|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co na pierwszy taniec?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Zadomowienie
|
Nie no, mam nadzieje, ze to nie będzie 10 lat
![]() ![]() ![]() A Wy kiedy macie? sloneczko_oo właśnie tango jest cudne ![]() ![]()
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2010-05-27 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
|
no wlasnie... a my jako beztalencia w sprawach tanca nie chcielibysmy sie porywac z motyka na slonce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
Witam Drogie Wizażanki
![]() Ja z moim TŻ wybraliśmy Grande Valse Brillante i oczywiście w oryginale Ewy Dagmarczyk ![]() Ostatnio przy GUS-ie w Wawie znalazłam plakat z reklamą nauki tańca na pierwszy taniec ślubny ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Piękna jest jeszcze K.K A kiedy będziesz moją żoną ![]() ![]()
Ludzie szukają wyjątkowego celu w życiu, Ja pragnę normalności, szczęścia u boku ludzi których kocham. Radość dają mi pragnienia i rzeczy które dla innych są niczym. "Wyobraź mnie sobie; nie zaistnieję, jeśli mnie sobie nie wyobrazisz." Władimir Nabokow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
zielony stworek
|
A może Shakin Stevens - You Drive Me Crazy
![]() http://www.youtube.com/watch?v=oTSFS...x=0&playnext=1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
Sloneczko_00 No moim zdaniem ten cohen to tango.. Ale upewnij się !! Moze się myle
![]() Feline2 my pazdziernik ![]() ![]() cofianca92 walc wiedeński?? Kiedy wesele?? kaledonia Rock'n'rollem polecieć na pierwszy taniec?? Też o tym myślałam!! Albo myślałam też o boogie-woogie, zajeiscie mi się podoba, ale podobno cholernie trudne.. ![]() Jak nauczymy się już rumby i disco-samby będziemy uczyć się r'n'r właśnie, bo podobno przydaje się na weselach ![]() ![]() Póki co jesteśmy po 5 h tanca i albo my jesteśmy zdolni (i zbyt pewni siebie:P) albo nasi instruktorzy potrafią dużo z uczniów wykrzesać ![]() Więc cofianca92 jakby coś Ci tam nie pasowało u tych z plakatu, to polecam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
Izolinka,
skoro mówisz ze tango to chyba moje marzenie się nie spelni, ale trudno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Raczkowanie
|
Izolinka
![]() My planujemy za roczek wiec jeszcze trochę czasu ![]() Powiem szczerze, że na pierwszy taniec nie preferuję tych wygibasów "niby improwizowanych". Ogółem przyznam się bez bicia, że mój TŻ nie jest zbyt muzykalny tak więc takie rozwiązanie odpada a co do walca to jakoś może nam wyjdzie ![]() POWIEM WAŻNĄ RZECZ!! Ostatnio powiedziałam mamie, że chyba pójdę na łatwiznę i wybiorę wal z nocy i dni jednak ona powiedziała mi ważną rzecz. Ponoć ten walc przynosi nieszczęść wiele ze względu na fabułę filmu w którym był on grany ! ![]() Co do kochanej Anialli ![]() ![]()
Ludzie szukają wyjątkowego celu w życiu, Ja pragnę normalności, szczęścia u boku ludzi których kocham. Radość dają mi pragnienia i rzeczy które dla innych są niczym. "Wyobraź mnie sobie; nie zaistnieję, jeśli mnie sobie nie wyobrazisz." Władimir Nabokow Edytowane przez cofianca92 Czas edycji: 2010-05-27 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam na weselu gdzie pierwszy taniec młodzi tanczyli do ,,To tylko miłość" Pauli .Niby żadna rewelacja ta piosenka,ale tak przy pierwszym tańcu bardzo pasowała i wszyscy się wzruszyli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Zadomowienie
|
Ja też byłam na weselu, na którym za piosenkę do pierwszego tańca posłużyła "To tylko miłość" Paulli. I powiem szczerze, że ja byłam zachwycona!! Tak ładnie się to wszystko zgrało... Super był ten pierwszy taniec!
![]() |
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
sloneczko_oo, myślę, że dokładnie o to chodzi - żebyście byli tego dnia szczęśliwi, a nie będziecie tacy gdy zaplanowany pierwszy taniec będzie budził jakiekolwiek wątpliwości!! Na pewno znajdziecie jakąś piękną piosenkę! Jest ich przecież mnóstwo.. A przypomnij, jaki taniec byście chcieli tańczyć??
cofianca92, rzeczywiście macie jeszcze duuużo czasu ![]() Nawiązując do "wygibasów" - myślę, że jak są dobrze przygotowane i dopracowane to są fajnym show, i jeśli para młoda się dobrze czuje w takim właśnie stylu, to czemu nie? A walc, klasyczny walc wiedeński to piękna bajka, podczas jednego tańca można dostarczyć tyle emocji, można opowiedzieć taką cudowną historię mimiką, gestami, że na pewno bardzo wzruszy gości. Jestem zakochana w kazdym tancu, no może w tangu najmniej ![]() ![]() A co do paulli - to co tańczyli państwo młodzi na tych weselach, na których byliście? Rumbę? Czy jakiegoś bujańca po prostu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie- państwo młodzi tańczyli do Paulli ot taki taniec "z nóżki na nóżke". Ale naprawdę był jakiś taki niezwykly klimat, że bardzo spodobał mi się ten ich pierwszy.... Izolinka a Ty już wybrałaś piosenkę?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 |
Raczkowanie
|
Feline2, kurcze no własnie, nie uczyli się, ale stworzyli klimat. Najgorzej jest jak ktoś chce zrobić coś fajnego na siłę i nie wyćwiczy, za ma lo czasu poświęci, żeby się przygotować, tylko niby robi prawidłowe kroki itd, ale wszytsko jest takie niepewne, nieudolne i wtedy taka klapa...
![]() A jak nie wychodzi, bo akurat ma inne zdolności, nie taneczne, to niech sprobuje zrobic coś naturalnego ![]() My będziemy tańczyć do Lady in red w 2 wersjach: najpierw rumba - http://nikas.wrzuta.pl/audio/139syGL..._-_lady_in_red pozniej salsa - http://www.filestube.com/397655a144c...9/details.html Ale chcę żeby przejście między nimi było płynne, a nie że WOW zaskoczenie, co się stało? hej orkiestro, hej dj!! Co się dzieje, bez trzasków, wkręcania taśmy itd.. Tylko nie wiem jeszcze jaki fragment jednego i drugiego dać.. Czy po równo i w ogóle ile ma trwać cały taniec... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
Izolinka
narzeczonemu jest wszystko jedno, on zreszta wogole o tym narazie nie mysli, "przeciez jeszcze jest tyle czasu" - slub na poczatku wrzesnia ![]() ja natomiast nie nastawiam sie na konkretny taniec, wazne zeby nie byl za trudny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bylam też na weselu, na którym para młoda uczyła się tańczyć dużo wcześniej. Orkiestra zapowiadała, że para młoda ma wspanialy prezent- specjalnie przygotowany taniec. Po 15 sekundach zaczęło mi sie nudzić, jak podpowiadali sobie co chwile, w którą stronę teraz zrobić krok itd. Byłam w szoku, bo gdyby dali się poniść muzyce- pewnie wyszłoby o wiele, wiele lepiej, a tu taki sztywniacki układ...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Raczkowanie
|
Kurcze sloneczko_oo myślę, że powinniście jednak się zebrać i trochę coś ruszyć.. Postaraj się przekonać narzeczonego -to naprawdę fajna zabawa!! I jak nauczycie się tańczyć to nie tylko przecież na wesele ale zostanie w was to na każdą inną okazję
![]() Jesteście z Warszawy? Feline2, najpierw spróbuję sama, jak nie wyjdzie to poprosze o pomoc kolegę, który umie takie rzeczy robić. ![]() Właśnie dlatego mówię, że jak ktoś nie ma "drygu" do takich rzeczy, to lepiej postawić na żywioł i zatańczyć naturalnie niż na siłę robić show. Nie wiem czy to też kwiestia instruktora który ich przygotowywał. Moi znajomi wypadli super!! My póki co też sobie radzimy, ale zobaczymy jak to będzie jak już będziemy układać choreografię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Raczkowanie
|
Izolinka to że pójdziemy się uczyć tańczyć on już wie
![]() ![]() ![]() ![]() nie jesteśmy z Warszawy, jesteśmy ze Śląska, konkretnie z Mysłowic. Ja już dzwoniłam do takiej kobietki co uczy tańczyć, ona mnie pokierowała do jej znajomego (sama na wakacje gdzieś wyjedzie). Zostało mi po prostu zadzwonić do tego instruktora i konkretnie się umówić. I powiadomić narzeczonego kiedy idziemy tańczyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
Sloneczko_00 Hmm, my uczymy się w takim systemie że najpierw kilka lekcji potrzebujemy na naukę tańca, a później układamy choreografię. A później na taką średniotrudną choreografię poświęca sie ok 12 h z instruktorem plus ćwiczenia w domu
![]() Ci nasi znajomi uczyli się od listopada najpierw godzinkę w tyg a później brali 2h czasem 3h tyg. Ale wypadli perfekcyjnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Raczkowanie
|
łooo, jak się pytałam tej pani do której dzwoniłam - mówiła ze potrzeba przeciętnie 4-5 h na naukę
![]() rozmawiałam też z jednym facetem, ale on generalnie tanczy hip hop wiec tańce dla przyszłych nowożeńców też takie układa, najpierw jakiś walc, a potem bum i hh. Ale ja takiego czegoś nie chce, chciałabym żeby moje wesele i pierwszy taniec miało klasę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Raczkowanie
|
No to dobrze, jeśli Was nauczy w 4-5h tańca i układu, tak żebyście byli zadowoleni i dobrze przygotowani, żebyście umieli tańczyć i tą choreografię i później, nie mam pojecia jak wyglądają zajęcia u innych instruktorów szczerze mówiąc, bo nigdy nie chodziłam wcześniej. Tu jestem zadowolona, bo moim zdaniem uczymy się intensywnie - w ciągu jednych zajęć robimy z 2 tańców po 2 figury i już, po kilku godzinach tańca, czuję się bardzo dobrze, ale szczerze mówiąc nie wyborażam sobie jak moglibyśmy opanować w 4-5h styl tańca + nauczyć się figur, dopasować je do piosenki itd..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Raczkowanie
|
Moje Kochane Wizazanki
![]() Wczoraj a właściwie jeszcze dzisiaj byłam na weselu znajomych ![]() ![]() Oni jak moda nakazuje wymyślili sobie układ taneczny powiem szczerze, że pierwszy raz byłam na weselu na którym właśnie przyjęła się ta moda ![]() ![]()
Ludzie szukają wyjątkowego celu w życiu, Ja pragnę normalności, szczęścia u boku ludzi których kocham. Radość dają mi pragnienia i rzeczy które dla innych są niczym. "Wyobraź mnie sobie; nie zaistnieję, jeśli mnie sobie nie wyobrazisz." Władimir Nabokow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Raczkowanie
|
Woda sodowa, to podobno "problem" wielu par, które już mają opanowaną choreografię, że muszą się pilnować, żeby nie wyprzedzać muzyki, bez względu na to czy piosenka jest szybka czy wolna. Pokaż na np youtube żebyśmy mogły wszytskie zobaczyc
![]() Cofianca92, a do jakiej piosenki tańczyli? Sami wymyślali, czy chodzili na zajęcia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję Feline2, że będzie Wam dobrze szło i szybciutko będziecie wszystko przyswajać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
Izolinka
Na pewno chodzili na zajęcia jednak jaka to była piosenka to Ci nie powiem ponieważ była taka jakoś mało znana przynajmniej mi się nigdy nie obiła o uszy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
Jak długo się uczyliście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.