Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-27, 09:51   #1681
blair witch
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki
Raportuję spadek na wadze i w nastroju.
Mam już dość pracy w tym popieprzonym kraju
Zapieprzam jako kadrowy, pomoc księgowości, handlowiec na rynek słowacki, czeski i ukraiński i kur.. zarabiam mniej od magazynierów, którzy praktycznie nie robią nic całymi dniami
I takie prace od końca szkoły... A, gdy człowiek coś zmieni, to jest nie lepiej. Tylko później patrzą kretyni od rekrutacji na CV i mówią: "Oooo... często pan pracę zmienia". I wytłumacz idiocie, że warunki finansowe i ogólnie atmosfera w pracy była denna, jak nigdzie wcześniej. Moimi przełożonymi byli często ludzie młodsi ode mnie. Bez żadnego doświadczenia na stanowisku. Z niższym wykształceniem, mniejszymi predyspozycjami. Albo ludzie, którzy nie powinni być żadnymi przełożonymi, bo się po prostu na to nie nadają
A ja zaglądam do portfela i nie mam pieniędzy na głupi jogurt do pracy. Nie mówiąc o mojej ulubionej gazetce, która dzisiaj wychodzi.
Coraz bardziej skłaniam się ku wyjazdowi z tego popieprzonego kraju, w którym najlepiej, żeby zaiwaniać na pięćdziesięciu stanowiskach za połowę wynagrodzenia
Wrrrr... przepraszam, za off top, ale musiałem wyrzygać z siebie wszystko, co mi na zołądku leży... Chociaż wcale nie zmieniło to mojego samopoczucia
Ehh... mój terrorysta ma 2 kierunki studiów (i nie w stylu buddyzmu czy czegoś takiego), ale co z tego jak bez znajomości po prostu NIC... Pierwszej pracy szukał 2 lata, i dostał - ale z głodową pensją, Dopiero po 1,5 roku znalazł kolejną, i też zarobki nie są wysokie wcale

Mam nadzieję że w końcu się coś zmieni... Mam dość PO i ich zakłamania
Stary 2011-09-27, 10:18   #1682
karmeelek
Zadomowienie

Hej Słoneczka!
U mnie nic ciekawego się specjalnie nie dzieje no i oczywiście nie dietkuję ale spróbuję wrócić niedługo na właściwą ścieżkę
Kostka zaraz idę właśnie robić kolejna kawkę A czy mi się wydaje czy masz nowego avaratka?
moose nie denerwuj się tak Ja też się wkurzam, że tutaj czlowiek zapierdziela aż miło a nic z tego nie ma - jestem też już przemęczona pracą na 2 etaty ale nie mam wyjścia. Teraz mój chce, żebym się przeprowadziła już na stałe do jego rodzinnego domu bo wtedy będzie nam łatwiej i nie trzeba będzie utrzymywać mieszkania drugiego ale boje się tego i ciągle myślę co zrobić....
LyraBea ale mi smaka narobiłaś na te marynowane cuda
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:08   #1683
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Kostka zaraz idę właśnie robić kolejna kawkę A czy mi się wydaje czy masz nowego avaratka?
tak nowy/stary avatar

blair - czy PO czy inna partia kazdy ciagnie w swoja strone, ja na wybory chodze odkad moge bo uwazam, ze to moj obowiazek obywatelski jednak ostatnie lata poprostu nie mam na kogo glosowac ide żebys isc, zeby potem nie miec pretensji do innych co wybrali...ale najchetniej oddalabym pusty glos bo jestem pewna, że kto nie wygra to i tak niewiele sie zmieni, po prostu musi minac kupa lat zebysmy jako kraj do czegos doszli...pocieszam się, ze na Ukrainie jest duzo gorzej
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 11:46   #1684
Adjuu
Wtajemniczenie

Witajcie

Jestem trochę zła i niepocieszona, bo mam jakiś głupi zastój wagi od 5 dni i brzuszek taki jakiś wydęty, a był już taki nawet fajny
Czy to może być tak dlatego, że zbliża się @ ?
A może problemy z porcelanką też na to rzutują?

Muszę się zastanowić, jaką opcję poprawy sprawy z porcelanką wybrać... a Wy co stosujecie na taką brzydką przypadłość?

Niech te zastoje idą ode mnie precz!
Stary 2011-09-27, 12:06   #1685
diablica071086
Zadomowienie

Witam, po ostatniej przygodzie z dr schudłam 10 kg ale nie wytrwałam w 3 fazie a raczej juz chyba w 2 , więc powrócily KG i chyba zaczne od nowa na razie się przystosowuje ograniczyłam słodycze, wprowadziłam otreby, ale boje się ze znowu nie wyjdzie, a zakupiona waga niestety tylko mnie motywuje by znowu zaczac życ z dr więc zapisuje się do was drogie wizażanki

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2011-09-27 o 12:09
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:31   #1686
Mania_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Witam, po ostatniej przygodzie z dr schudłam 10 kg ale nie wytrwałam w 3 fazie a raczej juz chyba w 2 , więc powrócily KG i chyba zaczne od nowa na razie się przystosowuje ograniczyłam słodycze, wprowadziłam otreby, ale boje się ze znowu nie wyjdzie, a zakupiona waga niestety tylko mnie motywuje by znowu zaczac życ z dr więc zapisuje się do was drogie wizażanki
Witamy, witamy Na pewno dasz radę.

A u mnie z porcelanką skromnie, ale jest Jak czuję, że coś nie tak to jakieś warzywko skubnę i jakoś daję radę... Na II idę trybem 4P/3PW. Ważę się co 2 tygodnie dla lepszego efektu rzecz jasna Na razie jest -2 kg i mam nadzieję, że będzie lepiej, ale to wina @ która przyszła w sobotę Żadko piszę z braku czasu, ale poczytuję regularnie.
A... i czytałam o konflikcie z 40+, he he. Niezłe są, chcą schudnąć, ale jak odrobinę czekoladki czy chipsów skubną to przecież nic się nie stanie - żenada!! Ale to ich sprawa, my się nie damy i dalej będziemy dietkować z doktorkiem

A jeszcze chciałam zapytać, jakie zupy domowe można jeść? Czy barszcz czerwony taki nie zabielany jest dozwolony?? Albo krupnik ale bez ziemniaków...czy szczawiowa bez śmietany? Zupki dobrze robią na porcelankę...
WIELKI POWRÓT
16.02.2015 START !!! waga 107 kg
23.02 I tydz 105,4 kg, czyli -1,6 kg
09.02
II tydz 105,0 kg czyli - 0,4 kg
WRACAM NA I..

Edytowane przez Mania_80
Czas edycji: 2011-09-27 o 13:39
Mania_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 13:41   #1687
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
tak nowy/stary avatar

blair - czy PO czy inna partia kazdy ciagnie w swoja strone, ja na wybory chodze odkad moge bo uwazam, ze to moj obowiazek obywatelski jednak ostatnie lata poprostu nie mam na kogo glosowac ide żebys isc, zeby potem nie miec pretensji do innych co wybrali...ale najchetniej oddalabym pusty glos bo jestem pewna, że kto nie wygra to i tak niewiele sie zmieni, po prostu musi minac kupa lat zebysmy jako kraj do czegos doszli...pocieszam się, ze na Ukrainie jest duzo gorzej
No niestety jest wybór ograniczony A z Ukrainą to pocieszenie żadne... Znam kilka osób stamtąd, pracowała u nas babeczka taka starsza też... Normalnie 100 lat za murzynami... Za nami z 200...
Ja będę na PiS głosować, mimo że wcześniej nawet o tym nie myślałam (najpierw na PO głosowałam, ale tak teraz z perspektywy widzę że to z powodu nagonki która była w mediach), ale teraz tak obserwuję, obserwuję, i poglądami mi najbliżej do nich (chociaż kościółkowa nie jestem). No i uważam że teraz nam trzeba kogoś naprawdę upartego i z silnym charakterem, żeby się z tego bagna podnieść, a jednak Jarek co jak co, ale uparty to jest i do celu dąży bez robienia za chorągiewkę. Najchętniej też bym nie poszła, ale po prostu nie chcę żeby PO po raz kolejny wygrało.

Cytat:
Napisane przez Adjuu Pokaż wiadomość
Witajcie

Jestem trochę zła i niepocieszona, bo mam jakiś głupi zastój wagi od 5 dni i brzuszek taki jakiś wydęty, a był już taki nawet fajny
Czy to może być tak dlatego, że zbliża się @ ?
A może problemy z porcelanką też na to rzutują?

Muszę się zastanowić, jaką opcję poprawy sprawy z porcelanką wybrać... a Wy co stosujecie na taką brzydką przypadłość?

Niech te zastoje idą ode mnie precz!
Na pewno porcelanka Ja przed dietą miałam 2-3 razy dziennie, teraz z bólem 'rodzę' raz dziennie, chyba że tę herbatkę wypiję.

Spróbuj pić 3 dni tylko zieloną herbatę, jak dddd radziła, podobno pomaga też na zastoje

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Witamy i zapraszamy

Cytat:
Napisane przez Mania_80 Pokaż wiadomość

A u mnie z porcelanką skromnie, ale jest Jak czuję, że coś nie tak to jakieś warzywko skubnę i jakoś daję radę... Na II idę trybem 4P/3PW. Ważę się co 2 tygodnie dle lepszego efektu rzecz jasna Na razie jest -2 kg i mam nadzieję, że będzie lepiej, ale to wina @ która przyszła w sobotę Żadko piszę z braku czasu, ale poczytuję regularnie.
A... i czytałam o konflikcie z 40+, he he. Niezłe są, chcą schudnąć, ale jak odrobinę czekoladki czy chipsów skubną to przecież nic się nie stanie - żenada!! Ale to ich sprawa, my się nie damy i dalej będziemy dietkować z doktorkiem
Brawo

Też mi się okresik zaczął, ale waga (ta nowa) pokazała 0,5 kg mniej niż wczoraj, więc mam nadzieję że nie będzie źle. Już ludzie zaczynają zauważać u mnie spadek, stali klienci mówią że coś zmizerniałam I życzą powodzenia, nawet jak mówię że Dukan

Dla mnie w ogóle bez sensu jest to, że w jeden dzień w nagrodę czekoladę czy coś... Lepiej się odzwyczajać od takich rzeczy i jeść to co samemu można zrobić, bo tak (pamiętając po sobie ) to cały tydzień żyłam dniem kiedy będę sobie mogła pozwolić, i pozwalałam za dużo, a potem z niecierpliwości skracałam sobie oczekiwanie... I się kończyło powrotem do niezdrowej diety.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 15:29   #1688
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dziewuchy, muszę się pochwalić. Oddałam wczoraj dwie prace magisterkie do dziekanatu Obie ocenione na 5,0. I los mnie powstrzymał od świadomego zgrzeszenia. Znajomi za dnia mieli spotkanie organizacyjne kola naukowego przy piwku i chciałam po oddaniu oblać moje oddanie i napić się tego piwa (wieeeki nie piłam). Wpadłam do nich na chwilę po podpis, chciałam pójśc pozałatwiać sprawy i potem wrócić, ale wyszło, że oni już się będą zbierać. Więc piwka nie wypiłam

A dziś za to radość. Przed chwilą się najadłam pysznej zupy z kalafiorem i duuużą ilością brukselki. Mniami
Stary 2011-09-27, 15:34   #1689
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Dziewuchy, muszę się pochwalić. Oddałam wczoraj dwie prace magisterkie do dziekanatu Obie ocenione na 5,0. I los mnie powstrzymał od świadomego zgrzeszenia. Znajomi za dnia mieli spotkanie organizacyjne kola naukowego przy piwku i chciałam po oddaniu oblać moje oddanie i napić się tego piwa (wieeeki nie piłam). Wpadłam do nich na chwilę po podpis, chciałam pójśc pozałatwiać sprawy i potem wrócić, ale wyszło, że oni już się będą zbierać. Więc piwka nie wypiłam

A dziś za to radość. Przed chwilą się najadłam pysznej zupy z kalafiorem i duuużą ilością brukselki. Mniami
Aż dwie na raz? Nie przesadzasz?
No widzisz, ktoś nad Tobą czuwał żebyś nie zgrzeszyła.
Gratuluję! Mi złożenie jednej zajęło, ho ho, tyyyle czasu.
Stary 2011-09-27, 15:37   #1690
annc
Raczkowanie

.

Edytowane przez annc
Czas edycji: 2011-12-13 o 22:16
annc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 15:39   #1691
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Aż dwie na raz? Nie przesadzasz?
No widzisz, ktoś nad Tobą czuwał żebyś nie zgrzeszyła.
Gratuluję! Mi złożenie jednej zajęło, ho ho, tyyyle czasu.
Obie pisałam na jednym kierunku (dwie specjalności robiłam) i będę miała tylko jedną obronę więc musiałam dwie na raz złozyć. Teoretycznie jedną powinnam oddać rok temu (po 4 roku) a drugą w tym roku... W praktyce tę drugą skończyłam w sierpniu a tę pierwszą... tydzień temu

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2011-09-27 o 15:40
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 15:42   #1692
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez annc Pokaż wiadomość
A to ciekawe, bo ja ten avatar sama robiłam w jakimś programie chyba gifacie xd W Internecie był, ale za duży i musiałam zmniejszyć, żeby wgrało na wizaz.
Pierwszy dzień jeszcze nie minął, jestem na razie zachwycona, zjadłam 2 jogurty i udko kurczaka i nie jestem głodna nic a nic! Może się uda, skoro Tobie się udało, to mi też musi! 41 dzień to u mnie by wychodził pierwszy tydzień listopada... Ja ciee ale by było bosko! A potem 6 tygodni 3 fazy czyli około studniówki byłabym ładna a na urodziny byłabym laską xD
Też pamiętam ten awatarek.
Kochana, zleci nim się spostrzeżesz. 10-12 kg. na Dukanie to kwestia około dwóch miesięcy (na początku rzecz jasna, później waga spowalnia). Także na studniówkę to Ty już będziesz megalachon.
Stary 2011-09-27, 19:04   #1693
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Hej Słoneczka!
(...)
LyraBea ale mi smaka narobiłaś na te marynowane cuda
Ale marynowana papryka pobiła pieczarki na głowę! Dzisiaj pochłonęłam całą paprykę w mig. Tylko zdjęcie zostało.

Jutro jadę na ryneczek i robię nalot na stoisko z papryką. Żeby tylko słoiczków mi wystarczyło. Co tam słoiczków...zakrętek!
Marynata z pieczarek do papryczek się idealnie sprawdziła tylko wykonanie inne. Gotowalam papryczkę w marynacie jakieś 2-3 minutki żeby lekko zmiękła i przelożyłam wraz z nią i cebulką do słoiczka. Po ostudzeniu natychmiast nadaje się do degustacji.
Cytat:
Napisane przez Mania_80 Pokaż wiadomość

A u mnie z porcelanką skromnie, ale jest Jak czuję, że coś nie tak to jakieś warzywko skubnę i jakoś daję radę... Na II idę trybem 4P/3PW. Ważę się co 2 tygodnie dla lepszego efektu rzecz jasna Na razie jest -2 kg i mam nadzieję, że będzie lepiej, ale to wina @ która przyszła w sobotę Żadko piszę z braku czasu, ale poczytuję regularnie.

A jeszcze chciałam zapytać, jakie zupy domowe można jeść? Czy barszcz czerwony taki nie zabielany jest dozwolony?? Albo krupnik ale bez ziemniaków...czy szczawiowa bez śmietany? Zupki dobrze robią na porcelankę...
Z barszczem czerwonym uważaj na dwójeczce, tak jak i z burakami w ogóle. Dozwolonym, ale jeśli chcesz jednak rozkręcić metabiolizm, to buraczej jest ostatnim warzywem, który bym Ci poleciła.
Krupnik? Zależy na czym krupnik? Jeśli zrobić na piersi z kurczaka, na włoszczyźnie a zamiast kaszy dodasz porcję otrąb, to doskonały krupnik będziesz miała. Robiłam sobie taki na II fazie. Taki na kaszy odpada absolutnie!
Szczawiowa się nadaje, z jajeczkiem, na chudym mięsku z kurczaczka. Plecam też kapuśniaczek, ale dukanowy, brokułową, kalafiorową, koperkową albo chociażby pieczarkową-krem...Wszystkie zupy zabielamy na dukanie na koniec jogurtem a jeśli nie mamy zastojów to możemy dodać dla zagęszczenia łyżkę skrobi.
Cytat:

Ooo dla takich postów przyjemnie tu z Wami być.... mogę się cieszyć Waszymi sukcesami a nie wściekać, że głupoty robicie. A muszę przyznać, że ostatnio jesteście bardzo grzeczne! Czyste anioły

Cytat:
A to ciekawe, bo ja ten avatar sama robiłam w jakimś programie chyba gifacie xd W Internecie był, ale za duży i musiałam zmniejszyć, żeby wgrało na wizaz.
Pierwszy dzień jeszcze nie minął, jestem na razie zachwycona, zjadłam 2 jogurty i udko kurczaka i nie jestem głodna nic a nic! Może się uda, skoro Tobie się udało, to mi też musi! 41 dzień to u mnie by wychodził pierwszy tydzień listopada... Ja ciee ale by było bosko! A potem 6 tygodni 3 fazy czyli około studniówki byłabym ładna a na urodziny byłabym laską xD
Jeśli mogę przydać sie z radą. Staraj się nienadużywać jogurtów jako samodzielne posiłki. Zamulają na chwilę, ale nie są wartościowym posiłkiem. Mają w stosunku to innego nabiału niewiele białka a często zachwiana jest zasada B>=W+T Zostawiaj je sobie raczej do sosów, dipów...
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:32   #1694
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dziewuchy Chyba znalazłam bardzo korzystne jogurty owocowe.

Silueta czeskiej firmy Olma.

Mają tylko 0,1% tłuszczu!!! 7,1% węgli (inne jogurty light mają koło 13%) i 4,1% białka.

Dodatkowo chyba jako jedyne nie są słodzone cukrem/syropem cukrowym/fruktozą tylko mają w składzie acesulfam i aspartam (też zło, ale chyba lepsze póki co, nie musimy ich jeść do końca życia). Smakują całkiem całkiem, ciut inaczej niż np. Jogobella light, mam wrażenie, że mój truskawkowy bardziej przypomina świeżutkie truskawki niż truskawki z cukrem i śmietaną
Stary 2011-09-27, 19:38   #1695
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak Lyra już pisała, staraj się nie jeść zbyt często jogurtów, używamy ich raczej do zabielenia zup, do sosów czy coś takiego.
I mam nadzieję, że nie zapomniałaś o obowiązkowej porcji otrębów ?

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:

Mają tylko 0,1% tłuszczu!!! 7,1% węgli (inne jogurty light mają koło 13%) i 4,1% białka.

Dodatkowo chyba jako jedyne nie są słodzone cukrem/syropem cukrowym/fruktozą tylko mają w składzie acesulfam i aspartam (też zło, ale chyba lepsze póki co, nie musimy ich jeść do końca życia). Smakują całkiem całkiem, ciut inaczej niż np. Jogobella light, mam wrażenie, że mój truskawkowy bardziej przypomina świeżutkie truskawki niż truskawki z cukrem i śmietaną
A maja w sobie owoce ? Bo takich z owocami to raczej nie możemy

Dziewczynyyyyyyyy !
Okazało się, że moja grupa nie może wybrać sobie zajęć wf (miała być mozliwość wyboru no stepów, jogi, pilatesu, siatkówki) i muszę chodzić na basen. Wszystko ładnie, pięknie ale gdzie jak z moimi nogami pójdę na basen ?
Za to tym razem nie pomyliłam drogi i na czas zdążyłam na zajęcia

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-09-27 o 19:43
magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:42   #1696
Miss Saeki
Zakorzenienie

Mają w sobie niby "wsad owocowy 10%" ale ani kawałka owoca nie zauważyłam albo są tak mega drobno zmielone albo to aromaty (które są w składzie tego "wsadu").
Stary 2011-09-27, 20:05   #1697
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Dziewczynyyyyyyyy !
Okazało się, że moja grupa nie może wybrać sobie zajęć wf (miała być mozliwość wyboru no stepów, jogi, pilatesu, siatkówki) i muszę chodzić na basen. Wszystko ładnie, pięknie ale gdzie jak z moimi nogami pójdę na basen ?
na UŚ studiujesz..?? jak tak to ja tez chodzilam na basen, jak jest ten sam facet (bo ja konczylam studia 7 lat temu a basen mialam na I i II roku chyba to troche lat minelo) ale facet jest genialny trzaskalysmy zawsze 100 basenow i do domumialam wtedy kondycje
Stary 2011-09-27, 20:09   #1698
Adjuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość

Na pewno porcelanka Ja przed dietą miałam 2-3 razy dziennie, teraz z bólem 'rodzę' raz dziennie, chyba że tę herbatkę wypiję.

Spróbuj pić 3 dni tylko zieloną herbatę, jak dddd radziła, podobno pomaga też na zastoje
Będę musiała spróbować Dziękuję

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:

Dziewczynyyyyyyyy !
Brawo za niezbłądzenie!

A jak wrażenia?
Stary 2011-09-27, 20:12   #1699
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Ja będę na PiS głosować, mimo że wcześniej nawet o tym nie myślałam (najpierw na PO głosowałam, ale tak teraz z perspektywy widzę że to z powodu nagonki która była w mediach), .
mnie to dziwi, ze mlodzi ludzie na PIS chca glosowac ale widac tak dobrze konfabulują.. mnie swiatopogladowo najblizej do lewicy i palikota i wcale niewierząca nie jestem raczej niepraktukujaca..oni przynajmniej zauwazaja kobiety i ludzi inaczej myslacych, inaczej kochajacych itd...
ale podobno o pogladach politycznych lepiej nie dyskutowac

Cytat:

znam te jogurty kiedys nawet juz tu o nich chyba pisalam, raz na jakis czas nie zaszkodza ale chyba tej dozwolonej pulpy (cokolwiek to jest)nie maja

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

mam nadzieje, że w totka dzisiaj zadna nie grala bo ja dzisiaj sprzatam te 50 milionow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 20:32   #1700
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

mam nadzieje, że w totka dzisiaj zadna nie grala bo ja dzisiaj sprzatam te 50 milionow
Tak Ci się tylko zdaje. Se se se se se!!!
Stary 2011-09-27, 20:36   #1701
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Ci się tylko zdaje. Se se se se se!!!
a tez masz chrapke??
Stary 2011-09-27, 20:43   #1702
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
a tez masz chrapke??
No ba!
Stary 2011-09-27, 20:51   #1703
Kostka09
Zakorzenienie

ja to chyba do losowania nie doczekam bo mi sie juz oczy zamykaja....pospi e w niewiedzy czy wygrałam, lece do wanny z Mankellem i spac
Stary 2011-09-27, 20:51   #1704
d666666
Wtajemniczenie

Ja tam nie bede Wam robic konkurencji w tego totka, bo i tak jestem daleko od Was
Poza tym ja nie mam i tak szczescia, ale moj mauzonek owszem- w 1 tyg wygral w zdrapkach 200 euro, a na drugi dzien jeszcze 40euro...
ja to moge sobie pomarzyc
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 20:56   #1705
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Ja tam nie bede Wam robic konkurencji w tego totka, bo i tak jestem daleko od Was
Poza tym ja nie mam i tak szczescia, ale moj mauzonek owszem- w 1 tyg wygral w zdrapkach 200 euro, a na drugi dzien jeszcze 40euro...
ja to moge sobie pomarzyc
chociaz jedna odpadla...
ja tez nie mam szczescia ale jak to mowia kto nie gra ten nie wygrywa.. wiec zagralam chyba 10 raz w zyciu
Stary 2011-09-27, 21:08   #1706
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
na UŚ studiujesz..?? jak tak to ja tez chodzilam na basen, jak jest ten sam facet (bo ja konczylam studia 7 lat temu a basen mialam na I i II roku chyba to troche lat minelo) ale facet jest genialny trzaskalysmy zawsze 100 basenow i do domumialam wtedy kondycje
Na UE studiuję i z babkami dwiema mam, bo jeszcze mamy podział na tych co pływają lepiej i słabiej
100 basenów ? Chyba by mnie z tego basenu musieli na noszach wynieść po pierwszych zajęciach

Cytat:
Napisane przez Adjuu Pokaż wiadomość
Brawo za niezbłądzenie!

A jak wrażenia?
Dziękuję
A fajnie, fajnie
Grupa mi się udała, tylko że w dużej części oni się wcześniej poznali na spotkaniach integracyjnych, więc staram się w nich wkręcić teraz Wykładowcy też w porządku póki co, nie nudzą ani nic. Zobaczymy jak będzie później
A Ty kiedy zaczynasz ? W poniedziałek ?

Kostka
Ktoś tu miał chyba taki avatar jak Ty tylko nie pamiętam kto. ale coś mi się tak kojarzy

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Edytowane przez magda_lena40
Czas edycji: 2011-09-27 o 21:14
Stary 2011-09-27, 21:13   #1707
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
ja to chyba do losowania nie doczekam bo mi sie juz oczy zamykaja....pospi e w niewiedzy czy wygrałam, lece do wanny z Mankellem i spac
Uważaj, bo od wilgoci Ci się książka pomarszczy.
Stary 2011-09-27, 21:37   #1708
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Uważaj, bo od wilgoci Ci się książka pomarszczy.
Jak sie za dlugo w wodzie lezy to nie tylko ksiazki sie marszcza:brz ydal::b rzydal:

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=8lUGw...eature=related

Na poprawe humorkow, taka niby dla dzieci pioseneczka, ale ma w sobie gleboko ukryty sens. To dla tych, ktorzy walcza ze swoimi kilogramami cale zycie takich jak ja
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb

Edytowane przez d666666
Czas edycji: 2011-09-27 o 21:42
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 21:53   #1709
magda_lena40
Zakorzenienie

LyraBea
Czy Twoje dukanowe bułeczki na parze nadają się do jedzenia na zimno, jako kanapki ? I czy nic się z nimi nie stanie przez 3 dni, bo to porcja trzydniowa a oprócz mnie nikt z domowników raczej takich rzeczy nie je Przechowywać je w lodówce ?
Chyba że znasz inny przepis na bułki dukanowe (tylko nie te standardowe z mikrofalówki) ?

Szukam czegoś takiego, bo w czwartek mam zajęcia od 8 do 17 i czas na jedzenie mam tylko w trakcie przechodzenia z jednego wykładu na drugi, a wszystkie kanapki, które do tej pory robiłam z chleba się rozwalały

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2011-09-27, 22:02   #1710
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
LyraBea
Czy Twoje dukanowe bułeczki na parze nadają się do jedzenia na zimno, jako kanapki ? I czy nic się z nimi nie stanie przez 3 dni, bo to porcja trzydniowa a oprócz mnie nikt z domowników raczej takich rzeczy nie je Przechowywać je w lodówce ?
Chyba że znasz inny przepis na bułki dukanowe (tylko nie te standardowe z mikrofalówki) ?

Szukam czegoś takiego, bo w czwartek mam zajęcia od 8 do 17 i czas na jedzenie mam tylko w trakcie przechodzenia z jednego wykładu na drugi, a wszystkie kanapki, które do tej pory robiłam z chleba się rozwalały
Sama nie wiem...intuicyjnie odradzam przetrzymywanie bułeczek"gotowanych" na parze. Są super do zjedzenia zaraz po przygotowaniu - puszyste i mięciuchne, bo pełne tej właśnie pary. A szczerze, nie próbowałam tych dukanowych przetrzymywać, ale zdarzyło się, że te "normalne" zostawały na potem, bo się zwyczajnie nie zmieściły "na teraz"... i z braku tłuszczu, z faktu, że naparowane, już na drugi dzień były.... powiedzmy delikatnie mało jadalne. Cała filozofia w bułeczkach na parze tkwi w tym,że są pyszne od razu po "uparowaniu", kiedy to są jeszcze pełne wilgoci z pary... potem robią się...hmm.... jak wysuszony korek.... Można by pokusić się o zrobienie z takowych grzaneczek...ale nie próbowałam...Az tak głodna nie byłam
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości