METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-23, 12:43   #1681
kasienkakg
Zadomowienie

Dot.: Projekt pokoju - wystrój, malowanie

A ja swoj przyszly pokoj pomaluje na 3 kolory: bordo, kosc sloniowa i purpurowy. Ma 26 m2. Bede musiala wydzielic w nim czesc sypialniana i czesc salonowa ;P Czes sypialniana bedzie glownie na kosc sloniowa i kawalek na bordo,a czesc dziennna tez glownie na kosc sloniowa i kawalek wyeksponuje na purpure. Prawan bedzie odgradzzac obie czesci tak zeby z czesci dziennej nie bylo widac bordo. Natomiast ta kosc sloniowa bedzie laczyc obie czesci. Uwielbiam mocne nasycone kolory. Ta czesc purpurowa bedzie na 1/3 sciany, najbardziej wyeksponowany i tuz przy drzwiach, blizej okna bedzie kosc sloniowa i namaluje kolibry albo motyle purpura na tej kosci sloniowej, ktore jakby beda leciec na purpure i tam niknac. Tak sobie wymyslilam Ciekawe jaki bedzie efekt koncowy. Dodam,ze pokoj jest brdzo jasny, Ma balkon i az 3 okna
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-23, 16:25   #1682
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Dot.: Projekt pokoju - wystrój, malowanie

a moze zolty?
Stary 2007-05-25, 10:36   #1683
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: pokoj od podstaw - potrzebna pomoc

Przy brazach szary odcien scian nie bedzie harmonizowal. Musisz raczej isc w cieple odcienie. Moze energizujacy pomarncz na sciany?
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 09:47   #1684
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: urządzania pokoju - teraz mój

Zanim zaczniesz remont pokoju najpierw zrob porzadek. Jestes w wieku, w ktorym sie bawisz maskotkami? Jesli nie, wywal wszystko lub oddaj do domu dziecka. To samo ciuchy - jesli jakiegos nie zalozylas przez rok. Spakuj lub wywal.

Druga rzecz - masz bardzo ciemne meble w malym pokoju. Do tego ta nieszczesna boazeria, ciemny dywan i szara tapeta na scianie.

Zacznij od boazerii - zetrzyj stary lakier i pomaluj rozjasniajaca lub wybielajaca lakierobejcą do drewna. Poniewaz jest na lozkiem mozesz do niej przypiac tez pinezkami jakis rozjasniajacy material.

teraz sciany - tapeta jest w dobrym stanie. Starczy ja przemalowac w jakis jasny kolor.

Dywan zmień na jakis jasny chodniczek. Zaslonki pomniejszaja pokoj. Zostaw tylko firanke. Mozesz ja nawet lekko skrocic do 2/3 wysokosci okna. Parapet moze sie stac sie wtedy dodatkowa polka. Mozna na nim postawic lampke nocna, czy wyeksponowac te duzy koralowiec?

Teraz rozejrzyj sie po polkach na meblosciance - masz je prawie puste. Jestes pewna, ze potrzeba ci tyle szaf? Moze jeden regał lub nadstawke na regal rozebrac i schowac tymczasem do piwnicy? Reszte rzeczy ze zlikwidowanych szaf pochowac w koszykach i kolorowych kartonach poustawianych na tych pustych polkach. Kolekcje figurek i co tam jeszcze masz lepiej wyeksponowac na waskiej polce umieszczonej nad wersalką (latwo ja bedzie przykrecic do boazerii)
Zwlaszcza ta naroznikowa poleczka, gdzie teraz stoja maskotki jest typowym zbieraczem kurzu.
Pamietaj, ze wysokie meble zmniejszaja optycznie pokoj.

Teraz kolory. Dalabym sciane w jasnym zoltawym bezu lub bardzo robielonym blękicie, by pasowalo do mebli. Jasna narzuta na lozko i blekitny chodnik na podlodze. Obrazek z jesiennym widoczkiem nie pasuje zupelnie kolorystycznie.

Na szybie drzwiowej naklej fototapete z plaza i palmami lub jachtem na morzu.

Zastanow sie czy nie przelozyc miejscami stolika pod TV i tego regalu z naroznikiem, co stoi naprzeciw drzwi?
Albo taka zmiana jak ponizej - regal zasloni ci boazerie. A nad telewizorem zawiesisz polki na ksiazki albo duzy obraz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (15,0 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez Elfir
Czas edycji: 2007-05-28 o 10:07
Stary 2007-05-28, 10:10   #1685
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Co do lampy... zależy jaki wybierzesz motyw przewodni pokoju, jesli zdecydowałabyś sie na romatyzm to ta lampa zdecydowanie nie pasuje.
Alez jak najbardziej pasuje! Papierowe abazury sa bardzo plastyczne. Starczy, ze np. pomaluje go delikatnym rozem i poprzyczepia sztuczne rozyczki. Albo podokleja ozdobna tasme z pasmanterii.
Stary 2007-05-28, 10:46   #1686
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: jak odnowić te meble? jak przerobić pokój?

Zanim zaczniesz myslec o kolorach - pierwsza rzecz to ustawienie mebli. Spojrz: masz jedna sciane zawalona mebloscianka i druga pusta z kanapa. Przez co jedna strona wydaje sie nieproporcjonalnie ciezsza od drugiej. Na dodatek wielka szafa ubraniowa stoi pośrodku zamiast gdzies w kącie.

Na twoim miejscu meblami przede wszystkim zawalilabym sciane na ktorej sa drzwi. Zmieszcza sie tam przynajmniej dwa moduly: szafa pelna w kacie i ten regal co jest przy oknie, przy drzwiach. Teraz druga rzecz - zauwazylas, ze polki na waskim regale przy oknie i tym na samym koncu pokoju masz prawie puste?

Z waskiego regalu usun dwie szklane półeczki i wstaw polke jedna, pośrodku wysokości. Teraz zmieszczą się tu ksiązki.
Z regału z konca pokoju usun dolna półkę - wejdzie tam telewizor.

Kolor sciany jest fajny, ale wymagałby innego odcienia mebli (np. ecru, bieli).
Aby zakryć podloge, pomyslcie o polozeniu wykladziny dywanowej. Szybko i prosto.
No i zaslonki - zmniejszaja pomieszczenie.

Propozycja przestawienia mebli:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (15,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2007-05-28, 11:44   #1687
*IgA*
Przyczajenie

w moim pokoju zrobilam juz 'porzadek'. maskotki, mapy, obrazki sa juz pochowane. narazie pomalowalam sufit, kaloryfer, okno, drzwi na bialo jak bedzie trzeba pomaluje na inny kolorek dzieki Elfir za tak ogromna informacje co powinnam zrobic ktos inny mi juz doradzil abym tez pomalowala bejca boazerie ale na ciemniejszy kolor i chyba wole ciamnieszy choc wiem ze pomniejszy pokoj, z tapeta sie zgadzam bedzie jasny jakis kolorek koniecznie tylko najpierw boazeria, i chyba zastosuje sie do tego aby alikwidowac firanki bo faktycznie troche pomniejszaja a za to po bokach beda takie firanko zaslony (przezroczyste kolorowe cos) bo mam w pokoju pierzastego przyjaciela (ktorego nei mam na zdj) wiec okna zasloniete w czasie latania musza byc i teraz chetnie bym zmienila meble ale takiej mozliwosci nie ma i czy musze miec ich az tyle? wydaje mi sie ze tak bo jakos przemyslalam i moj pokoj to moj maly swiat gdzie wszystko mam, pokoj to nei tylko sypialnia a ja z natury jestem nie dosc ze balaganiara to chomikuje wszystko a tak w ogole to wpadlam na pomysl (po przegladnieciu gazet typu ikea, wnetrza) zeby zrobic pietrowe lozko a pod spodem jakis stoliczek z fotelami jakimis fajnymi, dobry pomysl czy nie? i jesli komus bardzo by si enudzilo to moze zechcial by zrobic taka wizuacje mojego pokoju
*IgA* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-28, 15:56   #1688
basiaczek511
Raczkowanie

skoro boazerii nie dsa sie zlikwidować to według mnie najlepiej jakies plakaty, warto iśc do kina poprosić plakaty jakiś różnych filmów , najlepiej z cztrech a nawet pieciu i poprzyklejać na boazeri aby ją w pełni zakryć. MOże dobrze byłoby kupic jakies pare metrów materiału albo jakiś ciekawty koc w jednej tonacji i zakryć nim kanape, najlepiej co w kolorze turkusowym i na to poduszki jakies aby pasowały do tonacji plakatów. Zlikwidowałabym firanki jakby się dało i zostawiła tylko zasłony, tyleże jakieś inne w Ikei są świetne. w Jakimś mocnym kolorze. A i jeszcze dywan trochę niepasuję wiec fajnie byłoby go usunac vo nie masz brzydkiej podłogi. Pozdejmowqac obrazki i mapy, i te wwszytskie miski a zamiast tego wazony, świeczki jakieś ładne pudełeczko na biżuterie na wierzchu, a na szafe można kupić w Ikei fajne pudła w odpowiednim kolorze i tam dac te wszystkie figurki.

basiaczek511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-28, 16:11   #1689
Elfir
Zakorzenienie

Jesli wysokosc pokoju jest standartowa (2,5 m) to w upaly bedzie ci na antresoli duszno. Mysle ze nie masz miejsca na takie konstrukcje - zobacz, ze antresola jest podparta na wysokich podporkach/nogach/kolumnach - bedzie ci stac takie cos na srodku pokoju i utrudniac komunikacje.

Jesli myslisz o zmianie mebli i masz kogos z zacieciem stolarskim pod reka to lepszym wyjsciem bylby podest pod ktory mozna byloby pakowac pudla z rzadko uzywanymi rzeczami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (76,6 KB, 124 załadowań)
Stary 2007-05-28, 16:47   #1690
*IgA*
Przyczajenie

ale ty masz fajne pomysly i ze chce ci sie takie pelne rys robic ale ja raczej nei mam mozliwosci zmiany mebli wiec tak zostanie i tez nie mam pomyslu zeby jakos zmienic uklad bo ta narozna szafa mi przeszkadza ... musze chyba dosc sporo pomyslec. a tak nawiasem mowic zawsze myslalam ze mam 'szczescie' majac boazerie ze to tak fajnie i przytulnie si erobi a tu zonk jednak nie, jednak wiekszosci si enei podoba i mowia o wywaleniu tego ...
Stary 2007-05-28, 16:53   #1691
Elfir
Zakorzenienie

Boazeria dobrze wyglada w duzych pomieszczeniach z ciezkimi, angielskimi meblami.
Wyobraz sobie, ze twoj pokoj jest wiekszy. Posrodku masz wielkie, stylowe biurko, przy sciane z boazeria dwa fotele w zielonym pluszu i stolik brydzowy. Na scianie obraz z mysliwska scenka. Po przeciwnej stronie biblioteke od podlogi do sufitu. A w oknach aksamitne zielone zaslony. Na podlodze perski dywan, w ktorym mozna brodzic.

Wtedy boazeria wyglada rewelacyjnie

Dziewczyny "zjechaly" twoja boazerie, bo pokoj sprawia bardzo ciemne i ciasne wrazenie. Ciemna boazeria daje wrazenie mebla a nie sciany.
Dlatego byly pomysly, by ja rozjasnic. Bladoniebieski lub bladoliliowy kolor bejcy "przecierany" z biela swietnie by wygladal, gdybys chciala zrobic sobie pokoj w stylu prowansalskim.

Ja ci proponuje przelamanie "wagonowego" ukladu przestrzennego poprzez zmiane ukladu mebli.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-28, 16:57   #1692
*IgA*
Przyczajenie

o boze chyba takie wnetrze przerazalo by mnie bo to nei moj styl a ty w ogole studiujesz cos na ASP czy to tak z zamilowania (to tak z czystej ciekawosci pytam) i zaraz ide sie troche posprzatac w pokoju i zrobie pare fotek i wrzuce, moze bedzie troche lepiej widac jak juz 'niczego' nie ma
Stary 2007-05-28, 17:04   #1693
Elfir
Zakorzenienie

Swego czasu mialam fiola na punkcie wazonikow, swiecznikow, muszelek, figurek itp dupereli. Teraz to wszystko lezy na pawlaczu spakowane a ja mam niewiele powierzchni do sprzatania bo nie musze miec tyle polek i regalow na to wszystko.
Naprawde nie wyobrazam sobie czym mozna zapchac tyle szaf w pokoju Moge sie zalozyc, ze spokojnie daloby sie jedna rozebrac i wyniesc. Spojrz ile miejsca zajmuja ci w regalach te bezsensowne i nieustawne poleczki. A moglyby tam byc miejsca na ciuchy. Dlatego postaralabym sie znalesc pudla/koszyczki dopasowane wielkoscia do tych poleczek i umiescila w nich bielizne/skarpetki/rajstopy/rekawiczki/szaliki itp.

Ja praktycznie w domu mam szafe z prawie samymi rurami na ramiaczka - nie skladam ubran, tylko wieszam: bluzki, swetry, kurtki, spodnie, spodnice, sukienki. Na nielicznych polkach stoja wylacznie pudla z posciela, pizamami i duperelami.
Dlatego tak chwale systemy typu "komandor" - czlowiek moze sobie sam uksztaltowac wnetrze szafy.

PS. jestem z zawodu projektantem....ogrodów
Stary 2007-05-28, 17:24   #1694
*IgA*
Przyczajenie

oo projektant ogrodow tez by mi sie przydal na dzialke
Stary 2007-05-28, 17:54   #1695
*IgA*
Przyczajenie

no to nowsze zdj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moj1.jpg (72,5 KB, 179 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moj2.jpg (77,5 KB, 177 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moj4.jpg (45,4 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mp1.jpg (98,7 KB, 129 załadowań)
Stary 2007-05-29, 09:27   #1696
Elfir
Zakorzenienie

Teraz widac troche lepiej twoj pokoj. BTW. Strasznie poszatkowane te regaly. Ani porzadnej polki, ani szuflady ani szafki. Przerost formy nad funkconalnoscia.

Teraz spojrz ile polek masz w praktyce pustych (to, ze cos sie na nich znajduje, nie znaczy, ze sa wykorzystane . Te regaly narożnikowe mozesz spokojnie rozlozyc i schowac do piwnicy.
Teraz reszta polek. Regal, ktory stoi przy biurku - dolna polka jest pusta, na drugiej lezy calkowicie niewidoczny kawalek koralowca, na trzeciej cos niewidocznego a na piatej od dolu drewnany domek Jedym slowem tyle straconego miejsca. Kup lub skombinuj zwykly karton, oklej papierem do prezentow i spakuj tam wszystkie luzne notatki "ktore kiedys sie przydadza", pamiatki "sentymentalne" i postaw na gorze regalu.
Teraz regal przy scianie naprzeciw okna. Na dole masz wiaderko i jakis worek - przygotowanie do remontu? Jesli nie, to tez zapakuj do kartonu. Kasiazki zmieszcza ci sie chyba wszystkie na dolnej polce i znow pozostaniesz z pustymi polkami na gorze.
Mam wrazenie, ze stawiasz na tych polkach cokolwiek, byle nie staly puste
Moim zdaniem lekko moglabys zerezygnowac bez problemu z jednego segmentu regalu. IMHO zbyt ciezkie wrazenie sprawia ta czesc nad biurkiem. Zamiast tego dalabym proste polki.

Moze by tak koralowiec wlozyc do takiego wazonu-kuli. Na dno dasz bialy piasek kwarcowy, na to koralowca i obsypiesz muszelkami? Taka dekoracje ustaw na oknie.

Rury od C.O. przy tapczanie mozna zaslonic takim wiszacym pojemnikiem z IKEA (Minifangst). Mozesz tez przesunac lozko blizej szafy a w narozniku dac ktoras z naroznikowych polek i zapchac ja ksiazkami. Albo poprzekladac meble jak ponizej.

Poduszek nie trzeba bylo wywalac, tylko ujednolicic kolorystycznie pokrowce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (11,0 KB, 16 załadowań)
Stary 2007-05-29, 09:39   #1697
*IgA*
Przyczajenie

meble 'tworzyl' moj tata (ale to dluga historia)... dlatego tez mi si enei podobaja bo mam duze problemy z np ustawieniem klatki dla papuzki (teraz sciagnieta bo smierdzi farba jeszcze), czy nawet k kiedys chcialam cos kupic np lampe stojaca na podlodze tez sie nie dalo bo nie mam gdzie ... i wlasnie zastanawialam sie nad usunieciem jakiegos z regalu to jaki=os mi si eto nei widzi co tam mozna bylo by wsadzic ... ale to jeszcze do przemyslenia a poduchy sciaglam narazie bo malowalam i wszystkie bylo w folii no i nie dalam bo teraz tam nei spie polka naprzeciw okna (to wiaderko i siatka) to nei jest ich stale miejsce w wiaderku sa narzedzia do 'remontu' probowalam odkrecic biurko i przestawic odwrotnie nie udalo sie... narazie ... i chyba faktycznie kladlam na polkach byle by je zapelnic czyms byle by cos bylo i stad te roznosci wszelakie (maskotki, skarbonki)

p.s. drewniany domek to skarbonka i ta cala 'scianka' to tak na odwal sie wszystko polozylam co w trakcie sprzatania nei mialam gdzie dac
Stary 2007-05-29, 21:46   #1698
flippi
Przyczajenie

Mały pokój

Hej hej Planuje remont pokoju (3,5m x 3,5m) Lecz nie mam w ogóle pomysłu. Jezby bylo latwiej to mam 14lat i chce zeby tak meble byly rozmieszczone zeby bylo praktycznie i fajnie. Mam tez zwierzęta (szynszyle) co ich klatka tez troche zajmuje. Chcę aby w pokoju był i komputer i TV. Mieszkam w bloku i pokój mój musi pełnic taką funkcje: takiego jakby dziennego (zebym mogła posiedziec z przyjaciółkami), takie małe biuro (komputer) i sypialnia

Prosze jeśli macie jakis pomysł prosze prosze prosze pomóżcie mi!!

moj e- mail to tyska93@gmail.com

(nie patrzcie na nick bo jest on mojej siostry ;])

Z góry dzięx
flippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 09:04   #1699
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Mały pokój

A gdzie drzwi i okno? Jakie sa duze?
To ma duzy wplyw na rozmieszczenie mebli.
Zrezygnowalabym na twoim miejscu ze stawiania telewizora. Zamiast tego zainstalowalabym w komputerze karte telewizyjna. Tak pozbedziesz sie przynajmniej jednego grata.
Stary 2007-05-30, 15:32   #1700
bystok
Raczkowanie

Dot.: jak odnowić te meble? jak przerobić pokój?

dzięki Elfir za podpowiedzi. Niestety tam gdzie umieściłaś biurko jest wejscie na balkon. Natomiast pozostały układ jest ciekawy. Teraz na weekend jadę do domu, ale mąż nie więc roboty dalej się odwlekają. Ehh, dość mam.
Muszę mieć zasłonki, bo słońce mocno operuje w te okna i nie da rady wysiedzieć w pokoju bez zaciemnienia.
bystok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 18:09   #1701
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne
urządźcie

a więc w załączniku jest plan naszej zagospodarowanej góry 4 to sypialnia moja i tż tam stoi też łóżko macaka( nie używane ostatnio) i telewizor w 1 jest komputer i moje biurko do pracy( oba na niebiesko) oraz dużo szafek( na zielono) na czerwono zaznaczyłam okno i drzwi.

i teraz macak rośnie i niech ma ona i my troszkę swobody ( nasz pokuj zostawiam w spokoju - narazie) z pokoju Tusi chcę wyrzucić meble i wstawić tam jakiś fotek do siedzenia stolik, biurko , szafkę na tv- w przsyszłości i małą szafeczkę. w pomieszczeniach 2 i 3 jest spadzisty sufit więc troszkę mało miejsca do popisu ale tam gdzie jest garderoba wstawiłabym materac macaka, jakieś małe pułeczki na zabawki a w pokoiku obok( 2 ) będzie miała garderobe żeby już żadnych szaf nie pakować do pokoju. na drugim planie jest mój przykładowy układ po zmianach . myślę że jest ok ale co więcej głów to więcej pomysłów.

i jeszcze kolor ścian to tropikalna pomarańcza a sufit jest w kolorze szafranu, niechcialabym zabardzo zmieniać koloru ewentualnie troszkę czymś przełamać, okna i dzwi są żółte ale pomaluje na biało albo szafran bo jest troszkę zbyt pobudzający. podłoga jest z jasnych paneli które muszę na środku zakryć dywanem, niestety troszkę są już sfatygowane,
dodatkowo kupiłam pudła z pandragona na zabawki (jedno na zdjęciu) i mała ma firaneczkę ze snieżką.

was moje drogie proszę o podpowiedzi jak ułożyć meble może wpadniecie na jakąś ciekawszą kompozycje. mebelki pewnie damy zrobić na zamówienie więc można pokombinować( do stolarza mam daleko- mieszka obok).

no i coś z dodatków co by pasowało do pomarańczy.
przepraszam za jakość rzutów - głupota i tyle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BOX01-7.jpg (108,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolory_swiata.jpg (14,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokój.JPG (28,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.JPG (29,4 KB, 37 załadowań)

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

solagne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 19:51   #1702
Novika
Przyczajenie

Dot.: burza mózgów nad pokojem macaka

hmm w sumie to chetnie coś Ci podpowiem, a czy możesz mi powiedzieć ile dzieciaczki mają lat? i czym się interesują?
Novika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 19:56   #1703
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

mam tylko córeczkę wiktorię (czyli macaczka bo wszystko maca) we wrześniu kończy 3 latka myślę że obecnie jest na etapie scooby doo ale nie wiem czy w ciągu ostatnich 10 minut się to niezmieniło raczej nieinteresują jej księzniczki ani lalki zabardzo woli wyżywać się plastycznie.

w sumie jestem otwarta na wszelkie propozycje

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-05-30, 20:00   #1704
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

a pokoiki nie są za duże 1 ma 4m na 3,20
a te garderoby 1,70m na 2

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-05-30, 20:05   #1705
Novika
Przyczajenie

tak na moje oko do tych kartonikow a najbardziej do tego co jest zaprezentowany przez Ciebie to pasuje kolor : piasek pustyni chyba ,że wolałabyś bardziej żywe wnętrze to wtedy tropikalna pomarańcz połaczona z odcieniami niebieskiego da efekt zawsze ciepłego wnętrza,mozna ozdobic sciany jakims fajnym paskiem dekoracyjnym a nad łóżkiem zrobić baldachim nie koniecznie w stylu księżniczki a co do mebli zwykłe proste bryły jasno drewniane chyba są najlepsze i najabrdziej funkcjonalne- zbyt wyszukane szybko się nudzą( zawsze można zaznaczyć w nich akcent tropiku) A wiesz są takie fajne dywaniki ja na to mówie "włochacz" są w ikei takie kolorowe z dużą ilością frędzli.
Ogólnie niebieski lub granat ładnie uzupełniają pomarańcz tego tropiku może warto coś pokombinować w tym celu?

Stary 2007-05-30, 20:14   #1706
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

właśnie o ciemniejszym dywaniku myslałam ale nie włochatym mam włochata wykładzine i jakoś dziwnym trafem ciężko się z niej farbki zmywa
mebelki napewno proste
kiedys w jednym z watków wklejałam pokoik w pomarańczy a na ścianach był jaśniejszy wzorek też mi się to podobało
baldachim raczej nie bo zabardzo by przytłoczyło ten pokoik jak na to nie patrzeć to tylko 1,70 na 2 m ale ściągnę drzwi i zamiast tego dam ozdobną moskitierę albo coś w tym rodzaju

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-05-30, 20:16   #1707
katasiaczek
Wtajemniczenie

GG do katasiaczek

Sol ja bym pomalowala sciany na piasek pustyni. Posrodku sciany dalabym border taki dzeciecy. Lubi wyzywac sie artystycznie,wiec na jednej scianie do wyskoosci borderu dalabym kartony do malowania. Mozna je potem wymieniac. Meble proste i takie zeby potem mozna bylo dokupic inne jak Macak podrosnie. Ja kupilam Mlodziakowi takie lozko rozciagane. Co rozsuwa sie i wklada gabki i jest wieksze. Fajna sprawa. Rosnie z dzieckiem. Do pokoju dalabym jakis stoliczek do plastusiowania i innej siedzacej tworczosci A meble z duza iloscia polek na skarby. Na scianach anty -ramy a jej obrazkami.
katasiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 20:18   #1708
Novika
Przyczajenie

tak masz racje troche mnie poniosło z tym baldachimem mysle ze sciagniecie drzwi to dobry pomysl wiecej przestrzeni chyba ze drzwi z kolorowego plastyku ktore są przymocowane do futryny też nie zabierają miejsca. W takim razie skoro włochacze sa beee to lepiej ich nie dawać, ciemniejszy fajnie bedzie sie odbijal i moze dobrze by bylo gdyby komponował się z odcieniem np wzorków wszystko wtedy stanowiło by to pewną całość a nie kawałki odrębnego wnętrza
Stary 2007-05-30, 20:19   #1709
Novika
Przyczajenie

ramki na ej prace to bardzo fajny pomysł Katasiaczku i ten stolik do plastusiowania
Stary 2007-05-30, 20:26   #1710
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

tylko w większości chcę zostawić kolor pomarańczy zatuszować muszę do wysokości ok metra , bodier to dobry pomysł
tak sobię myślę że można by było na drzwiach taką tablicę do rysowania umocować
na drugim planie dałam przykładowe rozmieszczenie i tam uwzględniłam i stolik i biurko więc rysować ma gdzie ( wykładzina odpocznie) materac do łóżka dostała od chrzestnych ale takie rozkładane jak mówisz kat mi się podobają.
novika czyli dywan mam zaklepany też myślę że to dobry pomysł kolorystyczny

fotel albo kanapa? nie mam pojęcia jaki kolor, widzialam kiedys taki z drewnianą ramą i ze zmienianym obiciem ... myślałam o jakiś piaskowym( i dużo środków odplamiających) i do tego poduchy w żywszych kolorach

kat takie antyramy z rysunkami też są super narazie rysunki dla taty poprzypinane są na tablicy korkowej... ale myślę że niektóre trafią do ramek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4493bd2cdec069aamed.jpg (24,4 KB, 88 załadowań)

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości