|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
hej Dziewczyny, czy była któraś z Was może w salonie Giselle na Fabrycznej? po dzisiejszych targach jakoś się nim zainteresowałam, a chciałabym wiedzieć jaka jest tam obsługa, jakoś sukien itp. bo w dzisiejszym chaosie trudno było nawet próbować cokolwiek oceniać z góry dziękuję za info
Jak dla mnie salon Giselle jest zbyt drogi, ale obsługa miła. |
|
|
|
#1682 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Cytat:
Ale na gitarze, saksofonie i keyboardzie grają na żywo Ale zgadzam się z Tobą co do słabej jakości niektórych zespołów: na pewnym weselu zabrakło prądu na 2min.i znikł nawet głos wokalistki-poprostu 100% playback, na innym zespół popił i słychać było nagranie piosenki a obok pijane głosy wokalistów - na żywo nie było to tak widoczne jak na płycie z tego wesela- nie dało się tego oglądać i słuchać. Całe szczęście Nasz zespół taki nie jest. A cena wynika moim zdaniem z faktu że nie pochodzi z Lublina i ogólnie jest mało znany bo się tak nie reklamuje. Mieliśmy mieć zespół za 1200zł.który grał u kolegi na weselu-fajna muzyka i wogóle ok ale Nasz termin mieli zajęty .
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
No to super, że znaleźliście taki zespół za taką cenę
zgadzam się też z Tobą, że im bardziej rozreklamowany usługodawca tym sobie więcej krzyczy dlatego trzeba szukać i szukać... tylko w moim wypadku ciężko by z tym było bo nie ma mnie na miejscu :/ ..więc decyzja została szybko podjęta ale tak jak pisałam..jak na razie jestem zadowolona
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Raczej nie, co najwyżej można było jeszcze popróbować ciast z kilku cukierni, zjeść owocka z fontanny czekoladowej albo pooglądać dekoracje, bo trochę firm dekoratorskich też się wystawiało. I ewentualnie limuzynki.
|
#1685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w pierwszej kolejności zamierzam uderzyć właśnie do Demi - tym bardziej cieszę się, że ma dobrą opinię.Co do sukni "Mariola"- do mnie też ta Pani dzwoniła, też wygrałam 20% rabatu..poza tym pozwoliła mi wrzucić do skrzynki 4 albo 5 kuponów, więc to raczej nie szczęście, a taki chwyt marketingowy ... |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oprócz masy makulatury nic nie dało się dostać... A ja taki prosty, wiejski człowiek się poprostu nie znam... Jakby nie to że przy okazji kupiliśmy wódke to cały wyjazd (50km.w jedną str.) uznałabym za porażkę... Swoją drogą polecam PIWEX - kupiliśmy Krupnik po 16.32zł/0,5l.
|
|
#1687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kupowałam tam suknię wieczorową jakieś cztery lata temu i każdemu oczy wychodzą jak ją zobaczy jestem z niej strasznie zadowolona i nigdy się jej nie pozbędę niestety w ciągu tych kilku lat przytyło mi się i myślałam że już nie założę mojej sukni, ale pogadałam z właścicielką salonu i powiedziała żeby przyjść z suknią, że zaradzą coś, żebym znów mogła się nią cieszyć.także polecam i nie jestem nikim z rodziny ani bliskim znajomym :P żeby nie było :p obsługa miła, projekty niesamowite, oryginalne i duży profesjonalizm wykonania jak będę ślub brała to się tam wybiorę
Edytowane przez JegoKrolewna Czas edycji: 2010-12-06 o 23:21 |
|
|
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja szyłam swoją sukienkę w giselle ,ale mają naprawdę ogromny wybór i każdy może znaleźć coś dla siebie
|
|
|
|
|
#1689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
lepiej już żeby udawali niż żeby fałszowali ile wlezie
|
|
#1690 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i udawacze ![]() Co do grania..a raczej udawania..u mnie tez by to nie przeszło..bo moja rodzina jest dość umuzykalniona... i mojego tatę jak i mnie by chyba coś trafiło jakby ktoś zaczął fałszować albo grać nie wiadomo co..a za kłamstwa typu...tak tak gramy na żywo itd... a później takie cyrki z udawaniem..to ja podziękuje ![]() Dobrze, że znalazłyśmy zespoły które nam odpowiadają i miejmy nadzieję, że się nie zawiedziemy
|
|
#1692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W mojej sytuacji tym bardziej bez sensu, bo do kościoła z domu będę szła na piechotę, za blisko, żeby sukienkę brudzić wsiadaniem i wysiadaniem, a na samą trasę z kościoła do sali, szkoda tych kilkuset złotych. Jak się bierze ślub w Kazimierzu Dolnym, gdzie pół rynku patrzy na wychodzącą z kościółka PM, to może i jest sens... W lecie widziałam nawet, że (chyba jakaś nowa moda) para młoda miała swój samochód, jakiś kabriolet jaguar czy coś, na tablicah napis MŁODA PARA, a za tym samochodem podjechał drugi, też taki wynajęty z lat30tych chyba, gdzie wsiedli świadkowie, z napisem ŚWIADKOWIE. Czy to już nie przesada? Dwa samochody, na żółtych tablicach, czyli zabytkowe, to musiało kosztować... Tyle pieniędzy na 10 minut jazdy? Dla mnie bezsens, ale pewnie gdybym miała kasy jak lodu, to by mnie to kręciło... A tu niestety rodzice nie dadzą pieniędzy an ślub, trzeba kombinować jak oszczędzić każde 50 zł... Podsumowując temat alkoholi, mamy trzy miejscówki w Lublinie: - PIWEX, - Makro, - Polmos. Kraśnik: - Lever. A propos zespołów, to ceny są wyższe, niż się spodziewałam, ale rzeczywiście największa różnica jest między zespołami z Lublina, a z poza Lublina. Drugie kryterium, chociaż już nie tak miarodajne: czy są rozreklamowani w necie, czy też nie. Zespoły z Lublina, które mają sporo reklam w internecie, własną stronę z próbkami oraz pojawiają się na co drugiem portalu ślubnym, biorą 3500-5000 za dzień. Zespoły z poza Lublina, zazwyczaj takie, które nie mają swojej strony, a demo mogą podrzucić na płycie lub zaprosić na próbę, 1500-2500 za dzień. Moim skromnym zdaniem to jest KOLOSALNA różnica. Jak zaczęłam szukać na necie, i trafiałam na same drogie, to się prawie załamałam... Ale okazało się, że wystarczy popytać znajomych, którzy byli na jakimś weselu lub słyszeli o jakimś zespole, który nie ma wstrony www, ale ma numer kontaktowy. I już ceny są normalniejsze... Co do udawanego grania - nie przypominam sobie, abym się z tym spotkała. Wydaje mi się też, że zespoły polecane znajomym przez znajomych, nie mogą sobie na to pozwolić, bo ich reklamą jest poczta pantoflowa. Jeśli się rozniesie, że nie grają live, stracą potencjalnych klientów. Natomiast zespoły, o których nikt nic nie wie poza świetnie wykonaną oraz przemyślaną reklamą w internecie, nikt komu ufamy ich nie widział na żywo, więc nie może poświadczyć poziomu wykonania utworów. Takie zespoły robią co chcą (oczywiście nie zawsze, tak tylko uogólniam, żeby uczulić) bo nie stracą przez to przyszłych klientów. Weźcie to pod uwagę przy wyborze zespołu...
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też limuzyny nie chcę i nie potrzebuję, bo podobnie jak Ty - do kościoła na piechotkę, mam 5 min, a potem na salę zaledwie 2km. My możemy wypożyczyć z naszego lokalu takie retro auto, ale i tak w o wiele niższej cenie niż są limuzyny. A ze względu na odległość to pewnie zagadamy z właścicielem, żeby nam je jakoś jeszcze bardziej promocyjnie udostępnił, bo w rodzinie nie mamy takich w miarę reprezentacyjnych autek
W każdym razie też nie mam zamiaru przeznaczać na auto fortuny, bo też za większą część wesela płacimy sami.
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Iova masz 100% racje jesli chodzi o zespoly, nasz zespół z Lublina chciał 5,5 tys. za 3 dni, natomiast ten, na ktory ostatecznie sie zdecydowalismy chce 4 tys. za 3 dni!. Z tym, ze pierwszy zespol był z Lublina, a drugi z małej miejscowosci. Ale szczerze - 5 tys. to przesada - nigdy był tyle nie dała, nawet jakby feel miał na moim weselisku za tyle zagrać
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
E tam zaraz wypożyczać samochód
zawsze znajdzie się znajomy lub ktoś z rodzinki kto ma odlotową furę i już problem z głowy takie rzeczy jak dla mnie są najmniej ważne
|
#1696 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak macie jakieś namiary na przyzwoitych DJów w rozsądnej cenie, to będę wdzięczna za wiadomość na priva. Ślub za 4.5 miesiąca, musimy kogoś zarezerwować
Pozdrawiam!
|
|
|
|
#1697 |
|
Przyczajenie
|
..
Edytowane przez SKL Czas edycji: 2011-01-05 o 20:36 |
|
|
|
#1698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja co prawda nie słyszałam żadnych opinii o tej restauracji, ale z tego co zauważyłam nowe lokale na początku bardziej się starają, żeby pozyskać klientów i wyrobić sobie opinie na rynku |
|
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój bierze 3000zł, jak coś to dam Ci namiary ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() A skoro tamten lokal ma dobrą opinię (a wiem to bo sama planowałam tam wesele, ale jednak się tam nie odbędzie ) to myślę że i ta "filia" nie będzie organizować gorszych imprez. Tylko ciekawe jak będzie cenowo....
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie PMki
![]() ciekawe czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta ![]() Przypadkiem zerknęłam na Wasze forum i mogę co nie co dodać od siebie. A propos krawcowej Marioli - uszyłam u niej chyba ze 4 sukienki na różne imprezy i byłam bardzo zadowolona. Fakt, jak każdą krawcową trzeba pilnować terminu, ale sam efekt bez zastrzeżeń. Słucha uwag i nic na siłę nie narzuca. Suknię ślubną kupowałam w salonie, więc w tej kwestii to sie nie wypowiem, ale początkowo miałam plan żeby szyć u niej (w momencie, gdy jednak znalazłam suknie na przecenie z wcześniejszego sezonu zdecydowałam sie na zakup nowej) Cytat:
Jedzenie podobno pyszne, ale fakt, jak wesele na większą liczbę osób to koniecznie na dwie sale trzeba się decydować. Maciejko - a co Ty tu robisz kochana? o starych żonach już zapomniałaś i na PMkach się tajniaczysz? tak mi się jeszcze przypomniało a propos "nowych" lokali. Fakt niezaprzeczalny. Bardzo się starają, żeby zyskać pozytywne opinie. Sami zaryzykowaliśmy, zmieniliśmy lokal i do dziś jesteśmy mega zadowoleni z tej zamiany. Nasze wesele było chyba 3, które robił Dworek Arkadia, ale mimo początków spisali się na 6+! jedzenie przepyszne, niczego nie zabrakło, obsługa pierwsza klasa i świetny manager, z którym bez problemu można wszystko ustalić. Cena również była bardzo atrakcyjna. także wahającym się i poszukującym PMkom życzę powodzenia i samych dobrych wyborów
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2010-12-08 o 19:58 |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- To faktycznie tanio, bo ja ostatnio widziałam po 16,99 czy 17,99 i myślałam, że to już promocja
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Chciałam poruszyć temat kamerzystów. Czy możecie kogoś polecić?Prawdę mówiąc jestem załamana... Nie ma w czym wybierać.ŚLUB MAM 17.09.2011 więc już trzeba kamerzystę wybrać, niektórzy na ten termin miejsc nie mają.Proszę o pomoc
|
|
|
|
#1703 |
|
Rozeznanie
|
Niunia2011 3000 to zdecydowanie grubo powyżej tego, co jest dla mnie rozsądne. Z drugiej strony nie bardzo się orientuję w cenach. Za dwa dni tyle płacisz?
|
|
|
|
#1704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do sukienek sama mam zamiar skorzystać z znajomej krawcowej "Miranda" z pocztowej. Jej propozycje na jej stronie www nie są może zachęcające - chociaż zdjęcia przy Pałacu Akropol całkiem, całkiem ale stosunek jakość-cena jest jak dla mnie zadowalający.
|
|
#1705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pucia_aga, a ile kasy możesz przeznaczyć na kamerzystę? Czy cena nie gra roli? Chcecie standardowy film czy jakieś bajery? Od przygotowań do tortu plus ew. klip plenerowy? Czy tylko kościół i początek wesela? Ja mogę Ci polecić na priv studio, w którym ostatnio byliśmy na spotkaniu i na które się pewnie zdecydujemy. Moim zdaniem jedno z najbardziej profesjonalnych na lubelskim rynku - a rozeznanie zrobiłam już spore.
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
mój brat gra w zespole ale nawet nie wiem ile biora
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
awaria mi wylaczyla subskrypcje tego watku!!! ale juz jestem i was skrycie czytam i czekam kiedy bede mogla z wami dyskutowac o rzeczach REALNYCH
na razie CZEKAM i czytam pozdr!
|
|
|
|
#1708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wasze rady...doświadczonych już PMek są niezastąpione zapraszamy częściej ![]() Pozdrawiam ![]() Aaa.. przypomniało mi się jeszcze Dzisiaj czytałam artykuł o wzroście vat-u i akcyzy na różne produkty..ale nic o alkoholu tam nie było..więc może nie będzie tak źle.U mnie przygotowania stanęły w miejscu Suknia nie wybrana, obrączki nie wybrane itd itd...jedynie to zaproszenia robię i jakos skończyć nie mogę ..niby jeszcze trochę czasu jest..ale pamiętam jak mówiłam..aaaa jeszcze ponad 1,5 roku więc spokojnie..yhy..zostało niewiele ponad 6 miesięcy
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2010-12-09 o 12:22 |
|
|
|
|
#1709 |
|
Rozeznanie
|
ona911 pochwal się zaproszeniami
nie przejmuj sie u nas tez brak sukni, obraczek, zaproszeń damy rade ze wszystkim!
|
|
#1710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.. jak już będą miały ręce i nogi to wstawię ![]() Aaa mogę pokazac jak wygląda w oryginale sa śmieszne..i w sumie pasujące do nas..jak się pociąga sznureczek to wysuwa się środek zaproszenia z treścią i Pan Młody przesuwa się do PM tak jakby go ciągnęła do Kościoła
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

.
23.12.2009r.
25.06.2011r.
dlatego trzeba szukać i szukać... tylko w moim wypadku ciężko by z tym było bo nie ma mnie na miejscu :/ ..więc decyzja została szybko podjęta