|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Cytat:
![]() jedno jest pewne, wracam do moich ukochanych barw - brzozowej i czarnej rzepy - te szampony sa niesamowite, działają na mnie lepiej niż odżywka, może pomyślicie że to dziwne ale wrażliwe wlosy takie jak moje reagują bardzo na szampony, mój mąż nawet sie pyta co mi sie z włosami stało, a isanka posłuży mi jako żel do mycia czegokolwiek, np podłogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
Raczkowanie
|
Ale moje wlosy są zmienne...
Wczoraj po ręcznikowaniu, ugniataniu i spięciu w koka miałam cudne fale, włosy były puszyste i odbite do skóry, a dzisiaj ? Tragedia, mega drobne fale i klapnięte... Nie ogarniam ![]()
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam skalpu. Przetłuszcza się, tłuste miejsce z tyłu głowy nadal aktywne, do tego łupież tłusty z suchym. Czy to mycie Alterrą, Facelle czy szamponem z SLeSem- zawsze to samo. Długość włosa doprowadziłam w miarę do normalnego stanu. Stąd apel do Was: czy znacie w Katowicach albo okolicach dobrego dermatologa (wiem, brzmi jak oczekiwanie cudu
![]() ![]() I taki dobry akcent: maseczka marion do farbowanych okazała się niemal strzałem w dziesiątkę. Polubiliśmy się. Wersja do blond włosów ma fajny kolorek i zapach ![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1655 |
Zakorzenienie
|
W Sosnowcu w drogerii Jaśminowej na Modrzejowskiej
![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
#1657 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak żądanie od kogoś tego rodzaju podejścia do swojej pracy jest zwyczajnie chamstwem w mojej opinii. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moje włosy najwyraźniej nadają się do noszenia maksymalnie do obojczyków i nic na to nie poradzę. ![]() Woda mineralna może zniszczyć włosy. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 |
Raczkowanie
|
a dlaczego do płukanki octowej polecał ktoś tutaj ocet jabłkowy a nie inny? bo widzialam dzis w sklepie ze sa jakies inne, ale wzielam jabłkowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Fubizka moze taki ich "urok" poprostu...
![]() ![]() Zresztą jak ja nie będę widziała efektów po kilku miesiącach takiej pielęgnacji to też olewam to i wracam do prostownicy, bo takie pielęgnowanie dla samej zasady to dla mnie nie ma sensu, włosy mają być ładne i koniec kropka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
Obcięłam ze 3cm
![]() ![]() ![]() Papiszynka - nie miałam jej, spróbuję. ![]() Ja już jakiś czas temu olałam naturalną pielęgnację i stosuję silikony, bo inaczej mam taki puch, że nawet w związanych wyglądam, jak strach na wróble. Ja do prostownicy nie wrócę, bo ona jednak niszczy włosy, szczególnie takie słabe jak moje. Są ludzie, którzy latami prostują i nic się im z włosami nie dzieje - to nie ja ![]() Jednak z inwestowania nie wiadomo ile czasu i pieniędzy we włosy, to ja już zrezygnowałam, bo nie robię tego z nudów, tylko dla ładnych włosów. A skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1661 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie Dziewczyny, długo zwlekałam z napisaniem z prośba o pomoc, ale w końcu się przełamałam. Aż wstyd przyznać (patrząc na stan moich włosów), ale pielęgnacją na poważnie zaczęłam się interesować w marcu. Niestety nie mam zdjęcia z tamtego okresu, ale moim zdaniem włosy teraz (podczas, jak mi się wydaje, dość intensywnej pielęgnacji) nie wyglądają wcale lepiej niż wtedy. Farbowałam włosy tylko raz, jakieś 4 lata temu farbą Palette, później co jakiś czas hennowałam je Venitą, a w marcu skusiłam się jeszcze na toner, który podobno nie szkodzi włosom. W tej chwili jest to mój naturalny kolor. Włosy olejuję raz w tygodniu (na całą noc) różnymi olejami: alterra, oliwa z oliwek, kokosowy,amla, ostatnio najczęściej Khadi. Olej zmywam alterrą, na to najczęściej jakaś maska (najczęściej jest to bingo z masłem shea, który jak dotąd służy mi najlepiej). Inne maski, których używam to henna wax pilomax i alterra. jeśli nie kładę na noc oleju, to myję włosy odżywką isana babassu lub bingo z shea. wcześniej myłam też delikatnymi szamponami: timotei bez silikonów i sls itp oraz babydream. Odżywki do spłukiwania: garnier aik, alterra, nivea long repair. Co 2 tygodnie oczyszczam je joanną z rzepą. Końcówki zabezpieczam kremem z biedronki z masłem shea oraz jedwabiem biovax. Piję pokrzywę od 3 tygodni. Na zdjęciu umyte isaną, na to odżywka alterra. Są po całodziennej kitce stąd to dziwne "wybrzuszenie" pośrodku. Są chyba wysoko porowate, bo podczas wilgoci straszliwie się puszą czasem kręcą, a schną również bardzo szybko - ok 1,5h. Mój problem to głównie suchość włosów, ich puszenie, brak połysku, notoryczne łamanie się i rozdwajanie zwłaszcza z przodu) tuż po wizycie u fryzjera... Z resztą jak widać. Co jest nie tak z moją pielęgnacja? Dziewczy pomóżcie, bo jak patrzę na włosy niektórych z Was po miesiącu pielęgnacji i porównuje je z z moimi po prawie półrocznej, to mam ochotę stwierdzić, że moje włosy po prostu już takie są i rzucić tę całą pielęgnację...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dokladnie się z tobą zgadzam w KAŻDYM ZDANIU. Aż mnie szlag trafia bo to co obetnę to już odrazu musze ściąć bo końcówki, suche, rozdwojone - no doslownie SŁOMA. A broń boże wyprostuj pare raze końce... PRZESUSZONE NA WIÓR NIESAMOWICIE. Mam dziś takiego włosowego doła... Oczyściłam je dziś malwą z rzepą chyba,nałożyłam Isane , zmyłam. Po wyschnięciu pasma od karku tak się pofalowały że aż buzowało we mnie. Resztę włosów mam całkowicie prostą, ale te pasma ![]() ![]() Pięlegnacją zaczęlam sie interesować w styczniu. To wtedy zaczęłam używać masek z jajka, rycyny, cytryny,oliwy , zrezygnowałam z silikonów (czasem użyłam), końcówki ZAWSZE ZABEZPIECZAŁAM, olejowałam kokosem i alterrą (do tej pory). Czasem zwątpilam i był czas kiedy było mi wszystko jedno (BD i odżywka zwykła). Piłam drożdze, zero efektów, nic szybciej mi nie podrosło... Ja na nie patrzeć nie mogę, a w krótkich się brzydko czuje ![]() ![]() ![]() Z włosów byłam zadowolona tylko raz. Po uzyciu 1szy raz maski WAX. Były takie gładkie i ładne ze aż miło dotykać.
Edytowane przez ejzii Czas edycji: 2012-08-06 o 20:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam na opinie dotyczace odzywek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja teraz się skupiam na maskach, olejowanie schodzi na dalszy plan ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Przyczajenie
|
![]()
[QUOTE=Papiszynka;35731654]Masz wg mnie bardzo ładne włosy więc nie wiem co poradzić
![]() Dziękuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obcięłam i wyglądają trochę lepiej, bo najgorsze były te końcówki, po prostu masakryczne, ale co z tego jak za miesiąc będzie ten sam problem. ![]() Ja też nienawidzę siebie w krótkich włosach ale chyba nigdy nie osiągnę tej długości, którą chcę, bo cały czas dochodzą do tego momentu i muszę znowu obciąć ![]() Dlatego ja olejuję na mgiełki albo inne takie, ale to dawało efekt do czasu. Teraz efektu ZERO. Edytowane przez Fubizka Czas edycji: 2012-08-06 o 21:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 |
Zadomowienie
|
A co sądzicie o mgiełce z...soku z aloesu?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i zawsze powtarzam 'jeszcze zobaczycie jakie będę miała włosy' , dziś już w to przestałam wierzyć ![]() ja końcówki podcinałam nozyczkami ale tak wyłapując je tylko ale chyba tylko mi zmiażdzyły te włosy, a dałam za nie 60zł ![]() Dodałam zdjęcie w podpisie ale ono nie oddaje "uroku" moich prawdziwych włosów. Naprawdę one są SUCHE, a te pasma od karku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekam na promocje w SP i wtedy zacznę działać ![]() ale szczerze przyznam, że nie zastanawiałam się nad rozcieńczaniem, chociaż może powinnam ![]()
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Rozeznanie
|
mało tego, ostatnio były przetluszczone juz pierwszego dnia na wieczór. Musze je myc codziennie niestety.
Dobra wezme te pasma pomokrze troche wodą i alterrę naloże, a jutro cały dzien w koku. Jeszcze się nie poddam, kupie chyba Lbiotice maskę, skoro maski lepiej nawilżają... ale to tez tydzien musze czekac bo tu na wsi gdzie ja kupie ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- spróbuje teraz olejować na mokro jeszcze. bo zawsze na sucho olejowałam. Dokupie l'biotice maske, jaki olejek nawilżający taki do 15-20zl polecacie? Drugi raz alterrę kupić, czy jakiś arganowy, etc?a może dabur amla? tylko ten do ciemnych? (będę farbować na rudo niedlugo)
Edytowane przez ejzii Czas edycji: 2012-08-06 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to i ja sie wypowiem ![]() ![]() no to wtraciłam swoje 3grosze ![]() a moze olejowanie Ci nie słuzy?to zrezygnuj,mi nie słuzy niestety,moim zdaniem nei ma co przesadzac jak włosy maja ładniej wygladac po silikonowych maskach to trzeba ich uzywac i tyle ![]() Edytowane przez danana Czas edycji: 2012-08-06 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Rozeznanie
|
na żywo nie widziałas:/ na tym zdj udalo sie troche załapac
![]() |
#1675 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zasadnicze pytanie
![]() Z maskami kiepsko, używałaś do tej pory dwóch? Masz rozdwojone końce, ale włosy bardzo ładne, powinnaś je podciąć i moim zdaniem zmienić diametralnie pielęgnację, przede wszystkim nie rezygnowac z silikonów... Teraz wyjdę na tą złą namawiającą wszystkich na używanie silikonów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1677 |
Zakorzenienie
|
Hehe, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
![]() Po dzisiejszych jazdach byłam w takim stanie, że musiałam sobie poprawić humor. Postanowiłam więc dać maskę (Alterra) na suche włosy - musiałam je jednak trochę pomoczyć, bo są za grube, żeby maska dotarła do wszystkich. Wzięłam i je spięłam klamrą. Po półtorej godziny (bo łazienka zajęta ![]() Efekt świetny. W końce jeszcze wtarłam olejek Alterra migdały (kocham ten zapach ![]() Delikatne falki się zrobiły i błyszczą jak szalone. Polecam taki sposób pielęgnacji. U mnie strzał w dziesiątkę. Dużo lepszy niż po całodniowym olejowaniu, myciu delikatnym szamponem, masce, odżywce d/s, b/s i kremu w końce ![]() Kierowca ze mnie marny, ale włosy mi humor poprawiają ![]() ___ A dla tych wszystkich marud: Pojedźcie sobie kiedyś do typowo wczasowej nadbałtyckiej miejscowości i zobaczcie jakie tam kobiety mają straszne włosy (wiem, bo byłam). Wtedy uwierzycie, że macie naprawdę piękne włosy ![]()
![]() |
#1678 | |
seriously? no.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
20.01.2012 - pierwszy krok do zdrowych, pięknych i długich włosów ![]() 3.12.12 : 44cm CEL: 60 cm ![]() Moje włosy Edytowane przez Lethie Czas edycji: 2012-08-06 o 22:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1680 |
Rozeznanie
|
czyli domową mgiełke? półproduktów zadnych nie mam, będę psikać wodą i później olej, albo po prostu je namaczać z ręki wodą, tylko nie wiem jakie oleje dokupić, bo alterra sie konczy, został kokos i rycyna(nie znoszę zapachu i konsystencji)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.