![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
U mnie już na bank ma ponad 4kg, jakoś nie mam już złudzeń ![]() ![]() 2 dni do ptp i żadnego mini skurczu. Kciuki za wizyty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej, kolejna noc z przyjaciółka zgagą
![]() ![]() Cytat:
Ja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Cytat:
Trafił wtedy na SOR, zrobili mu wszystkie badania i nic z nich nie wyszło. Lekarz powiedział że to mogło być jednorazowe wyładowanie ( u taty dochodzi do tego częste spanie przy włączonym TV). Od tamtej pory nie powtórzyło to się nigdy więcej. Życzę żeby i u Was była to jednorazowa akcja ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Z tymi szpitalami to rozumiem. Ja już od 2 tyg bankrutuje na taxówki a w tym tyg prawdopodobnie będę jeszcze co najmniej 3 razy rano jechać. Bo nie ma gdzie zaparkować pod szpitalem a spacery nie dla mnie.. Ale w zależności co ustalę dziś na wizycie to jutro tż najwyżej weźmie wolne. Narazie trzyma urlop bo ma być ze mną w domu do świąt jak tylko urodzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Biedro współczuję sytuacji z córą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Dzień dobry ☕️ A kiedy miałaś ostatnie usg i jaka była wtedy waga? Nie załamuj się i myśl pozytywnie, jak w ptp wyjdzie Ci duża waga ponad 4 kg to Cię na cc skierują zapewne, na pewno nie będą kazali czekać 14 dni z dzieckiem o takiej wadze ![]() Biedro przykro mi, ze macie takie przykre akcje teraz przy końcówce. Mam nadzieje, ze okaże się ze to nic poważnego. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Emosz to Ty jeszcze nie z dzieckiem pod pachą ?!?!?! ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
![]()
Biedro, mam nadzieję, że to nic poważnego i wszystko będzie dobrze.
Kciuki dziewczyny za wizyty. Cytat:
Wstaję na śniadanie, bo mnie biodra tak bolą, że chyba je zaraz rozsadzi. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dzień dobry.
Biedro współczuję sytuacji z córeczką ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
18.11 na wizycie miał 3650g to już na bank ma 4kg nawet biorąc pod uwagę próg błędu ![]() Obecnie to nie potrafię się nastawić pozytywnie, już mam dosyć takiej niepewności ![]() ![]() Cytat:
U mnie nie ma szans, żeby 26.11 był realnym terminem porodu już każdy lekarz, który mnie badał to powiedział. Cykle miałam 35 dniowe, a ten w którym zaszłam był jeszcze dłuższy, owulacja była dopiero w 25 dniu. Więc u mnie ten termin 4.12 jest idealny. W tym szpitalu nie patrzą na OM tylko właśnie na realny termin, bo przeliczała nawet ostatnio babka. Mam nadzieje, że w środę się trafi jakiś lepszy lekarz niż te dwie babki ostatnio i podejdzie do tego poważnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
![]()
Biedro współczuję, nic mieć dzieci ale jeszcze takie akcje
![]() Za wizytujace dzisiaj kciuki trzymie!! Ja mam jutro ale bez usg, nie wiem czy w ogole uda mi sie na usg umowic przed porodem bo tam co bylam i u niej poczatku ciazy z prywatnego ubezpieczenia ma juz oblozone terminy i idzie na urlop ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1691 |
Rozeznanie
|
![]()
Kurde, i tak źle, i tak niedobrze. Ja narzekam, że bez sensu leżę w szpitalu tak długo przed porodem, a większość wątku marzy o znalezieniu się na oddziale. Laski, docencie 1. własne WC/prysznic, 2. normalne jedzenie, 3. wygodne łóżko, 4. wolność. Do tego w szpitalu PRZED porodówką naogladacie się takich przypadków, że postanowicie nigdy więcej nie mieć dzieci.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
![]()
Seven doskonale to podsumowałaś!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja nie chce do szpitala! Lezalam przed porodem z Leo okolo 10dni. Z bardzo wysokim ciśnieniem, wizja zielonych wod i martwego dziecka. Ryczalam dniami i nocami..
Lozko bylo wygodne, jedzenie pyszne, przepustke mialam 2h dziennie moglam do domu jechać z mezem ale.... to byla masakra. Dni sie dluzyly strasznie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Teraz marze by sie zaczelo w domu , by cisnienie nie szalało. Tak bardzo tego chcę... 🥺🥺🥺 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1694 | |
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
Wiadomo, że leżenie w szpitalu nic przyjemnego. Ale w takiej sytuacji jak jestem to wolałabym być już na oddziale, wtedy by nic nie przegapili. A te konsultacje po KTG na IP są robione, aby szybciej. Przynajmniej bym wiedziała, że mam już miejsce bo tak na patologii jest cały czas 0 wolnych łóżek, porodówka to samo. A potem dojdzie stres z szukaniem sobie miejsca bo nie mam ciąży z powikłaniami ![]() Ze mną pod ktg leżała dziewczyna, która przyjechała z niby odpływającymi wodami( na badaniu się nie potwierdziło) ale do tego na KTG słaby zapis, mało ruchów i gdyby nie to że miała cukrzycę ciążową to by ją odesłali gdzie indziej, żeby sobie szukała wolnych szpitali. Fartem bo to było rano i się zwolniło jedno miejsce na patologii ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
![]()
Seven Ty póki co jesteś w najlepszej sytuacji z nas wszystkich. Wiesz kiedy zobaczysz dziecko
![]() To ta niewiedza tyra nam mózg... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1696 |
Rozeznanie
|
![]()
Arya, skoro masz takie problemy z przyjęciem do szpitala, to ogarnij wizytę u lekarza, który pracuje w danej placówce, nastaw się na nocowanie na korytarzu w razie braku łóżek i na pobyt do samego końca. Na przykład łącznie 2 tygodnie. Jeśli nic Ci nie dolega oprócz obawy, to telefon od zatrudnionego lekarza raczej jest jedyną opcją zameldowania się na oddział.
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Oprócz starego łożyska, którego nikt w szpitalu nie sprawdza to innych objawów nie mam. No i ciśnienie na granicy, ale nadal w normie. Tam nie kładą na korytarzach z tego co się dowiadywałam i czytałam tylko odsyłają gdzie indziej. 2 tygodnie mam nadzieje, że nie będą mi kazali jeszcze w ciąży chodzić. Chyba, że zależy im żeby dziecko miało 5 kg. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Znajoma właśnie urodziła dziewczynkę 4400g i 63 cm ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
![]()
U mnie do szpitala mam sie zglosic 21.12 na wywolanie jesli wcześniej nie urodze. To dla mnie tak czarny scenariusz ,ze az mi wlosy dęba stają jak o tym pomyśle. Chyba wolałabym miec termin po prostu na styczeń i sie pokulać niż stresowac , że moim barszczem będzie oksytocyna 24.12 🤯🤯
Wiem ,ze to czarnowidztwo ale jakos nie umiem sobie wyobrazic swiat bez mojego dziecka... caly czas ta mysl mnie przesladuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1699 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Skoro robią usg to powinni to sprawdzić na tym etapie ciąży ![]() Czekam na środę i będę myślała co dalej. Na razie nastrój grobowy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
![]()
Arya ale serio nie ma zadnego pozytywnie podchodzacego do pacjentek szpitala w Warszawie? Az ciezko uwierzyć, że nigdzie po terminie nie badają przepływów.
#1702 |
Rozeznanie
|
![]()
A od kiedy państwowa służba zdrowia zawsze robi sama z siebie to, co powinna? Ja nie miałam USG na IP, chociaż aparat stał i nawet na skierowaniu sugerowano sprawdzenie przepływów. Zrobili to na oddziale, jak już miałam opaskę.
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
![]()
Seven a ile razy dziennie badaja tętno Młodej? W sensie robią KTG?
Mi mowili caly czas, ze ktg dobre i jest ok, ze jakby cos ich niepokoilo to beda dzialac. 3x dziennie mialam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1704 |
Rozeznanie
|
![]()
3x dziennie ktg, 5x dziennie tętno, zapisy pełne emocji jak na załączonym obrazku. Przy przyjęciu miałam skurcze, no ale trudno się było nie zestresować w tamtej sytuacji. Ogólnie to ktg przestaje być fajne po pierwszych 5 razach xD
Edit: wrzucę na fcb, bo widać moje dane Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez sevenofnine Czas edycji: 2019-12-02 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
![]()
Zastrzelę się, kadry ani nie odbierają ani nie odpisują na maile, hajsu nadal brak
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wiem, że przesadzam. Ale już mam tak dosyć całej tej ciąży i służby zdrowia też ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mały wazy 3268 g, szyjka krótka, rozwarcie małe jest ale czekamy, gin coś tam pogmerala żeby przyspieszyć. Mówiła ze palcem dotykała główki
![]() ![]() Jak nie urodzę do ptp to do szpitala, akurat gin ma wtedy dyżur to się mną zajmie ![]() Ps. Przypomnijcie mi co polecałyście na zgagę? Chodzi mi o jakieś farmaceutyki, domowe sposoby już nie dzialaja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mission failed. Zero postępu, młody nieustawiony do porodu, niechętny do współpracy i do tego schudł xD Dziś już tylko 3200.
Czy jak dziecko się nie chce wstawić w kanał to próbują wywoływać oksytocyną i obserwują czy łaskawie zejdzie? Czy jeśli do tej pory nie zejdzie to już na to nie liczą i robią cc? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1709 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() A ja akurat araya rozumiem doskonale. Bo mimo, że masz rację seven, że szpital to zło to jednak jesteś non stop pod obserwacją. Jak Cię coś zakula to wołasz kogoś i sprawdzają. No i masz realny termin cc więc po prostu czekasz. I oby kolejne dni były równie nudne to w środę będziesz tulić bobaska ![]() A u araya jest sytuacja podobna jak u mnie. Do szpitala nie chcą brać. Dziecko ma już słuszną wagę a na tym etapie każdego dnia może się coś dziać.. Złe przepływy, tętno, cokolwiek. A nikt tego nie sprawdza.. I ona nie ma żadnych oznak porodu a dzidziuś już pewnie przebił 4 kg. Rozumiem jej strach i przerażenie teraz.. Ja też po ktg mam szybką konsultację ale lekarz jest do wywalenia akurat. Dopiero jak się coś będzie działo da skierowanie na oddział. Ale ja zrobiłam sobie tydzień temu usg jeszcze i trochę się uspokoiłam, że jeszcze parę dni nie powinno się nic stać.. Tak samo Pati już od kilku dni ma objawy porodu i nic. A tu w dodatku drugie dziecko to w teorii powinno pójść sprawniej. Wszystkim nam odbija już no ale trzeba przeczekać i wierzyć, że będzie dobrze wszystko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Neobianacid i Rennie na zgagę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.