|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Andzya, życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale radze poszukac czegoś z wyświetlaczem, zeby sobie poźniej nie pluć w brode. Będziesz tam miała duzo utworów - to aż 1 gb w koncu go zapełnisz. Jak bedziesz chciała do biegania wlączyc sobie ulubiony utwór a w innych okolicznosciach inny to co bedziesz przełączać przycisk "dalej" np. 134 razy?? Wyświetlacz nie jest po to żeby sie na niego patrzec podczas sluchania ![]() Nie kieruj sie tym, ze jest ładny, oryginalny. Bez wyswietlacza co prawda da sie życ ale jesli pieniądze nie stanowią aż takiego problemu, to polecam poszukac czegoś z ekranem. Ja mam zen v, jakosc dzwieku wystarczająca a ekran sie przydaje i teraz sie ciesze ze dołozyłam pare złotych.
![]() |
![]() |
#1682 |
Raczkowanie
|
Jedną z dużych zalet biegania jest to, że można biegać prawie zawsze i prawie wszędzie i nie potrzeba do tego instruktora. Jest to w sumie tania forma aktywności, a zarazem przynosząca tak wiele satysfakcji. Dlatego rozumiem, że nie jest Ci Andzya łatwo przestać biegać. Ale z tego co piszesz rozumiem, że nie jest to definitywne zakończenie z bieganiem, tylko na pewien okres. A na ten okres może posmakuje Ci jakaś inna forma aktywności i jakoś go przetrwasz. Proponuje basen (chociaż nie wiem czy nadaje się jeśli masz problem ze stawem biodrowym). A skoro nie lubisz jeździć na rowerku to może sprwadzą się w twoim przypadku łyżworolki, na których temat słyszałam dużo pozywtywnych opini.
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
To ja się chciałam przywitać
![]() ![]() Zakochałam się w bieganiu w marcu ![]() ![]() Rok temu obok mojego domu była start Run Warsaw. Przez przypadek poszłam sobie popatrzeć. No i spodobała mi się radośc tych ludzi kiedy biegną ![]() ![]() W marcu ktoś mnie bardzo zdenerwował. Miałam ochotę wziąć nóż i powyżynać wszystkich wkoło ![]() ![]() ![]() Biegam 2-3 razy w tygodniu. Osttanio raczej 3. Biegam nabrzeżem od Pomnika Sapera prawie przy moście Łazienkowskim do mostu Gdańskiego i z powrotem. Nie miałam za bardzo orientacj jaka to odlgłóść ![]() ![]() Ciuchów jeszcez narazie nie mam, bo cały czas byłam zdania że szybko mi to bieganie przejdzie. Jakkolwiek to tylk kwestia czasu bo mam dosyć trzymania odtwarzacza MP3 w staniku:P Tyle co najwyżej biegam w bucikach Adidasa z dość grubą podeszwą ![]() W tym roku planuje strat w Run Warsaw na 10 km, no chyba że będzie upał to na 5:P Biegam mniej więcje 10 na godzinę. Wiem, że powinnam trochę wolniej ale jakoś nie udaje mi się nie bieganie na 100% ![]() I to chyba tyle na wejście ![]()
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
W tym roku run warsaw jest na 10km? W zeszyłm roku bieglismy na 5km
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
Aha
![]() ![]()
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Aha, czyli widze że w kwestii organizacyjnej nic nie zmienili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
bardzo lubie biegać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Raczkowanie
|
Ja znowu zaczęłam biegać, dzięki Wam!
![]() Miałam długą przerwę więc zaczęłam od szybkiego energicznego marszu z wplecionym jakimś kruciutkim, wolniutkim biegiem. Park, w którym mam zamiar joggingować jest mocno pagórkowaty, więc sam marsz jest już męczący, ale było super! Jutro znowu wstaję o poranku ![]()
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
Anja cieszymy się bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Rozeznanie
|
Ja zaczęłam dosłownie parę dni temu, ze złości
![]() Dziewczyny, jeżeli nie jest to wielka tajemnica, możecie polecić jakieś dobre buty do biegania? Chwilowo jestem jeszcze "udomiona" i biegam na stadionie (tartan) jednak za miesiąc wyjeżdżam w bory tucholskie, a nie zamierzam przerywać treningów. Czy jest możliwy jakiś kompromis, żeby kupić butki dobre i na tartan i do lasu. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź, odpowiedź i opinię. ![]()
![]() |
#1691 |
Rozeznanie
|
Hej! Nie znam się na tym bo biegam raczej rekraacyjnie, ale mi to akurat wszystko jedno w czym biegam po bieźni czy po lesie (byle bylo wygodnie)... problemy zaczynają się wraz z utwardzoną nawierzchnią, tam niestety moje cieńkie buciki absolutnie nie zdają egzaminu, co przyplacilam solidną kontuzją.
Dlatego też pod koniec lata może zainwestuje w jakies buty sportowe z prawdziwego zdarzenia i powoli się zastanawiam, jakie wybrać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
ja ostatnio sprawdziłam ile biegam po białymstoku- bo tam studiuje- i okazało sie ze z kolezanka przemierzam od 6 do 7 kilometrów
![]() ![]() Martwie sie tez ze jak wroce do mego miasteczka gdzie mieszkam i nie bede miala z kim biegac to przestane no i na stadionie tez za duzo nie wybiegam....a ludzie u mnie jak widza ze ktos biegnie to jeszcze tacy zaskoczeni :P ale w sumie to trzeba zrobic pierwszy krok ![]()
![]() |
#1693 |
Rozeznanie
|
A ja się bardziej martwię, czy mi wystarczy zapalu jak się zacznie rok akademicki... ale skoro dalam rade wyrwać się na bieganie na sesji to w sumie... a w dalszej perspektywie jestem ciekawa, co bedzie zimą.
Biegacie zimą dziewczyny? I jeszcze jedno pytanie, techniczne. Jak biegniecie to lądujecie na palcach czy na piętach? Podglądalam ludzi w parku i jest mniej więcej pól na pól. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Rozeznanie
|
Poproszę o lincz za lenistwo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Rozeznanie
|
Ja nie potrafie biegać po jedzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbytnie bieganie na piętach jest podstawowym błędem początkującego biegacza. Obciąża kolana. Bieganie na palcach obciąża Achillesa. Więc wyjście jest jedno: przenosić ciężar ciała na śródstopie. Prosty kręgosłup, biodra wypchnięte do przodu (o czym się zazwyczaj zapomina..) i usmiech na twarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Raczkowanie
|
Czytając ten wątek postanowiłam zacząć biegać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Rozeznanie
|
Spokojnie, dla mnie pierwsze biegi to byla katorga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
No kochane widze ze jest nas multum! Biegam od lat w sezonie letnim, bieżnie mam dwa kroki wyjde z bloku i przejde z 40 kroczkow i gitara. Lubie biegac i kondycje przez caly rok tez mam zadbana poniewaz do szkoly chodze na nozkach kochanych ok. 2 kilometry od mojego osiedla pod 2 gory : - / i bardzo szybko i intensywnie tak zeby w 15 min dojsc do celu i nie miec spoznien dlatego kondycja na 10 zero meczenia sie
![]() Po biegach sylwetka jest piekna, dodatkowo cwicze miesnie brzuszka nozek ogolnie ze jest git polecam wszystkim laskom ktore maja zamiar zaczac biegac nawet i samemu bo naprawde warto ! ludzie z osiedla na mnie patrza i sasiedzi z bloku jak dryptam sobie wieczorami a ja co na to ? sram na to : P to taka letnia moja pasja ... ps. sama biegam bo jak to ywa z kolezankami - im raz sie chce albo nie, lub nie daja rady hehe :P
![]() |
![]() |
#1702 |
Przyczajenie
|
![]() Cześć Wam Piękne Nieznajome mi jeszcze Biegaczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cześć Wam Piękne Nieznajome mi jeszcze Biegaczki!!!!!jestem Wam bardzo wdzięczna za to forum
![]() ![]() ![]() Nio nareszcie i ja wzięłam się za bieganko.Właśnie jestem po seryjce,nie jestem pewna ale chyba robie ok 6-7km....Normalnie endorfinki mi sie uruchomily do tego stopnia,ze roznosi mnie jak po baaaaardzo mocnej kawie ![]() ![]() ![]() hehe...no nie moge....moze jutro Wam cos wiecej napisze..w kazdym razie milo jest poczytac ze ktos jeszcze na tym swiecie przezywa podobne problemy jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Rozeznanie
|
Hmm co do reakcji ludzi, to jak biegam to oczywiście zerkają na mnie, ale to jeszcze nic w porównaniu z tym jak się przyglądają jak po bieganiu rozciągam mięśnie
![]() ![]() Dziś mnie troche przewialo, zdradzilam las na rzecz otwartej przestrzeni. lava - 6-7km !! gratuluje! ja dziś zrobilam może 1/3 tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Przyczajenie
|
Hair,tylko ze zapomniałam dodać,że ja już mam za sobą początki tej super przygody zwanej bieganiem
![]() Kilka lat temu,ok4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Rozeznanie
|
Ja też zaczęlam biegać ladnych parę lat temu, kiedy mój byly luby byl w wojsku... teraz obudzilam się jakoś w marcu i na dzień dobry zaliczylam kontuzje (przed zawodami :[).. ale teraz podchodze spokojniej do sprawy, wyciągnęlam wnioski z tej bolesnej nauki i jakos idzie, moze nawet są jakieś postępy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Przyczajenie
|
hej Hair-zawody,brawo...!!!
![]() Ja nigdy nie myslalam o udziale, trzeba miec charakter!!!a u mnie go niestety brak...hair a czy moglabys napisac o swoich treningach przed zawodami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Rozeznanie
|
Hmm z zawodami bylo tak, ze nie mialam za bardzo wyjścia
![]() Ale i tak wspominam milo, ogromne nerwy ale warto bylo to przeżyc. Troche mi szczęka opadla jak zobaczylam kaloryfery tych zawodniczek, musialam komicznie przy nich wyglądać ![]() ![]() Niestety po zawodach doslam gorączki i nie poszlam na juwenalia, eh ... No to się wygadalam ![]() Ah, nigdy w życiu nie bylam tak zmęczona!! Tyle razy mi się wydaje, że to już mój maks ale dopiero na zawodach dalam z siebie 100%, choćby mnie stado psów gonilo nie pobieglabym szybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
jestem z siebie bardzo zadowolona.wlasnie powrocilam z 45 minutowego biegu ,i czuje sie rewelacyjnie.lekarz mi powiedzial,ze moge sprobowac truchtac z przerwami jak sie tylko zmecze,ale ja sie niezbyt zmeczylam wiec przebieglam calosc
![]() a jak u Was moje kochane biegaczki ?
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
Wczoraj nie biegałam, bo mnie troche nogi w kostkach bolały ale dzisiaj jest juz dobrze więc wieczorkiem znów sie na biegi wybiore. Musze przyznać ze juz mi coraz lepiej idzie, nie mecze sie tak szybko i jestem w stanie biec dłużej bez przerwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.