Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah, and U - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji)
Abu Dhabi 24 30,00%
Ajmān 0 0%
Dubai 33 41,25%
Fujairah 1 1,25%
Ras al-Khaimah 0 0%
Sharjah 7 8,75%
Umm al-Quwain 1 1,25%
W innym państwie Middle East 14 17,50%
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 12:03   #1681
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Nie karmimy trolla
Dziękujemy Złosiu

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-23, 15:53   #1682
Eva ID

GG do Eva ID
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Odtworzyłam opis Hotelu

Qasr Al Sarab Hotel
Abu Dhabi

I-sza część

II-ga część

55 kg
Stary 2011-03-23, 20:07   #1683
201610241259
Konto usunięte

Coś dla fanek mojej ukochanej Eryki :

Saturday, April 9th, 2011 Erykah Badu Live
The Chill Out Festival Nasimi at The Atlantis Hotel, The Palm The Palm, Jumeirah, Dubai United Arab Emirates
http://www.chilloutfestivaldubai.com/
201610241259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 04:13   #1684
jovikzu
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to jovikzu

hej hej, powracam na watek.. musze nadrobic zaleglosci w czytaniu.... ale calkowicie zgadzam sie z Eva, jesli bardzo sie chce i uparcie do tego dazy osiaga sie swoje cele i spelnia marzenia, - jestem 100% tego przykladem pozdrawiam wszystkich!!!

jovikzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 10:18   #1685
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Odtworzyłam opis Najwyższego Budynku Świata

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-03-25 o 10:34
Stary 2011-03-25, 11:04   #1686
doris144
Rozeznanie

Dziękuję za możliwośc popatrzenia sobie na Emiraty, coraz bardziej nabieram ochoty na wycieczkę w tamte okolice.
doris144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-25, 12:10   #1687
Eva ID

GG do Eva ID
Smile Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Cytat:
Napisane przez doris144 Pokaż wiadomość
Dziękuję za możliwośc popatrzenia sobie na Emiraty, coraz bardziej nabieram ochoty na wycieczkę w tamte okolice.

Doris, będziesz jak najbardziej mile widzana

Z wiadomości politycznych, dość ważnych w tych dniach:

Minister Spraw Zagranicznych UAE , HH Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, potwierdził udział lotnictwa wojskowego Emiratów w celu ochrony ludności cywilnej w Libii.

Oddelegowanych zostało sześć samolotów F16 i sześć samolotów Mirage.

oryginalny cytat:

Cytat:
"In support of UN resolution 1973, the UAE is fully engaged in humanitarian operations in Libya. As an extension of those humanitarian operations, the UAE Air Force has committed six F16 and six Mirage aircraft to participate in the patrols that will enforce the no-fly zone now established over Libya.
UAE’s participation in the patrols will begin in the coming days."
Na zdjęciach:

Foto 1 - HH Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan (zdjęcie z Internetu).

Foto 2 -
HH Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan z Hilary Clinton w 2009 roku(zdjęcie z Internetu).

Foto 3 & 4 & 5 - UAE Air Force F16 - Desert Falcon
(zdjęcia z Internetu).

Foto 6 & 7 & 8 - UAE Air Force Mirage
(zdjęcia z Internetu).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sheikh-abdullah-bin-zayed-al-nahyan.jpg (33,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Shaikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan 2009_04_07_uae.jpg (52,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg UAE_Red-Flag_2009.jpg (50,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AIR_F-16E-F_Formation_lg.jpg (58,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg F-16 UAE Air Force_screenshot.jpg (31,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Mir2000_uae.jpg (51,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mir2000_uae2.jpg (38,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg UAE AIRFORCE F-16 MIRAGE2000-9 (3).jpg (66,3 KB, 4 załadowań)

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-03-25 o 12:34

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-25, 12:27   #1688
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Odtworzyłam opis Najwyższego Budynku Świata

Piękne widoki z góry, ale ja z moim lękiem wysokości zapewne bym się nie odważyła żeby spojrzeć w dół
Stary 2011-03-26, 07:56   #1689
Eva ID

GG do Eva ID
Cool Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,

Nie zawsze jest piękna pogoda niekiedy mamy tutaj burze piaskowe (sandstorm), właśnie Gulf News podaje, że nadciąga z Kuwejtu i uderzy w nas dzisiaj popołudniu.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sandstorm 26_03_2011 a.jpg (14,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sandstorm 26_03_2011 b.jpg (12,5 KB, 44 załadowań)

55 kg
Stary 2011-03-26, 21:02   #1690
A z Z
Raczkowanie

Witam,
Evo nie zazdroszczę Ci takiej burzy. Musi nieźle potem zgrzytać w zębach . Chyba wolę już burze śnieżne, po nich wszystko jest oblepione kryształkami lodu i świeżym śniegiem, a słońce które po niej wychodzi podkreśla i zwiększa efekt pryzmatów jakie stwarza światło odbite.
Jovizku, co tam u Ciebie?
Pozdrawiam Was z dzisiejszego "oszalałego", "małyszowego" i zaśnieżonego Zakopanego! Czekam na sloneczko od Was, chociaż na zdjęciach A z Z
A z Z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-28, 16:08   #1691
Oleczka
Zakorzenienie

GG do Oleczka

Kiedyś widziałam bodajże na fly.pl wycieczkę na tydzień do Dubaju za 2400zł - na pewno w tej cenie był przelot i nocleg w hotelu *** w resztę szczegółów się nie zagłębiałam
Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna.
Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna.
Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
Oleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-29, 07:15   #1692
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez A z Z Pokaż wiadomość
... Czekam na sloneczko od Was, chociaż na zdjęciach A z Z

Pozdrawiam Zakopane

Odworzyłam wcześniej zdjęcia Najwyższego Budynku Świata Burj Khalifa, to pozostając w klimacie i pod urokiem piękna tego wieżowca, zamieszczam zdjęcia z jego zdobycia

Francuski "Spider-Man" Alain Robert, właśnie wczoraj w Poniedziałek wspiął się na 828 metrowy Burj Khalifa rozpoczynając wspinaczkę o godzinie 6.03pm, osiągnął szczyt tuż po północy.

Wydarzenie to jest związane z odbywającą się w Dubaju konferencją Education Without Borders (EWB).

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg French Spiderman scales Burj Khalifa 06.jpg (19,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg French Spiderman scales Burj Khalifa 01.jpg (26,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg French Spiderman scales Burj Khalifa 02.jpg (28,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg French Spiderman scales Burj Khalifa 03.jpg (39,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg French Spiderman scales Burj Khalifa 05.jpg (30,1 KB, 10 załadowań)

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-03-29 o 07:58
Stary 2011-03-29, 22:01   #1693
Malla
Nie depcze krokusów

Wariat...
Stary 2011-04-01, 07:26   #1694
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
Saturday, April 9th, 2011 Erykah Badu Live
http://www.chilloutfestivaldubai.com/

Lensky, przyjedziesz?
Jak się masz? Jesteś w UK teraz?

55 kg
Stary 2011-04-02, 21:08   #1695
Zollerki
Raczkowanie

Dzis jechalam kolo 10.30 autem do Dubaju, i jakies 80 km przed miastem, albo 40 za Abu (jak kto woli) korek.. gigant! Czekamy, wszystko rusza sie powoli i nagle po prawej stronie po poboczu jada lawety.. jedna, druga, trzecia, dziesiata.. nawet maz zaczal zartowac, ze jakis Hindus zadzwonil i powiedzial, ze kilka, to przyslali kilkanascie.. ;-) No i zaraz zobaczylam horror na tym pasie ziemi poza jezdnia.. totalnie zmaizdzone samochody, autobusy, w liczbie a chyba ze 20.. szok!
Wrcoilam do domu i to co zaoczylam na google mnei pzrerazilo, palace sie auta, pelno pogietej blachy..

"Aż 127 pojazdów uczestniczyło w sobotę w ogromnym karambolu, do którego w gęstej mgle doszło na autostradzie między Dubajem a Abu Zabi. Policja poinformowała, że zginęła jedna osoba, a ponad 60 odniosło obrażenia.
Rozbite samochody osobowe, autobusy i ciężarówki zatarasowały autostradę na odcinku ponad 500 metrów. Ruch przywrócono dopiero po kilku godzinach.

W marcu 2008 roku w karambolu, do którego doszło niemal w tym samym miejscu i także w gęstej mgle, zginęły trzy osoby, a ok. 300 zostało rannych. "

Normalnie chyba zaczne jezdzic wolniej ;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b.jpg (31,6 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg c.jpg (22,2 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (22,8 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez Zollerki
Czas edycji: 2011-04-02 o 21:18
Zollerki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 07:14   #1696
Eva ID

GG do Eva ID

Zollerki, chwała Bogu, że Wam się nic nie stało

Wprawdzie wypadek był na drodze do Abu Dhabi, jednak to paskudnie niebezpieczne miejsce podczas mgły.

W 2008 roku, też mniej więcej w tym okresie bo 11 Marca i nieomal w tym samym miejscu, miał miajsce taki karambol ale na drodze do Dubaju, to było tuż przed zjazdem na Ghantoot - 5 osób zginęło, 277 było poważnie rannych, natomiast w ogóle rannych było 350 osób, zderzyło się ponad 200 samochodów, z czego 92 spłonęły.

Five killed, 277 injured in Ghantoot accident <---

Wczorajszy wypadek pomiędzy zjazdem na Ghantoot a miejscowością Al Samha, to 127 samochodów, które się ze sobą zderzyły to także autobusy z pracownikami i właśnie tych autobusów było wczoraj procentowo więcej.
Zginęła jedna osoba narodowości Azjatyckiej, 61 jest rannych, w tym 9 osób jest w krytycznym stanie.

Foto 1 - rysunek z miejsca wypadku, jednak jest pomyłka, ponieważ samochody są na pasie w kierunku do Dubaju, wczorajszy wypadek był na pasie w kierunku do stolicy.

Foto 2,3,4 - zdjęcia zrobione wczoraj natychmiast po wypadku, widać jeszcze silne zamglenie.

Foto 5 - Taxi z Dubaju ładowana na lawetę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110402 PileUp AUH 1.jpg (35,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110402 PileUp AUH 2.jpg (16,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110402 PileUp AUH 3.jpg (17,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110402 PileUp AUH 4.jpg (18,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110402 PileUp AUH 5.jpg (22,1 KB, 24 załadowań)

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-04-03 o 07:20
Stary 2011-04-03, 11:06   #1697
Zollerki
Raczkowanie

Ewa, wypadek byl wczoraj w strone do Dubaju..
Ja wlasnie tak jechalam, po prawej stronie jest maly row i taki wiekszy plaski pas ziemi i tam wlasnie staly niektore rozwalone auta.. Miedzy jezdniami jest bariera ochronna, trawa, etc i nie sadze, zeby jakos specjalnie te auta na druga strone mieli przenosic..
Ja na szczescie bylam tam juz dlugo po wypadku, wiec i autostarda byla odblokowana i ostatnie auta zwozili wlasnie w strone Dubaju. Ale moze Karambol byl po obu stronach i to co widzialam, to pozostalosci pasa w kierunku Dubaju, a ten do Abu juz uprzatneli.. Nie iwem, nie dam sobie glowy obciac ;-)
Zollerki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 12:19   #1698
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Zollerki Pokaż wiadomość
Ewa, wypadek byl wczoraj w strone do Dubaju..
Ohhhh... dzięki, że mnie poprawiłaś bo w Gulf News napisali:

Cytat:
The accident took place between Sahama and Ghantoot on the Dubai-Abu Dhabi highway around 8am, according to Abu Dhabi police.
wszystko jednak wskazuje na to, że podawali wiadomości dość szybko i nie mieli precyzyjnych informacji.

55 kg
Stary 2011-04-09, 14:07   #1699
Eva ID

GG do Eva ID

Krótka historia Emiratów w pigułce, polecam

Cytat:
Established in 1971, the United Arab Emirates is a relatively young Arab country that has experienced a huge surge in prosperity in recent years. Guided by wise leadership, the economic boom has fostered a stable, cosmopolitan society that has successfully integrated traditional Islamic values into a determined development programme, enabling the country to take its place amongst the emerging nations of the world.

Physically, the UAE is a land of contrasts: massive sand-dunes, fertile palm-filled oases, vast stretches of mesmerising desert, low-lying coastal plains, sandy beaches, hundreds of natural islands, and rugged rocky mountains are just some of the dramatic landscapes encountered in its territory.

Politically, the UAE is a federation of seven emirates (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Qaiwain, Ra's al-Khaimah and Fujairah) with a constitutionally-based political system that is a unique blend of the traditional and modern. Abu Dhabi City is the capital of the UAE and the seat of the federal government. HH Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, Ruler of Abu Dhabi, is the current President of the UAE and Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Ruler of Dubai, is Vice President and Prime Minister.

The Supreme Council
, made up of the hereditary rulers of the seven emirates, is the top policy-making body in the state, whilst a Council or Cabinet of ministers, four of whom are women, acts as the executive authority for the federation. The UAE's parliament, the Federal National Council, a section of which is indirectly elected and nine of whose members are women, has both a legislative and supervisory role. In addition, each of the seven emirates has its own local government, the complexity of which differs according to the size and population of individual emirates.
Although a comparatively young nation, the UAE has taken its place on the world stage, guided by a principled foreign policy that is based on support for and engagement with international institutions such as the United Nations.

When the federation was formed in 1971, the UAE had little or no physical infrastructure, health care or educational facilities, industry was non-existent and most of the country's scant population lived in the desert or in the foothills of the mountains. It has come a long way since then: rapid urbanisation has been the norm (over 80 per cent of the country's residents live in major towns and cities) and the UAE's infrastructure is world-class.

Rich natural resources in the form of oil, which was first exported in the 1960s, has enabled much of this prosperity: today, the UAE boasts a vibrant free economy and successful efforts have been made to diversify away from dependence on oil and gas exports. So much so that a solid industrial base has been created together with a very strong services sector, enabling the country to meet the challenges and opportunities of the new era.

55 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-13, 10:15   #1700
Eva ID

GG do Eva ID

Witam, był ktoś na WOMAD?

Ja byłam i jakieś ze 20 tysięcy ludzi

Goran Bregovic też był
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg womad_2011 AD.jpg (12,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg baaba_maal_2_WOMAD_Abu.jpg (15,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg children_performance_with_d.jpg (17,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orchestre_national_de_barbe.jpg (16,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WOMAD.jpg (23,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg womad_2011.jpg (23,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg womad-abu-dhabi 3.jpg (15,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg womad_abu_dhabi 2.jpg (101,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg womad_abu_dhabi_11.jpg (29,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg womad goran.jpg (40,9 KB, 15 załadowań)

55 kg
Stary 2011-04-15, 23:01   #1701
Wenila
Wtajemniczenie

Eva, filmik rewelacja!! bardzo mi sie podobał, wszystko ciekawe tak więc jestem pełna zachwytu

a teraz bardzo proszę o jakieś informacje dotyczące przygotowań do Świąt. Jak to wygląda w tak egzotycznym kraju. Wiadomo, ze te własnie Święta pomimo tego, że dla nas są najważniejsze to nie są tak atrakcyjne pod względem komercyjnym...i dobrze

Wszelkie info mile widziane. Jak zwykle jestem bardzo ciekawa. Szczególnie w sferze duchowej
Stary 2011-04-16, 15:11   #1702
isa666
Zakorzenienie

A ja się wczoraj dowiedziałam, że dziewczyna mojego wujka pojechała do Dubaju na wycieczkę. Ale jej zazdroszczę
Stary 2011-04-16, 16:33   #1703
Eva ID

GG do Eva ID

Isa, wkrótce i Ty tu przyjedziesz

Wenila, Święta Wielkanocne są mniej celebrowane tutaj niż Święta Bożego Narodzenia, w tamtym roku chyba opisywałam.

Dla wszystkich ZAKOCHANYCH w Dubaju specjalnie dla Was piosenka, w której sama się zakochałam...

Dubai State of Mind

Goodbye Canada, I must say you will be missed,
I trade my winter gloves for a pair of oven mits,
Flip flops in December, damn I'm loving this,
And I can still go skiing at the Mall of the Emirates.
All jokes aside... Dubai's the best,
Just host a visitor and tell me if he's not impressed,
Built from the desert but, you woulda never guessed,
Best of the Middle East, sprinkled with some West.
Perfect place to travel from, but this is where my base is,
What a perfect blend of fifty different places,
All the diverse cultures, languages, and races,
Adds a real spice to life that everyone embraces.
From a desert with some shrubs to a world hub,
From not being on the map, to it's own rap.
Sheikh Mohamed raised his vision straight to the sky,
Make your arms do the same, let's hear it for:

(Chorus)
Dubai, concrete desert where dreams are made of, there's nothing you can't do.
Now you're in Dubai, you've got to love the mentality, turn dreams to reality.
Let's hear it for Dubai, Dubai, Dubai.

I say hamdullah that things are back to goin' well,
The economy and buildings are both growin' well,
So bring the tourists on, we'll play some show-and-tell,
Let's add two to a five star hotel.
That's the Burj Al Arab, in case you didn't get it,
Just pick a record out, let's make a bet we set it.
And if it's set then we'll break it and we will maintain,
Look up at the Burj Khalifa, just make sure your neck don't sprain.
Wanna see some culture? You can see them all,
Wanna do some shopping? You should see the malls,
Shopping on a budget? You can hit Karama.
Wanna see Atlantis? You can skip Bahamas.
Lookin for some nightlife? Don't have to look too far,
Pre-game at Caramel, party at Boudoir.
Some say its artificial, more like official art,
You really can't deny, this city's got some heart.

(Chorus)

Something charming bout the old Dubai like Bur Dubai and Deira,
But I still prefer the new Dubai like Downtown and Jumeirah,
And I love the other Emirates from Abu to Fujeirah,
But you really can't deny that the action's over here.
We could go to JBR and just chill and tan,
Or take a tour of some islands that were made by man,
Big events are every month so you don't have to make a plan,
Rugby 7's, Tennis Open, or the World Cup at Meydan,
And I'm barely scratching the surface,
This city's got way too much for just a couple of verses.
So if you need some more reasons to come and visit just ask me,
Or better yet just move here, it's tax free.
They come in winters when the weather is a dream to 'em,
Take off in summer when the city is a steam room.
The only two seasons are warm and hot,
It's no wonder that this city's such a melting pot.

(Chorus)

A track dedicated to the amazing city of Dubai. Lyrics and Rap by Mo Mansour.
Chorus Vocals by Emma Hayes

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-04-16 o 16:56
Stary 2011-04-17, 09:15   #1704
agni 1706
Przyczajenie

Do wszystkich zainteresowanych!
W Niedziele Wielkanocna odbedzie sie Msza Sw. celebrowana przez polskiego ksiedza - Abu Dhabi, kosciol St.Joseph , godz 12.00 w Assisi Hall.
Jesli ktoras z was chcialaby mnie poznac to szukajcie szczuplej,krotkowlosej szatynki w wieku "dojrzalym" ubranej w pomidorowo-malinowa lniana spodnice i bluzke.
Do ewentualnego zobaczenia!
Agnieszka
agni 1706 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 13:18   #1705
ana_alby
Raczkowanie

Witam nowe wiadomosci z ambasady :

Szanoni Panstwo

W zwiazku ze zbizajacymi sie Swietami Wielkanocnymi przesylamy informacje dotyczace spotkan koscielnych, mszy.

Abu Zabi:
20.04.2011 godz. 19.30 spotkanie rekolekcyjne w Assisi hall (po spotkaniu, mozliwosc spowiedzi),
23.04.2011 godz. 18.00 swiecenie pokarmu w main hall.
24.04.2011 godz. 12.00 msza swieta w Assisi hall.

✂✂✂el Ali:
24.04.2011 godz. 18.00 msza swieta (przed msza sw. mozliwosc spowiedzi

Dubaj:
25.04.2011 godz. 19.00 msza swieta St. Mary’s Church (przed msza sw. mozliwosc spowiedzi).

Ojciec Andrzej Kiejza bedzie przebywał w ZEA do dnia 29 kwietnia br. włacznie. Bezposredni kontakt z O. Andrzejem pod numerem telefonu: 055 3980473.

Rafal Pawlak
Consul
Embassy of Poland
in the United Arab Emirates
t: +971 (0)2 44 65 200
f: +971 (0)2 44 62 967
mob: +971 (0)50 662 6151
www.abuzabi.polemb.net
www.poland.gov.pl
ana_alby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-17, 22:08   #1706
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez piosenka od Evy
And I can still go skiing at the Mall of the Emirates.
Malle zapraszają, tylko kto zaprosi Mallę?
Stary 2011-04-18, 11:25   #1707
colds
Zakorzenienie

Evo, dałoby radę abyś wstawiła, po raz drugi, zdjęcia Emiratów od ich początku?
Stary 2011-04-18, 21:25   #1708
Patryk_S
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość

Eva ID a co w tej piosence takiego ze się w niej zakochałaś? kiepska przeróbka jay z, alisha keys - Empire State Of Mind

do tego ten wokal w refrenie... :P znalazłem to kilka dni temu na youtube i po refrenie stwierdziłem "dość" :P
Patryk_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-19, 06:01   #1709
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Malle zapraszają, tylko kto zaprosi Mallę?
Malla, jesteś zaproszona

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Evo, dałoby radę abyś wstawiła, po raz drugi, zdjęcia Emiratów od ich początku?
Colds, w miarę możliwości czasowych postaram się niektóre odtworzyć ale wszystkich na pewno nie dam rady.

Jest jakiś post, który szczególnie chciałabyś aby zdjęcia do niego dodać?

Cytat:
Napisane przez Patryk_S Pokaż wiadomość
Eva ID a co w tej piosence takiego ze się w niej zakochałaś? kiepska przeróbka jay z, alisha keys - Empire State Of Mind

do tego ten wokal w refrenie... :P znalazłem to kilka dni temu na youtube i po refrenie stwierdziłem "dość" :P
Patryk, liczy się inicjatywa, świetne są słowa tej piosenki, przeczytaj je.... chyba tak naprawdę zrozumiałe dla tych, którzy tu mieszkają.

Oczywiście, że to cover Empire State Of Mind, jednak nie to jest ważne lecz to, że tekst jest tak bardzo bliski sercu osobom mieszkającym w Emiratach.

Emigracja w tym kraju jest bardzo specyficzna, ponad 80% społeczeństwa to ludzie z całego świata, większość z nich zakochała się w Emiratach... naprawdę trudno nie kochać Dubaju lub Abu Dhabi gdy się tu mieszka.

"Dubai, concrete desert where dreams are made of, there's nothing you can't do.
Now you're in Dubai, you've got to love the mentality, turn dreams to reality."

Mamy też innego wokalistę z Dubaju NILE pochodzi z Sudanu.

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2011-04-19 o 06:04
Stary 2011-04-20, 16:23   #1710
Ella 33
Przyczajenie

Kochani!
Chciałabym zapytać Was o radę w konkretnej sytuacji, w jakiej się znalazłam. Otóż przez internet poznałam Hindusa - Sikha, z którym rozmawiam już prawie rok. On mieszka i pracuje w Dubaju. Znaleźliśmy wspólny język, podobamy się sobie itp. Dodam, że oboje jestesmy stanu wolnego. Od pewnego czasu on namawia mnie na spotkanie. Oferuje gościnę u siebie w Dubaju, łącznie z zapewnieniem wszelkich środków związanych z przelotem i podróżą oraz pobytem. Jestem bardzo ostrożna i sceptycznie nastawiona do tej propozycji. On namawia mnie również na takie rozwiązanie, abyśmy spotkali się w jakimś mieście europejskim. Mam mętlik w głowie. Z jednej strony po tylu godzinach rozmów na każdy temat wydaje mi się, że mogę mu zaufać, a z drugiej strony wiem, że ludzie potrafią świetnie grać i oszukiwać. Podpowiedzcie mi, czy taka wizyta u niego w Dubaju to dobry pomysł...
Ella 33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości