![]() |
#1681 | |
Magda ;)
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Chyba postawie na kosze, dam tam wino, czekoladki i może jakieś storczyki dla mam, a dla ojców może jakieś bardziej męskie pudła ![]() Organizacja ślubu w 1.5 miesiąca mnie przerosła troszkę, ale na szczęście już prawie wszystko gotowe ![]() Piosenkę zaraz przeslucham, dziekuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak to właściwie jest z tą cukrzycą?Pilnując diety od początku można jej uniknąć czy tak czy siak pojawi się jeśli ma się pojawić?Ja przed ciążą miałam na czczo lekko podwyższony wynik ale krzywa wyszła ok.Przeszłam na dietę schudłam prawie 20 kg.Po zajściu w ciążę jadłam same śmieci i wynik w normie.Teraz jak już jestem w stanie jeść normalnie to znowu jem tak jak przed ciążą.I tak się zastanawiam czy uda mi się jej uniknąć skoro uważam czy uważam niepotrzebnie bo i tak się pojawi? ![]() ![]() Edytowane przez juka_juka Czas edycji: 2017-03-01 o 15:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie jak to z tą cukrzycą? bo ja słodkiego nie jadałam, a teraz codziennie muszę dużą porcję słodyczy przyjąć. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Posprzatalam mieszkanie, zmieniłam pościel, robię multum prania ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zadomowienie
|
Blond_princesska my dalismy rodzicom kosze z herbaciarni. Z kawa, herbata, jakimis migdałamk w czekoladzie i dodatkami do kawy/herbaty. W sytuacji jak u Ciebie, bym chyba dala kazdemu cos osobno. Mamom kwiaty, albo storczyk wlasnie + cos tam, a tamtom... Może jakis alkohol? Żeby każde z nich coś dostało.
Ja bym przeżyła wesele z chęcią jeszcze raz ![]() Ja niestety też lubię słodkie... Ale wydaje mi się, że aż tak dużo nie jem ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdro...U mnie pogoda lipna i zero chęci do czegokolwiek..Posprzątała m tylko i zrobiłam obiad.No i po tych wczorajszych bólach boję się znowu przesadzić.Jeszcze tylko jutro i mąż wraca.Jak pracowałam to tak mi się dłużył czas bez niego a teraz mija tak szybko że nie ogarniam.Dziwne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
cukrzyca w ciąży może się tak naprawdę pojawić u każdego. Jeat prawdopodobieństwo większe albo mnieksze. Dziecko rośnie, organizm inaczej pracuje i nagle trzustka zaczyna szwankować. Ja nigdy nie miałam problemów z cukrem, ale w ciąży bardzo dużo węglowodanów jadłam. Mając cukrzycę jadłam słodycze raz dziennie bo po nich cukier miałam ok. Za to ciężko bylo z ziemniakami makaronem daniami mącznymi. Uwielbiałam A nie mogłam. I tak naprawdę każdemu może co innego służyć. A na dietę warto patrzeć i tak i tak bo to bardzo pomaga maluszkowi. Teoretycznie mam 5O% szans że będę ją mieć więc wolę się pilnować. choć jak na razie po normalnych daniach jak codzień cukier mam ok
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jak kiedyś sobie mierzyłam to mi skakał bardzo po chlebie.Po normalnym jedzeniu było ok.Też uwielbiałam makarony ryże pierogi.Potem odrzuciłam wszystko co z białej mąki i czuje się o niebo lepiej.Teraz jedyne co jem z białej mąki to pierogi i rosół z białym makaronem.Czasami zjem białą kajzerkę pizzę czy zapiekankę.Nie powiem że nie.Ale to sporadycznie.Słodyczy staram się nie jeść w ogóle.No ale na początku ciąży bywało że codzienni jadłam frytki bo po nich nie wymiotowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
Wyniki badan prenatalnych:
zespol Downa: <1:5 000 zespol Edwardsa: <1:5 000 zespol Patau: <1: 5 000 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Nieciekawie macie się z tą cukrzycą, obym ja nie miała. Chociaż moją słabością są głównie makrony.
agnieszka - super ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1692 |
Konto usunięte
|
Mnie dr na pierwszej wizycie dużo mówił co mogę jeść, co nie.
I polecił dietę cukrzycową. |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71434901]Mnie dr na pierwszej wizycie dużo mówił co mogę jeść, co nie.
I polecił dietę cukrzycową.[/QUOTE] bo jest tak naprawdę dobra. Ma się energię, ja nie byłam taka "ospała", włącza zdrowe tłuszcze, dużo warzyw, ryb, tylko na początku trzeba się przyzwyczaić. Mi jest czasem trudno bo przy dziecku to najszybciej kanapka. Nie robię już takich fajnych sałatek i innych rzeczy
#1694 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() U mnie tez cukier na granicy - 100 na czczo. Mam monitorować. W pierwszej ciąży żadnego problemu z tym. Za to waga mnie dziwi - mam -3 kg, wogole startuje z dużo niższa waga niż w pierwszej ciąży. Poprzednio przytyłam 9 kg i tydzień po porodzie już nic na plusie nie miałam. Ciekawe jak będzie tym razem. Ale brzuch to mi wywaliło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1695 |
Zadomowienie
|
A ja leżę i zmagam się z mdłościami. Do południa było dobrze, a potem... Pół dnia dzisiaj w biegu. Rano wyniki swoje i Oli, później musiałam ją z przedszkola wcześniej odebrać, bo szłyśmy na bilans czterolatka, a po bilansie jeszcze laryngolog nas czekał. Przyjechałam padnięta. Najgorsze, że mimo zmęczenia w nocy śpię nie najlepiej. Wy też tak macie z tym spaniem? Rano spałabym długo, ale muszę wstać i zawieźć Olę do przedszkola. Chyba stres mnie zżera przed prenatalnym.😌
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Aaa, i też się boję cukrzycy. Wystarczy mi niedoczynność tarczycy. 😒
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
Ja też coraz gorzej sypiam
![]() faktycznie dzień miałaś zalatany, ale ważne że już minął i możesz odpocząć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
maluchna30 mi już minęło ale ostatnio rano nie potrafiłam się obudzić. chociaznocki nie były złe bo spałam od północy do ok 7 rano jedną-dwiema pobudkami. Zero energii. Zwalałam to trochę na przesilenie. Dobrze że już jest lepiej
#1698 |
Zadomowienie
|
To dałyście mi nadzieję, że to minie. Właśnie też niby śpię, ale kręcę się, budzę i sikam jak porąbana. 😏
#1699 |
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników 😚
Ja już więcej sobie nie mówię, że mi jakiś objaw ustąpił, bo dopiero co napisałam o spaniu, którego w dzień co raz mniej, to od wczoraj od nowa, właśnie się dobudzam 😈 Tak piszecie o tej cukrzycy ciążowej... a ja właśnie męża do sklepu po nutellę wysłałam 😨 ale pocieszam się, że wynik glukozy miałam niski (w normie, ale gdzieś tam w dolnej granicy), to może mój organizm chce więcej cukru 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Konto usunięte
|
Mąż mnie uświadomił, że jutro czwartek - o 18:00 wizyta
![]() Jesteśmy właśnie na hamburgerach. Tzn on je, ja nie mogę patrzeć. Niedobrze mi na sam widok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Rozeznanie
|
Blond princesska dobry pomysł z tymi koszami. Kiedy ślub? 😊
Z tymi wynikami, to miałam wczoraj podobnie. Robiłam badania na krzepliwość krwi, morfologię, żelazo, ferrytyne itp. I połowa wyników ze strzałkami - to powyżej, to poniżej normy. A hematolog mówi mi, że to świetne wyniki, a te odchylenia w ciąży są normalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Byłam na kontroli u okulisty, bo mam dosyć dużą wadę wzroku i gin mi kazała iść na kontrolę i zbadać czy wszystko jest dobrze i czy mogę rodzić naturalnie. Na szczęście wszystko bez zmian, oprócz tego że dostałam jakieś krople po których za dużo nie widzę ![]() Ja w nocy śpię, ale też wkurza mnie wstawanie na siku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Przyczajenie
|
Gratuluję dobrych wyników
![]() Ja byłam dziś na teście pappa, we wtorek wyniki i usg. Dziś okropnie mi niedobrze. Macie jakieś sposoby na mdłości? Zaopatrzylam się w imbir bo ponoć taka rewelacja ale od samego zapachu mili mnie jeszcze bardziej 😕 Co do glukozy tez miałam wynik na granicy -100. Ale przed badaniem pojadłam słodkiego i konsumuje co dzień :-D Jeśli chodzi o spanie to rano spałam długo. W nocy zaś wędrówki do WC.
#1705 |
Zadomowienie
|
Ja też z tych co źle sypiaja, a rano jestem padnieta i chętnie nie wychodzilabym z łóżka, a tu do pracy trzeba iść.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
Co do mdłości - moja gin dała mi tabletki PREVOMIT
![]() ![]() ![]()
#1707 |
Konto usunięte
|
Ojej ale miałam sen... doktorek mnie chciał na cc dać bez uzasadnionego powodu.
Ale się namęczyłam... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Wtajemniczenie
|
No ja też źle śpię.Tzn nie mogę zasnąć do północy czasami do pierwszej.Póki zasne kilka razy idę siku.Potem w nocy też wstaję.Po 7 tupajace małe nóżki sąsiada mnie budzą a ja wściekła bo dobrze mi się śpi.I tak czuwam do 9 czasami 10 i wstaje.Przez to że tak późno dużo dnia mi umyka.Ja od testu też schudłam 3kg.Ale imoja waga chyba porąbana bo u lekarza pokazuje że mniej.Dzisiaj idę do mojej lekarki skonsultować moje wyniki tarczycy i prosić o skierowanie żeby za miesiąc już nie iść prywatnie do endokrynologa.Słoneczko świeci to może jak wrócę to wezmę sie do roboty bo mieszkanie strasznie zapuściłam..Co do mdłości nie pomogę.Ja je mialam od 5 do 10 tyg.Z czasem zmalaly aż w koncu zniknęły.Tydzień już mam spokój i człowiek odrazu lepiej sie czuje.Za to piersi znowu mnie bardzo bolą.Jutro szykuje kolacje przy świecach dla męża i muszę jakąś ładną bieliznę znaleźć więc pochodze po sklepach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71450346]Ojej ale miałam sen... doktorek mnie chciał na cc dać bez uzasadnionego powodu.
Ale się namęczyłam... ![]() Jeju te sny w ciąży są straszne ![]() ![]() I na dodatek te sny są bardzo realistyczne i rano wszystko pamiętam. Życzę Wam miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z piersiami mam podobnie, co jakiś czas wraca ból i potem odchodzi - boję się ich rozmiaru ![]() Szykuje się romantyczny wieczór ![]() ![]() Ja robię dzisiaj męzowi na obiad spaghetii z klopsikami, a sobie spaghetti w wersji z papryką i kukurydzą zamiast mięsa ![]() blond princeska - co za sen ![]() ![]() ewelinka - trzymam kciuki za wyniki ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.