|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
![]() |
![]() |
#1682 |
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Odtworzyłam opis Hotelu
![]()
![]() |
![]() |
#1683 |
Konto usunięte
|
Coś dla fanek mojej ukochanej Eryki :
Saturday, April 9th, 2011 Erykah Badu Live
The Chill Out Festival Nasimi at The Atlantis Hotel, The Palm The Palm, Jumeirah, Dubai United Arab Emirates http://www.chilloutfestivaldubai.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
|
hej hej, powracam na watek.. musze nadrobic zaleglosci w czytaniu.... ale calkowicie zgadzam sie z Eva, jesli bardzo sie chce i uparcie do tego dazy osiaga sie swoje cele i spelnia marzenia, - jestem 100% tego przykladem
![]()
![]() |
#1685 |
|
![]()
Odtworzyłam opis Najwyższego Budynku Świata
![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-03-25 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za możliwośc popatrzenia sobie na Emiraty, coraz bardziej nabieram ochoty na wycieczkę w tamte okolice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 | ||
|
![]() Cytat:
Doris, będziesz jak najbardziej mile widzana ![]() Z wiadomości politycznych, dość ważnych w tych dniach: Minister Spraw Zagranicznych UAE , HH Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, potwierdził udział lotnictwa wojskowego Emiratów w celu ochrony ludności cywilnej w Libii. Oddelegowanych zostało sześć samolotów F16 i sześć samolotów Mirage. oryginalny cytat: Cytat:
Foto 1 - HH Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan (zdjęcie z Internetu). Foto 2 - HH Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan z Hilary Clinton w 2009 roku(zdjęcie z Internetu). Foto 3 & 4 & 5 - UAE Air Force F16 - Desert Falcon (zdjęcia z Internetu). Foto 6 & 7 & 8 - UAE Air Force Mirage (zdjęcia z Internetu).
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-03-25 o 12:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1689 |
|
![]()
Nie zawsze jest piękna pogoda
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1690 |
Raczkowanie
|
Witam,
Evo nie zazdroszczę Ci takiej burzy. Musi nieźle potem zgrzytać w zębach ![]() Jovizku, co tam u Ciebie? Pozdrawiam Was z dzisiejszego "oszalałego", "małyszowego" i zaśnieżonego Zakopanego! Czekam na sloneczko od Was, chociaż na zdjęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś widziałam bodajże na fly.pl wycieczkę na tydzień do Dubaju za 2400zł - na pewno w tej cenie był przelot i nocleg w hotelu *** w resztę szczegółów się nie zagłębiałam
![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
|
![]() Pozdrawiam Zakopane ![]() Odworzyłam wcześniej zdjęcia Najwyższego Budynku Świata Burj Khalifa, to pozostając w klimacie i pod urokiem piękna tego wieżowca, zamieszczam zdjęcia z jego zdobycia ![]() Francuski "Spider-Man" Alain Robert, właśnie wczoraj w Poniedziałek wspiął się na 828 metrowy Burj Khalifa rozpoczynając wspinaczkę o godzinie 6.03pm, osiągnął szczyt tuż po północy. Wydarzenie to jest związane z odbywającą się w Dubaju konferencją Education Without Borders (EWB).
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-03-29 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Nie depcze krokusów
|
Wariat...
![]() |
![]() |
#1694 | |
|
![]() Cytat:
Lensky, przyjedziesz? ![]() Jak się masz? Jesteś w UK teraz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Raczkowanie
|
Dzis jechalam kolo 10.30 autem do Dubaju, i jakies 80 km przed miastem, albo 40 za Abu (jak kto woli) korek.. gigant! Czekamy, wszystko rusza sie powoli i nagle po prawej stronie po poboczu jada lawety.. jedna, druga, trzecia, dziesiata.. nawet maz zaczal zartowac, ze jakis Hindus zadzwonil i powiedzial, ze kilka, to przyslali kilkanascie.. ;-) No i zaraz zobaczylam horror na tym pasie ziemi poza jezdnia.. totalnie zmaizdzone samochody, autobusy, w liczbie a chyba ze 20.. szok!
Wrcoilam do domu i to co zaoczylam na google mnei pzrerazilo, palace sie auta, pelno pogietej blachy.. "Aż 127 pojazdów uczestniczyło w sobotę w ogromnym karambolu, do którego w gęstej mgle doszło na autostradzie między Dubajem a Abu Zabi. Policja poinformowała, że zginęła jedna osoba, a ponad 60 odniosło obrażenia. Rozbite samochody osobowe, autobusy i ciężarówki zatarasowały autostradę na odcinku ponad 500 metrów. Ruch przywrócono dopiero po kilku godzinach. W marcu 2008 roku w karambolu, do którego doszło niemal w tym samym miejscu i także w gęstej mgle, zginęły trzy osoby, a ok. 300 zostało rannych. " Normalnie chyba zaczne jezdzic wolniej ;-) Edytowane przez Zollerki Czas edycji: 2011-04-02 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
|
Zollerki, chwała Bogu, że Wam się nic nie stało
![]() Wprawdzie wypadek był na drodze do Abu Dhabi, jednak to paskudnie niebezpieczne miejsce podczas mgły. W 2008 roku, też mniej więcej w tym okresie bo 11 Marca i nieomal w tym samym miejscu, miał miajsce taki karambol ale na drodze do Dubaju, to było tuż przed zjazdem na Ghantoot - 5 osób zginęło, 277 było poważnie rannych, natomiast w ogóle rannych było 350 osób, zderzyło się ponad 200 samochodów, z czego 92 spłonęły. Five killed, 277 injured in Ghantoot accident <--- Wczorajszy wypadek pomiędzy zjazdem na Ghantoot a miejscowością Al Samha, to 127 samochodów, które się ze sobą zderzyły to także autobusy z pracownikami i właśnie tych autobusów było wczoraj procentowo więcej. Zginęła jedna osoba narodowości Azjatyckiej, 61 jest rannych, w tym 9 osób jest w krytycznym stanie. Foto 1 - rysunek z miejsca wypadku, jednak jest pomyłka, ponieważ samochody są na pasie w kierunku do Dubaju, wczorajszy wypadek był na pasie w kierunku do stolicy. Foto 2,3,4 - zdjęcia zrobione wczoraj natychmiast po wypadku, widać jeszcze silne zamglenie. Foto 5 - Taxi z Dubaju ładowana na lawetę.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-04-03 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Raczkowanie
|
Ewa, wypadek byl wczoraj w strone do Dubaju..
Ja wlasnie tak jechalam, po prawej stronie jest maly row i taki wiekszy plaski pas ziemi i tam wlasnie staly niektore rozwalone auta.. Miedzy jezdniami jest bariera ochronna, trawa, etc i nie sadze, zeby jakos specjalnie te auta na druga strone mieli przenosic.. Ja na szczescie bylam tam juz dlugo po wypadku, wiec i autostarda byla odblokowana i ostatnie auta zwozili wlasnie w strone Dubaju. Ale moze Karambol byl po obu stronach i to co widzialam, to pozostalosci pasa w kierunku Dubaju, a ten do Abu juz uprzatneli.. Nie iwem, nie dam sobie glowy obciac ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 | |
|
![]()
Ohhhh... dzięki, że mnie poprawiłaś
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 | |
|
Krótka historia Emiratów w pigułce, polecam
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
|
![]()
Witam, był ktoś na WOMAD?
Ja byłam ![]() ![]() Goran Bregovic też był ![]()
![]() |
![]() |
#1701 |
Wtajemniczenie
|
Eva, filmik rewelacja!! bardzo mi sie podobał, wszystko ciekawe tak więc jestem pełna zachwytu
a teraz bardzo proszę o jakieś informacje dotyczące przygotowań do Świąt. Jak to wygląda w tak egzotycznym kraju. Wiadomo, ze te własnie Święta pomimo tego, że dla nas są najważniejsze to nie są tak atrakcyjne pod względem komercyjnym...i dobrze ![]() Wszelkie info mile widziane. Jak zwykle jestem bardzo ciekawa. Szczególnie w sferze duchowej
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
A ja się wczoraj dowiedziałam, że dziewczyna mojego wujka pojechała do Dubaju na wycieczkę. Ale jej zazdroszczę
![]()
![]() |
#1703 |
|
![]()
Isa, wkrótce i Ty tu przyjedziesz
![]() Wenila, Święta Wielkanocne są mniej celebrowane tutaj niż Święta Bożego Narodzenia, w tamtym roku chyba opisywałam. Dla wszystkich ![]() ![]() ![]() Dubai State of Mind Goodbye Canada, I must say you will be missed, I trade my winter gloves for a pair of oven mits, Flip flops in December, damn I'm loving this, And I can still go skiing at the Mall of the Emirates. All jokes aside... Dubai's the best, Just host a visitor and tell me if he's not impressed, Built from the desert but, you woulda never guessed, Best of the Middle East, sprinkled with some West. Perfect place to travel from, but this is where my base is, What a perfect blend of fifty different places, All the diverse cultures, languages, and races, Adds a real spice to life that everyone embraces. From a desert with some shrubs to a world hub, From not being on the map, to it's own rap. Sheikh Mohamed raised his vision straight to the sky, Make your arms do the same, let's hear it for: (Chorus) Dubai, concrete desert where dreams are made of, there's nothing you can't do. Now you're in Dubai, you've got to love the mentality, turn dreams to reality. Let's hear it for Dubai, Dubai, Dubai. I say hamdullah that things are back to goin' well, The economy and buildings are both growin' well, So bring the tourists on, we'll play some show-and-tell, Let's add two to a five star hotel. That's the Burj Al Arab, in case you didn't get it, Just pick a record out, let's make a bet we set it. And if it's set then we'll break it and we will maintain, Look up at the Burj Khalifa, just make sure your neck don't sprain. Wanna see some culture? You can see them all, Wanna do some shopping? You should see the malls, Shopping on a budget? You can hit Karama. Wanna see Atlantis? You can skip Bahamas. Lookin for some nightlife? Don't have to look too far, Pre-game at Caramel, party at Boudoir. Some say its artificial, more like official art, You really can't deny, this city's got some heart. (Chorus) Dubai, concrete desert where dreams are made of, there's nothing you can't do. Now you're in Dubai, you've got to love the mentality, turn dreams to reality. Let's hear it for Dubai, Dubai, Dubai. Something charming bout the old Dubai like Bur Dubai and Deira, But I still prefer the new Dubai like Downtown and Jumeirah, And I love the other Emirates from Abu to Fujeirah, But you really can't deny that the action's over here. We could go to JBR and just chill and tan, Or take a tour of some islands that were made by man, Big events are every month so you don't have to make a plan, Rugby 7's, Tennis Open, or the World Cup at Meydan, And I'm barely scratching the surface, This city's got way too much for just a couple of verses. So if you need some more reasons to come and visit just ask me, Or better yet just move here, it's tax free. They come in winters when the weather is a dream to 'em, Take off in summer when the city is a steam room. The only two seasons are warm and hot, It's no wonder that this city's such a melting pot. (Chorus) Dubai, concrete desert where dreams are made of, there's nothing you can't do. Now you're in Dubai, you've got to love the mentality, turn dreams to reality. Let's hear it for Dubai, Dubai, Dubai. A track dedicated to the amazing city of Dubai. Lyrics and Rap by Mo Mansour. Chorus Vocals by Emma Hayes
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-04-16 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Przyczajenie
|
Do wszystkich zainteresowanych!
W Niedziele Wielkanocna odbedzie sie Msza Sw. celebrowana przez polskiego ksiedza - Abu Dhabi, kosciol St.Joseph , godz 12.00 w Assisi Hall. Jesli ktoras z was chcialaby mnie poznac to szukajcie szczuplej,krotkowlosej szatynki w wieku "dojrzalym" ubranej w pomidorowo-malinowa lniana spodnice i bluzke. Do ewentualnego zobaczenia! Agnieszka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Szanoni Panstwo W zwiazku ze zbizajacymi sie Swietami Wielkanocnymi przesylamy informacje dotyczace spotkan koscielnych, mszy. Abu Zabi: 20.04.2011 godz. 19.30 spotkanie rekolekcyjne w Assisi hall (po spotkaniu, mozliwosc spowiedzi), 23.04.2011 godz. 18.00 swiecenie pokarmu w main hall. 24.04.2011 godz. 12.00 msza swieta w Assisi hall. ✂✂✂el Ali: 24.04.2011 godz. 18.00 msza swieta (przed msza sw. mozliwosc spowiedzi Dubaj: 25.04.2011 godz. 19.00 msza swieta St. Mary’s Church (przed msza sw. mozliwosc spowiedzi). Ojciec Andrzej Kiejza bedzie przebywał w ZEA do dnia 29 kwietnia br. włacznie. Bezposredni kontakt z O. Andrzejem pod numerem telefonu: 055 3980473. Rafal Pawlak Consul Embassy of Poland in the United Arab Emirates t: +971 (0)2 44 65 200 f: +971 (0)2 44 62 967 mob: +971 (0)50 662 6151 www.abuzabi.polemb.net www.poland.gov.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Evo, dałoby radę abyś wstawiła, po raz drugi, zdjęcia Emiratów od ich początku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 | ||
|
Malla, jesteś zaproszona
![]() Cytat:
Jest jakiś post, który szczególnie chciałabyś aby zdjęcia do niego dodać? Cytat:
Oczywiście, że to cover Empire State Of Mind, jednak nie to jest ważne lecz to, że tekst jest tak bardzo bliski sercu osobom mieszkającym w Emiratach. ![]() Emigracja w tym kraju jest bardzo specyficzna, ponad 80% społeczeństwa to ludzie z całego świata, większość z nich zakochała się w Emiratach... naprawdę trudno nie kochać Dubaju lub Abu Dhabi gdy się tu mieszka. "Dubai, concrete desert where dreams are made of, there's nothing you can't do. Now you're in Dubai, you've got to love the mentality, turn dreams to reality." Mamy też innego wokalistę z Dubaju ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2011-04-19 o 06:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Przyczajenie
|
Kochani!
Chciałabym zapytać Was o radę w konkretnej sytuacji, w jakiej się znalazłam. Otóż przez internet poznałam Hindusa - Sikha, z którym rozmawiam już prawie rok. On mieszka i pracuje w Dubaju. Znaleźliśmy wspólny język, podobamy się sobie itp. Dodam, że oboje jestesmy stanu wolnego. Od pewnego czasu on namawia mnie na spotkanie. Oferuje gościnę u siebie w Dubaju, łącznie z zapewnieniem wszelkich środków związanych z przelotem i podróżą oraz pobytem. Jestem bardzo ostrożna i sceptycznie nastawiona do tej propozycji. On namawia mnie również na takie rozwiązanie, abyśmy spotkali się w jakimś mieście europejskim. Mam mętlik w głowie. Z jednej strony po tylu godzinach rozmów na każdy temat wydaje mi się, że mogę mu zaufać, a z drugiej strony wiem, że ludzie potrafią świetnie grać i oszukiwać. Podpowiedzcie mi, czy taka wizyta u niego w Dubaju to dobry pomysł... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.