Wszystko o Avonie 4 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-18, 14:19   #1681
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB
Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez ceres86 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. Interesuje mnie bardzo preparat kojący podrażnienia po goleniu dla mężczyzn... wiecie coś na jego temat? Jest skuteczny?
Mój narzeczony bardzo sobie chwalił ten preparat (Jak używał maszynek do golenia). Teraz ma golarkę i używa tylko balsam po goleniu i też sobie bardzo chwali
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 14:55   #1682
gabipati
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wenress Pokaż wiadomość
Aha... no cóż. Widocznie po jakimś czasie stwierdziła, że nie opłaca jej sie dawanie rabatu.
I tak już przestałam u niej zamawiać
i liczysz teraz ,że przygarnie cię jakaś konsultantka i będzie dawać rabaty.Może sama zostań konsultantką - kupisz katalogi, próbki ,odeślesz nietrafiony produkt,itp a nie będziesz nikogo musiała prosić o zniżkę tylko wcześniej dobrze przekalkuluj sobie koszty i nie mów ostatniego słowa.
Jestem konsultantką i znam avon , trudno mi to rzucić bo ciągle mam zamówienia ale kupuje też i w oriflame ale już jako klientka i ani mi w głowie domagać się rabatów, o te parę złotówek to by mi było głupio się upominać.Skoro mnie nie stać nie kupuje a nie liczyę na "darmoche".
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 15:03   #1683
Wenress
Zakorzenienie

Nie domagam sie rabatów, po prostu narazie zrezygnowałam z avonu :P
Zwłaszcza, że dla mnie te kosmetyki tylko w katalogu są takie super.
Poza tym ta dziewczyna to była moja kumpela z klasy, gadałyśmy często itp, a jak ją z ciekawości spytalam co jest w tym katalogu dla konsultantek, to mi pokazala, i powiedziala, ze jakbym cos chciala, to musze zaplacic jej wiecej, niz tam jest, żeby miala zysk.... nie czepiam sie, ale troche to bylo wredne, bo zna mnie, i wie, ze nie będę przeciez od niej sępić co chwilę czegoś, bez zysku dla niej, tylko raz ewentualnie jakby tam coś bylo, czego już w katalogu ni ma. Tylko w takim razie dlaczego ja wtedy z nią pojechalam po zamowienie, i pomglam nieść, skoro nic z tego nie mialam?

Konsultantką na pewno nie zostanę, bo każdy znajomy już u kogoś kupuje, tyle osób już sie tym zajmuje
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 15:49   #1684
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Konsultantką na pewno nie zostanę, bo każdy znajomy już u kogoś kupuje, tyle osób już sie tym zajmuje
Z tym masz rację. U mnie w klasie w liceum jestem ja, 3 inne dziewczyny (ponoć największe przyjaciółki!) i jedna zbiera zamówienia ciotce. Trochę dużo
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 15:52   #1685
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Mój facet zachwycił się perfumami Essence, jego koledzy też-szykuje się chyba zamawianko . Mi osobiście z katalogu 11 pasuje tusz do rzęs super shock ,mam go pierwszy raz, i spodobała mi się jego szczoteczka mocno rozczesująca rzęsy. Przyszedł mi też nawilżająco-chłodzący zel do twarzy, fajna konsystęcja ale wcale nie chłodzi,i pozostawia lepki film na twarzy , no i jak bym mogła znowu nie zkomętować tego śmierdziucha Botanicals Na moją prośbe mama spryskała się tym muchozolem do pracy no i .....-efekt przewidziany, koledzy i koleżanki jednogłośnie stwierdzili ze są okropne i zeby wróciła do swojego ślicznego perceive Mama musiała wytłumaczyć ze to tylko taki eksperymęt, na zlecenie swojej córki, bo pytali sie kto jej takie coś wcisnoł i co ją podkusiło zeby się tym spsikać normalnie szok. Ale to tylko moje zdanie ,mojej mamy i ok 40 osób z jej pracy.

Ps. sory za tą anty reklame ale ja poprostu jestem wściekła na ten zakup w ciemno.Buziaki
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 16:28   #1686
gosus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Mój facet zachwycił się perfumami Essence, jego koledzy też-szykuje się chyba zamawianko . Mi osobiście z katalogu 11 pasuje tusz do rzęs super shock ,mam go pierwszy raz, i spodobała mi się jego szczoteczka mocno rozczesująca rzęsy. Przyszedł mi też nawilżająco-chłodzący zel do twarzy, fajna konsystęcja ale wcale nie chłodzi,i pozostawia lepki film na twarzy , no i jak bym mogła znowu nie zkomętować tego śmierdziucha Botanicals Na moją prośbe mama spryskała się tym muchozolem do pracy no i .....-efekt przewidziany, koledzy i koleżanki jednogłośnie stwierdzili ze są okropne i zeby wróciła do swojego ślicznego perceive Mama musiała wytłumaczyć ze to tylko taki eksperymęt, na zlecenie swojej córki, bo pytali sie kto jej takie coś wcisnoł i co ją podkusiło zeby się tym spsikać normalnie szok. Ale to tylko moje zdanie ,mojej mamy i ok 40 osób z jej pracy.

Ps. sory za tą anty reklame ale ja poprostu jestem wściekła na ten zakup w ciemno.Buziaki
popieram zapach Botanicals jest przerażający, juz dawno nic mi tak nie cuchnęło

odebrałam dziś paczkę i oje ulubione perfumki blue rush, wzięłam tusz z netto 2w1 plum. totalne badziewie. biała baza to jedna wielka gruda i data produkcji luty 2007. uważajcie na to!!! szkoda 8,90 zł

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-08-19 o 07:28 Powód: prosze nie pisać posu pod postem tylko korzystać z funkcji "edytuj" i "multicytuj"
gosus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 16:58   #1687
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Mój narzeczony bardzo sobie chwalił ten preparat (Jak używał maszynek do golenia). Teraz ma golarkę i używa tylko balsam po goleniu i też sobie bardzo chwali
Dziękuję ślicznie aniolku

Może jeszcze ktoś się wypowie?
ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-18, 17:22   #1688
B B
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ceres86 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie. Interesuje mnie bardzo preparat kojący podrażnienia po goleniu dla mężczyzn... wiecie coś na jego temat? Jest skuteczny?
mój narzeczony też używa tego preparatu i bardzo go sobie chwali
B B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 17:29   #1689
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Popieram opinię aniolekKB, mam stałego klienta, który mimo golenia się elektryczną, nadal zamawia preparat kojący podrażnienia po goleniu For Men, bo czasem goli się zwykłą maszynką i nie wyobraża sobie, by go nie miał
Polecam również pozostałe preparaty z tej serii (szczególnie żel w piance do skóry wrażliwej), a z niecierpliwością czekam na powrót szamponów, które będą znowu od katalogu 13, bo wielu znajomych wcześniej je zamawiało
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 19:46   #1690
taka jedna
Zakorzenienie

Na 3 termin zero braków. Za to nadal w brakach zegarek Bridget
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 19:46   #1691
sheryl
szeryfcio

ceres86, mój też mówi, że preparat jest ok.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-18, 20:10   #1692
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

B B, MaT i sheryl, dziękuję wam ślicznie ^^ w takim razie go biorę.
Stary 2008-08-18, 21:04   #1693
paulinkosia
Rozeznanie

Mam podglad zamówienia z K11 w brakach :
żel i tonik Naturals ze stron wyprzedażowych 4 sztuki
złocisty olejek - j.w. 3 sztuki ( akurat na 1 mi zależało )

peeling winogronowy z netto przyjdzie

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-18, 21:40   #1694
Patrycja183
Zadomowienie

Cool Dot.: Wszystko o Avonie 4

Ja mam tylko w brakach 11/2008 :złocisty olejek ja zamówiłam 4 sztuki ale 2 były dla mnie .Ale moja kumpela powiedziała że była w COK-u są bo dzisiaj kupowała ten złocisty olejek i powiedziała że było jeszcze sporo więc jutro jadę po paczkę to kupię sobie JAK BĘDĄ mam taką nadzieję!!
Stary 2008-08-19, 05:22   #1695
MaT
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Na 3 termin zero braków. Za to nadal w brakach zegarek Bridget
We wrocławskim COK jeszcze tydzień temu był, ale szefowa od 2 tygodni, mimo zamówień w Warszawie, nie dostała ani 1 sztuki. Przypuszcza, że nie "wyrobili" z zamówieniem u producenta i pewno następna dostawa będzie pod koniec roku
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 05:48   #1696
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość
i liczysz teraz ,że przygarnie cię jakaś konsultantka i będzie dawać rabaty.Może sama zostań konsultantką - kupisz katalogi, próbki ,odeślesz nietrafiony produkt,itp a nie będziesz nikogo musiała prosić o zniżkę tylko wcześniej dobrze przekalkuluj sobie koszty i nie mów ostatniego słowa.
Jestem konsultantką i znam avon , trudno mi to rzucić bo ciągle mam zamówienia ale kupuje też i w oriflame ale już jako klientka i ani mi w głowie domagać się rabatów, o te parę złotówek to by mi było głupio się upominać.Skoro mnie nie stać nie kupuje a nie liczyę na "darmoche".
popieram w 100 %
kurcze przeciez konsultantka ma sprezdawac po cenach katalogowych, musi sobie przeciez coś z tego zarobic, w końcu to jest tak naprawde praca i tez trzeba poswięcic na to troche czasu - jedni prawie nic, a inni naprade sobie troche z tym pobiegaja
katalogi, próbki kostuja, nawet głupie dojazdy do coku (czy to autobus czy benzyna do samochodu heh), za fakture też trzeba zapłacic, mozna w rózny sposób, ale np jesli ktos płaci w banko albo na poczcie to tez leci jakas tam prowizja, a jerśli zdarza się zwroty, to kto jak nie konsultantka musi płacic za przesyłke poleconą, które i tak teraz znowu podrożały

chcesz niskich cen - kupuj na allegro, tylko za wysyłke tez teraz sie płąci tyle, że to nawet się za bardzo nie opłaca, zalezy ile się zamawia, ale np żel po prysznic czy coś to jest cięzkie, priorytet przecietnie dla kosmetyków 10-20 zł, tym bardziej nie możesz liczyc na 3 miesięcy gwarancji zwrotu.
avon i tak oferuje tyle promocji, ofert łaczonych itp, że juz chyba bardziej wymagac nie mozna
to tak jakbys poszła do swojej kolezanki która ma drogerie i mówisz jej, żeby sprzedała ci np krem loreala bez marzy, po cenie hurtowej....to byłby jakis żart...

kiedyś jak avon nie był jeszcze tak popularny i nie wpisałam się do tej firmy, kupowałam czasem u jednej takiej dziewczyny, ona po prostu dawała mi zawsze ktalog dla mnie, a ja zamawiałam z reguły co miesiąc - róznie raz jedną rzecz raz więcej, oferte netto pokazywała mi równiez, i zamawiała czasem cos dla mnie z niej po cenie netto, ale wtedy było mniej i rzadziej te oferty, niż teraz, a pozatym zawsze zamawiałam prawie coś z katalogu od niej

potem wpisałam jako niepełnoletnia jeszcze (pół roku do osiemnastki mi brakowało) mojego ojca i zamawiam z reguły sama dla siebie, kiedys na poczatku wiecej dla znajomych, potem jakos przestałam, teraz zamawiam dla rodziny najbliższej i najwiecej dla siebie i juz
ale nie robie zamówień na każdy katalog
a jestem w avonie 4 lata
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 06:33   #1697
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

czy ktos sie orientuje czy "Nawilzajacy krem do skory suchej z olejkiem ryzowym" z kat 12 na stronie 99 to jest krem do ciala czy do twarzy?

kupilam ostatnio krem do rak i bardzo mi odpowiada i jakosciowo i zapachem - slicznie pachnie dlatego chetnie kupilabym tez taki balsam do ciala.
Stary 2008-08-19, 07:08   #1698
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
czy ktos sie orientuje czy "Nawilzajacy krem do skory suchej z olejkiem ryzowym" z kat 12 na stronie 99 to jest krem do ciala czy do twarzy?

kupilam ostatnio krem do rak i bardzo mi odpowiada i jakosciowo i zapachem - slicznie pachnie dlatego chetnie kupilabym tez taki balsam do ciala.

to jest krem do twarzy, balsam do ciała z tej serii będzie nowością w kat.13 na str.83
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 07:33   #1699
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie właśnie ostatnio zaskoczyła 2 razy sytuacja ze wśród dosyć sporej grupy osób nei ma konsultantki i te osoby nie mają u kogo zamówić Pierwsza: gdy poszłam na staż - babki się rzuciły na Avon bo nie miały u kogo zamawiać. Potem znalazłam pracę - i tez brak konsultatnki Panie zamawiają za dosyć spore sumy (jedna za ponad 200 zł, reszta 70-90 zł) - ale to pewnie tak na poczatek

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 07:38   #1700
margo80
Zakorzenienie

mam na zbyciu wodę lyrical, lakier warm black i kredkę ct czarną.

klientka, z którą nie mam bezpośredniego kontaktu zamówiła i od dłuższego czasu unika zapłaty, więc nie czekam już dłużej. sprzedaję lub odsyłam.

zainteresowane poproszę o PW.

Hosenko - ale miałaś farta takie sytuacje to rzadkość. my konsultanki jesteśmy wszędzie gdzie się da przecież

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 07:47   #1701
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
to jest krem do twarzy, balsam do ciała z tej serii będzie nowością w kat.13 na str.83
dziekuje bardzo tak myslalam ale ze nie pisalo ze do twarzy tylko ze do skory wiec mozna roznie to odbierac

dzieki jeszcze raz
Stary 2008-08-19, 08:21   #1702
ekstradyska
Raczkowanie

Hosenka
wiesz wydaje mi sie że najwiecej konsultantek jest wszkołach - gimnazjum, liceum, ewentualnie studia (?), młode dziewczyny lubią bardziej bawic sie w takie rzeczy
czesto tez sa konsultatnkami jakis czas, a potem rezygnują, tak jest czesto, ptzynajniej ja sie z tym spotkałam

kiedys zaproponowano mojemu ojcu (bo na niego jest zapisany avon), żeby został liderem sprzedazy heh, a ja zamawiam naprawde z reguły do 200 zł i to nie na każdy katalog, czasem nie zrobie zamówienia przez kilka katalogów....
ale napisali, że z uwagi na dłuższy staż jako konsultant - 4 lata,
smialismy sie z tego, choć w sumie pewnie każdemu proponuja stanowisko lidera

może kiedys zaczne sprzedawac te kosmetyki, sama nie wiem, może zaczne działać , w sumie duzo z nich naprawde wypróbowałam na własnej skórze , i moge cos o nich szczerze powiedzieć
ale tych konslutantek w sumie nadal jest pełno, bo nawet jak jeden rezygnują to dochodzi cały czas mnóstwo kolejnych
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 08:34   #1703
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
Hosenka
wiesz wydaje mi sie że najwiecej konsultantek jest wszkołach - gimnazjum, liceum, ewentualnie studia (?), młode dziewczyny lubią bardziej bawic sie w takie rzeczy
czesto tez sa konsultatnkami jakis czas, a potem rezygnują, tak jest czesto, ptzynajniej ja sie z tym spotkałam
No tak, ale te uczennice i studentki o których piszesz są czyimiś córkami Naprawde szanse na to, żeby córka ŻADNEJ pracownicy nie była konsultantką są znikome, ale jak widać są z czego się bardzo cieszę

Instagram

Stary 2008-08-19, 08:59   #1704
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaT Pokaż wiadomość
We wrocławskim COK jeszcze tydzień temu był, ale szefowa od 2 tygodni, mimo zamówień w Warszawie, nie dostała ani 1 sztuki. Przypuszcza, że nie "wyrobili" z zamówieniem u producenta i pewno następna dostawa będzie pod koniec roku
CO? Klientka zamówiła naszyjnik w K10, a zegarek był tańszy w K11 więc zamówiła i 3 terminy już przeszły, a na żaden nie przyszedł Jak w K12 nie przyjdzie to będę pisać o coś przeprosinowego. Co oni sobie wyobrażają?
Stary 2008-08-19, 09:47   #1705
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
CO? Klientka zamówiła naszyjnik w K10, a zegarek był tańszy w K11 więc zamówiła i 3 terminy już przeszły, a na żaden nie przyszedł Jak w K12 nie przyjdzie to będę pisać o coś przeprosinowego. Co oni sobie wyobrażają?
Popieram, strasznie mnie wkurza że Avon nie potrafi nawet podać konkretnego terminu kiedy coś przyjdzie, a my za niego świecimy oczami i niby tłumaczymy jak jest ale i tak większość klientek myśli swoje (że nam się nie chce z tym załatwiać i je zbywamy) albo jak widzą że jakaś znajoma od innej konsultantki to "coś" dostała od razu a my mówimy że nie ma w magazynie Wiem że takie sytuacje się zdarzają w każdej firmie że czasem czegoś brakuje, ale mogliby chociaż podawać jakieś terminy i dosyłać kurierem na swój koszt, a nie żebyśmy musiały czekać do następnej paczki którą część dziewczyn (np. ja) zamawiam raz na katalog czyli co 3-4 tygodnie.
Stary 2008-08-19, 10:36   #1706
taka jedna
Zakorzenienie

Ja zamawiam co tydzień, ale co z tego skoro 3 terminy minęły a zegarka jak nie było tak nie ma
Stary 2008-08-19, 11:23   #1707
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Dostałam dzisiaj błyszczyk powiększający usta - kolor: nude pout. Gorrrąco polecam ten boski wynalazek i nawet bardzo przyjemnie chłodzi, choć na początku czułam jakbym miała pastę do zębów na ustach :P Zapach przypomina mi te angielskie czekoladki z miętą... Kolorek też świetny (jak dla brunetki) i rzeczywiście nie jest za ciemny, dziękuję madzik87 za doradę To chyba mój naj naj lepsiejszy zakup ^^

Co do owocowego balsamu do ust, to konsystencją przypomina mi galaretkę ale ma przecudowny zapach - mam truskawkowy - i ma lekko słodkawy smak. Same pyszności ^^

Mydełko Jardin ma piękny zapach zielonej landrynki ...a przynajmniej tak mi się kojarzy.

Składając zamówienie w ostatniej chwili zdecydowałam się na podkład rozświetlająco-antystresowy (ze względu na promocję) i ryzykując wzięłam kolor Cream, mimo iż testowałam tylko trwały podkład z Perfect Wear, gdzie nie mogłam znaleźć odpowiedniego odcienia, a Cream wtedy był dla mnie za jasny. I co się okazało? Że to był strzał w dziesiątkę, chociaż w ciemno Podkład bardzo ładnie dopasował sie do mojej karnacji i wygląda bardzo naturalnie, a skóra jest gładziutka i miła w dotyku. Tak więc same dobroci dzisiaj

Dostałam też intensywne serum odżywcze na noc. Z chęcią dzisiaj wypróbuję.

A woda toaletowa Vitality by Liiv Botanicals to rzeczywiście śmierdziuch... nie wyobrażam sobie nawet by ktoś mógł się nim popsikać, bue...

Edytowane przez ceres86
Czas edycji: 2008-08-19 o 11:45
Stary 2008-08-19, 11:51   #1708
ika2
Raczkowanie

Drogie Koleżanki,

proszę o pomoc

Klientka chce wiedziec co to za woda SURREAL ???
Jest teraz w Kat-12 na str. wyprzedażowej...
a ja jej wogóle nie znam
Mogłybyście opisać zapach??? może porównać do jakiegoś zapachu??

Będę wdzięczna za każdą wskazówkę...
ika2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 11:56   #1709
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ika2 Pokaż wiadomość
Drogie Koleżanki,

proszę o pomoc

Klientka chce wiedziec co to za woda SURREAL ???
Jest teraz w Kat-12 na str. wyprzedażowej...
a ja jej wogóle nie znam
Mogłybyście opisać zapach??? może porównać do jakiegoś zapachu??

Będę wdzięczna za każdą wskazówkę...
Moja wskazówka: przeszukaj watek. Było już wiele o tej wodzie

Instagram

Stary 2008-08-19, 11:57   #1710
mischelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość

kiedys zaproponowano mojemu ojcu (bo na niego jest zapisany avon), żeby został liderem sprzedazy heh, a ja zamawiam naprawde z reguły do 200 zł i to nie na każdy katalog, czasem nie zrobie zamówienia przez kilka katalogów....
ale napisali, że z uwagi na dłuższy staż jako konsultant - 4 lata,
smialismy sie z tego, choć w sumie pewnie każdemu proponuja stanowisko lidera

Ja jestem w avonie już 7 lat.Kiedyś często dzwoniła do mnie Okręgowa (bo nie mam liderki) i namawiała na darmowe szkolenia kosmetyczne - bo jestem aktywną konsultantką, bo zamawiam z każdego katalogu itp itd...

Zawsze odmawiałam z braku czasu (wtedy studia, praca teraz dziecko).Jakoś mi było zawsze "nie po drodze".
W końcu przestała dzwonić.

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości