Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 09:57   #1681
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2

joanna....ależ wymyśliłaś z tą starą mamuśką .Ty się ciesz,że masz już 2 dzieciaczków,a na dziewczynkę sobie możesz jeszcze poczekać jakąś chwilkę.Faktycznie masz horror z tymi cyklami.Może idź do lekarza na uregulowanie co?Albo przytulanko co 2 dni ....tylko wiesz,na dziewczynkę to musisz skończyć przytulanki przed czasem,bo inaczej może Ci się trafić kolejny synek

ziaaa.....rób teścik i się nie zastanawiaj i od razu dawaj znać .Co ma być to będzie
Stary 2009-07-21, 11:09   #1682
jowittka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Ciężko cokolwiek napisać na podstawie tego co opisałaś.
Bo jeżeli plamienie wystąpiło w 18dc to mogło to być plamienie około owulacyjne,ja takie miałam w 6dc.Jeżeli to było to,to jest szansa na to,że tego 25dc mogło dojść do zapłodnienia.Aczkolwiek wątpię,bo to byłoby jakieś 7dni od tego plamienia,a 10 dni przed @.
Wiesz...jeżeli odbywa się stosunek bez zabezpieczenia to wszystko jest możliwe.
Także mnie ciężko cokolwiek napisać w tej sprawie.Czekaj cierpliwie na @.
A czy to był tylko jeden raz w cyklu ten 25dc ??
Hej dziękuję Ci, ze odpisałaś Dziwne to wszystko w tym miesiącu po prostu, więc chciałam sie poradzić. Tak niestety to był tylko 1raz, bo mój facet ma w tym miesiącu cykl szkoleń Myślę sobie jeszcze , ze stres dodatkowo mógł wszystko pomieszać. Ciekawa jestem tylko czy to plamienie może być takie obfite i trwające 5 dni. No i dlaczego teraz bolą mnie sutki, zazwyczaj bolały w połowie miesiąca własnie..ale czytam tu, ze niektóre dziewczyny mają tak przed @, więc moze się po prostu zbliża ..
jowittka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 11:45   #1683
Sensuel
Wtajemniczenie

Nie mam pojęcia ile może trwać takie plamienie,bo ja miałam chyba tylko 1 dzień,ale to było taka żywa krew w malusiej ilości.Uznałam to za plamienie około owulacyjne,bo na nic innego mi nie wskazywało.

Jak to był tylko jeden raz,to musiałby być cud chyba,aby się udało,ale może....może...cuda się zdarzają.Skoro był stosunek bez zabezpieczenia to i możliwa jest ciąża
Stary 2009-07-21, 11:59   #1684
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hejka kochane
Jak tam mija poranek?? Eh mnie jakas handra dopadla i nie chce sie odczepic!!!
Dziewczynki ciezko tak podniesc glowe i czekac Juz powoli zaczynam tracic wiare w to ze sie uda Ostatnio nic mi sie nie udaje
Sensuel moje 2 latka staran juz dawno minely i nic
Ehh Stara Panna no z tego co widze to naprawde jedziemy na tym samym wozku U mnie w niedziele zaczal sie @ z rana,i tez z takimi bolami jak zawsze mialam praktycznie bezbolesnie,ew.pierwszy dzien przy rozkrecaniu lekkie bole jajnikow,a teraz caly dzien,ale juz wczoraj sie praktycznie skonczylo co tez mnie zadziwia....
Juz mam dosc starania sie,liczenia itp,przesteje o tym myslec,co ma byc to bedzie,trudno,mam ostatnio za duzo problemow zeby jeszcze tym sie zadreczac
Ziaaa kochana lec po tesciora bo nie wytrzymam z niepewnosci,trzymam zeby Tobie sie wkoncu udalo !!!
Asiula babo jedna Ty stara mamusia?? No wez przestan!!! Ciesz sie kochana ze w tym wieku masz juz cudownych odchowanych 2 synow!!!
Widzisz ja mam 25 na karku i jeszcze ani jednego bejbika,ja to bede stara mama,jesli wogole kiedys nia bede....

Milutkiego dzionka kochane

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:07   #1685
joanna2912
BAN stały

Witajcie kochaniutkiee ja chyba cierpie od wczoraj na bezsennosc malo,ze bardzo pozno zasnelam tak dzis wstalam razem z kurami o 10 juz mialam zrobiony obiad,posprzatane ,poprane i juz juz jest 11 i ja jestem wyszykowana az sama jestem w szoku bo na ogol bardzo lubie dlugo spac zwlaszcza jak moj malzonek jest w domciu a tu dzis zaskoczylam sama siebie
pogoda u nas dzis tak strasznie do kitu ,ze chyba caly dzien przesiedzimy w domu bo tak ciagle pada,ze czlowiekowi nie chce sie wyjsc a raczej nie ma po co bo po 1 min bylby caly mokry a ja nienawidze siedziec w domu tak bezczynnie zwlaszcza ,ze nie mam juz co do roboty
milego dzionka laseczki i jak cos to do uslyszenia pozniej
a co do tej starej mamuski to czasem juz mam chwile zwatpienia SENSUEL wiem wlasnie ,ze najlepiej byloby co 2 dzionek a nawet codziennie ale czasami czlowiekowi z tego wszystkiego braknie sil i najlepiej by sie poddal a pozniej zaczyna zalowac jak sie zbliza @ ,ze nie dzialal tak czesto jak potrzeba ale zawsze trzeba miec powody do narzekan ale teraz czekam na @ i zaczynam luteine na wyrownanie i zaczynam konkretnie dzialac

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hejka kochane
Jak tam mija poranek?? Eh mnie jakas handra dopadla i nie chce sie odczepic!!!
Dziewczynki ciezko tak podniesc glowe i czekac Juz powoli zaczynam tracic wiare w to ze sie uda Ostatnio nic mi sie nie udaje
Sensuel moje 2 latka staran juz dawno minely i nic
Ehh Stara Panna no z tego co widze to naprawde jedziemy na tym samym wozku U mnie w niedziele zaczal sie @ z rana,i tez z takimi bolami jak zawsze mialam praktycznie bezbolesnie,ew.pierwszy dzien przy rozkrecaniu lekkie bole jajnikow,a teraz caly dzien,ale juz wczoraj sie praktycznie skonczylo co tez mnie zadziwia....
Juz mam dosc starania sie,liczenia itp,przesteje o tym myslec,co ma byc to bedzie,trudno,mam ostatnio za duzo problemow zeby jeszcze tym sie zadreczac
Ziaaa kochana lec po tesciora bo nie wytrzymam z niepewnosci,trzymam zeby Tobie sie wkoncu udalo !!!
Asiula babo jedna Ty stara mamusia?? No wez przestan!!! Ciesz sie kochana ze w tym wieku masz juz cudownych odchowanych 2 synow!!!
Widzisz ja mam 25 na karku i jeszcze ani jednego bejbika,ja to bede stara mama,jesli wogole kiedys nia bede....

Milutkiego dzionka kochane
Nie dolowac mi sie tu z rana bedziesz na pewno tylko pewnie wtedy jak nie bedziesz sie tego wogole spodziewala na jakis basenik moze solarium albo wypadzik nad wode by Ci sie przydal dla poprawy nastroju
ja wierze w to ,ze Ci sie uda i to calkiem niebawem tylko nos do gory bo z takim nastawieniem to ciezko o cokolwiek juz tyle wytrzymalas to jeszcze troszke wytrzymasz tylko po pierwsze zacznij kochana od zmainy nastroju a bedzie dobrze
joanna2912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:19   #1686
Kicia8425
Zadomowienie

GG do Kicia8425

Hehe Asiu jak juz u siebie wszystko zrobilas,i Ci sie nudzi to mozesz wpasc do mnie Ja tez coprawda wstalam rano,ale mam tak konkretnego lenia,ze jakos nie moge sie za nic zabrac troche posprzatalam,teraz wypadaloby sie wziasc za obiad,a mi sie tak strasznie nie chce
Noo narazie troche ciezko podniesc ten nos do gory,brak powodow do radosci,ostatnio u mnie zamiast zmieniac sie na lepsze to co dzien cos gorszego sie dzieje
Miejmy nadzieje ze jak dostaniemy mieszkanko,to i dzidzia sie pojawi Oby juz niedlugo stalo sie i jedno i drugie a bede w siudmym niebie !!!

Zbigniew Wodecki-"Lubie wracac..."
Kicia8425 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:20   #1687
paulababel
Przyczajenie

Witajcie Dziewczynki.

Mam takie pytanie do Was czy któraś może tak już miała.

Otóż juz 7 dzień spóźnia mi się okres. Wczoraj robiłam test i wyszedł negatywny. Nigdy mi się nie spóźnia slatego jestem zaskoczona. Dodam że piersi mnie tylko trochę bolą, jestem śpiąca( ale przed okresem też czasami miałam). Aha i jeszcze jedno stosujemy tzw. stosunek przerywany,
I co Wy na to?.

Edytowane przez paulababel
Czas edycji: 2009-07-21 o 12:46
paulababel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:36   #1688
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kicia8425 Pokaż wiadomość
Hehe Asiu jak juz u siebie wszystko zrobilas,i Ci sie nudzi to mozesz wpasc do mnie Ja tez coprawda wstalam rano,ale mam tak konkretnego lenia,ze jakos nie moge sie za nic zabrac troche posprzatalam,teraz wypadaloby sie wziasc za obiad,a mi sie tak strasznie nie chce
Noo narazie troche ciezko podniesc ten nos do gory,brak powodow do radosci,ostatnio u mnie zamiast zmieniac sie na lepsze to co dzien cos gorszego sie dzieje
Miejmy nadzieje ze jak dostaniemy mieszkanko,to i dzidzia sie pojawi Oby juz niedlugo stalo sie i jedno i drugie a bede w siudmym niebie !!!
Gdyby bylo blizej to na pewno bym wpadla do Ciebie nawet bym sie sama wprosila po to zeby Ci poprawic troszke humorek nie jest az tak najgorzej u Ciebie skoro zostalas poproszona o reke
niejedna chcialaby zeby ja cos takiego spotkalo zobaczysz niedlugo wszystko sie ulozy jak nerwy troszke opadna bo w takim stresie to nawet i lepiej moze ,ze nie powstala dzidzia bo bylaby nerwowa a tak pomalutku i bedzie dobrze i dzidzia bedzie nie nerwowa tylko pamietaj nos do gory kochaniutka mniej stresow i dzialanka staranka
Stary 2009-07-21, 12:36   #1689
jowittka
Raczkowanie

Cytat:
Nie mam pojęcia ile może trwać takie plamienie,bo ja miałam chyba tylko 1 dzień,ale to było taka żywa krew w malusiej ilości.Uznałam to za plamienie około owulacyjne,bo na nic innego mi nie wskazywało.

Jak to był tylko jeden raz,to musiałby być cud chyba,aby się udało,ale może....może...cuda się zdarzają.Skoro był stosunek bez zabezpieczenia to i możliwa jest ciąża
Dzięki wielkie za odpowiedź i wsparcie, no zobaczymy Najśmieszniejsze jest to jak działa wyobraźnia w takich chwilach i człowiek doszukuje sie we wszystkim oznak.A tak przy okazji mam dwie koleżanki z dzidziusiami od 1go razu Trzymam kciuki za wszystkie!
Stary 2009-07-21, 12:42   #1690
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Kicia - wytłumacz mi proszę jedno... Jak to jest możliwe ??? Ja @ rozpoczęłam w niedzielę w południe, a wczoraj wieczorem już koniec ? Czy Ty po mnie papugujesz ? Czy ja po Tobie ?

Wracając do sprawy @... Jak widzicie trwał 1 dzień. W niedzielę trochę krwi, dużo brązowej mazi... Wczoraj to samo z tym, że czym później tym wszystkiego mniej... Przez cały czas żadnych skrzepków, strzępków, błonek... .

Co o tym myślicie ? Brzuch nadal mnie boli jakbym zaraz miała @ dostać... Skulić się nie mogę, bo mnie spodnie bolą... Piersi... Hmm... Przy dotyku lekko pobolewają, sutki swędzą...

Dobrze, że w czwartek do gina idę...
Stary 2009-07-21, 12:59   #1691
joanna2912
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
Kicia - wytłumacz mi proszę jedno... Jak to jest możliwe ??? Ja @ rozpoczęłam w niedzielę w południe, a wczoraj wieczorem już koniec ? Czy Ty po mnie papugujesz ? Czy ja po Tobie ?

Wracając do sprawy @... Jak widzicie trwał 1 dzień. W niedzielę trochę krwi, dużo brązowej mazi... Wczoraj to samo z tym, że czym później tym wszystkiego mniej... Przez cały czas żadnych skrzepków, strzępków, błonek... .

Co o tym myślicie ? Brzuch nadal mnie boli jakbym zaraz miała @ dostać... Skulić się nie mogę, bo mnie spodnie bolą... Piersi... Hmm... Przy dotyku lekko pobolewają, sutki swędzą...

Dobrze, że w czwartek do gina idę...
Mi to cos jest podejrzane ale nie bede nic mowila zeby przypadkiem nie zapeszyc kciukow wybacz nie bede trzymala bo z tego co widze to one nikomu tu nie przynosza szczescia tylko wrecz przeciwnie a po prostu bede o Tobie myslala w czwartek zeby wszystko sie powiodlo po Twojej mysli i mam nadzieje,ze w koncu Ci sie uda
okres 1 dzien to stanowczo nie to,zeby to byly 3/4 dni ale 1
Stary 2009-07-21, 13:27   #1692
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

- Ja zawsze miałam krótkie @. Z regóły było to tak, że dwa dni mocnego, gęstego krwawienia, potem 1-2 dni brązowych plamień... Teraz się zmieniło... Najbardziej martwi mnie ten ból... Kłuje, ciągnie, boli tak mdląco... Dokładnie tak jakbym miała lada chwila @ dostać...
Stary 2009-07-21, 13:52   #1693
Sensuel
Wtajemniczenie

jowittka....to się może zdarzyć,że od jednego razu są dzieci,ale to jeszcze trzeba trafić w TEN DZIEŃ .

stara panna
....a który masz dzień cyklu? Jak masz taki kujący ból w jajnikach przy wstawaniu i za nim się wyprostujesz to kilka sekund mija,a jesteś w połowie cyklu to może to być ból owulacyjny.Ja takie miewałam i dopiero po jakimś czasie skumałam,że to jest to.
Jak jesteś już po owu to ciężko powiedzieć.Bo już sporo kobitek miało objawy ciążowe i w ciąży nie było.Ty masz akurat objawy które mogą wskazywać na zbliżającą się @ jak i na ciążę.Chyba pozostaje Ci tylko czekanie,bo robienie testu przed terminem @ NIC CI NIE DA.
Bądź dobrej myśli i obserwuj się dalej

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez paulababel Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki.

Mam takie pytanie do Was czy któraś może tak już miała.

Otóż juz 7 dzień spóźnia mi się okres. Wczoraj robiłam test i wyszedł negatywny. Nigdy mi się nie spóźnia slatego jestem zaskoczona. Dodam że piersi mnie tylko trochę bolą, jestem śpiąca( ale przed okresem też czasami miałam). Aha i jeszcze jedno stosujemy tzw. stosunek przerywany,
I co Wy na to?.

Stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcji. To,że nie doszło do wytrysku nasienie w pochwie to nie znaczy,że nie można zajść w ciążę stosując stosunek przerywany.Z penisa przed wytryskiem,a w trakcie podniecenia wydziela się śluz tak jak u kobiety z tym że u mężczyzn zawiera on także plemniki.
Radzę stosować inne środki antykoncepcji zamiast stosunku przerywanego jeżeli nie masz w planie w najbliższym czasie być mamą.
Jeżeli @ spóźnia ci się 7 dni,a test wykazał brak ciąży tzn prawdopodobnie jej nie ma.Dla pewności zrób jeszcze jeden test,jeżeli będzie negatywny tzn,ze w ciąży nie jesteś.A przyczyn opóźniania się @ jest dużo.
Stary 2009-07-21, 13:55   #1694
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Sensuel - nie czytasz co się pisze . @ zaczęła mi się w ostatnią niedzielę czyli przedwczoraj, a skończyła po jednym dniu czyli wczoraj . Niestety ani to ból owulacyjny, ani na @...
Stary 2009-07-21, 14:08   #1695
Tity
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj 5 d.c. @ jeszcze dogorywa i od wczoraj znowu mnie kłuje wszystko i rwie... Przed @ miałam takie kłucie jakby mnie coś pruło w środku i wczoraj znowu.I to nie jest kłucie w jajnikach tylko jakby nisko na środku(może macica). Dzisiaj też, ale trochę słabsze, ale brzuch czuję, no i co ja mam myśleć...Sensuel jak masz jakiś pomysł czemu to tak jest to napisz Jutro też pójdę do gin chyba i zapytam, chociaż pewnie nic mi nie powie ciekawego bo tej kobicie to się nic już nie chce...

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2009-07-21 o 14:09
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 15:23   #1696
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej laski mnie od wczorja glowa peka nie wiem co moge wziac jedna kolezanka mowi ze apap bo ma paracetamol a druga ze apap odpada bo ma cos wiecej niz paracetamol czy ktoras z was sie orientuje co moge wziasc?bo ja z tym bolem juz nie moge wytrzymac
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 15:32   #1697
jowittka
Raczkowanie

Cytat:
jowittka....to się może zdarzyć,że od jednego razu są dzieci,ale to jeszcze trzeba trafić w TEN DZIEŃ .

stara panna
....a który masz dzień cyklu? Jak masz taki kujący ból w jajnikach przy wstawaniu i za nim się wyprostujesz to kilka sekund mija,a jesteś w połowie cyklu to może to być ból owulacyjny.Ja takie miewałam i dopiero po jakimś czasie skumałam,że to jest to.
Jak jesteś już po owu to ciężko powiedzieć.Bo już sporo kobitek miało objawy ciążowe i w ciąży nie było.Ty masz akurat objawy które mogą wskazywać na zbliżającą się @ jak i na ciążę.Chyba pozostaje Ci tylko czekanie,bo robienie testu przed terminem @ NIC CI NIE DA.
Bądź dobrej myśli i obserwuj się dalej

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcji. To,że nie doszło do wytrysku nasienie w pochwie to nie znaczy,że nie można zajść w ciążę stosując stosunek przerywany.Z penisa przed wytryskiem,a w trakcie podniecenia wydziela się śluz tak jak u kobiety z tym że u mężczyzn zawiera on także plemniki.
Radzę stosować inne środki antykoncepcji zamiast stosunku przerywanego jeżeli nie masz w planie w najbliższym czasie być mamą.
Jeżeli @ spóźnia ci się 7 dni,a test wykazał brak ciąży tzn prawdopodobnie jej nie ma.Dla pewności zrób jeszcze jeden test,jeżeli będzie negatywny tzn,ze w ciąży nie jesteś.A przyczyn opóźniania się @ jest dużo.
Tak, tak, wiem Sensuel, ze to musi być ten dzień,miałam nadzieję, ze gdzies moze w okolicy pojawił się ten właśnie dzień Jak juz wspominałam wyjątkowo się w tym miesiącu pogubiłam, najpierw to plamienie, które wyglądało jak @i zbiło mnie kompletnie z tropu, gdyż nawet nie mogłam obserwować sluzu,ogromny stres, który moze wywołał nawet to plamienie lub @, choć w 18 dniu to za wcześnie, potem ten jeden jedyny raz bez zabezpieczenia w 25 dc, a teraz ta bolesność sutków, którą często miewałam własnie w połowie cyklu. No i zgłupiałam totalnie Tak sobie kombinuje, ze gdyby ten cykl wydłużył się do więcej niz te moje 33-34 dni, to może bym trafiła )

Edytowane przez jowittka
Czas edycji: 2009-07-21 o 15:34
Stary 2009-07-21, 15:43   #1698
paulababel
Przyczajenie

Ja wiem że to żadna metoda antykoncepcji. Ja już jestem mamą i mam 7 letniego synka. Byłam też w ciąży w zeszłym roku ale w listopadzie serduszko przestało bić mojemu dziecku w 20 tygodniu. Mamy zamiar starać się o dzidzię od września( stwierdziliśmy że po wakacjach będzie najlepiej). A teraz kochamy się bez zabezpieczenia i w ten sposób bo jak zajdę to się nic nie stanie.
Jestem teraz rozczarowana tym testem który robiłam że wyszedł negatywny. A to już 7 dni spóźnienia.
paulababel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 16:44   #1699
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
hej laski mnie od wczorja glowa peka nie wiem co moge wziac jedna kolezanka mowi ze apap bo ma paracetamol a druga ze apap odpada bo ma cos wiecej niz paracetamol czy ktoras z was sie orientuje co moge wziasc?bo ja z tym bolem juz nie moge wytrzymac

Ja zaopatrzyłam się w Apap,bo wiem że ten lek można brać w ciąży

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez paulababel Pokaż wiadomość
Ja wiem że to żadna metoda antykoncepcji. Ja już jestem mamą i mam 7 letniego synka. Byłam też w ciąży w zeszłym roku ale w listopadzie serduszko przestało bić mojemu dziecku w 20 tygodniu. Mamy zamiar starać się o dzidzię od września( stwierdziliśmy że po wakacjach będzie najlepiej). A teraz kochamy się bez zabezpieczenia i w ten sposób bo jak zajdę to się nic nie stanie.
Jestem teraz rozczarowana tym testem który robiłam że wyszedł negatywny. A to już 7 dni spóźnienia.

To musiało być okropne stracić ciążę w 20tc .Ogromnie Ci współczuję.
Skoro ciąża nie jest dla ciebie problemem to OK."Wpadka" będzie niespodzianką
A powiem ci,że moja koleżanka 6 m-cy temu urodziła córeczkę ze stosunku przerywanego.Ma już 18-letniego syna,także nowa dzidzia to jakieś ożywienie w domu

Wiesz....zawsze możesz zrobić badanie krwi czy moczu w szpitalu na ciążę.
Stary 2009-07-21, 18:26   #1700
aneczka555
Zadomowienie

Czesc kobietki co slychac? Nie bylo mnie od niedzieli bo laptop mi padl

Jak humorki???

aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 18:47   #1701
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Witajcie laseczki! Widzę jakieś zmiany, może wreszcie przyniesie efekty. Ja dopiero startować będę od przyszłego cyklu. Przez ten czas trochę odżyłam, bo nie liczyłam i nie sprawdzałam czy już czy jeszcze. A na @ nie czekałam - tym razem przyszła tak jak powinna. Tabletki antyhistaminowe odstawione od dwóch tygodni i mam nadzieję, że nie będę musiała sięgać po nie. Mam jeszcze alergię, ale bez tabsów mogę jakoś funkcjonować. Tak więc od sierpnia start i znowu wyliczanka.
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 18:57   #1702
aneczka555
Zadomowienie

Pepus ja juz tez nie bede nic wyliczac-bo to moj ostatni cykl staran i robimy przerwe z TZ do marca.. teraz jestem w 40 dniu cyklu,za okolo 7 powinna przyjsc@ znajac moje szczescie i tak przyjdzie.

objawow nie mam zadnych(prawie) tylko bolace piersi troche po bokach,tempka nadal w gorze,no i lekko zaciemnily mi sie brodawki(ale to pewnie tylko moje "wkrecanie" )
Stary 2009-07-21, 19:27   #1703
BUBELS26
Przyczajenie

GG do BUBELS26

czesc wszystkim.......i tobie Kicia...dawno mnie tu nie było......Jestem bo znów mam ten sam problem......strasznie boli mnie kręgosłup!...@ jak nie było tak nie ma już 38 dni-masakra....na razie żadnych objawów (nawet się nie łudzę) ....siusiam tak co 40 min czasem co godz....tyle ze w nocy budzę się dwa razy i po omacku biegne do kibelka...strasznie to uciążliwe....temperatura-36.4-normalna!-jak dla mnie...piersi nic!....tylko taka senna jestem jakbym całe 24 godz na dobe nie spała...tak się zastanawiam co to może byc??...już nawet się nie łudzę nadzieją że coś może byc....chociaż cały miesiąc się staraliśmy z mężem-i czy chcieliśmy czy nie musieliśmy trafic na dni płodne....testu teraz nie mam zamiaru robic bo jestem raczej przygotowana na @@@@....ale?....właśnie zawsze jest to ALE!...mam małą nadzieję że teraz mogło się coś udac.....pozdrawiam wszystkich....CO O TYM MYŚLICIE?????...

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

A i dodam że jajniki to mnie tak bolą że dostaje już spazmy jakiejś..
Stary 2009-07-21, 19:29   #1704
aneczka555
Zadomowienie

BUBELS26 moze lepiej jednak zrobic test??????

Moze to ciaza a moze cykl ci sie wydluzyl i w zwiazku z tym owulacje mialas pozniej.A mierzylas tempke caly cykl??
Stary 2009-07-21, 20:26   #1705
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Sensuel - nie czytasz co się pisze . @ zaczęła mi się w ostatnią niedzielę czyli przedwczoraj, a skończyła po jednym dniu czyli wczoraj . Niestety ani to ból owulacyjny, ani na @...

Przepraszam Cię najmocniej ,ale odkąd mam lokatora w brzuszku to jestem jakoś mało kumata .Jakiś czas temu brudnego pampersa z ..... wsadziłam do lodówki,ale w porę się otrząsnęłam.No tak mam w ciąży niestety
No to ci powiem,że to ciekawe z tą 1 dniową @.
Czy ona była jakaś inna od pozostałych?
Czy było to może większe plamienie??
Czy normalny 1 dzień krwawienia??

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez BUBELS26 Pokaż wiadomość
czesc wszystkim.......i tobie Kicia...dawno mnie tu nie było......Jestem bo znów mam ten sam problem......strasznie boli mnie kręgosłup!...@ jak nie było tak nie ma już 38 dni-masakra....na razie żadnych objawów (nawet się nie łudzę) ....siusiam tak co 40 min czasem co godz....tyle ze w nocy budzę się dwa razy i po omacku biegne do kibelka...strasznie to uciążliwe....temperatura-36.4-normalna!-jak dla mnie...piersi nic!....tylko taka senna jestem jakbym całe 24 godz na dobe nie spała...tak się zastanawiam co to może byc??...już nawet się nie łudzę nadzieją że coś może byc....chociaż cały miesiąc się staraliśmy z mężem-i czy chcieliśmy czy nie musieliśmy trafic na dni płodne....testu teraz nie mam zamiaru robic bo jestem raczej przygotowana na @@@@....ale?....właśnie zawsze jest to ALE!...mam małą nadzieję że teraz mogło się coś udac.....pozdrawiam wszystkich....CO O TYM MYŚLICIE?????...

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

A i dodam że jajniki to mnie tak bolą że dostaje już spazmy jakiejś..

Ty masz małą nadzieję,a ja mam wielką
To czekaj spokojnie do @ i nic się nie stresuj

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj 5 d.c. @ jeszcze dogorywa i od wczoraj znowu mnie kłuje wszystko i rwie... Przed @ miałam takie kłucie jakby mnie coś pruło w środku i wczoraj znowu.I to nie jest kłucie w jajnikach tylko jakby nisko na środku(może macica). Dzisiaj też, ale trochę słabsze, ale brzuch czuję, no i co ja mam myśleć...Sensuel jak masz jakiś pomysł czemu to tak jest to napisz Jutro też pójdę do gin chyba i zapytam, chociaż pewnie nic mi nie powie ciekawego bo tej kobicie to się nic już nie chce...

Jak przeczytałam Twój post to pierwsze co o czym pomyślałam to coś z pęcherzem.Ale idź do ginki i ona Ci napewno wszystko powie
Stary 2009-07-21, 21:55   #1706
joanna2912
BAN stały

Ale zescie sie rozpisaly dzis troszeczke jest co poczytac
a u mnie mimo brzydkiej pogody czas zlecial na gonitwach i zalatwianiu roznych rzeczy zreszta jak zawsze z moim mezusiem
no i dzis znalezlismy w koncu chatke o jakiej nam sie marzylo i tak oto z niczego w piatek zmieniamy dom teraz tylko dzidzia by sie przydala bo dom jest duzy i jest ogrod ale....chyba sobie poczekam znajac moje garbate szczescie ale trzeba byc dobrej mysli jak to mowia , tylko latwo sie mowi a ciezej wykonac
Stary 2009-07-22, 09:31   #1707
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Sensuel - jak pisałam... W 90% ta @ to była brunatna mazia... Krwistej krwi było raczej nie dużo... Żadnych strzępków, skrzepków, błonek... Nic... tylko ciemno brązowa mazia...

A powiedz mi moja droga jak z Twoimi piersiami... Pytam, bo mnie boleć przestały, ale za to dalej swędzą...

Miłego dnia Laseczki
Stary 2009-07-22, 10:12   #1708
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Sensuel - jak pisałam... W 90% ta @ to była brunatna mazia... Krwistej krwi było raczej nie dużo... Żadnych strzępków, skrzepków, błonek... Nic... tylko ciemno brązowa mazia...

A powiedz mi moja droga jak z Twoimi piersiami... Pytam, bo mnie boleć przestały, ale za to dalej swędzą...

Miłego dnia Laseczki
Bolą mnie tylko brodawki i to tak,że dotknąć ich się nie da.Poza tym ostatnio zaczęły mnie swędzieć.Już mi sporo urosły
No to kochana to ta mazia to wg mnie dobry znak.Na wątku staraczek na 2010 było o tym pisane.Weź kup test i zrób go.Jak wyjdzie negatywny to za tydzień powtórz.

A ja właśnie załapałam mega doła,bo brzuch mi wywaliło a ja już mam wizję ciąży mnogiej , która byłaby mi cholernie nie na rękę,bo bliźniaków nie chce .A jeszcze nawet USG nie miałam.Dopiero pewnie 28.07 jak do PL pojadę to się dowiem.
Stary 2009-07-22, 10:37   #1709
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
Pepus ja juz tez nie bede nic wyliczac-bo to moj ostatni cykl staran i robimy przerwe z TZ do marca.. teraz jestem w 40 dniu cyklu,za okolo 7 powinna przyjsc@ znajac moje szczescie i tak przyjdzie.

objawow nie mam zadnych(prawie) tylko bolace piersi troche po bokach,tempka nadal w gorze,no i lekko zaciemnily mi sie brodawki(ale to pewnie tylko moje "wkrecanie" )
aneczka555 jak chce się bardzo dzidziusia to wtedy widzi się to co chciało by się widzieć. Raz się tak podkręciłam, bo ponad 2 tygodnie nie miałam @ a do tego bolące piersi (mnie nigdy nie bolą przed @) i też były jakby ciemniejsze. Brzuszek nabrzmiały, mdliło mnie rano .... nic tylko ciąża, a tu psikus .... przyszła @ i wszystko minęło. Te objawy to tylko ja widziałam, bo mój mąż mówił że wyglądam tak jak zwykle.
Teraz staram się nie nakręcać, ale to jest trudne.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Bolą mnie tylko brodawki i to tak,że dotknąć ich się nie da.Poza tym ostatnio zaczęły mnie swędzieć.Już mi sporo urosły
No to kochana to ta mazia to wg mnie dobry znak.Na wątku staraczek na 2010 było o tym pisane.Weź kup test i zrób go.Jak wyjdzie negatywny to za tydzień powtórz.

A ja właśnie załapałam mega doła,bo brzuch mi wywaliło a ja już mam wizję ciąży mnogiej , która byłaby mi cholernie nie na rękę,bo bliźniaków nie chce .A jeszcze nawet USG nie miałam.Dopiero pewnie 28.07 jak do PL pojadę to się dowiem.
Ty się tu uspokój kochana i nie myśl na zapas! Jakby co to jedno przyjmę od Ciebie
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 11:06   #1710
Sensuel
Wtajemniczenie

Pepus...mnie się nawet o tym myśleć nie chce.A we wtorek na USG to chyba na nerwicę zejdę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości