|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D
ja daję odrobinę, dosłownie na samym czubku noża
|
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie zadzwoniła. Okradli ją
Maju, bardzo mi przykro ja też się trzymam mocno mojej pracy, bo przeglądając oferty widzę tylko te specjalistyczne, tymczasowe i ”naciągające”. W mojej branży to już w ogóle posucha.
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że będę szukać..nic innego mi nie pozostało..co do pracy Cz. to tez różowo nie jest, bo jak ja nie będę mieć dochodu to możemy mieć problem..i tak oszczędzam gdzie tylko mogę by jak najwięcej kasy mieć na zaś..ale różnie to bywa
![]() no nic..wyżaliłam się..dzięki za wsparcie
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Hawwa
Składniki na 12 porcji: • 80 g masła • 100 g cukru pudru • 1 opakowanie cukru waniliowego • Szczypta soli • 250 g mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 300 g truskawek (ja chce zastapic malinami i zastanawiam sie czy nie dodac wiecej cukru bo maliny po pieczeniu robią sie kwaśne) • 100 g białej czekolady 0 • 1 jajko • 200 ml maślanki • ewentualnie jajeczka z cukru do dekoracji Masło roztopić na małym ogniu. Wymieszać cukier puder i cukier waniliowy, sól, mąkę i proszek do pieczenia. Truskawki oczyścić i pokroić na małe kawałki. 100g czekolady grubo posiekać. Dodać z truskawkami do wymieszanej mąki. Blachę na muffiny wysmarować cienko roztopionym masłem. Jajko roztrzepać z pozostałym masłem i maślanką, dodać do wymieszanej mąki. Ciasto przełożyć do foremek na muffiny i piec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 35 - 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie wyjąć z foremek. BYou pasztet z selera Cioci Kawy ![]() 1 kg selera bulwowego (po obraniu) 2 duże cebule 4-5 ząbków czosnku 2 kostki grzybowe knorr (lub inne) szklanka wody (tylko szklanka) 1/2 kostki masła (w oryginale była margaryna palma i to cała)6 jaj szklanka bułki tartej bazylia, tymianek, pieprz obieramy warzywa kroimy na kawałki (cebula czosnek i seler) powiedzmy koski 1 cmX cm wrzucamy do gara dodajemy kostki grzybowe, masło i zalewamy woda, dusimy az wszystko zmięknie (ok 45 minut), przelewamy do blendera i miksujemy, odstawiamy do wystygnieca dla osob nie posiadajacych blendera : trzemy surowe warzywa na grubych oczkach i postepujemy jak wyżej (czas gotowania do rozpadniecia sie warzyw to ok 1,2h) po wystygnieciu dodajemy bułke tartą, jajka (całe) i przyprawy do smaku, ja dodałam jeszcze żurawine pychaaaaaaaa blache wykladamy papierem do pieczenia i pieczemy 1,5 h w temperaturze 190 stopni
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
był gość w sprawie oględzin, powiedział, że przy takich zniszczeniach będzie szkoda całkowita (tzn kazał się na to przygotować, że bedzie taka decyzja a nie inna) porobił zdjęcia, opisał i pojechał...na razie powolutku się rozkręca bo ubezpieczyciel czeka na dokumenty z policji itp...
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa, dzięki
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa upiekłabym ten pasztet ale strasznie długo się piecze i gotuję...ehhh
Carmi jutro u Ciebie podobno 34 stopnie...niezły upał
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2011-08-25 o 20:05 |
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pasztetem poczęstuje i w zgonowni przenocuję
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maju szkoda, że nie ma szans na zostanie. Ma nadzieje, że znajdziesz coś szybko |
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie niedługo 2,5 roku w nowej firmie Biju - Cieszę się, że się odezwała, ale tak mi przykro, że ją okradziono. Straciła masę rzeczy
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Maja, aj szkoda... a nie pisałaś kiedyś w klubie, że ktoś ma Ci załatwić ewentualnie jakąś inną pracę? czy coś pomieszałam?
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
to kiedy mogę przyjechać?
)
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2011-08-25 o 20:23 |
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde chcemy jechać zrobić kurs przedmałżeński i tylko pkp ma strajkować
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wygodniej w warszawie?
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
nie, w autobusie, gdy wracała z wakacji, skradziono jej walizkę. nie miała tam gotówki, ale np. telefony komórkowe, które wiozła znajomej, prawie wszystkie swoje ubrania (drogie... ciocia kupuje rzadko, ale porządne gatunkowo rzeczy, swoje ubrania, które straciła, wycenia na kilka tysięcy euro - kurtka za 500 euro, kilka par butów itp.) , pendrive'y - co prawda dokumenty, gotówkę i cenne rzeczy ma, ale nie ma w czym chodzić, bo zostały jej w domu 3 bluzki i jedna spódnica + dres.
No cóż, trudno... aleks, ja dziś czytałam, że ma nie być strajku. |
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic..doła dzisiaj załapałam, ale może jutro będzie lepiej..jak zacznę na dobre wysyłać cvki to może mi sie polepszy
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
W mieście rodzinnym tż-ta jest taki 1 dniowy a w zasadzie w kilka h się robi. I ponoć fajnie prowadzą. A i tak trzeba teściową czasem odwiedzić.
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam oznajmic że : moj seler dochodzi w piekarniku
![]() i to że maliny do babeczke rwałam razem z narzutem w ogródku i gdyby nie sąsiadka to byłoby jak w "malinowym chruśniaku" ![]() no to tyle Maja Najeczko współczuje cioci
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1703 |
|
MBZ♥
|
takim złodziejom to mogliby ręce przy samych tyłkach upierdzielać
![]() Kawka ciekawe otoczenie tylko uwaga naa komary ![]() Aleks a w tym jest spotkanie z księdzem i poradnia? ![]() Ilsa pisałaś o olejowaniu-na głowę też się nakłada czy na same włosy?
|
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Byou mam cos co sie nazywa : byebye moschito
![]() czy ja wiem czy tylko po dłoniach malinowym chruśniaku W malinowym chruśniaku, przed ciekawych wzrokiem Zapodziani po głowy, przez długie godziny Zrywaliśmy przybyłe tej nocy maliny. Palce miałaś na oślep skrwawione ich sokiem. Bąk złośnik huczał basem, jakby straszył kwiaty, Rdzawe guzy na słońcu wygrzewał liść chory, Złachmaniałych pajęczyn skrzyły się wisiory I szedł tyłem na grzbiecie jakiś żuk kosmaty. Duszno było od malin, któreś, szapcząc, rwała, A szept nasz tylko wówczas nacichał w ich woni, Gdym wargami wygarniał z podanej mi dłoni Owoce, przepojone wonią twego ciała. I stały się maliny narzędziem pieszczoty Tej pierwszej, tej zdziwionej, która w całym niebie Nie zna innych upojeń, oprócz samej siebie, I chce się wciąż powtarzać dla własnej dziwoty. I nie wiem, jak się stało, w którym okamgnieniu, Żeś dotknęła mi wargą spoconego czoła, Porwałem twoje dłonie - oddałaś w skupieniu, A chruśniak malinowy trwał wciąż dookoła.
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa to ja tak wzielam troche w palce i rozsypalam po calym naczyniu to bylo malutko ale wiecej niz odrobina
czyli ze nastepnym razem mniej? ![]() znaczy ja lubie ostre jedzenie wiec dla mnie bylo super takie jakie wyszlo
|
|
#1707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
już miałam pisać i narzekać, że nigdy mi się nie udało namówić M. na takie chruściaki jak sobie przypomniałam te "chwile" na pikniku pod lasem...ehhh
|
||
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co oni tam dalej robili to już my o tym nie mówiliśmy
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
klub
>>
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
i tak po prostu Ci przeleci na skórę głowy, grunt żebyś tam tego nie wmasowywała i nie wklepywała żeby nie zatkać sobie porów i ujść cebulek żeby włosy mogły rosnąć
potem i tak zmyjesz oleje łagodnym szamponem ale wszystko ma być delikatne, odprężające dla włosa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

ja też się trzymam mocno mojej pracy, bo przeglądając oferty widzę tylko te specjalistyczne, tymczasowe i ”naciągające”. W mojej branży to już w ogóle posucha.

01.08.2013
15.08.2014

)

13.03.2008