Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-06, 17:29   #1681
Sandra86
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

hej Dziewczyny, czy była któraś z Was może w salonie Giselle na Fabrycznej? po dzisiejszych targach jakoś się nim zainteresowałam, a chciałabym wiedzieć jaka jest tam obsługa, jakoś sukien itp. bo w dzisiejszym chaosie trudno było nawet próbować cokolwiek oceniać z góry dziękuję za info
Jak dla mnie salon Giselle jest zbyt drogi, ale obsługa miła.
Sandra86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 18:48   #1682
psuj_a
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Co do zespołów i ich cen..to 3500zł za jeden dzień to wydaje mi się, że teraz to taka norma..Ja płacę duuużo więcej za dwa dni..ale nie zamieniłabym mojego zespołu na żaden inny
Cytat:
Czyli wychodzi na to że nie norma :/ ... nie ujmując nikomu ale często bywa tak, że jak usługodawca ma bardzo niskie ceny to i bardzo mało od siebie daje (oczywiście nie jest to regułą)..np nie śpiewa na żywo..puszcza utwory z płyty.. ruszając palcami po klawiszach czy strunach itp..sama miałam taką sytuacji jak podeszłam zobaczyć na jakim sprzęcie grają..a tam..o zgrozo..Pan naciskał klawisze ale kompletnie nie te co trzeba..a tu brzmienie perfekcyjne..rzecz jasna nie grał na żywo.. o ile w ogóle umiał grać.... ostatnio na weselu kolejny zespół.. tak zachwalany (dodam, że mało nie brali za występ)... każdy mówił grają na żywo i są rewelacyjni.. a mój tata stanął sobie pod ścianą obok gitarzysty a że grał na gitarze wiec chwyty zna i podobna sytuacja ja poprzednio... po chwili miły Pan zorientował się, że tata się patrzy to uśmiechnął się i zaczął "grac" a raczej ruszać palcami jak powinien.. po prostu porażka...

Ale to też zależy kto czego oczekuje.. jednym nie przeszkadza taka, że tak powiem imitacja zespołu ..a mi by bardzo przeszkadzała..dlatego zdecydowałam się na zespół na jaki się zdecydowałam...
Nasz zespół jest sprawdzony i śpiewają na żywo wszystko. Tak samo z graniem. Oczywiście część dźwięków jest "puszczana" bo nie mają np.perkusji.
Ale na gitarze, saksofonie i keyboardzie grają na żywo Ale zgadzam się z Tobą co do słabej jakości niektórych zespołów: na pewnym weselu zabrakło prądu na 2min.i znikł nawet głos wokalistki-poprostu 100% playback, na innym zespół popił i słychać było nagranie piosenki a obok pijane głosy wokalistów - na żywo nie było to tak widoczne jak na płycie z tego wesela- nie dało się tego oglądać i słuchać. Całe szczęście Nasz zespół taki nie jest. A cena wynika moim zdaniem z faktu że nie pochodzi z Lublina i ogólnie jest mało znany bo się tak nie reklamuje. Mieliśmy mieć zespół za 1200zł.który grał u kolegi na weselu-fajna muzyka i wogóle ok ale Nasz termin mieli zajęty.

Oto jest miłość:
dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie...
O'Cangeceiro
psuj_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 19:38   #1683
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez psuj_a Pokaż wiadomość
Nasz zespół jest sprawdzony i śpiewają na żywo wszystko....
No to super, że znaleźliście taki zespół za taką cenę zgadzam się też z Tobą, że im bardziej rozreklamowany usługodawca tym sobie więcej krzyczy dlatego trzeba szukać i szukać... tylko w moim wypadku ciężko by z tym było bo nie ma mnie na miejscu :/ ..więc decyzja została szybko podjęta ale tak jak pisałam..jak na razie jestem zadowolona

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 20:05   #1684
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
aha... znaczy się jeśli ma się suknię, fotografa, kamerzystę, zespół i obrączki, to nie było po co iść?
Czyli w sumie nie mam czego żałować...
Raczej nie, co najwyżej można było jeszcze popróbować ciast z kilku cukierni, zjeść owocka z fontanny czekoladowej albo pooglądać dekoracje, bo trochę firm dekoratorskich też się wystawiało. I ewentualnie limuzynki.
Stary 2010-12-06, 21:37   #1685
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Nasz zespół bierze 1800zł za 1 dzień i z tego co wiem jest takich więcej. U Nas sa 3 osoby (2facetów i dziewczyna) z czego dwoje śpiewa.

Mam taki problem i prosze Was o rade. Wygrałam na targach nagrode pocieszenia tzn.rabat 20% na uszycie sukni w salonie Mariola...i nie wiem co mam zrobić. Mam mało kasy i nie chcę wydać więcej niż 1000zł na suknie ślubną dlatego myślałam o kupnie używanej (z czym jest problem bo duża ze mnie baba) lub wypożyczeniu. I sukienka nie byłaby w 100% taka jak chcę. Z drugiej str.mam tą nagrodę... Pytałam ile kosztuje u Nich uszycie sukni: 1500-4000zł.(!!!) ale Pani uprzedziła że to 1,5tys.to koszt sukni takiej w stylu greckim bo mało koronki itp.
Tylko że mi sie takie nie podobaja tzn.ładne są ale chyba dla szczupłych dziewczym a ja bym pewnie wyglądała jak w ciaży...i to i tak by wyszło 1200zł juz po obniżce. Co mam zrobić?
iovaa - dziękuję za info nt. salonów w pierwszej kolejności zamierzam uderzyć właśnie do Demi - tym bardziej cieszę się, że ma dobrą opinię.

Co do sukni "Mariola"- do mnie też ta Pani dzwoniła, też wygrałam 20% rabatu..poza tym pozwoliła mi wrzucić do skrzynki 4 albo 5 kuponów, więc to raczej nie szczęście, a taki chwyt marketingowy ...
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 21:39   #1686
psuj_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Raczej nie, co najwyżej można było jeszcze popróbować ciast z kilku cukierni, zjeść owocka z fontanny czekoladowej albo pooglądać dekoracje, bo trochę firm dekoratorskich też się wystawiało. I ewentualnie limuzynki.
No właśnie tak Wam powiem że ja to chyba naprawdę się nie znam bo myślałam że coś kupie...myślałam że można tam coś kupić bo to "targi"...napaliłam się na buty, kwiatki we włosy, zaproszenia a tu d... Oprócz masy makulatury nic nie dało się dostać... A ja taki prosty, wiejski człowiek się poprostu nie znam... Jakby nie to że przy okazji kupiliśmy wódke to cały wyjazd (50km.w jedną str.) uznałabym za porażkę... Swoją drogą polecam PIWEX - kupiliśmy Krupnik po 16.32zł/0,5l.

Oto jest miłość:
dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie...
O'Cangeceiro
psuj_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-06, 22:06   #1687
JegoKrolewna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandra86 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, czy była któraś z Was może w salonie Giselle na Fabrycznej? po dzisiejszych targach jakoś się nim zainteresowałam, a chciałabym wiedzieć jaka jest tam obsługa, jakoś sukien itp. bo w dzisiejszym chaosie trudno było nawet próbować cokolwiek oceniać z góry dziękuję za info
Jak dla mnie salon Giselle jest zbyt drogi, ale obsługa miła.
witam, nie jestem przyszłą panną młodą [może w przyszłości ;p ] ale chciałam się wypowiedzieć na temat salonu Giselle, że warto tam zajrzeć kupowałam tam suknię wieczorową jakieś cztery lata temu i każdemu oczy wychodzą jak ją zobaczy jestem z niej strasznie zadowolona i nigdy się jej nie pozbędę niestety w ciągu tych kilku lat przytyło mi się i myślałam że już nie założę mojej sukni, ale pogadałam z właścicielką salonu i powiedziała żeby przyjść z suknią, że zaradzą coś, żebym znów mogła się nią cieszyć.
także polecam i nie jestem nikim z rodziny ani bliskim znajomym :P żeby nie było :p
obsługa miła, projekty niesamowite, oryginalne i duży profesjonalizm wykonania jak będę ślub brała to się tam wybiorę

Edytowane przez JegoKrolewna
Czas edycji: 2010-12-06 o 23:21
JegoKrolewna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-06, 22:50   #1688
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajak66 Pokaż wiadomość

ja szyłam swoją sukienkę w giselle -byłam bardzo zadowolona z efektu, bo sukienka wyszła dokładnie taka jak chciałam- zmixowałam 2 modele z salonu - obsługa troszkę specyficzna,ale mają naprawdę ogromny wybór i każdy może znaleźć coś dla siebie
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 01:04   #1689
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
Co do zdjęcia mojej sukni, to nie za wiele na nim widać, jest robione pod światło i widac tylko zarys :/
Ale na necie wypatrzyłam podobny wzór, przynajmniej orientacyjnie Wam pokażę
góra bardzo podobna jak na zdjęciu nr 1, dół - dużo tiulu - podobnie jak na zdjęciu nr 2...

Ogólnie po przymierzeniu moich faworytek, typu Demetrios 933 czy L519, szukałam czegoś w tym stylu właśnie, ale ta moja, najmojsza, była jakby uszyta dla mnie, a te wszystkie inne, jakby nie do końca pasowały. Same w sobie są piękne, ale w połączeniu ze mną nie było szału. A to musi być szał. Między suknią, a jej "nosicielką" musi iskrzyć

Co do ilości alkoholu, pilnie śledzę Wasze wypowiedzi, bo to teraz dla nas gorący temat, jedna z przedmówczyń wspominała o zakupie alkoholu w Kraśniku. Czy można się dowiedzieć czegoś bliżej, gdzie w Kraśniku jest taka rewelacyjna cena??
hurtownia o ile dobrze pamiętam lever nazywa się
Cytat:
Co do zespołów i ich cen..to 3500zł za jeden dzień to wydaje mi się, że teraz to taka norma..Ja płacę duuużo więcej za dwa dni..ale nie zamieniłabym mojego zespołu na żaden inny
3500 za jeden dzień?? kupa kasy, po prostu przesada, jest dużo mniej znanych zespołów które wezmą mniej i fajnie będą grać, tylko trzeba poszukać a nie pierwszy lepszy brać. miałam mieć zespół niecałe 3000za 2 dni biorą, dziewczyna śpiewa bardzo ładnie, zawsze na żywo laureatka wielu konkursów dla wokalistów, mają klawisze, gitarę 1 albo 2, perkusję, ale mieli zajęty termin:/ mam zespół za 2100 za 2 dni biorą też bardzo fajny a skąd wiem?? w tym roku w sumie mieli 34 wesel

Cytat:
Czyli wychodzi na to że nie norma :/ ... nie ujmując nikomu ale często bywa tak, że jak usługodawca ma bardzo niskie ceny to i bardzo mało od siebie daje (oczywiście nie jest to regułą)..np nie śpiewa na żywo..puszcza utwory z płyty.. ruszając palcami po klawiszach czy strunach itp..sama miałam taką sytuacji jak podeszłam zobaczyć na jakim sprzęcie grają..a tam..o zgrozo..Pan naciskał klawisze ale kompletnie nie te co trzeba..a tu brzmienie perfekcyjne..rzecz jasna nie grał na żywo.. o ile w ogóle umiał grać.... ostatnio na weselu kolejny zespół.. tak zachwalany (dodam, że mało nie brali za występ)... każdy mówił grają na żywo i są rewelacyjni.. a mój tata stanął sobie pod ścianą obok gitarzysty a że grał na gitarze wiec chwyty zna i podobna sytuacja ja poprzednio... po chwili miły Pan zorientował się, że tata się patrzy to uśmiechnął się i zaczął "grac" a raczej ruszać palcami jak powinien.. po prostu porażka...

Ale to też zależy kto czego oczekuje.. jednym nie przeszkadza taka, że tak powiem imitacja zespołu ..a mi by bardzo przeszkadzała..dlatego zdecydowałam się na zespół na jaki się zdecydowałam...
większość gości przeważnie nie zna się na grze na instrumentach, mnie by raziło udawanie gry na gitarze, bo sama gram, ale ktoś, kto nie gra nie wyłapie tego lepiej już żeby udawali niż żeby fałszowali ile wlezie

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 10:32   #1690
ajak66
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
ja szyłam swoją sukienkę w giselle -byłam bardzo zadowolona z efektu, bo sukienka wyszła dokładnie taka jak chciałam- zmixowałam 2 modele z salonu - obsługa troszkę specyficzna,ale mają naprawdę ogromny wybór i każdy może znaleźć coś dla siebie
hej, dziekuje za odpowiedz, wlasnie chyba sie tam wybiore. Suknie sa w moim stylu, aczkolwiek Pani na targach miala hm... specyficzny image, ale mila byla musze przyznac
Stary 2010-12-07, 11:23   #1691
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
hurtownia o ile dobrze pamiętam lever nazywa się
3500 za jeden dzień?? kupa kasy, po prostu przesada, jest dużo mniej znanych zespołów które wezmą mniej i fajnie będą grać, tylko trzeba poszukać a nie pierwszy lepszy brać. miałam mieć zespół niecałe 3000za 2 dni biorą, dziewczyna śpiewa bardzo ładnie, zawsze na żywo laureatka wielu konkursów dla wokalistów, mają klawisze, gitarę 1 albo 2, perkusję, ale mieli zajęty termin:/ mam zespół za 2100 za 2 dni biorą też bardzo fajny a skąd wiem?? w tym roku w sumie mieli 34 wesel

większość gości przeważnie nie zna się na grze na instrumentach, mnie by raziło udawanie gry na gitarze, bo sama gram, ale ktoś, kto nie gra nie wyłapie tego lepiej już żeby udawali niż żeby fałszowali ile wlezie
Tak jak pisałam to nie reguła..że tani znaczy zły..ale często tak bywa..tak samo często jak drogi = cwaniaki i udawacze
Co do grania..a raczej udawania..u mnie tez by to nie przeszło..bo moja rodzina jest dość umuzykalniona... i mojego tatę jak i mnie by chyba coś trafiło jakby ktoś zaczął fałszować albo grać nie wiadomo co..a za kłamstwa typu...tak tak gramy na żywo itd... a później takie cyrki z udawaniem..to ja podziękuje
Dobrze, że znalazłyśmy zespoły które nam odpowiadają i miejmy nadzieję, że się nie zawiedziemy

Razem od...

...a tego dnia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 15:09   #1692
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Heh no to lipa, ciasta mam inclusive, razem z salą, fontanny nie chcemy, dekoracje też są ustalone i w cenie sali, limuzyny nie potrzebuję, mamy nasz samochodzik, który jeszcze taki ostatni nie jest. Wg mnie limuzyna to strata kasy, chyba że daleka droga i się ktoś konieczne chce pokazać...
W mojej sytuacji tym bardziej bez sensu, bo do kościoła z domu będę szła na piechotę, za blisko, żeby sukienkę brudzić wsiadaniem i wysiadaniem, a na samą trasę z kościoła do sali, szkoda tych kilkuset złotych.
Jak się bierze ślub w Kazimierzu Dolnym, gdzie pół rynku patrzy na wychodzącą z kościółka PM, to może i jest sens...
W lecie widziałam nawet, że (chyba jakaś nowa moda) para młoda miała swój samochód, jakiś kabriolet jaguar czy coś, na tablicah napis MŁODA PARA, a za tym samochodem podjechał drugi, też taki wynajęty z lat30tych chyba, gdzie wsiedli świadkowie, z napisem ŚWIADKOWIE.
Czy to już nie przesada? Dwa samochody, na żółtych tablicach, czyli zabytkowe, to musiało kosztować... Tyle pieniędzy na 10 minut jazdy?
Dla mnie bezsens, ale pewnie gdybym miała kasy jak lodu, to by mnie to kręciło... A tu niestety rodzice nie dadzą pieniędzy an ślub, trzeba kombinować jak oszczędzić każde 50 zł...

Podsumowując temat alkoholi, mamy trzy miejscówki w Lublinie:
- PIWEX,
- Makro,
- Polmos.

Kraśnik:
- Lever.

A propos zespołów, to ceny są wyższe, niż się spodziewałam, ale rzeczywiście największa różnica jest między zespołami z Lublina, a z poza Lublina. Drugie kryterium, chociaż już nie tak miarodajne: czy są rozreklamowani w necie, czy też nie.
Zespoły z Lublina, które mają sporo reklam w internecie, własną stronę z próbkami oraz pojawiają się na co drugiem portalu ślubnym, biorą 3500-5000 za dzień. Zespoły z poza Lublina, zazwyczaj takie, które nie mają swojej strony, a demo mogą podrzucić na płycie lub zaprosić na próbę, 1500-2500 za dzień. Moim skromnym zdaniem to jest KOLOSALNA różnica. Jak zaczęłam szukać na necie, i trafiałam na same drogie, to się prawie załamałam... Ale okazało się, że wystarczy popytać znajomych, którzy byli na jakimś weselu lub słyszeli o jakimś zespole, który nie ma wstrony www, ale ma numer kontaktowy. I już ceny są normalniejsze...

Co do udawanego grania - nie przypominam sobie, abym się z tym spotkała. Wydaje mi się też, że zespoły polecane znajomym przez znajomych, nie mogą sobie na to pozwolić, bo ich reklamą jest poczta pantoflowa. Jeśli się rozniesie, że nie grają live, stracą potencjalnych klientów. Natomiast zespoły, o których nikt nic nie wie poza świetnie wykonaną oraz przemyślaną reklamą w internecie, nikt komu ufamy ich nie widział na żywo, więc nie może poświadczyć poziomu wykonania utworów. Takie zespoły robią co chcą (oczywiście nie zawsze, tak tylko uogólniam, żeby uczulić) bo nie stracą przez to przyszłych klientów. Weźcie to pod uwagę przy wyborze zespołu...
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 16:33   #1693
tenebrosa
Wtajemniczenie

Ja też limuzyny nie chcę i nie potrzebuję, bo podobnie jak Ty - do kościoła na piechotkę, mam 5 min, a potem na salę zaledwie 2km. My możemy wypożyczyć z naszego lokalu takie retro auto, ale i tak w o wiele niższej cenie niż są limuzyny. A ze względu na odległość to pewnie zagadamy z właścicielem, żeby nam je jakoś jeszcze bardziej promocyjnie udostępnił, bo w rodzinie nie mamy takich w miarę reprezentacyjnych autek W każdym razie też nie mam zamiaru przeznaczać na auto fortuny, bo też za większą część wesela płacimy sami.
Stary 2010-12-07, 16:42   #1694
Tanitka
Rozeznanie

Iova masz 100% racje jesli chodzi o zespoly, nasz zespół z Lublina chciał 5,5 tys. za 3 dni, natomiast ten, na ktory ostatecznie sie zdecydowalismy chce 4 tys. za 3 dni!. Z tym, ze pierwszy zespol był z Lublina, a drugi z małej miejscowosci. Ale szczerze - 5 tys. to przesada - nigdy był tyle nie dała, nawet jakby feel miał na moim weselisku za tyle zagrać
Stary 2010-12-08, 00:08   #1695
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

E tam zaraz wypożyczać samochód zawsze znajdzie się znajomy lub ktoś z rodzinki kto ma odlotową furę i już problem z głowy takie rzeczy jak dla mnie są najmniej ważne

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 00:27   #1696
emilinka
Rozeznanie

Dziewczyny, jak macie jakieś namiary na przyzwoitych DJów w rozsądnej cenie, to będę wdzięczna za wiadomość na priva. Ślub za 4.5 miesiąca, musimy kogoś zarezerwować Pozdrawiam!
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 08:38   #1697
SKL
Przyczajenie

..

Edytowane przez SKL
Czas edycji: 2011-01-05 o 20:36
SKL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 09:08   #1698
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SKL Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jestem zupełnie "nowa" na tym forum, od kilku dni czytam zaległe wątki... Mam do Was pytanie: czy wiecie coś na temat Zajazdu Gościnnego - nowy obiekt, który jest w trakcie budowy w Zemborzycach Tereszyńskich? Zajazd Gościnny "stary" ma dobre opinie, cena przystępna, tylko dla nas troszeczkę za mało miejsca. Kontaktowałam się z właścicielką i można już rezerwować terminy na 2011 r. ale troszeczkę boję się - czy może któraś z dziewczyn skusiła się na organizację przyjęcia w "nowym" zajeździe? Każda opinia będzie dla mnie pomocna. Z góry dziękuję.
witaj
ja co prawda nie słyszałam żadnych opinii o tej restauracji, ale z tego co zauważyłam nowe lokale na początku bardziej się starają, żeby pozyskać klientów i wyrobić sobie opinie na rynku

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 15:39   #1699
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak macie jakieś namiary na przyzwoitych DJów w rozsądnej cenie, to będę wdzięczna za wiadomość na priva. Ślub za 4.5 miesiąca, musimy kogoś zarezerwować Pozdrawiam!
Powiedz kochana jak dla Ciebie to jest rozsądna cena?
Mój bierze 3000zł, jak coś to dam Ci namiary

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
witaj
ja co prawda nie słyszałam żadnych opinii o tej restauracji, ale z tego co zauważyłam nowe lokale na początku bardziej się starają, żeby pozyskać klientów i wyrobić sobie opinie na rynku
Zgadzam się z tym
A skoro tamten lokal ma dobrą opinię (a wiem to bo sama planowałam tam wesele, ale jednak się tam nie odbędzie) to myślę że i ta "filia" nie będzie organizować gorszych imprez. Tylko ciekawe jak będzie cenowo....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 19:52   #1700
maggie123
Zakorzenienie

witajcie PMki
ciekawe czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta
Przypadkiem zerknęłam na Wasze forum i mogę co nie co dodać od siebie.
A propos krawcowej Marioli - uszyłam u niej chyba ze 4 sukienki na różne imprezy i byłam bardzo zadowolona. Fakt, jak każdą krawcową trzeba pilnować terminu, ale sam efekt bez zastrzeżeń. Słucha uwag i nic na siłę nie narzuca.
Suknię ślubną kupowałam w salonie, więc w tej kwestii to sie nie wypowiem, ale początkowo miałam plan żeby szyć u niej (w momencie, gdy jednak znalazłam suknie na przecenie z wcześniejszego sezonu zdecydowałam sie na zakup nowej)
Cytat:
Napisane przez SKL Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jestem zupełnie "nowa" na tym forum, od kilku dni czytam zaległe wątki... Mam do Was pytanie: czy wiecie coś na temat Zajazdu Gościnnego - nowy obiekt, który jest w trakcie budowy w Zemborzycach Tereszyńskich? Zajazd Gościnny "stary" ma dobre opinie, cena przystępna, tylko dla nas troszeczkę za mało miejsca. Kontaktowałam się z właścicielką i można już rezerwować terminy na 2011 r. ale troszeczkę boję się - czy może któraś z dziewczyn skusiła się na organizację przyjęcia w "nowym" zajeździe? Każda opinia będzie dla mnie pomocna. Z góry dziękuję.
a propos Gościnnego. Mieliśmy mieć w nim swoje wesele, ale - ostatecznie rozwiązaliśmy umowę ( z mega przejściami - m.in. umówiliśmy się z właścicielką, że jak znajdziemy chętnych na nasze miejsce bez problemu odda nam całą zaliczkę. Znaleźliśmy. ale okazało się, że ona już znalazła sobie chętnych na ten termin, nie poinformowała nas o tym i kasy oddać nie chciała. W końcu udało nam się odzyskać połowę, ale generalnie nieuczciwe to wszystko było, bo nie taka była umowa).
Jedzenie podobno pyszne, ale fakt, jak wesele na większą liczbę osób to koniecznie na dwie sale trzeba się decydować.

Maciejko - a co Ty tu robisz kochana? o starych żonach już zapomniałaś i na PMkach się tajniaczysz?

tak mi się jeszcze przypomniało a propos "nowych" lokali. Fakt niezaprzeczalny. Bardzo się starają, żeby zyskać pozytywne opinie. Sami zaryzykowaliśmy, zmieniliśmy lokal i do dziś jesteśmy mega zadowoleni z tej zamiany. Nasze wesele było chyba 3, które robił Dworek Arkadia, ale mimo początków spisali się na 6+! jedzenie przepyszne, niczego nie zabrakło, obsługa pierwsza klasa i świetny manager, z którym bez problemu można wszystko ustalić. Cena również była bardzo atrakcyjna.
także wahającym się i poszukującym PMkom życzę powodzenia i samych dobrych wyborów

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2010-12-08 o 19:58
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 23:23   #1701
osia86
Raczkowanie

GG do osia86 Send a message via Skype™ to osia86

Cytat:
Wygrałam na targach nagrode pocieszenia tzn.rabat 20% na uszycie sukni w salonie Mariola...i nie wiem co mam zrobić. Mam mało kasy i nie chcę wydać więcej niż 1000zł na suknie ślubną dlatego myślałam o kupnie używanej (z czym jest problem bo duża ze mnie baba) lub wypożyczeniu. I sukienka nie byłaby w 100% taka jak chcę. Z drugiej str.mam tą nagrodę... Pytałam ile kosztuje u Nich uszycie sukni: 1500-4000zł.(!!!) ale Pani uprzedziła że to 1,5tys.to koszt sukni takiej w stylu greckim bo mało koronki itp.
Tylko że mi sie takie nie podobaja tzn.ładne są ale chyba dla szczupłych dziewczym a ja bym pewnie wyglądała jak w ciaży...i to i tak by wyszło 1200zł juz po obniżce. Co mam zrobić?
Nie wiem, czy tak tanio znajdziesz suknię - chyba że właśnie wypożyczoną / używaną. Ja mierzyłam w Passion na Narutowicza taką, która kosztowała 900 zł, ale to był rozmiar 40 - na mnie za dużo przeróbek. Mają tam więcej takich promocji, bo wyprzedają teraz. Więc polecam szybkie zainteresowanie się ich ofertą, bo mają naprawdę przystępne ceny teraz.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
kupiliśmy Krupnik po 16.32zł/0,5l.
To faktycznie tanio, bo ja ostatnio widziałam po 16,99 czy 17,99 i myślałam, że to już promocja Moi rodzice też się chyba na to zdecydują. Mnie to wszystko jedno, bo i tak wszystko dla mnie cuchnie
osia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 01:27   #1702
pucia_aga
Przyczajenie

Witam! Chciałam poruszyć temat kamerzystów. Czy możecie kogoś polecić?Prawdę mówiąc jestem załamana... Nie ma w czym wybierać.ŚLUB MAM 17.09.2011 więc już trzeba kamerzystę wybrać, niektórzy na ten termin miejsc nie mają.Proszę o pomoc
pucia_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 01:33   #1703
emilinka
Rozeznanie

Niunia2011 3000 to zdecydowanie grubo powyżej tego, co jest dla mnie rozsądne. Z drugiej strony nie bardzo się orientuję w cenach. Za dwa dni tyle płacisz?
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 06:01   #1704
magdapolar
Raczkowanie

Cytat:
Niunia2011 3000 to zdecydowanie grubo powyżej tego, co jest dla mnie rozsądne. Z drugiej strony nie bardzo się orientuję w cenach. Za dwa dni tyle płacisz?
Z tego co wiem dobry DJ bierze co najmniej tyle co 4-5 osobowy zespół więc cena 3000 za noc to standard. Wcale DJ nie jest tańszy od zespołu - a czy lepszy to już kwestia gustu.

Co do sukienek sama mam zamiar skorzystać z znajomej krawcowej "Miranda" z pocztowej. Jej propozycje na jej stronie www nie są może zachęcające - chociaż zdjęcia przy Pałacu Akropol całkiem, całkiem ale stosunek jakość-cena jest jak dla mnie zadowalający.
Stary 2010-12-09, 10:58   #1705
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozwól, że odpowiem, bo mam tego samego DJa co Niunia. To jest cena za jeden dzień. Ale uważam że chłopaki są tego warci, bo to jest DJ z wodzirejem od razu, a nie sam DJ, więc 2 osoby prowadzą imprezę.

pucia_aga, a ile kasy możesz przeznaczyć na kamerzystę? Czy cena nie gra roli? Chcecie standardowy film czy jakieś bajery? Od przygotowań do tortu plus ew. klip plenerowy? Czy tylko kościół i początek wesela? Ja mogę Ci polecić na priv studio, w którym ostatnio byliśmy na spotkaniu i na które się pewnie zdecydujemy. Moim zdaniem jedno z najbardziej profesjonalnych na lubelskim rynku - a rozeznanie zrobiłam już spore.
Stary 2010-12-09, 11:07   #1706
kajaja
Zadomowienie

mój brat gra w zespole ale nawet nie wiem ile biora
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 11:37   #1707
Opiumalfa
Zakorzenienie

awaria mi wylaczyla subskrypcje tego watku!!! ale juz jestem i was skrycie czytam i czekam kiedy bede mogla z wami dyskutowac o rzeczach REALNYCH na razie CZEKAM i czytam pozdr!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 12:16   #1708
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie PMki
ciekawe czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta
Przypadkiem zerknęłam na Wasze forum i mogę co nie co dodać od siebie.
Oczywiście kochana, że Cę pamiętam/y Wasze rady...doświadczonych już PMek są niezastąpione zapraszamy częściej

Pozdrawiam

Aaa.. przypomniało mi się jeszcze Dzisiaj czytałam artykuł o wzroście vat-u i akcyzy na różne produkty..ale nic o alkoholu tam nie było..więc może nie będzie tak źle.

U mnie przygotowania stanęły w miejscu Suknia nie wybrana, obrączki nie wybrane itd itd...jedynie to zaproszenia robię i jakos skończyć nie mogę ..niby jeszcze trochę czasu jest..ale pamiętam jak mówiłam..aaaa jeszcze ponad 1,5 roku więc spokojnie..yhy..zostało niewiele ponad 6 miesięcy

Razem od...

...a tego dnia...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2010-12-09 o 12:22
Stary 2010-12-09, 12:30   #1709
Tanitka
Rozeznanie

ona911 pochwal się zaproszeniami nie przejmuj sie u nas tez brak sukni, obraczek, zaproszeń damy rade ze wszystkim!
Stary 2010-12-09, 13:32   #1710
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
ona911 pochwal się zaproszeniami nie przejmuj sie u nas tez brak sukni, obraczek, zaproszeń damy rade ze wszystkim!
Zaproszenia są dopiero w połowie zrobione..bo ja wszystko robię w Corel Draw i wszystko ręcznie rysuje..tzn myszka .. jak już będą miały ręce i nogi to wstawię
Aaa mogę pokazac jak wygląda w oryginale sa śmieszne..i w sumie pasujące do nas..jak się pociąga sznureczek to wysuwa się środek zaproszenia z treścią i Pan Młody przesuwa się do PM tak jakby go ciągnęła do Kościoła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie1.jpg (47,4 KB, 142 załadowań)

Razem od...

...a tego dnia...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości