![]() |
#1681 |
Przyczajenie
|
Dot.: Krzywo zrośnięta chrząstka w nosie.
nikt nie moze mi pomoc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Golimen
Dzięki za namiary. Pisałaś, że masz termin na sierpień, u dr Kłosa? , Jak długo się czeka u dr-a na operację ? Dlaczego się na niego zdecydowałaś? Ile zapłacisz za operację? ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Czarnulla82 A co dr powiedział Ci na kontroli? Trzymam za Ciebie kciuki, bądż dobrej myśli. |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich,
za dwa dni mam zabieg korekty nosa w art medicinie - w krakowie. Słyszałam same pozytywne opinie o klinice, jak i o doktorze Małku, który będzie mnie operował. Dla wszystkich szukających chirurga w krakowie 0 odezwę się po, i wtedy będę mogła z czystym sumieniem polecić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
|
jestem juz po korekcie 2 doba u dr kuczynskiego w lublinie
jak macie pytania piszcie.chcetnie odpowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Przyczajenie
|
cześć,
anetus77, mam pytania - jeśli masz cierpliwość do opowiadania, to proszę...jutro mam zabieg i panikuję po prostu! jak się czułaś po? miałaś mdłości? wybudziłaś się bez problemu? czy coś bolało? jak wyglądasz? dobrze się czujesz? kiedy wyjmują Ci setony? pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Przyczajenie
|
Hej, jestem juz miesiac po operacji nosa, wszystko bylo w porzadku. Dzisiaj opuchlizna powoli schodzi, w nosie dalej mam szwy, ktore maja sie rozpuscic i same odpasc. Nos jest mniejszy, zadarty i ogolnie mi sie podoba. Jedyna rzecza jaka mnie martwi to to, ze nie mam czucia na lewej stronie nosa. Dr powiedzial ze to normalne i potrzeba czasu zeby wszystko sie unormowalo. Okolo 5 dni po operacji nie mialam tez czucia na czubku nosa, teraz mam, ale minal juz miesiac i martwi mnie druga polowka nosa. Czy ktos mial podobny problem? Z gory dziekuje za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie, czy ktos mial przeprowadzona otwarta operacje nosa? Jak duza jest blizna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie bo byłam na wizycie kontrolnej wczoraj, czyli 2 tygodnie po operacji i dr mi powiedział, że te moje zgrubienia (myślałam, że to kostnina) mam uciskać. Czuję stwardnienia na grzbiecie nosa (nie mam garbka) i z boku nosa na tej kości. Ugniatam to i rozmasowuję po czym to się wchłania a za jakiś czas znów wychodzi. Czy ktoś z Was miał podobnie? Pytałam czy samo się wchłonie to odpowiedział, że nie i że trzeba to uciskać, bo obrzęk śluzówki wypchał kość. Wiem, że to brzmi strasznie. Czytałam gdzieś, że dużo osób miało takie zgrubienia i mieli zalecone masaże. Ciekawe czy pomogły. Proszę o pomoc bo nie daje mi to spokoju. Jak przez tydzień nie będzie poprawy to mam znów odwiedzić dr-a
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Raczkowanie
|
po operacji czujesz sie elegancko nic cie nie boli, jedyne co bedzie cie bolało to welfron przed.pozniej bedzie ci sie wydawało ze mineło 5min . a tak naprawde minie 2godziny.obudzisz sie i juz na sal wybudzeniowej i poczujesz ciezkosc na nosie.tam rowniez polezysz godzine dwie ale minie ci znow jak 5 min i na sale.nic a nic nie bedzie cie bolało.stetony po 2 dniach miałam wyieniane na nowe, dzis wyciagniete troche mi leci jescze. ja stasznie zle sie czułam w domu bolało mnie jak nie wiem co wiec polecam na wszelki wypadek zaoptrzec sie w ketonal.
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
mam pytanie bo jestem juz 4 dzien po operacji nie mma stetonów ale kształt moich dziurek jest tragiczny trujkątne nos zadarty jestem w rozpaczy czy ktos tez tak miał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
anetus jestes dopiero 4 dni po op, nie ma ci panikować !! Ja to słyszałam że niektórym nawet przez rok czasu nos się zmienia, wszytsko zależy od indywidualnego podejścia, ale 4 dni to na pewno nie ostateczny kształ nosa i dziurek, najszybciej takie w miare zagojone noski to widziałam po ok 2 m-cach od operacji.. spokojnie
![]() Ja będę miała już na 100% operacje u Dr-a Stępniewskiego pod Poznaniem. Czy jest ktoś od tego Dr-a? |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję że jego kształt uleganie zmianie. w piatek mam zdjecie gipsu juz sie boje co pod nim zastane:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny !
Sledze ten watek od jakiegos czasu i tak sie zastanawiam nad moja konsultacja. Jestem zdecydowana na operacje noska..wizyte mialam u doktora szczya.Czy ktos mial konsultacje badz operacje u tego doktora?? Ja mam mieszane odczucia co do koncultacji...doktor nie poswicil mi tyle czasu ile bym chciala...koncultacja trwala moze 15 minut. sama nie wiem co mam myslec... Jest ktos kto mial doczynienia z doktorem?? Prosze o dopowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
TeQ ja nie spotkałam sie z negatywna opinia o Dr Szczycie. Gdybym miała kase i cierpliwość pewnie sama bym sie zastanawiała nad nim, robi wiele poprawek po nieudanych oprecjach innych lekarzy. To ładnie zap0łaciłas 300zl i 15 min rozmowy za to aż miałaś? Suuuper ;/
to pewnie termin masz na przyszły rok ? Ila kosztuje teraz całkowita korekta u tego Dr-a? |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja osobiscie tez sie nie spotkalam z negatywnymi opiniami na jego temat. Zaplacilam za wizyte 300 zlotych,niesztety za doslownie 15-20 minut...nawet nie mialam czasu zadac jakichkolwiek pytan,wiec wychodzac zadalam gora dwa. Dziwne mam odczucia, przez tak krotka wizyte doktor nie wzbudzil we mnie wystarczajaco zaufania,fakt wyjasnil wszystko bardzo prostym jezykiem i nie owijal w bawelne.Mi za calkowita korekte nosa doktor krzyknal 11 tysiecy zlotych, w tym wliczony jest pobyt w klinice jedna dobe opieka pielegniarek i wizyty kontrolne. Lekarz wypisal mi karte i jestem na liscie oczekujacych.Data terminu zostanie wyznaczona dopiero jak wplace zaliczke czyli 1000 zlotych-doktor powiedzial ze nie ma wolych miejsc do konca kwietnia 2011 takze caluuusienki rok czekania. nie mam pojecia co powinnam myslec... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Raczkowanie
|
300zł za wizytę? Masakra. Ja płaciłam za 15 minutową rozmowę z dr Skupinem 100zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Przyczajenie
|
cześć,
jestem trzecią dobę po zabiegu u doktora roberta małka w krakowie. Czuję się dobrze, nie biorę żadnych leków przeciwbólowych, siniaki już schodzą, tylko te setony w nosie strasznie są uciążliwe, szczególnie w nocy ciężko..Ale już jutro wyjmuję i zobaczę co jest pod gipsem...Nic nie bolało ani od razu po zabiegu, ani w kolejnych dniach, ale narkozę źle zniosłam. W klinice opieka super, ale zabieg nie przebiegł do końca zgodnie z planem (okazało się, że mam wyjątkowo twarde kości i nie udało się zrobić wszystkiego, co było zaplanowane..) Nie mogę doczekać się, aż zobaczę jak teraz mój nosek wygląda...Dam znać, pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja narkoze zniosłam super.dzis zdjeli mi gips nosek super prost malutki czubek strasznie napuchniety ja miałam w lublinie u dr Kuczyńskiego. co do stetonów to ja po wyciagnięciu tych po operacji miałam jeszcze na dobe włozone krótsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Przyczajenie
|
po wybudzeniu miałam mdłości, torsje i bardzo słabo się czułam - bardzo niskie ciśnienie, nie byłam w stanie w ogóle wstać z łóżka przez całą noc i pół dnia.. zabieg nie poszedł do końca zgodnie z planem, bo doktor planował zwęzić nosek, żeby go proporcjonalnie pomniejszyć (był duży i garbaty, ale nie za szeroki). Nie udało mu się zwężenie, ściął garbek i wymodelował czubek..Dziś widziałam nosek przez chwilę - prosty, mniejszy, ale nie malutki, no i mocno spuchnięty, ale mimo wszytko podobał mi się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie wiem co mam zrobić. Chwyciła mnie biegunka, podejrzewam, że ze stresu, a we wtorek mam operację
![]() Piłam już ziółka i zażywałam ziołowe tabletki, jak narazie to nic mi nie pomogło. W dodatku czasem skacze mi temperatura od tego wszystkiego... Czy Wy też się tak stresowałyście?
#1703 |
Przyczajenie
|
dziewczyny mam prosbe, 15 lipca mam operacje i nie moge uzywac kremow z wit E. czy moge uzywac kremu Nivea lub Bambino?? a jak nie to jaki polecacie??
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
weź węgiel powinien pomóc na biegunkę i koniecznie do lekarza. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
ja używałam przed jak i po tych samych kremów. a tak nawiasem mówiąc po operacji polecam auriderm maść na sińce i opuchlizne oraz pękające naczynka jest rewelacyjna dosc droga ale opłacało sie kupic siniak mi znikł po 2 dniach.teraz samruje na cały nos. lekarz mi zalecił. ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Zadomowienie
|
anetus napewno nie grypa żołądkowa, bo nie wymiotuje i mogę spokojnie wszystko jeść. Temperatury nie mam już od wczoraj tylko kręci mnie w brzuchu.
Dziś ide na usg. Zobaczę co wykaże i dam Wam znać.
#1706 |
Przyczajenie
|
Ywonula - nie chce bagatelizować, ale spokojnie! ja też miałam ogromnego stresa z bieganiem do łazienki już na dwa dni przed zabiegiem, koszmarami w nocy i totalnym rozchwianiem emocjonalnym
![]() Anetus - mam pytanie techniczne..po wyjęciu setonów już po jakiejś godzinie nos był zapchany...stosuję sterimar (do nawilżania śluzówki), ale nie wiem, czy mogę wydmuchiwać nos? czy mam zostawić jak jest..od kiedy można go wydmuchiwać? dodam, że mam gips, więc to w ogóle byłoby dosyć trudne do wykonania, ale mam na to straszną ochotę...!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Mi też po jakiejś godzince zapchał się nos. Nie wolno go wydmuchiwać! Ja czyściłam nosek patyczkiem namoczonym wodą utlenioną albo rumiankiem. Jestem 3 tyg po zabiegu i codziennie zapycha mi się nosek. Pomaga mi oczyszczanie zwiniętym papierem bo sterimar nie odtykał niestety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
do nosa polecam krople sulfarinol swietnie oddykaja nos dostałam je w klinice ale w aptece tez sa bez recepty.po zakropleniu ma sie 3-5h spokoju.koniecznie nawilzaj sluzówke maścią nagietkowa lub wazelina ciagle musi byc tam nawilżenie.naljlepiej pałeczka do uszu.ja stosuje masc nagitekowa tony tego wkładam do nosa. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ciekawy jestem jaka jest opinia na temat tej kliniki, na stronie internetowej nic nie pisze o korekcji nosa, nie ma też zdjęc. W moim przypadku wymagana jest całkowita korekta, chciałbym żeby nos ogólnie był mniejszy, hmmmm....w sumie to mam milion pytań ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
podaj gg mam linka dla ciebie do watku na innym forum o tym lekarzu, nie moge tu wstawic.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.