![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie 4
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem konsultantką i znam avon , trudno mi to rzucić bo ciągle mam zamówienia ale kupuje też i w oriflame ale już jako klientka i ani mi w głowie domagać się rabatów, o te parę złotówek to by mi było głupio się upominać.Skoro mnie nie stać nie kupuje a nie liczyę na "darmoche" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Nie domagam sie rabatów, po prostu narazie zrezygnowałam z avonu :P
Zwłaszcza, że dla mnie te kosmetyki tylko w katalogu są takie super. Poza tym ta dziewczyna to była moja kumpela z klasy, gadałyśmy często itp, a jak ją z ciekawości spytalam co jest w tym katalogu dla konsultantek, to mi pokazala, i powiedziala, ze jakbym cos chciala, to musze zaplacic jej wiecej, niz tam jest, żeby miala zysk.... nie czepiam sie, ale troche to bylo wredne, bo zna mnie, i wie, ze nie będę przeciez od niej sępić co chwilę czegoś, bez zysku dla niej, tylko raz ewentualnie jakby tam coś bylo, czego już w katalogu ni ma. Tylko w takim razie dlaczego ja wtedy z nią pojechalam po zamowienie, i pomglam nieść, skoro nic z tego nie mialam? Konsultantką na pewno nie zostanę, bo każdy znajomy już u kogoś kupuje, tyle osób już sie tym zajmuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
Mój facet zachwycił się perfumami Essence, jego koledzy też
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. sory za tą anty reklame ale ja poprostu jestem wściekła na ten zakup w ciemno.Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() odebrałam dziś paczkę i oje ulubione perfumki blue rush, wzięłam tusz z netto 2w1 plum. totalne badziewie. biała baza to jedna wielka gruda i data produkcji luty 2007. uważajcie na to!!! szkoda 8,90 zł ![]() Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2008-08-19 o 07:28 Powód: prosze nie pisać posu pod postem tylko korzystać z funkcji "edytuj" i "multicytuj" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Polecam również pozostałe preparaty z tej serii (szczególnie żel w piance do skóry wrażliwej), a z niecierpliwością czekam na powrót szamponów, które będą znowu od katalogu 13, bo wielu znajomych wcześniej je zamawiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Na 3 termin zero braków. Za to nadal w brakach zegarek Bridget
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
szeryfcio
|
ceres86, mój też mówi, że preparat jest ok.
![]()
#1692 |
Raczkowanie
|
B B, MaT i sheryl, dziękuję wam ślicznie ^^ w takim razie go biorę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Rozeznanie
|
Mam podglad zamówienia z K11 w brakach :
żel i tonik Naturals ze stron wyprzedażowych 4 sztuki ![]() złocisty olejek - j.w. 3 sztuki ( akurat na 1 mi zależało ![]() peeling winogronowy z netto przyjdzie ![]()
#1694 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja mam tylko w brakach 11/2008 :złocisty olejek ja zamówiłam 4 sztuki ale 2 były dla mnie .Ale moja kumpela powiedziała że była w COK-u są bo dzisiaj kupowała ten złocisty olejek i powiedziała że było jeszcze sporo więc jutro jadę po paczkę to kupię sobie JAK BĘDĄ mam taką nadzieję!!
![]()
#1695 |
Wtajemniczenie
|
We wrocławskim COK jeszcze tydzień temu był, ale szefowa od 2 tygodni, mimo zamówień w Warszawie, nie dostała ani 1 sztuki. Przypuszcza, że nie "wyrobili" z zamówieniem u producenta i pewno następna dostawa będzie pod koniec roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze przeciez konsultantka ma sprezdawac po cenach katalogowych, musi sobie przeciez coś z tego zarobic, w końcu to jest tak naprawde praca i tez trzeba poswięcic na to troche czasu - jedni prawie nic, a inni naprade sobie troche z tym pobiegaja katalogi, próbki kostuja, nawet głupie dojazdy do coku (czy to autobus czy benzyna do samochodu heh), za fakture też trzeba zapłacic, mozna w rózny sposób, ale np jesli ktos płaci w banko albo na poczcie to tez leci jakas tam prowizja, a jerśli zdarza się zwroty, to kto jak nie konsultantka musi płacic za przesyłke poleconą, które i tak teraz znowu podrożały chcesz niskich cen - kupuj na allegro, tylko za wysyłke tez teraz sie płąci tyle, że to nawet się za bardzo nie opłaca, zalezy ile się zamawia, ale np żel po prysznic czy coś to jest cięzkie, priorytet przecietnie dla kosmetyków 10-20 zł, tym bardziej nie możesz liczyc na 3 miesięcy gwarancji zwrotu. avon i tak oferuje tyle promocji, ofert łaczonych itp, że juz chyba bardziej wymagac nie mozna to tak jakbys poszła do swojej kolezanki która ma drogerie i mówisz jej, żeby sprzedała ci np krem loreala bez marzy, po cenie hurtowej....to byłby jakis żart... kiedyś jak avon nie był jeszcze tak popularny i nie wpisałam się do tej firmy, kupowałam czasem u jednej takiej dziewczyny, ona po prostu dawała mi zawsze ktalog dla mnie, a ja zamawiałam z reguły co miesiąc - róznie raz jedną rzecz raz więcej, oferte netto pokazywała mi równiez, i zamawiała czasem cos dla mnie z niej po cenie netto, ale wtedy było mniej i rzadziej te oferty, niż teraz, a pozatym zawsze zamawiałam prawie coś z katalogu od niej potem wpisałam jako niepełnoletnia jeszcze (pół roku do osiemnastki mi brakowało) mojego ojca i zamawiam z reguły sama dla siebie, kiedys na poczatku wiecej dla znajomych, potem jakos przestałam, teraz zamawiam dla rodziny najbliższej i najwiecej dla siebie i juz ale nie robie zamówień na każdy katalog a jestem w avonie 4 lata |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
czy ktos sie orientuje czy "Nawilzajacy krem do skory suchej z olejkiem ryzowym" z kat 12 na stronie 99 to jest krem do ciala czy do twarzy?
kupilam ostatnio krem do rak i bardzo mi odpowiada i jakosciowo i zapachem - slicznie pachnie dlatego chetnie kupilabym tez taki balsam do ciala.
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest krem do twarzy, balsam do ciała z tej serii będzie nowością w kat.13 na str.83 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
mam na zbyciu wodę lyrical, lakier warm black i kredkę ct czarną.
klientka, z którą nie mam bezpośredniego kontaktu zamówiła i od dłuższego czasu unika zapłaty, więc nie czekam już dłużej. sprzedaję lub odsyłam. zainteresowane poproszę o PW. Hosenko - ale miałaś farta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki jeszcze raz ![]()
![]() |
#1702 |
Raczkowanie
|
Hosenka
wiesz wydaje mi sie że najwiecej konsultantek jest wszkołach - gimnazjum, liceum, ewentualnie studia (?), młode dziewczyny lubią bardziej bawic sie w takie rzeczy czesto tez sa konsultatnkami jakis czas, a potem rezygnują, tak jest czesto, ptzynajniej ja sie z tym spotkałam kiedys zaproponowano mojemu ojcu (bo na niego jest zapisany avon), żeby został liderem sprzedazy heh, a ja zamawiam naprawde z reguły do 200 zł i to nie na każdy katalog, czasem nie zrobie zamówienia przez kilka katalogów.... ale napisali, że z uwagi na dłuższy staż jako konsultant - 4 lata, smialismy sie z tego, choć w sumie pewnie każdemu proponuja stanowisko lidera może kiedys zaczne sprzedawac te kosmetyki, sama nie wiem, może zaczne działać , w sumie duzo z nich naprawde wypróbowałam na własnej skórze , i moge cos o nich szczerze powiedzieć ale tych konslutantek w sumie nadal jest pełno, bo nawet jak jeden rezygnują to dochodzi cały czas mnóstwo kolejnych |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawiam co tydzień, ale co z tego skoro 3 terminy minęły a zegarka jak nie było tak nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Dostałam dzisiaj błyszczyk powiększający usta - kolor: nude pout. Gorrrąco polecam ten boski wynalazek
![]() ![]() ![]() Co do owocowego balsamu do ust, to konsystencją przypomina mi galaretkę ![]() Mydełko Jardin ma piękny zapach zielonej landrynki ![]() Składając zamówienie w ostatniej chwili zdecydowałam się na podkład rozświetlająco-antystresowy (ze względu na promocję) i ryzykując wzięłam kolor Cream, mimo iż testowałam tylko trwały podkład z Perfect Wear, gdzie nie mogłam znaleźć odpowiedniego odcienia, a Cream wtedy był dla mnie za jasny. I co się okazało? Że to był strzał w dziesiątkę, chociaż w ciemno ![]() ![]() Dostałam też intensywne serum odżywcze na noc. Z chęcią dzisiaj wypróbuję. A woda toaletowa Vitality by Liiv Botanicals to rzeczywiście śmierdziuch... nie wyobrażam sobie nawet by ktoś mógł się nim popsikać, bue... Edytowane przez ceres86 Czas edycji: 2008-08-19 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Raczkowanie
|
Drogie Koleżanki,
proszę o pomoc ![]() Klientka chce wiedziec co to za woda SURREAL ??? Jest teraz w Kat-12 na str. wyprzedażowej... a ja jej wogóle nie znam Mogłybyście opisać zapach??? może porównać do jakiegoś zapachu?? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem w avonie już 7 lat.Kiedyś często dzwoniła do mnie Okręgowa (bo nie mam liderki) i namawiała na darmowe szkolenia kosmetyczne - bo jestem aktywną konsultantką, bo zamawiam z każdego katalogu itp itd... Zawsze odmawiałam z braku czasu (wtedy studia, praca teraz dziecko).Jakoś mi było zawsze "nie po drodze". W końcu przestała dzwonić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.