|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Poli Mana, o jak fajnie, witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a masz na mysli to, ze zrobilas to ciasto i usmazylas jak nalesnika?nie bylo surowe? sory za glupie pytanie ![]() Co do glorii to tu masz troszke informacji: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...do-wlosow.html jak bywasz w auchanie to warto sprobowac bo sa bardzo tanie (ok.4,5zl) a fajnie dzialaja. Jesli chodzi o przejscie a wege, to polecam ten portal (pewnie juz znasz): http://www.wegetarianie.pl/mod-CMpro...pageid-12.html http://www.wegetarianie.pl/index.php...lay&pid=11 zawiera wiele przydatnych informacji. Od siebie dodam jeszcze, ze warto sprawdzac sklady i unikac: zelatyny wieprzowej, koszenily E120, podpuszczki. Jest nas troche na watku wegetarianek wiec zawsze mozesz zapytac. Sluze pomoca i wsparciem. ksiazki posiadam jedynie o weganizmie ('weganska bogini', 'weganska bogini w kuchni' 'kuchnia kryszny') reszte przepisow znajduje na necie np. tu http://puszka.pl/, http://pychotka.pl/przepisy-kulinarn...ia%F1skie.html albo na naszym watku ![]() Cytat:
Edytowane przez EmilkaZ Czas edycji: 2012-03-05 o 21:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
wiecie co a ja zrobiłam test :P na ptaszkach kupiłam dwa rodzaje pestek ze słonecznika (nie wiem czy to podchodzi pod testy na zwierzętach, raczej może porada
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1685 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze cos wyczaic jeszcze innego. Cytat:
![]() No i nie uzywam tego bo jak cos to bym komus oddala,ale jak sa okay to bym moze pouzywala ? SkinFood nie testuje jak juz Linus wczesniej napisala. SkinFoodu nie uzywalam jeszcze. Slyna oni glownie z bb creamow. Ja nic lepszego od bb creamow nie znalazlam poki co i jestem ![]() Wlasnie nie ma naszej skinFoodowej maniaczki czyli Vil ![]() Poli przepis zostal przejety do skarbnicy ![]() ![]() co do wlosow to ja powiem Wam, ze dzieki podpisowi sylvi300 "koniec z prostownica" ja juz tydzien nie prostowalam wlosow ![]() Bylo ciezko,ale jakos sie udalo. Im wiecej wlosomaniaczek tutaj dochodzi to i ja juz tez zaczynam we wlosowy maniakalizm popadac ![]() To jakies zarazliwe jest ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Samanta ja tez mam Vatike do wlosow. Z tego co wiem to Dabur nie testuje na zwerzetach.
Zastanawiam mnie tylko dlaczego moja vatika jest w innej butelce niz na stronie dabur.com Podobnie z pastami - na oficjalnej stronie jest tylko kilka rodzajow past do wyboru ale tej bazyliowej miedzy innymi nie ma(ktora jest na polskiej stronie dabura http://www.dabur.com.pl/ochrona-zebow ). A moze ta polska strona dabur to jakis fake jest? ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Emilka moglabys poszukac w necie jak wyglada tubka tej bazyliowej pasty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sa rozne tego rodzaje ![]() Ja tak mialam podobnie z inna firma ze skin79 jesli chodzi o bbcreamy. Na oficjalnej stronie USA mieli co innego , a na swojej stronie co innego,ale potem doszlam do wniosku, ze moze nie daja wszystkich produktow na caly swiat. Czyli tylko do wyboru masz z tej PL strony to co masz. (nie wiem czy to jest zrozumiale ![]() NA mojej nie ma zadnej str. www, a szkoda. Jest napisane, ze product of UAE (nie wiem co to znaczy ten skrot) i marketed by : Dabur International Ltd, 2, Gayton Road, Harrow, Middx, HA1 2XU, UK.
![]() |
![]() |
#1688 | |||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba juz rozwiazalysmy zagadke - napisalas, ze nasza vatika jest sygnowana przez Dabur UK, weszlam na angielska stronke i tu jest ta nasza butla ![]() Czyli pewnie Europe i USA zaopatruje ich angielski odzdzial i opakowania sia czasem roznia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzialam na wizazu na KWC i jest ta vatika co my mamy. A na tej PL stronie Dabur co podawalas tez jest i tamta vatika inna. chyba, ze mi juz sie strony pomieszaly ![]() a tak BTW obliczylam, ze za te Vatike Ty dalas jakies $9 , a ja u siebie kupilam, za $3.59. Kurde co za zdzierstwo w tej PL ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2012-03-05 o 23:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki np wspomniany przez Ciebie Elf - w Stanach niektore produkty sa po 1$, te same na angielskiej ich stronie po 1.50GBP, a na niemieckiej po 1.79EUR i jeszcze koszt wysylki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe od czego to zalezy taka roznica cen ![]()
![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie osobiście pomogła akcja "zostań wege na 30 dni" http://www.zostanwege.pl/zostan-wege-na-30-dni/ Myślę, że dla laika powinno wystarczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz non stop o nie dbam, milion masek, odżywek, oleji.... masakra ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://bioeco.pl/ekologiczne-pasty-d...bio-mieta.html Kosztuje od 8 do 10 złotych. Skład: Aqua (Water), Calcium Carbonate, Glycerin, Silica, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Maris Sal (Sea Salt), Xylitol, Chondrus Crispus (Carrageenan), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Xanthan Gum, Algin, Mentha Piperita (Peppermint) Oil*, Aroma (Flavor), Limonene ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwne, ze w Pl sa zupelnie inne pasty oprocz miswak. Cos podobnego jest z alpro soya w nl mozna kupic masla, jogurty, smietanki do zup, smietanki do sosow, duzo roznych kotletow i to tez jest na stronie holenderskiej alpro, na angielskiej juz nie ma tylu produktow. Ale jak sa to opakowania sa takie same. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- aaa widze, ze ta pasta babool jest z neem i to jest jakas nowosc wiec pewnie wprowadzili nowe opakowania. A paste z bazylia ktora ja mam pewnie przestali produkowac. Albo tak jak piszecie moje opakowanie zostalo wyprodukowane w uk, a te ze strony oficialnej to usa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1698 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą wizaż ma chyba bardzo duży wpływ na psychikę, bo jakiś czas temu śniłaś mi się, a nie wiem przecież nawet, jak wyglądasz! ![]() Co do past - ja akurat używam Ziaja Mintperfect szałwiową bez fluoru, ale osobiście nigdzie jej stacjonarnie nie widziałam, kupuję na allegro po parę sztuk, cena jednej to ok. 5.50. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o przechodzenie na wege - ja niestety też niewiele mogę pomóc, bo podobnie jak Chatul, ileś tam lat temu poprostu przestałam jeść mięso. Ale czuję się dobrze, wyniki badań też w normie. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez armania82 Czas edycji: 2012-03-06 o 09:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam wizytę u dietetyka ![]()
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawiam się nad korektorem pod oczy tej firmy, koleżanka polecała no i myślę i myślę ![]()
![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Ania a skąd dobywasz wodorosty? i jak je spożywasz?
![]() |
#1702 |
ma zielone pojęcie
|
Napisałam do mazideł o do ZSK w sprawie keratyny. Mój mail brzmiał tak:
„Szanowna Pani/Szanowny Panie, piszę do Państwa w sprawie keratyny, która znajduje się w asortymencie Państwa sklepu. Według informacji znajdującej się na Państwa stronie, keratyna ta jest pozyskiwana z wełny owczej. Interesuje mnie kiedy i w jakich okolicznościach dokładnie ta wełna jest pozyskiwana. Czy zwierzę jest wówczas żywe, czy zwierzę jest zabijane (np. na mięso), a pozostałe jego części (w tym wełna) są przerabiane na inne surowce? Jestem wegetarianką i kocham zwierzęta, dlatego ta informacja jest dla mnie istotna. Z poważaniem, Imię i nazwisko” Odpowiedź mazideł: „Witam, przykro mi, nie potrafię na pani pytania odpowiedzieć. Nie posiadam tego rodzaju informacji od producenta. pozdrawiam Imię i nazwisko” Odpowiedź ZSK: „Witam Pani X, Niestety producent nie podaje nam takich informacji. Według nas owce są hodowane w celu uzyskania wełny, zatem nie są zabijane przy pierwszym strzyżeniu czy kolejnym. Serdecznie pozdrawiam Imię i nazwisko”
![]() |
#1703 | |
Wtajemniczenie
|
ja nie Ania
![]() ![]() Cytat:
A czy ktos pisal do zsk w sprawie testow?? chociaz i tak juz nie zamierzam nic tam zamawiac.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Według informacji uzyskiwanych od naszych dostawców - surowce nie są przez nich badane na zwierzętach." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1705 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pizzy. Wszystko zalezy od tego jak cienkie rozwałkujesz ciasto. Ja zrobiłam małe placuszki jak wrapsy do tortilly ![]() ![]() Bardzo ważna jest patelnia. Jak masz taką ktorej jestes pewna, ze mozesz bezproblemu smazyc bez przywierania - to śmiało. Ja mam taka do nalesnikow teflonową. Mam tez drugą równiez chyba z teflonu ale na niej nie da się zmażyc, chyba ze na litrze oliwy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Od kąd jest dozwolona coraz więcej o niej w sieci i sklepach internetowych. W moim sklepie z zdrowa zywnoscia - jak sie 2-3 miesiace temu podpytałam o nią, sprzedawcy wygrzebali mi jedno opakowanie w formie słodzika. Ale cena dosyc wysoka bo ponad 30 zł za opakowanie pastylek. W Internecie są herbatki, soki, liscie całe, liscie pokruszone, tabletki, proszek i inne. Nawet chyba roslinke mozna zasadzic ![]() Ale uwaga! Byłam pare dni temu w Realu i jak zwykle ide do działu z zdrową zywnoscią...... aż szczena mi spadła. Stewia! ![]() Wpiszcie w google "stewia zielony listek". Wyskoczy wam w obrazach opakowanie tego slodziku. Cena już bardziej przystepna bo w granicach 15zł za tabletki czy proszek. Warto tez poczytac o samej stewi - bo to zioło o wlasicwosciach leczniczych ktore jest po prostu słodkie ![]() Tak wiec sytuacja sie poprawia i mam nadzieje, ze juz niebawem stewie bedzie mozna bez problemu dostac, nawet tą lisciastą - trzeba tylko pytac o nia i robic popyt ![]() Cytat:
Brak miesa jakos przezyje, gorzej z owocami morza, krewetkami, surimi i lososiem...... Cięzko bedzie mimo, ze nie tak czesto jem ryby ale czasem lubie je. Cytat:
![]() Jak masz cos takiego nie pisanego maczkiem a sensownie kawa na ławe to podam Ci na Priv emaila ![]() Bo szukam raczej takich technicznych wskazowek kulinarnych niz wiedzy etycznej czemu i dlaczego warto nie jest miesa. Dziś wypożyczyłam sobie ksiazke "Viva! Wegetarianizm" Juliet Gellatley - w sumie chyba jedna jedyna pozycja na ten temat z biblioteki. Nie do mnie pytanie i w sumie nie wiem o co chodzi ![]() Ale jakby któraś piła Yerba Mate i tego typu herbatki to daje cynk, że ponoć istnieje wersja z dodatkiem własnie wodorostów.... ach z algami! ![]() Swoją drogą dziś akurat o niej usłyszałam, muszę poszukac bo jestem ciekawa.
Wystarczy zwracać się do mnie Poli ![]() Edytowane przez Poli Mana Czas edycji: 2012-03-06 o 21:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
kiedyś mój tata hodował algi ale skąd on je miał to do tej pory nie mam zielonego pojęcia, ale on je hodował do celów kosmetycznych, jakieś kąpiele, maczanki mała byłam nie pamiętam
![]()
![]() |
#1707 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To teraz nie wiem, wypadało by mi chyba kupić Ci kwiaty albo coś ![]() ![]() A tak serio to przecież to jest wątek plotkowy, tu się wiedzą nikt nie popisuje, tu się gada głupoty ![]() Ja też nie Ania, ale w Stanach możny kupić takie czipsy z wodorostów (fakt, że płaskie ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2012-03-06 o 23:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
nie no Anna3101 napisała o tym, że regularnie spożywa wodorosty wyobrażam je sobie jako liściaste coś z czego można zrobić jakieś danie typu sieknąć do sałatki, zrobić z nich zupę (nie wiem na filmach czasem mówią zupa z wodorostów :P) albo jakieś inne danie
![]() Ogólnie jestem świeżakiem w kwestii pozyskiwania jodu wolałabym oczywiście w najbardziej naturalnej formie, bo dziadek został załatwiony tymi chemicznymi hormonami wolałabym wiecie jakoś naturalnie to pozyskiwać, za kilka miesięcy emigruję na północ więc będzie łatwiej ale chodzi mi o teraz bo mój organizm mimo bardzo dobrych wyników podstawowych szwankuje jak taki bulgocący samochód :P koleżanka napisała obok wodorostów jod i poszło ![]() ![]()
![]() |
#1709 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o jod to flądra i dorsz mają ich w sobie dużo (no i ogólnie ryby morskie). Ale i tak najbardziej polecam mieszkanie nad morzem
![]() A w ogóle zwracacie uwagę kupując ryby czy dany gatunek nie jest wyławiany nadmiernie? Ja lubiłam zawsze solę, ale odkąd się dowiedziałam, że jest ona przeławiana i na dodatek niezbyt dobrą metodą to przestałam ją kupować. Podobnie z mintajem chociaż jego sytuacja nie jest aż tak tragiczna, ale wątpie, żeby sprzedawca był mi w stanie powiedzieć czy ryba pochodzi z północnego Pacyfiku(tam mintaj ma się dobrze) czy z innego miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Ariada tak
![]() Ariada planuję wyprowadzkę za 2 miesiące ale z tej drugiej strony morza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.