał i przemyślał. Mieliśmy przerwę. Właściwie to rozstaliśmy się, ale wróciliśmy do siebie po jakimś czasie. W końcu zaczęło się układać, pomaga mi przy dziecku, nie uskutecznia padaczki (czyt. nie czepia się). Jest miły i szanuje w końcu to co ma ![]() Nie mam weny, żeby pisać. Muszę bardzo dużo nadrobić, żeby coś tam naskrobać odnośnie Waszych postów. Widziałam na wstępie, że Grazin jest zablokowana. Czemu? Co się stało?? Buziaczki A to Adrianek
#1662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ma wolne i zamiast zająć się małą czy coś to siedzi na dole u sąsiadaa ![]() a moja gadanie nic nie pomaga i czasami mam dość, mam ochotę zabrać małą i wyjść gdzie mnie oczy poniosą ; / ![]() nie mam się komu wyżalić, a mamie nie chce ![]() bo po co ... ; (((((((( Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-15 o 12:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- I wróciłam, bo mały zachorował, a ja tam nic nie załatwiałam z przychodniami... I to zabiżyło nas do siebie
![]() |
#1664 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i co się okazało to do pracy nie chodził i wgl, bo po co, jak mozna w domu siedzieć i nic nie robić .. jak przyjechaliśmy to było dobrze przez 3 dni i teraz znowu jest to samo, właśnie pojechał sobie gdzieś .. i nawet nic nie powiedzial .. już sama nie wiem co mam robić ; / Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-15 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Zakorzenienie
|
Hej Misiaczki, Flavio obudzil sie o 3ciej w nocy i nie spal do 4.30
![]() ![]() Martulka000 sliczny Adrianek, a jak sobie juz rezolutnie siedzi ![]() A wiecie co Wam powiem, ze wiekszosc dzieciaczkow karmionych piersia tez widze choruje, a ja myslalam ze na cycku to raczej zadziej sie przeziebiaja?! chyba sandrunia pisala o mrozeniu jablka, mysle ze owockow typu jablko to sie nie mrozi, ale nie wiem?! to co Kochane mowicie, ze na pierwszy rzut nie dawac gruszki, lepiej jabluszko? i co lepiej samej zetrzec czy kupic sloiczek? obawiam sie tych sloiczkow, bo kolezanka mi mowila, ze jak jej dzidzia posmakowala sloiczkow, to pozniej jej roboty zuper czy owockow nic nie chciala, pewnie te sloiczki sa jakos doprawiane? ![]() a wiecie robimy sobie z mezem prezent w postaci robota kuchennego bimby worverk, to niemiecka firma, gusiagatko pewnie zna ![]() ![]()
#1666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
Ja przepraszam, że w ogóle nie w temacie, ale przypomniało mi się:
Mimbi, ja już nie sterylizuję butelek, ale jakby co, to wrzątkiem służę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja Majusia sie normalnie wstydzi .. heheh . gdy zaglądamy do lustra śmieje sie i chowa głowę.. masakraaaa . ![]() Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-10-15 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Raczkowanie
|
Princi ja właśnie władowałam w Adunia pół bananka i daje mu jeszcze kurczaczkową polędwiczkę właśnie. Nic mu od tego nie jest. Adi nie chce jeść słoiczków w ogóle.
Antybiotyków jeszcze nie mamy
#1670 | |
Raczkowanie
|
Helloł
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
to co wpierw jablko potem marchewa? gruszki narazie nie? kurcze juz sie pogubilam pediatra mowil ze wpier gruszke pozniej jabko mozna tez banana a po 6tym miesiacu cukinia, ziemniak i marchewa
![]()
#1672 |
Raczkowanie
|
no ja zawsze czytalam i slyszalam zeby zaczac od jabluszka albo marchewki
![]() ![]()
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zaczyna się od ziemniaczka, marchewki albo jabłka. Gruszki Hipp są od 4 m-ca, ale innych producentów już od 6. Eda jadł i nic mu nie było. Ale dziewczyny pisały, że były przeboje. Ja bym na Twoim miejscu zaczęła od jabłka, bo Flavio miał problemy z brzuszkiem, a jabłko dobrze działa na układ trawienny.
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczęta!
![]() Mam dla Was chwilę, bo dzidzi śpi. Dziś urządziła pobudkę od 5 rano, więc żłopię kolejną kawę i idę wieszać zaraz pranko ![]() Obiadu nie robię, bo jestem dziś sama cały dzień, zjem omleta. princi, we Włoszech może inne zwyczaje żywieniowe. Z resztą sama zobaczysz na jakie owocki/warzywka Flavcio dobrze reaguje, a na jakie nie. Słoiczki nie są niczym doprawiane ![]() przyrządzać posiłki to ja bym nie dawała raczej startego surowego tylko ugotowane i zblendowane. Czy to jabłko, czy marchew czy cokolwiek innego. Gratuluję kupna robota kuchennego ![]() Martulka, witaj! ![]() ![]() Ale zimnica na dworze! Brrrrr....
#1675 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zamienianie się jest fajneeeee ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1676 | ||||
Rozeznanie
|
MoniaK, zosiaaa gratuluję przespanych nocek
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
Dzień dobryyyyy!
Chciałam się pochwalić, że MAMY ZĄBKA!!! ![]() Od kilku dni Misia miała opuchnięte dziąsełka i namiętnie szarpała się za uszka. Dzisiaj rano chyba się przebiła lewa dolna jedynka, bo widać malutką kreseczkę i wyczuwam pod palcem takie stwardnienie ![]() Mam też malutkiego stracha jak to teraz będzie z UU ![]() ![]() Doczytałam też, że zbanowali Grazin. Podpisuję się również pod petycją o jej przywrócenie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Mam pytanko do Andziot czy już w tym wieku 4,5 miesiąca widać u dzieci preferencje do używania konkretnej reki?? bo mój Maciuś jak mu sie da zabawkę do prawej to przekłada do lewej i się wtedy nią bawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też się przyłączam do tego pytania, bo Misiunia też przejawia preferencję do używania lewej strony. Wszystkie umiejętności typu podnoszenie zabawek rączką czy wkładanie stópki do buzi zaczyna od lewej strony. Prawa strona bardzo szybko to potem nadrabia. Moja Mama też mi zwróciła na to uwagę. Ja jestem leworęczna i zastanawiam się czy Misia mogła tą skłonność przejąć dziedzicznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:57.