|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Przyczajenie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
Wielkie dzięki, Dziewczyny - teraz będę żuła bez obaw, a przyznam się szczerze, że ciężko mi się obejść bez gumy...
![]() Po fazie uderzeniowej robisz 5 dni protein z warzywami, a potem znów same proteiny, czyli teraz warzywka, kochana, warzywka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Przyczajenie
|
marcymon
wielkie dzięki to super bo już się martwiłam że kolejne dni czysto białowe. Tak więc od środy IIfaza mam nadzieję że wytrwam. Zastanawia mnie jeszcze jedno, wy piszecie że wam się jeść nie chce na tej diecie , a ja ciągle bym coś jadła mój mąż stwierdził że z powodu tej diety to z torbami pójdziemy, bo kupuje żarło na kilka dni a starcza mi na jeden. Kiedyś zjadłam batonik chipsy i coś jeszcze i był max. Ale koniec marudzenia liczą się efekty mam nadzieję że będą takie super jak wasze i to jest super |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza faza za mna. Pora na relacje. Po 5 dniach proteinek waga (elektroniczna w miare dokladna) pokzauje 2.6kg mniej z czego o dziwo wcale nie woda ale tluszcz. Twierdzi ze stracilam 2%tkanki tluszczowej przy czym tkanka miesniowa wzrosla o 1%. 72kg nie widzialam od 9 lat wiec motywuje bardzo. W sobote zgrzeszylam lodem czekoladowym, ciderem a wczoraj 2 kanapkami na razowycm chlebie.
Ogolnie samopoczucie jest OK, troche boli mnie glowa i musze zaczac jesc otreby z wiadomego powodu. Jednak efekty sa. Od dzis dolaczam cwiczenia.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Mena, ja też jadłam bardzo dużo przez pierwsze dwa dni. Teraz już wcinam mniej
![]() Wiolqn, gratuluje spadku wagi ![]() U mnie ostatni dzień fazy I - na minusie mam 3kg ![]() ![]() Jutro schrupię rzodkiewkę, zjem soczystego pomidorka i pachnącego ogóreczka. Strasznie brakuje mi warzyw na tej diecie... Dodam jeszcze, ze nie zgrzeszyłam nic a nic przez te 5 dni. Oparłam się pleśniakowi i pizzy i sałatce z rukoli, które sama przyrządzałam dla gości. Jestem dzielna i bardzo z siebie dumna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
wlasnie na stolowke przyniesli tarte czekoladowa a ja sie oparlam
![]()
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Raczkowanie
|
wrzucam obiecane zdjęcia
![]() ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...bd357d1e6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...fdd64816e.html dalej jest 91kg więc szczupluteńka nie jestem, a w porównaniu do poprzednich zdjęć to rewelacja też nie jest...co o tym sądzicie???
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Różnicę naprawdę widać. Gratuluje Ci wyniku i życzę wytrwałości w osiąganiu dalszych sukcesów ![]() Dziewczyny, czy Wam też tak trudno wziąć się za siebie po tych nieszczęsnych Świętach? ![]()
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Mimee, super, wielkie brawa dla Ciebie za wytrwałość
![]() ![]() Mi jest niedobrze, musze chyba przestać jeść jajka. W pięć dni zjadłam 11 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mime co do twojej figurki no SSUUUPPEERRR widać róznicę naprawde ![]()
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
hej jestem na tej diecie juz od czwartku.. wiec dziś mój 5 dzień. pierwszą fazę robie przez 7 dni.
Zostały jeszcze dwa a potem warzywka ![]() Nie przeczytałam od poczatku wszystkiego bo sporo tego ale nadrobię niedługo. mam do zrzucenia jakieś 35kg ![]() brakuje mi pomysłu na jedzenie. Jadłam ryby, serek, kurczaka. i pomocy co jeszcze jeść?? niby lista produktów dozwolonych długa a ja kompletnie nie mam pomysłu. co jecie? ![]()
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
moje kochane dzięki wielkie
![]() ![]() ![]() ![]() z tymi świetami to fakt - ciężko powrócić do reżimu dietkowego...ciągle coś kusi ![]() ![]() angel109238 ja też walczę ze sporą nadwagą. już 12,5kg za mną ![]() ![]() tymena ja tyle czasem to w 3 dni jem....
![]() |
#1694 |
Raczkowanie
|
Ja już WODE mam przy lóżku żeby sie juz dzisaj nie skusic na nic nie dozwolonego !!! Kolacja pierś z kurczka z sałatka z polędwica z indyka i ogórek(1) jako i pietruszka !!! chce wytrwac ten tydzień na proteinach !!!!
A najgorsze ze dostałam w pracy teraz paczke na świtach no rychło wczas!!!! a najgorsze to ze tam Raffaelo i Kinder Bueno ojjj życie bym odała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1695 |
Zakorzenienie
|
no nie.. ja bym nie dała rady
![]() ![]()
#1696 | |
Raczkowanie
|
Ja wam powiem coś gorszego - miałam taki okres że - aby choć trochę poczuć smak np. ciasta lub spagetti to to żułam i wypluwałam - to dopiero żenada
![]() ale dotąd tak robię w przypadku gotowania obiadu dla reszty familii , bo mąż zaczął narzekać nie doprawione ![]() ![]() ale nie jem i to się chyba liczy? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Przyczajenie
|
jeju bardzo dawno mnie tu nie było. Ale od pierwszego wpisu zgubiłam 13kg!!! niestety przez święta troszkę pofolgowałam i złapałam 1,5kg. Wiem jednak że po proteinach znowu zgubię. Nie ma milszej melodii dla ucha jak tekst" jeju jak ty schudłaś"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Przyczajenie
|
Jak wszyscy, to wszyscy... więc i ja się wyspowiadam... a właściwie to pochwalę
![]() Byłam dziś w McDonaldzie i... wypiłam tylko małą coca colę zero ![]() I też jestem z siebie mega dumna, bo te zapachy, które mnie otaczały... mmm... marzenie... ale może za rok ![]() Jutro mam piąty dzień uderzeniowej, ale to nie koniec, bo przy moim balaście powinno to trwać troszkę dłużej, więc na warzywka muszę jeszcze troszkę poczekać... a już bym sobie schrupała ogórka, albo pomidorka... no nic - trzeba być wytrwałym ![]() Powodzenia moje dzielne Proteinki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Przyczajenie
|
Czołem, Dziewczyny
![]() Czyżby wszyscy jeszcze spali? ![]() Ankaj43 - Twój rezultat jest fantastyczny, zresztą jak większości z Was - tylko pozazdrościć i wziąć przykład, co też czynię od 5 dni... ![]() A dziś usmażyłam sobie placek proteinowy - to jest przepyszne! Dorzuciłam odrobinę mozarelli light, wędzonej piersi z kurczaka, polałam sosem jogurtowo-musztardowym z bazylią i smakowało jak pizza na cienkim cieście ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
u mnie to samo...a taką mam ochotę na słodkie ciągle, że nie wiem co jest grane
![]() ![]() ankaj gratuluję ![]() muszę zrobić ten placek z kurczkiem, bo smaka złapałam ![]()
![]() |
#1701 |
Przyczajenie
|
Mimee, znalazłam w Tesco taką oto mozarelkę :
Białko - 19,5g, Węgle - 2g, Tłuszcze - 10g... Wszystko na 100g oczywiście... Cała kulka ma 125g - ja dzielę sobie ją na pół, więc jednorazowo zjadam ok. 63g... Co daje prawie 7g tłuszczu - troszkę dużo jak na chudy nabiał, wiem, ale muszę się ratować jakoś, bo za Chiny nie mogę dobić do 1000kcal, jak sobie podliczyłam poprzednie dni tak z ciekawości... ![]() P.S. Spośród śmieci opakowanie dla Ciebie wygrzebałam ![]() Edytowane przez marcymon Czas edycji: 2009-04-21 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() rzeczywiście trochę tłuszczu duzo, ale od czasu do czasu...wychodzę z założenia, że lepiej tłuszcz niż węgle - w moim przypadku przynajmniej ![]() ![]() a ja znalazłam jogurt naturalny zott jogovita i to pierwszy jogurt nat , który ma więcej białka niż węgli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- dzięki wielkie ![]() ![]() ![]() rzeczywiście trochę tłuszczu, ale lepszy tłuszcz niż węgle ![]() ![]() ![]() moje gg 10761654 jak któraś będzie miała ochotę się odezwać to zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- no i mi sie pokazało, że error i nie poszło, a teraz widzę, że poszło...się napisałam ![]()
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
Cześć proteinki
![]() Jakiś czas temu odchudzałam się z wami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1704 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich... chciałabym się do Was przyłączyć o ile nie macie nic przeciwko
![]() ![]() Wczorajszy dzień zaczęłam od śniadania: trzy ogórki korniszony zawinięte w trzy plasterki polędwiczki drobiowej i jogurt naturalny 0,01 % tł. Na obiad zrobiłam pierś z kurczaka pieczoną w rękawie, wysmarowałam ją musztardą i posypałam odrobiną pieprzu i majeranku i piekłam bez tłuszczu jakieś 20 mnut. Pychota!!! Na kolację zrobiłam dwa jajka na twardo i pół makreli obrałam, zjadłam razem z jajkami. Na dietkę weszłam z moim facetem, który też dzialnie zaczął ze mną. Zaczeliśmy też ćwiczyć codziennie razem. Wypiłam wczoraj 2 litry wody. Rano stanęłam na wagę i o dziwo zobaczyłam 88 kg czyli 1,1 kg mniej ![]() ![]() Dzisiaj na śniadako zjadłam serek homogenizowany 2,5 % tłuszczu light i plasterek polędwiczki z indyka. Na obiad planuje zrobić wątróbkę drobiową i tak się zastanawiam jak ją przyżądzić. Albo upiekę w rękawie w piekarniku albo na kostce rosolowej ugotuje. Na kolację planuje może tuńczyka. Zobaczę jeszcze... Mam prośbę piszcie co jecie to bardzo pomaga!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Przyczajenie
|
Czesc kochani, jestem po diecie kopenhaskiej po ktorej mam 5kg mniej ( bylo70-jest 65- 60
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Marta2483 -widze ze mamy wspolny start (poczworny) fajnie bo bedzie mozna porownywac efekty -pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
6 dzień fazy pierwszej -2,5 kg. to dobrze?
![]()
#1707 |
Przyczajenie
|
Angel, to bardzo dobrze
![]() ![]() Mimee! Kochana moja, dziś w Tesco znalazłam Zotarellę light - ponad 19g białka, 1g węglowodanów i 8,5g tłuszczu - już mi się buzia dookoła głowy cieszy - uwielbiam mozarellę ![]() A jaką pyszną pierś z kurczaka dziś jadłam - upiekłam ją w ziołach prowansalskich, posypałam papryką, solą o obniżonej zawartości sodu i pieprzem i dołożyłam listek świeżej bazylii, zawinęłam w folię aluminiową i do piekarnika... Mówię Wam - niebo w gębie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
laseczki!!! wytrzymalam dzis na proteinkach bez grzechu!!! 1 raz od swiat! jutro tez dam rade!
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.