|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
znalazłam chyba dobre podkłady ..
http://www. doz .pl/apteka/p13681-Molimedwkladki_anatomiczn e_midi_Hart._14_szt Co sądzicie"? jedno opakowane starczy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
dziewczyny,niech mnie ktoras kopnie i pogoni do nauki...w srode mam egz.ustny i jeszcze nie dotknelam mojego tematu na 2 monolog o bezrobociu w DK...
do tego dalej jestem przeziebiona,nic nie pomaga... jestem w 31tyg i 5dniu, w czwartek usg i ktg, ciekawe jak dziewczyny leza ![]()
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam potwierdzone PCOS, wyregulowany wolny testosteron i prolaktynę. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Ale dzięki za czujne oko. Przeczytam, co ona pisze na ten temat. Endokrynolog uprzedzał mnie wielokrotnie, że w ciąży tarczyca (jeżeli masz z nią problem) lubi płatać figla |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() a czy to nie jest tak, że w trzecim trymestrze wszystkie wyniki pieprzą się na maksa? ![]() ![]() ![]()
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny fryzura fatalna nooo...... kompletnie jakaś niekobieca...matko a tu człowiek jeszcze "utyty" i napuchniety....płakać mi się chce. Dawno nie miałam tak spieprzonej fryzury:-(
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
Lilijka to jak masz przeciwciała ok, to znaczy, ze to przez ciąże. Podobno wyniki TSh w ciązy są niemiarodajne i patrzy się na ft3 i ft4 bo to one właściwie sa potrzebne dizekcu,
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
Muron, wstawiaj zdjęcie, ocenimy
![]() Mieliśmy jechać dzisiaj oglądać wózki, ale pogoda nie bardzo no i przed jutrzejszym pogrzebem jestem jakoś przybita strasznie... A wybierani wózka to powinna być sama radość... Miała któraś do czynienia z wózkami firmy Jedo? http://jedo.pl/2009/ Podoba nam się model Fyn 4DS...
#1690 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() takie kartony składane są też w castoramie, w dwupakach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1691 |
Rozeznanie
|
witam wieczorową porą
![]() u mnie wszystko ok... mała się kręci wierci, ruchliwa się zrobiła bardzo... naskrobałyście tyle że muszę chyba 2 h nadrabiać więc odpisywać będę później ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
BAN stały
|
mysiopez ja je kupiłam - 1 opakowanie, ale mam też mini i micro i mam nadzieję, ze tyle wystarczy
![]() ![]() marlena niestety (nie wiem czemu niestety?) możesz jednak urodzić w grudniu, bo to też zalicza się do terminu. Możesz starać się nie przemęczać i leniuchować ale i to nie gwarantuje, ze nie urodzisz ![]() marleen wyglądasz bardzo zgrabnie i nie wiem, czego ktoś od Ciebie oczekuje! muron jeśli tak źle się czujesz w tej fryzurze, to może warto wydać jeszcze raz pieniądze i pójść gdzie indziej to naprawić? Ja wiem, ze dla innych może nie być wcale źle, ale nie ma chyba nic gorszego niż jak człowiek źle się czuje we własnych włosach - czy to sama fryzura czy kolor (jak kiedyś fryzjerka zamiast brązu nałożyła mi - fakt że piękne - bordo i tylko ja nie mogłam z tym kolorem wytrzymać dłużej niż jeden dzień...) - wtedy nic nie jest w stanie pocieszyć. olbka trzymajcie się dzielnie dziewczynki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Przyczajenie
|
olbka trzymaj się z Maleńką, dużo siły na jutro...
![]() Śliczne brzuszki ![]() A co do tego "ale przytyłaś" to mnie wszyscy pytają czy to czasami nie bliźniaki... Aż zapytałam mojego ginekologa, czy może coś ze mną nie tak. Ale utwierdził mnie w przekonaniu, że to inni patrzą na mnie nie tak ![]() ![]() Zazdroszczę tych kącików dla maluszków. Troszeczkę czuję się zacofana, bo jakby tak snuję plany ale nic z tego konkretnego nie wynika. Jutro wielkie pranie ubranek. Ale mam ochotę na kiwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
BAN stały
|
Cytat:
A w jakim jesteś wieku jeśli mogę zapytać? ![]() Ja też chcę kiwi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Raczkowanie
|
moje foto z 3 grudnia,czyli 30+2
prosze się nie śmiac z spodni, jedyne ktore nie doprowadzają mnie do szału ![]()
#1696 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
na normalne mleko raczej nie daja znizek Cytat:
![]() Pokoiki i łózeczka macie sliczne ![]() Brzuszki rowniez ![]() musialam tyle nadrobic czytania ze juz zapomnialam co chcialam napisac i cos mnie sen ogarnal ze nie mysle juz ![]() po za tym tak moj dzidzius sie rozpycha ze juz mam dosyc no i odczuwam od trzech dni tj delikatne ,krotkie skurcze ![]() a wizyte mam dopiero 4.01 choc i tak cokolwiek mi sie dzieje i o tym mowie poloznej to tylko slysze odpowiedz ze to normalne Chantalle mam dwa razy wiekszy brzuch od Ciebie ,normalnie wygladasz jak ja w20 tc ,bardzo zgrabnie jak na tak zaawansowana ciaze a jaki kocur ![]()
http://tickers.baby-gaga.com/t/lamla...2_1_Amelka.png[/image][/link] http://s8.suwaczek.com/201102274965.png Edytowane przez karinaaa Czas edycji: 2010-12-13 o 23:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Raczkowanie
|
Karina,to bylo jakies 2 tygodnie temu,teraz to ja opuchniety słon jestem
![]() dobranoc wszystkim!
#1698 |
BAN stały
|
MARIKA nam na SR położna z poradni laktacyjnej mówiła o tzw. kryzysach laktacyjnych, które najczęściej przypadają około 3-go tygodnia, 6-go tygodnia, 3-go miesiąca i 6-go miesiąca. (U Ciebie zdaje się by się zgadzało, bo Sara ma ok. trzech tygodni) Wtedy wydaje się że pokarmu jest za mało, że dziecko nie dojada itp. Dużo kobiet wtedy poddaje się i rezygnuje z karmienia piersią, ale należy to przetrwać, karmić dalej i po paru dniach wszystko powinno się unormować
![]() Ja nie mogę spać, przewracam się z boku na bok, niewygodnie mi, latam do toalety co 20min, bo mała uciska mocno na pęcherz, wypina się i brzuch twardnieje. Kolejna kiepska noc... Wczoraj zasnęłam twardo dopiero rano i dziś pewnie byłoby to samo, gdyby nie to, że muszę wstać przed 6:00 bo jedziemy do Wrocławia... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ludzie są dziwni...mój TŻ na szczęście używa zwrotu "Ale mały urósł" ![]() pocieszne ![]() jak mi się nic nie chceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! mam teraz kolokwia przedświąteczne...męczy mnie to już bo spać z nerwów nie mogę;
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
muron, może powinnaś reklamować fryzurę i nie płacić. Teraz to już za późno ale chyba jest taka możliwość. Też zależy od salonu jak jest dobry salon a klient niezadowolony i nie mogą zrobić poprawki to kasy nie biorą, żeby jednak nie stracić klienta. A w pozostałych to im nie zależy. Nie martw się jednak na zapas, krótkie włosy bardzo szybko odrastają i nie minie miesiąc a będziesz miec półdługie. W sumie mi się takie fryzurki grzybki podobają. A może się przyzwyczaisz, bo z krótkimi to wygodniej jest jednak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ja oczywiście zasnęłam koło 4:30 i wstałam trochę ponad godzinę później no i wyjechaliśmy z domu. Tylko teściowa się chyba obraziła, bo zajęłam tym razem przednie siedzenie (gdzie ona zawsze siada, a kieruje TŻ, ja siedzę sama z tyłu...) bo mnie kręgosłup boli, a przednie zawsze można rozłożyć na bardziej leżące... Trudno, więcej z tyłu nie dam rady jeździć. Niedługo lecę na uczelnię na chwilę, a tymczasem chyba się zdrzemnę. Aha, co do tego co mówią inni, ja mam to zwykle głęboko gdzieś. Moje życie, mój wygląd, moje decyzje i nikogo to nie powinno obchodzić. Kiedyś się przejmowałam co pomyślą inni i stwierdziłam że nic dobrego z tego nie ma. Czasami niestety trzeba mieć zdanie innych w głębokim poważaniu... Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-14 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam siły jezdzić z reklamacją ![]() Kurcze znowu sny porodowe.... ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Kupiłam małą paczkę pampersów, 24, i myślę akurat na te 4 dni Schodzi do ok 2 miesięcy 10 dziennie. Powiedzcie jak to obliczyłam;-)??
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mi różnie mówią, raz, że mam duży brzuch, drugi raz, że mały. Ostatnio koleżanka powiedziała, że mam trochę popuchniętą twarz, ale zaraz dodała, że ona to w ogóle była cała spuchnięta itp. Potem dołączyła się druga i była gadka jak to one były w ciąży i jakie wielkie i popuchnięte były i ile to kg przybrały. Tak więc, jakbym miała się jeszcze tym denerwować (a ja to raczej nerwus i dużo, za dużo się pierdołami przejmuję) to bym wylądowała na oddziale psychiatrycznym. Chantalle laska, gdzie ty trzymasz te małe pociechy?? Ślicznie wyglądasz, a spodnie superanckie, bo pewnie wygodne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Mój synuś spał dzisiaj do 8,30 oj chociaż raz się wyspałam... Najczęsciej wstaje ok 6,30-7 więc dzisiaj jakieś święto ![]() Ja też już nie potrafię jeździć na tylnym siedzieniu, tylko że ja nie mam takich problemów bo Tż też uważa że mi tam wygodniej ![]() Chantalle ale masz malutki brzuszek ja mam dwa razy większy, a po wczorajszej sesji stwierdziłam że już mi bardzo poszło na boczki. Jeszcze miesiąc ![]() Wczoraj robiłam mega pranie... chyba z 4 pralki, kocyki pokrowce z wózka i fotelika. Pokrowce do kołyski którą dostaliśmy od teściowej plus kołderka podusia i poszewki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Rozeznanie
|
cześć,
noc średniawa, za oknem sypie, dziś wybieramy z mężem choinkę, cieszę się jak dziecko ![]() dziewczynki macie wyrobione karty rabatowe w aptekach dbam o zdrowię dla młodych mam? Polecam ich aktywację bo jest naprawdę wiele produktów dla kobiet w ciąży i dla maluchów obniżonych nawet o 20%. fajna sprawa
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana,
dzisiaj musze zrobic szybki myk do pracy - zostawic zwolnienie, zgarnac pieczatke do leg. ubezp. a potem do rodzicow na wyzerke ![]() nie piszcie o snach porodowych-bo bede sie niepotrzebnie nerwowac..a przeciez wczoraj juz mowilam lek, ze nie moge wczesniej urodzic bo sa Swieta i Sylwester, a poza tym mamy znowu bryke w warsztacie i nie ma jak dojechac do szpitala [zawsze mozna wziasc taxi, ale to cicho sza! ![]()
#1708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam Was wtorkowo!! U mnie od rana sypie śnieg...a podobno od weekendu dopiero mają się zacząć mrozy
![]() Mały mnie dziś obudził o 5.30, byłam taka głodna, jak chyba nigdy wcześniej...a że biorę tabletki, które muszę przyjmować na czczo, min. pół godziny przed posiłkiem, to męczyłam się w wyrku do 6.30...Mały też chyba głodny był, bo przeciągał się i wiercił straszliwie ![]() Dziś popołudniu mam z mężem wizytę u dentysty - ciekawe, ile nas skasuje...ja tylko na kontrolę idę, ale męża od 2 tygodni ząb pobolewa, w dodatku taki zaplombowany, także może być coś poważniejszego. A do tego czasu czeka na mnie sterta ubrań do wyprasowania ![]() Wczoraj napisała do mnie koleżanka ze studiów, która mieszka w Białymstoku, że na święta na stałe przenosi się do Torunia, a pod koniec lutego rodzi! Ale się ucieszyłam - będę miała pełno koleżanek do wychodzenia na wiosenne spacerki ![]() Cytat:
Co do ciśnienia to przy chorobach tarczycy tak samo jest zmienne - ja akurat z tym problemu nie miałam, ale jak leczyłam nadczynność to musiałam brać propranolol na serce, bo puls mi powyżej 100 skakał... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurczę, nawet sobie nie wyobrażam, jak się z takim tętnem czuć musiałaś...ja jak kiedyś miałam w okolicach 100, to myślałam, że mi wyskoczy - nawet spać nie mogłam, bo dosłownie w uszach słyszłam tętno. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie mówią w DDTVN o seksizmie w zabawkach dla dzieci... Ale mam na coś ochotę - tylko nie wiem na co ![]() ![]() Dziś mam wizytę u gina i pierwsze KTG, ale mam nerwa ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.