|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby Japonek na piękną cerę.
Kilka z Was wspominało, że ma problemy z cerą ostatnio. Doradzam zamoczyć zwykła chusteczke higieniczną w zaparzonej wcześniej zielonej herbacie, a potem rozłożyć ją na twarzy i zrobić dziurki na oczach i przy nosie. Mi ten zabieg bardzo pomaga
Z nagietkowym Babydream na noc szybko pozbędziecie się problemu.
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę,że lepiej niż zielona herbata będą działać okłady z bratka. No ale każdemu pomaga coś innego
Mi jak coś wywali to nakładam na tą zmianę acnedem i tak łaże cały dzień . A jak podejdzie ropsko to smaruje to olejkiem rycynowym żeby zasuszyć dziada
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
z tą trupią cerą to mi chodziło o samą zieloną glinkę
a samej białej nie stosowałam, jak już pisałam mieszam te dwie i jest naprawdę super![]() a czerwona jest bardzo dobra na zaczerwienienia jako maseczka. dziewczyny, a co to jest skrzypokrzywa? jakaś mieszanka, czy po prostu skrzyp i pokrywa? bo na wątkach włosomaniaczek często to się pojawia, a google milczy na ten temat
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
jestem niemal pewna, że to mieszanka pokrzywy i skrzypu, zaparzane razem
|
|
|
|
|
#1685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc zostałam przy samym skrzypie. Po pokrzywce szybciej rosną nowe włoski ![]() Piła któraś z was sok brzozowy? Podobno wpływa pozytywnie na cerę.
“Ten, kto przeniósł górę, zaczął od małych kamyków.” ![]() ![]() Edytowane przez PanzerKitty Czas edycji: 2010-06-05 o 10:31 |
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale możliwe, że go w ogóle nie było, a poprawa była jak najbardziejNawet moja dermatolog mówi, że dobrze jest pić ziółka przy trądziku. Nie wyleczy to, ale może złagodzić. |
|
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
Planuję w 100% przestawić się na naturalną pielęgnację cery , tylko nie wiem czym zastąpić krem do twarzy
Macie może jakiś ciekawy pomysł czego można użyć zamiast drogeryjnych kremów
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rycynowy jest świetny do tłustej cery, kokosowy nawilża. Można użyć oliwki Hipp która jest mieszanką bodajże sezamowego z migdałowym, poczekać, aż się trochę wchłonie i nadmiar odcisnąć w chusteczkę, podobno skóra jest matowa po tym. Był chyba na Biochemii wątek o olejach.
|
|
|
|
|
|
#1690 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No i jak zwykle pytam: Jak tam efekty smarowania się olejkiem rycynowym?
|
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rycynowego, to w tamtym roku nakładałam na twarz godzinę po toniku aspirynowym i miałam świetne efekty przy dłuższym stosowaniu, nie wiem już sama, czy to zasługa oleju, toniku, czy tego połączenia. |
|
|
|
|
|
#1692 |
|
BAN stały
|
no tak tak, słyszałam, że cudo ale jakoś dziewczyny słabiutko tu piszą o efektach, co dokładniej wam zrobiło z buzią? w czym pomogło?
Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-06-05 o 16:10 |
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1694 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś zgrzeszyłam i pojechałam na wieś do cioci opalać nogi wszystko oprócz nich wysmarowałam filtrem 50, a nogi bardzo fajnym kosmetykiem, który w zeszłym roku przywiozłam z UK: 'przyspieszacz opalania' z filtrem 8 spf, działa jak leciutki samoopalacz, do zestawu mam też z tej samej firmy balsam po opalaniu łagodzący i też lekko samoopalający. nogi mam zawsze tak białe, że wszyscy narzekają, że bolą ich oczy bo tak świecą :/, więc mogę sobie pozwolić na lekkie ich 'podkręcenie'. generalnie nie muszę smarować się filtrem na ciele, zaczęłam tylko dla bezpieczeństwa, bo moja skóra właściwie już nie reaguje na słońce... tylko ręce lekko się opalają. po każdym lecie i tak jestem biała. to pewnie skutek niedoboru witamin czy coś w ten deseń ale nie narzekam tylko rodzina mnie męczy, że taka jestem biała no ale 'ona zawsze taka była, daj jej spokój' słyszę coraz częściej
Edytowane przez Maqua Czas edycji: 2010-06-05 o 17:15 |
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio robię peeling kawowy nie z wodą, ale z mlekiem, dodaję też rumianku. Wydaje mi się, że trochę mnie to wybieliło. Może jeszcze kilka litrów mleka albo rumianku zaparzonego do kąpieli? Ja tego nie wypróbuję, bo mam żylaka niestety. Ale jak będę mieć swoje ogórki, to zacznę całe ciało smarować sokiem z nich, zobaczymy, czy to coś da. |
|
|
|
|
|
#1697 |
|
BAN stały
|
no ale chodzi o to, że nawet ja mnie wybieli, to i tak ma się zawsze jakieś niedoskonałości, a widząc nawet naturalne zdjęcia Japonek to one nie mają ani plamki
idelaną porcelana lub inn jasne kolorki, bez jakiś zaróżowień, zasinień i tak dalej. Ja np, prawie cały rok mam nogi zakryte a i tak są różowo sine a nie białe ;(może jakieś kąpiele w kwasach ?
|
|
|
|
|
#1698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogła byś wkleić jakiegoś linka o który to chodzi?
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy wy też to zauwarzyłyście u siebie, ale ja po nałożeniu mieszanki na buzię skrobia+cynamon czerwienieję. Myślę, ze ten cynamon na dłuższą metę mnie podrażnia. Chyba zostanę przy zielonej glince tylko i wyłącznie
![]() Zawsze kochałam słońce,a teraz mnie irytuje. Mam jakąś paranoję 'byleby sie nie opalić' ![]() Dziś usłyszałam od brata, ze wyglądam jak trup, bo taka blada jestem Dla mnie to był komplement, mimo że miało zabrzmieć inaczej
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Może dodałaś za dużo cynamonu? Albo po prostu Twoja skóra tak reaguje, ja nie zczerwieniałam.
|
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi po ogórkach zniknęła brzydka plama na szyi ![]() W ogóle dziś od 7 do 15 byłam wystawiona na promienie przy filtrze 30 chce już moją 50+...
|
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam na ogórki z ogródka. Ze sklepu bym się bała |
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
odsyłam do lektury: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=spirulina poza tym sama czekam na taki komplemet, ale nie od babci czy cioci czy mamy, tylko np. od koleżanki (bo starsi to mają jakąś manię opalania i wystawiania ciała na słoneczko).ja niesty mam ciemniejszy odcień cery jasnej, tzn, że bez opalania jestem hmm... blada ale bez przesady no i łatwo mi się opalić na heban (tylko nigdy do tego nie miałam serca i cierpliwości). Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-06-05 o 21:54 |
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Trza spróbować
Próbowałam już samego peelingu kawowego i był super Może jeszcze ten tonik cytrynowy spróbuję |
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W Carr U nmie bardzo dobrze się spisuje. świetnie nawilża i nie zapycha, a z taką pojemnością to najtańszy krem do twarzy jaki w życiu miałam |
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no kurcze, wczoraj robiłam demakijaż, patrze i co widze mam strasznie rozszerzone pory, jak nigdy wrrr
Nie poddam się Planuję zakup tego osławionego hydrolatu oczarowego z BU , żelu hialuronowego i peelingu z bromeliną. Piękna cero nadchodzę Myślę także o tym mydełku http://www.allegro.pl/item1054365734...a_arabska.html
“Ten, kto przeniósł górę, zaczął od małych kamyków.” ![]() ![]() Edytowane przez PanzerKitty Czas edycji: 2010-06-06 o 09:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

Z nagietkowym Babydream na noc szybko pozbędziecie się problemu.

Mi jak coś wywali to nakładam na tą zmianę acnedem i tak łaże cały dzień . A jak podejdzie ropsko to smaruje to olejkiem rycynowym żeby zasuszyć dziada
jakaś mieszanka, czy po prostu skrzyp i pokrywa? bo na wątkach włosomaniaczek często to się pojawia, a google milczy na ten temat

więc zostałam przy samym skrzypie. Po pokrzywce szybciej rosną nowe włoski 

Macie może jakiś ciekawy pomysł czego można użyć zamiast drogeryjnych kremów

idelaną porcelana lub inn jasne kolorki, bez jakiś zaróżowień, zasinień i tak dalej. Ja np, prawie cały rok mam nogi zakryte a i tak są różowo sine a nie białe ;(

chce już moją 50+...
(bo starsi to mają jakąś manię opalania i wystawiania ciała na słoneczko).