![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Emmi są klienci, coś tam zawsze się dzieje.
Warsztat pracuje, dużo napraw. Fajnie, że masz luźniejszy dzień. Ja czasami na chwilkę mogę wyskoczyć jak chłopaki są w warsztacie, ale to tak na szybko ![]() ------------- Mam zatarg z panią z sąsiedniego bloku. Nabyła sobie pieska, ładny, biały w ryże łatki ![]() Zza biurka widzę, jak wychodzi z psem na spacer... mam też na oku Budynia, on w pobliżu wygrzewa się na parapecie piwnicznym, blokowym. Noż ta pani zawsze zatrzymuje się z psem przy Budyniu i szczuje kota, pies szczeka, ujada, a kobieta cieszy się. Codziennie to samo, po mimo tego, że zwróciłam jej uwagę, że pastwi się nad kotem. To nie wina psa, ona go podpuszcza, co za baba, zły człowiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Piątek słoneczny, ale dalej zimny. Kawka gorąca niezbędna jest. ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Ło, matko... u Cyferci śnieżyca...!! Wygląda na to, że te wczorajsze moje czarne chmury do Ciebie poszybowały. Owsianki nie przspałam. Hura! Szykuję się na godz 10:00 i zapodaję sobie kolejną dawkę polityki. Cyferuś, babucha wstrętna! Jak można, jak tak można! Szok! ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cyferczko, mam pomysł. Zapowiedz pani, że zaczniesz nagrywać te jej szczucia i filmiki przekażesz do Straży Miejskiej jako dowody znęcania się nad Budyniem. W każdej SM jest wydział do spraw zwierząt. |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Wyspałaś się? ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Adusia, masz rację, zrobię tak. Też o tym myślałam. Im od początku kot przeszkadzał, wyrzucili budkę kocią, pierwotnie tam stała, bo to jego ulubione miejsce. Nie mam pojęcia, co Ci ludzie mają w głowach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ech, niektórzy ludzie lubią takie zachowania. Też nie potrafię tego zrozumieć.
===== Tak, wyspałam się. Cała lodówka zapełniona zupami. Dzisiaj, w zasadzie, nie muszę nic robić. Leniwy piąteczek, z polityką w roli głównej. ===== Śnieg dalej u Ciebie sypie, czy już nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Adusia, tylko przez godzinę sypał śnieg.
Teraz cudowne słońce, niebo błękitne, bez chmurki. ---------- Jeździłam dziecko do szkoły zawieść ![]() Moja młoda koleżanka miała dzisiaj ciekawą stylówkę ![]() Na bank, będzie w przyszłości projektantką mody, stylistką. |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
jak to dobrze, że już nie sypie. Nie będziesz musiała odgarniać. Słonko na niebie pewnie rozparawia się z tym śniegiem. ===== Mam kilka minut przerwy od spraw politycznych. Może na wyrazy sobie przejdę...... ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Ha, to będziesz miała Cyferciu bliskie znajomości w kręgach modowych. Fajnie! ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Rany Julek, nagle zrobiło się ciemno. Zaczęło coś sypać oraz stukać w szyby i parapety. Nie wiem cóż to takiego. Być może grad, być może bardzo mokry śnieg. Emmi, wiem, że mamy wiosnę, ale bardzo zimną i nesłychanie kapryśną. Buuu... 😢 |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Adusia, liczę na to
![]() Przygotowuję obiad. Jutro przyjadą dzieci, ale jeszcze nie wiem czy wszystkie. ---------------- Rozpogodziło się i cały dzień świeci słonko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
4 pory roku i ja piąta
|
Kwitną kasztanowce, bo przecież już za chwilę, już za chwileczkę matury
![]() Byłam u fryzjerki. Cały czas zastanawiałam się czy dobrze robię. W sumie to włosy odrosną... chyba ![]() ![]() Czy jestem zadowolona? No niby tak. Włosy są, głowa na miejscu, wyszłam o własnych siłach, okazało się, że jest to zwykły salon fryzjerki... chyba, że ja im nie podpasowałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Adi ![]() Dziś wybrałam się na spacer od stacji. Nawet świeciło słońce. Dzisiaj pada, przejaśnia się i znów pada. Akurat jak dochodziłam do domu to zaczęło znów kropić. Ech... Ale mam wrażenie, że znów tylko mnie przeszkadza ta pogoda. Ptaki pięknie trelują i latają sobie. Rośliny rosną, co ma kwitnąć to kwitnie. Drzewa dookoła się zazieleniają. Oooo! Właśnie dojrzałam, że jarzębina cała z liściach i do tego wypuszcza kwiaty. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cyferko ![]() Znalazłam zdjęcie Myszka i koty.JPG Ten kociak na przodzie z czarną maską na oczach, to Madame Kicia. (zdjęcie wstawiłam w 2014 roku) Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-04-19 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
4 pory roku i ja piąta
|
Mam właśnie urwanie chmury... gdzie jest MM? I gdzie są kozy...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Drogie Sąsiadeczki
![]() Czasu mi brakuje aby poczytać co u Was, ale chociaż sie przywitam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ania ![]() ![]() ---------- Emmi , słodkie zdjęcie. Jaka kochająca się rodzinka. Tak powinno być, zwierzaczki trzymają się razem. Cudne ![]() ----------- Pogoda kapryśna, kwietniowa. 4*C zimno. A ja pracuję od 7 ![]() No i super. Potem na szybkie zakupy i już jestem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cześć
![]() Niby spałam, niby się przebudzałam i jestem niewyspana. W nocy padało. Obecny widok nieba też nie wróży braku opadów. Patrzę na moją śliczną magnolię i zastanawiam się co jej bardziej szkodzi? To ochłodzenie czy tyle opadów? Uprzedzam będę marudna ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cyferciu ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Milka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Kawusia w dłoń i jedziemy w tę kwietniową sobotę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Jejuś, patrzę... patrzę na zdjęcie Najpiękniejszej i napatrzeć się nie mogę... rozczulający obrazek...
Emmi, masz rację, kwiecień plecień. No i te upalne dni w głowach nam poprzestawiały. A kwiecień, to kwiecień, na lato przyjdzie jeszcze pora. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Aniu, jak dobrze, że zaglądasz i witasz się z nami. Wiadomo, Tyś mama mocno zapracowana i czasu masz mało. Buziaki serdeczne, Aniu. ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cyferuś, zimno u Ciebie. U nas też chłodem wieje. Na wczorajszym wieczornym spacerze obie z sąsiadką B. czapeczki na głowach miałyśmy, a na szyjach bawełniane szale. ===== Jutro u nas druga tura wyborów. Nasz kandydat chyba mniejsze szanse ma. No ale cóż, jak wygra będzie radość. Gdy mu się nie uda, powiemy trudno. |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Hej ,witajcie
![]() Najpiękniejsza odpowiada urodzie suni. Mądra psinka ![]() Koty i psy mają odmienne potrzeby i nawyki, ale słyszy się że mogą żyć w zgodzie, Twoje są tego przykładem, ale wiadomo, że nie każdy kot lub pies nadaje się do wspólnego życia ![]() ------------- Noc miałam koszmarną! Trzy razy wybudzałam się z koszmarnego snu. Każdy inny, ale straszny. ------------ Gotuję gulasz ![]() Krupnik z wczoraj, mizeria i surówka z kiszonej kapusty. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Miałam przemiłą starszą panią klientkę ![]() Mówi: -Ugotować to ja niekonieczne, ale w aucie coś naprawić, czy szlifierkę, to i owszem. Wczoraj wycieraczki w aucie naprawiła, dziś przychodzę do Was, bo łożysko rozpadło się w maszynie..... ---- Urocza ![]() ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-04-20 o 08:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferczko,
no popatrz, starsza pani z wielkimi talentami technicznymi. Są i takie na tym świecie. Hura! |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Tak Adusia, kobiety potrafią
![]() Ta pani to białorusinka, musi sobie radzić, nie ma wyjścia. Ma 5 dzieci, wszystkie po świecie rozjechały się. -Dobrze, że internety są, to i tak my się widzim. ---------- Przyjechał synek. Pa, Dobrego dnia Wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() Adi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cyferciu ![]() Nasza Najpiękniejsza była naprawdę bardzo mądrym psem. Do tego mocno terytorialnym. Nasze początki były ciężkie, bo była naszym pierwszym pieskiem i na niej uczyliśmy się co to jest ,,posiadać psa" Mało brakowało a byśmy ją oddali, jeszcze jako szczeniaka, bo nie dawaliśmy rady. Ale kiedy przyszło co do czego, nie umięliśmy się z nią rozstać. Dalej było ciężko, ale ... ale... jakoś inaczej. A potem wyrosła z różnych swoich nawyków. Przyznam się, że żaden kolejny psiak nie był tak trudnym szczeniakiem jak Ona. Mądra i troskliwa. Odeszła wiele lat temu, ale dla mnie to nadal ,,niedawno". Za długo nie mogę o niej opowiadać. W każdym razie, kiedy mocno poleciał jej wzrok, to ten mały szkrab czarno-biały ze zdjęcia - dorosła Madame Kicia opiekowała się sunią. Sunia chodziła na pamięć. Miała dość dobry węch. Ale nieraz gorzej się czuła i wtedy Madame Kicia szła przy jej głowie i jak chciała aby skręciła czy coś ominęła, co my nieopatrznie postawiliśmy, to napierała na głowę suni. To było niezwykłe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
u nas padać musiało w nocy, bo rano chodniki i jezdnię mokre widziałam. Teraz zaś dokładnie calutkie niebo w mocno szarych chmurach, więc nie wiem w którym kierunku płyną. Dzieci meldowały, że godzinę temu w Łodzi lało. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Emmi, wzruszająca historia przyjaźni Najpiękniejszej i Madame Kici. Cudowne dwa zwierzątka. ❤️❤️ |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
4 pory roku i ja piąta
|
U mnie zaświeciło słonko!!
Adi ![]() ![]() Pies łapiący myszy, kot szczekający - normalka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Cyferko suplementujesz magnez? Koszmary senne moga byc oznaką jakowychś niedoborów. Pierwsza moja myśl magnez, witaminy z grupy b? Nie wiem. Ale warto sprawdzić. Nie zwracamy uwagi na te rzeczy, czasem jemy tylko to co lubimy i nam sie tworzą z czasem gdzieś braki albo nadmiary. A organizm musi dostać co potrzebuje. I jak nie ma, daje rade jakiś czas wytrzymać, ale wszystko jest do czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witajcie ![]() Emmi ![]() Tak, jajeczka na śniadanie, zjadłam 2 na rzadko. Wczoraj miałam dostawę świeżutkich, pan dodatkowo przywiózł mi chrzan i czosnek. Mam wielkie szczęście, że pan K jest moim cotygodniowym dostawcą ![]() ----------- Lenifko piję Magne B6 forte. Dzisiaj miałam cudowną noc. Spałam długo i spokojnie i chyba mi się nic nie śniło. A może wizja wolnego dnia i odpoczynku psychicznego tak działa? ------------- Zimno ![]() -------- A jak Wy się macie? ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Adusia hejka ![]() Zapaliłaś światełko, tzn. że jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Ależ marnie wygląda ta niedziela. Sypie śnieg, wieje silny wiatr i jest strasznie zimno. Ciekawe jak jest u Was? ===== Cyferuś, dzięki za pyszne śniadanko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
4 pory roku i ja piąta
|
Mnie też się dzisiaj dość dobrze spało. Jakoś krótko. Trochę uwiera mnie, że jutro poniedziałek :/ Ale dojrzałam, że od kolejnej niedzieli ma się robić cieplej, więc...
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Adi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Taaa... widać, że moje oczy i głową jeszcze śpią...
Znowu pomiłam koleżanki... Sorry... ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Emmi, ![]() tak, sypie śnieg. Jest paskudnie. Pisząc o tej pogodzie myślałam czy czasem do Ciebie nie dojdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
W górach też śnieżyca, koleżanka zdjęcia mi przysłała. Trudno. Wszystkie kwiatki z tarasiku wróciły do domu na parapet. Budyń też narzeka na pogodę, prawie nie wychodzi na dwór ![]() A u niego to niepodobna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
4 pory roku i ja piąta
|
Adi
![]() Cyferko ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-04-21 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Budyś pobiegł
![]() Spał całą noc w ciepełku, rano go wypuściłam. Z wielkimi oporami wychodził.... trochę mu pomogłam ![]() Koleżanka dorobiła mi mój osobisty komplet do jej lokalu. --------- Adusia wczoraj wciągnął mnie bardzo serial na N "Reniferek" inny od pozostałych, ciekawie zrobiony. |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
4 pory roku i ja piąta
|
Madame Kicia jest naszym testerem temperaturowym. Jak pcha się do domu to znaczy, że jest zimno. Właśnie wpadła jak bomba do domu przy pierwszej okazji otwartych drzwi. Jest zimno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.