|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Konto usunięte
|
Z jakiej książki pochodzi ten cytat?
-czego się boisz? - zapytał.
w jednej chwili w głowie pojawiły się setki myśli: boję się tego, że będę zwykłym szarym człowiekiem. tego, że nie spotkam osoby, która uczyni moje życie wyjątkowym. także tego, że nie będę w stanie dawać radości osobom, które kocham. boję się życia... ale najbardziej boję się tego, że nigdy nie zrozumiesz, co chcę ci powiedzieć, że kocham cię odkąd cię poznałam, bo jest to dla mnie za trudne. -boję się pająków - odpowiedziała. proszę o pomoc, przeszukałam forum, ale tematu zbiorczego nie widzę - jeśli się mylę, proszę o przeniesienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Z jakiej książki pochodzi ten cytat?
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Bo Fargo to użytkownik, który to ponoć stworzył, nie film
![]()
![]() |
#1685 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Ogladalam ostatnio FARGO i nie pamietam tego tekstu. Ale jestem przekonana, ze juz go gdzies slyszalam - w filmie, a nie ksiazce.
Edit: a moze faktycznie z fargo, cos mi swita ![]() Edytowane przez fossa Czas edycji: 2012-04-09 o 11:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1689 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Rozeznanie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
szukam tytulu filmu ma minimum 2 lata a pewnie wiecej:
facet psychopata porywa kobiete (o ile dobrze pamietam zone lub corke jakiegos wplywowego faceta chyba polityka). bawi sie z policja w kotka i myszke. policja wie ze to on. zatrzymuje go.nie chce powiedziec gdzie ja przetrzymuje. jak sie okazalo zakopal ja gdzies zywcem. udaje mu sie sciagnac kajdanki i uciec z komisariatu. na bank w filmie porownali go do Houdiniego. porywa pozniej Pania policjant ktora mu wpadla w oko. Gral chyba psychola Ryan Gosling. Moglam cos pomylic. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Rozeznanie
|
dokladnie
![]() wczoraj po wpisie udalo mi sie go odnalezc, ale dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Raczkowanie
|
szukam tytułu piosenki z tego odc. xfactora, tutaj link : http://tvnplayer.pl/programy-online/...E07,11695.html ta piosenkę słychac w 00:53:58 i trochę dalej, ogólnie jest znana tak mi się wydaje, proszę o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 | |
Naczelny Hipster
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Rozeznanie
|
hej hej, zwracam się z gorącą prośbą do miłośniczek książkowych historii miłosnych
![]() ![]() książka była naprawdę fajna, i chętnie bym ją przeczytała jeszcze raz ale niestety nie pamiętam tytułu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
ja też się chętnie dowiem, bo mnie niespecjalnie się podoba i chcę wiedzieć czego nie czytać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Też nie wiem co w nim zachwycającego, ale swego czasu znajoma się nim posłużyła, pytam: "co to", ona: "a, z książki jakiejś" ...i kopałysmy nic nie znajdując. To, co wyżej, tzn, że to użytkownik o nicku Fargo sobie wymyślił.
![]() |
#1702 |
Raczkowanie
|
Tak, mnie też się wydaje, że chodzi o "Zanim się pojawiłaś", chociaż historia, a raczej schemat, który jest w niej zawarty przypomina wiele romansów, których jak wiadomo trochę wyszło spod piór wielu autorów.
Sama książka niespecjalnie mi się podobała, ale być może czytała ją w nieodpowiednim momencie. Nie wiem jak Wy, ale ja odbiór książki zależy u mnie bardzo od tego w jakim momencie życia jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
Prosze pomozcie:) Piosenka
Witam mam wielka prosbe do Was otoz szukam pewnej piosenki nie pamietam tytulu i wykonawcow
![]() ![]() Z gory dziekuje ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Ah i byla raczej z tych o milosci, romantyczna o rozstaniu czy jakos tak |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prosze pomozcie:) Piosenka
Tutaj ktoś powinien Ci pomóc: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=564691
![]()
![]() |
#1705 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Prosze pomozcie:) Piosenka
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Raczkowanie
|
heh taszkin możliwe...
nikt w końcu nie powiedział, że nie można dawać cytatów książek, które się pisze samemu. heh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
sam tytuł sprawia, że mam ochotę uciekać od półki, na której stałaby ta kniga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
pandepilator- obłędny nick
![]() a ja poszukuje filmu ![]() oglądałam go kilka dobrych lat temu w tv, jakiś kryminał to był lub thriller, główną postacią był jakiś pisarz któremu skończyła się wena i poznał innego pisarza który napisał świetny kryminał i dziwnym trafem ten drugi pisarz umiera i ten pierwszy kradnie jego dzieło i publikuje je pod swoim nazwiskiem,niedługo potem zostaje oskarżony o morderstwo bo okazuję się że wszystko co było na miejscu zbrodni było tak jak w książce, jak się okazuję ostaje on wrobiony w to morderstwo w akcie zemsty i szukając jakiegoś wyjaśnienia trafia do domu tego pisarza(chyba?) któremu ukradł książkę i w szafie znajduje mase przebrań-ludzi których spotykał (pisarza,policjanta,itp). nie mam pojecia kto tam grał oglądałam to nocą za dzieciaka ![]()
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Może chodzi Ci o 'Sekretne okno' z Deppem? Chociaż tam fabuła była ciut inna... A jeśli to nie ten film - polecam
![]()
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.