|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Oby do wiosny
|
Dot.: Joga
Cytat:
Podpytałam wczoraj babeczkę, która ćwiczy na takiej samej. Ma ją od kilku miesięcy i nic się z nią nie dzieje. Powiedziała, że najbardziej ją zaskoczyło, ze nie ciągnie brudu i nie zapaca się. Obie mamy też podobne odczucia, że przez swoją grubość i sprężystość, pomaga w ćwiczeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Moja prowadzaca od razu poznala moja mate, od razu sie pytala czy mam ja z lululemon bezposrednio czy z amazona lub ebay. Sama ma Manduke i tez mowila ze swietna i ze ma ja kilka lat.
Moja na razie jeszcze okrutnie smierdzi guma, ale mam nadzieje ze z czasem jej to minie. Jest tez gruba, a dodatkowo dostaje ekstra grubosc, bo klade ja na rozlozonej macie klasowej, wiec w pozycjach siedzacych jest przyjemnie. Za to przez ta gumowa powloke jest chlodna, lezenie na niej w chlodnej sali juz nie jest takie przyjemne i chyba sie zaprzyjaznie z kocykiem na koncowym etapie relaksacyjnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Jak się zorientowałam, ta Twoja to ta z tych za 349, co nie bardzo mi się zgadza, bo po przeliczeniu z funtów, za tę Twoją wyszło jakieś 450. To bardzo dużo w sumie. Za swoją dałam 160. Różnica jest ogromna. Ciekawe jak się nasze maty będą sprawować z perspektywy czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Kupowalam przez internet z lululemon, dostawa jest za darmo a cena to było chyba 78 euro. Wiec wychodzi 327 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Niemniej i tak uważam że jest to dużo. zdecydowanie bałabym się tak dużego zakupu "w ciemno", ale ja to cykor jestem i boje się nawet niedużych zakupów w zagranicznych sklepach. Poza tym, sparzona, na poprzedniej macie z rezerwa podchodziłam do tej. Nie zrozum oczywiście, ze krytykuję Cię w jakikolwiek sposób. Ciekawostka zabawna- ta babeczka która pytałam, jak się po dłuższym użyciu sprawuje mata, miała dokładnie takie perypetie jak ja. Stara mata nike, zachwycona, nowa do kitu ![]() Zaczynaja mi wychodzić wczorajsze powitania słońca, praca z ramionami i dolna częścią brzucha. Będzie bolaaało ![]()
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2015-02-12 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem ze nie krytykujesz
![]() Ja zaczęłam właśnie na nowo moja intensywna przygodę z joga i chodzę polamana non stop. Dziś mam sport yoge, wczoraj była vinyasa. Ogólnie umieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Wiadomo, w słowie pisanym łatwiej o nieporozumienie. ![]() Cudowne uczucie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, ja mam jakąś tam wyobraźnię, poza tym ludzie są różni i maja poza wszystkim prawo do swojego zdania jeśli tylko nie atakują innych. Uciebie nigdy tego nie widziałam to co mam sobie dodawać coś między wierszami
![]() Co do uczucia to nie wiem, może i cudowne, ale jak myślę o rozciaganiu tych bolacych miejsc to mi słabo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]()
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-02-12 o 11:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Loyd mam tak samo z euro i zlotowkami dlatego już staram się nie przeliczać bo mnie to stresuje. Zresztą nie wiem jak długo jesteś poza Polska, bo po pewnym czasie człowiek przestaje na to patrzeć.
Mnie wczoraj bolało biodro i spodziewałam się dziś męki ale jest bardzo ok. No i zauważyłam mniejsze obciążenie karku jak się nie slizgam. Teraz za to czuje ze musze uważać na nadgarstki. Zauważyłam tez ze napinam kark i ramiona jak czuje ból, a teraz czuję non stop wiec musze nad tym popracować. I ogólnie po zmianie maty odkryłam kilka powiązań w moim ciele między psychika a postawą. Wiec postęp jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 | |||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() ![]() Oj tak. To rozumiem. Cytat:
![]() Nie zarabiam mało, ale kwota ponad 300 złotych za matę jeży mi nieco włos na głowie ![]() Mogę polecić Ci fajną pozycję. Potrzebujesz paska na długiej pętli. Kładziesz się na plecach i pasek ostrożnie nakładasz na potylicę. Wyprostowane nogi unosisz prostopadle do podłogi, i zakładasz pasek na stopy, tuż za piętami. (Ciało jest ułożone podobnie jak w viparita karani) Pasek powinien być lekko napięty. Ta pozycja delikatnie otwiera tyły nóg i cudownie wydłuża tył szyi i rozluźnia kark. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Nie walczysz z matą więc skupiasz się na pracy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie, nie walczę z mata i nagle odkrywam nowe obszary. Czuje ze tam jest mnóstwo rzeczy do odkrywania ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Poza tym mam mocne przekonanie od lat ze umysł i ciało to jedno, i poprzez ciało można dotrzeć do psychiki i na odwrót. W TCM (tradycyjnej medycynie chińskiej) juz kilka tysięcy lat temu rozpoznano ze depresję można leczyć odżywianiem również. Trochę nie na temat, ale jest tu ktoś kto się interesuje TCM może? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, można dołączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 | |
Oby do wiosny
|
Witaj
![]() Cytat:
![]() Ja dziś brykam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
A ja zaczynam w następny piątek zajęcia. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni. To sam początek mojej przygodybz jogą, więc zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() Ale mam prośbę, instruktorka ma maty, więc swoją kupię dopiero jeśli stwierdzenie, że joga to zdecydowanie coś dla mnie. Ale mogłybyście doradzić jakieś ubrania do ćwiczeń na sam początek? No i co z butami, nie potrzebne, nie? Pozdrawiam, zjawię się wieczorem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Leginsy, miękki i porządny biustonosz, koszulka na ramiączkach, zapinana bluza sportowa na wstęp (jeśli sala jest ciepła to ja sobie daruj) bose stopy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mogę się doczekać mialam dwa dni przerwy. Ostatnio chodzę na grupę tylko po pracy , codziennie ćwiczę w domu choć niezbyt długo . Raczej dla codziennego relaksu ![]()
![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Jeśli wszystko pójdzie dobrze i moje 4 razy w tygodniu mnie nie zamecza to rozważam dolozenie jednego dnia więcej ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co mówiąc czynie... Idę spakować mój majdan ![]()
![]() |
![]() |
#1702 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() To tez jest przecież ważne! Cytat:
Chylę czoła! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać że czuje się cudownie, już zapomniałam jak to jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- O tak , relaks istotna sprawa zwłaszcza dla wkurzonej kury domowej ![]() ![]() ![]()
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-02-13 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Zakorzenienie
|
Chodziłam, tez fajny, moja druga ulubiona aktywność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio kupiłam ciężarki do domu a piłkę mam od dawna, jeśli nie zdecyduje się na dodatkowy dzień z joga to Loyd natchnala mnie ze może zrobię sobie w domu sesje pilatesu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Ja robię przed treningami tanecznymi. Pilates wzmacnia
![]()
![]() |
#1709 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Ja nie. Jakoś bezpodstawnie jestem uprzedzona (możliwe że po staaaaarych filmikach z machaniem łapkami w brzuszkach). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja mogę tak więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.