|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
|
|
#1682 |
|
amor vincit omnia
|
aaa, czuję przypływ sił takze... OD JUTRA 100% DIETY
|
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
|
#1685 |
|
amor vincit omnia
|
mam już rozpisany jadłospis częściowo, z uwzględnieniem kcal ... zamknę się w 1200-1300, tak postanowiłam! do tego ćwiczenia- obowiązkowo
aaa, odchudzam się znów z Wami !
|
|
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Straaasznie zimno dziś
Nie pojechałam na siłownię, bo nie udało mi się zmotywować do wyjścia z domu, ale jutro obiecuję to nadrobić Z jedzeniem jakoś się trzymam ![]() Dalej nie mam czasu czytać wszystkich postów, ale cały czas czuwam
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podjadam sobie sałatke- pomidor, rzodkiewka, sałata,pestki dyni- polane łyżką oliwy i posypane przyprawami I działają lepiej niż słodycze- bo po nich cukier szalał
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie zjadłam 25 kawałków sushi.... proszę o kopa w dupe bo to miało 1100kcal!!! Głupie babsko ze mnie...
|
|
|
|
#1689 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
i nie liczę jakoś rygorystycznie, zaokrąglam do góry, z głową... i chcę na takim etapie postać- będę się pilnować, obiecuję! |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
proszę !!! ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- a ja dziś stanęłam na wagę hi no i w sobotę było 80,7 w trakcie @ a dzisiaj 80,2 jupiiiiiiiiiiii ależ chce się człowiekowi walczyć dalej i odchudzać jak się jest coraz bliżej też 7 z przodu ...jestem happy u mnie dzisiaj na I ś- płatki ows, otręby na mleku / kawa z mlekiem i słodzik 2x obiad- makaron pełno ziarnisty z piersią kurczaka i sosem słodko kwaśnym / kawa z mlekiem podwieczorek -kefir kolacja -2 kromki ciemnego z wędlinką z indyka i 4 rzodkiewki
|
|
|
#1691 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uzależnienie od sportu fajnie sobie wyhodować. Nie dosłownie uzależnienie oczywiście, ale wiecie co mam na myśli ![]() Ja nie mogę teraz biegać, bo mam problem ze stopą. Ostatnio w czwartek byłam i już szału dostaje. Czytam jak dziewczyny piszą ile przebiegły i tylko się denerwuje, ze mi forma leci na łeb na szyje :/ Dziś zamiast biegów zabrałam psa i siostrę na 9km spacerek. Więcej bym przeszła, ale siostra marudziła, bo trochę chora jest. Jutro chyba na basen pojadę ![]() Cytat:
![]() Z bułkami jest duży problem. Mimo tego, ze ja kalorii nie liczę codziennie, to wole kupić ciemny paczkowany chleb gdzie mam czarno na białym napisane z czego wyprodukowano i jakie ma wartości odżywcze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś rano miałam równe 91 i też dostałam dziś @. Po pierwsze cieszy mnie to, bo znów mam cykl jak w zegarku. Po drugie może za tydzień będzie już 8 Dziś kupiłam sobie wyciskacz do cytrusów. Taki zwyklak za 8zł, ale nie miałam w domu. Kupiłam pomarańczki i grejpfruty ![]() Dziś na podwieczorek soczek z grejpfruta, a jutro do śniadania pomarańczowy
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-10-18 o 18:04 |
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1692 |
|
amor vincit omnia
|
pierwszy dzień-bez grzechów i z ćwiczeniami
jogurt nat, 2 łyżki płatków owsianych, jabłko ( 160gr) ok. 280kcal jabłko, 2 ciastka owsiane z orzechami ok. 300kcal 2 jajka sadzone, mizeria ( 150gr ogórka, 2 łyżki jogurtu nat.) ok 340kcal serek wiejski z ogórkiem (60gr) ok. 220kcal sok tarczyn wiśniowy ok. 150kcal z ćwiczeń: piłka ręczna (1godz), aerobic/zumba (1godz) |
|
|
|
#1693 |
|
Rozeznanie
|
Gamilla oj nieładnie!
A ja nawet nigdy w życiu nie jadłam sushi Wyborowa , a powiedz mi, zrobiłaś sama sos słodko-kwaśny, czy jakiś kupny? Jeśli tak to bardzo kaloryczny? I tak w ogóle od kiedy trzymasz dietę i co stosujesz, MŻ i WR? Ja też już tylko czekam na tą siódemkę z przodu ![]() Tyszka co do tych chlebów, to już dawno nie spotkałam się, żeby na opakowaniu pisali wartości, a tym samym kalorie Tak czy siak na moje ulubione bułki nie mogę się czasem nie skusić. ![]() Eldo_rado Gdzie kupiłaś ciastka owsiane z orzechami? Mniaaam, będę musiała się kiedyś skusić!!
|
#1694 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1696 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=LadyTo0fat;30028800]
Wyborowa , a powiedz mi, zrobiłaś sama sos słodko-kwaśny, czy jakiś kupny? Jeśli tak to bardzo kaloryczny? I tak w ogóle od kiedy trzymasz dietę i co stosujesz, MŻ i WR? Ja też już tylko czekam na tą siódemkę z przodu ![]() sosik kupowałam łowicza i pisało że 100g ma 82kcl to nie aż tak dużo można sobie pozwolić a było pycha ...dietę trzymam od 1 września tego roQ chociaż miałam może nie kryzys ale chwilową przerwę jak byłam na wsi u babci tam za dużo pokus było i 1kg przybyło albo już odrobiłam a co stosuje to sama nie wiem na pewno mniej jem ,zdrowiej, nie słodzę cukrem tylko słodzikiem nie jadam słodyczy chyba że naprawdę mnie najdzie to jakieś ciasteczko typu lu go itp. no i staram się troszkę ćwiczyć w domu ...no i spaceruję codziennie z dzieckiem już nie długo 7 z przodu powiemy dzień dobry a 8 powiemy bay bay !!! ![]() tyszka_ już bliżej niż dalej jesteś 8 super---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- a co do ciastek owsianych to teraz wyszła nowość sante ....pytałam któregoś dnia czy któraś próbowała ale cisza ;/
|
|
#1698 |
|
Rozeznanie
|
Eldo_rado właśnie wiem, że zależy od przepisu, ale jak cały posiłek sobie szacowałaś kalorycznie, to tam ileś przyjęłaś na jedno ciastko; na podstawie czego sobie tak oceniłaś?
![]() Wyborowa No w sumie nie tak źle z tym sosikiem. O Sante nie słyszałam, nic nie wiem, więc i nie mam się co udzielać
|
#1699 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
ale wiadomo, ze to nigdy dokładnie człowiek nie policzy.
|
|
|
|
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
hej wszystkim
|
#1701 |
|
Rozeznanie
|
Puk puk puk...
Czesc, jestem Dorota. Przyjmiecie mnie do siebie ? Mam problem z nadwaga, ehh.. Jakis rok temu zalozylam swoj pierwszy watek " dopingujacy " na Wizazu, wtedy mialam 10 kilo do zrzucenia.. Nic z tego nie wyszlo.. Teraz niedlugo mijnie rok , a ja waze o 13 kilo wiecej.!! Jestem taka zla na siebie!! Koniec z tym! Zaczynam dbac o siebie, bo jak nie teraz, to kiedy??? Wzrost 163cm Waga 85,5 kilo W moim przypadku zadna dieta 1000-1200 kcal niema sensu. Przez liczenie kalorii ,staje sie jeszcze bardziej glodna. Najlepszym sposobem ,wydaje mi sie jest poprostu zero slodyczy, przekasek, tlustych potraw, mc donaldow, kfc itd.. Picie duzej ilosci wody, jedzenie 5x dziennie w malych porcjach, duzo warzyw, owocow, chlebek np waza. chude wedlinki, serki wiejskie. No i wreszcie wyjme parowar ![]() Musze sie przelamac i zaczac sie ruszac ![]() Rowerek, brzuszki, to na poczatek. Do tego magnez i witaminy. Edytowane przez dorcia 83 Czas edycji: 2011-10-18 o 23:41 |
|
|
|
#1702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1703 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
Ide zaglebiac sie w watek Moj cel to na poczatek 70 kilo ., czyli jakies 15 kilo mniej. Dziewczyny uda nam sie!, czuje to. |
|
|
|
#1704 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie taki opiekawcz do sandłiczów, tylko wiecie - taki co kromy wyskakują przypieczone.Żal mi dupe ściskał jak widziałam siostre, które wcina pszenny chleb tostowy z rozpuszczonym masełkiem czosnkowym i serem... no ale ze swojej opcji tez jestem zadowolona. Kupiłam żytni chlebek (coś jak Schulstad, tylko większe kromki) wsadziłam, podgrzałam, starłam minimalnie niskotłuszczowego sera żółtego, na suchej patelni sobie troche przypiekłam kawałek szynki z kurczaka. Mniam mniam ![]() Co do sosów - mi sie ostatnio zachciało czymś ryz polać. Za dużego wyboru w lodówce nie było... podsmażyłam cebulkę i czosnek na oliwie, dorzuciłam 2 pokrojone papryki, dolałam wody i dusiłam do miękkości. Dodałam 2 łyżki przecieru pomidorowego, wrzuciłam do blendera i muszę powiedzieć, że całkiem pyszny sos wyszedł ![]() Cytat:
Raczej "na oko" sie odchudzam i póki co nieźle mi idzie ![]() Już mi weszło w krew i automatycznie trzymam się ok 1800kcal. Nie przejmuj się zupełnie i rób jak Ci najwygodniej. Nie ma po co się męczyć. Zmiana nawyków żywieniowych, regularne posiłki, dużo motywacji - i waga będzie spadać ![]() Też mam parowar i nawet kiedyś się z nim odchudzałam. To nie dla mnie jednak. Za nudne takie potrawy. Lubię jak coś jest przypieczone ![]() Z całego serca polecam zakup grilla elektrycznego lub tańszej wersji - patelni do grillowania. Ja swoją kupiłam za ok 25-30zł. Jakaś taka najtańsza z hipermarketu. Kocham ją i nie wyobrażam sobie życia bez niej Powodzenia i czekamy na pierwsze raporty "z pola bitwy"
|
||
|
|
|
#1705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja parowar kupilam rok temu na poprzednie "odchudzanie", i nie uzylam ani razu Patelnie do grilowania musze sobie sprawic, a jak sie na niej griluje? ma jakies podstawki, czy kladzie sie bezposrednio na dnie ? Oczywiscie bez oliwy ? Raporty juz od rana beda , najpierw musze sie zmierzyc i zwazyc na czczo.Teraz lece do wyrka Kolorowych snow |
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
4 drinki, 2 łyki piwa. Na kolacje sałatka a`la grecka z kurczakiem i fetą w mieście.
Koniec z chlanieem do połowy listopada. Tyszka super sosik a co do tostów to co sądzisz o tych otrębowych słodkich?![]() Dorcia witamyy! Mary Anne nie daj się twixom!Rosołek lepiej, pomarańcze i inne takie xD wybOrOowa ja próbowałam! takie sucharki z nich- i kaloryczne mimo wszystko bo jedno ciacho ma około 47 kalorii(kakaowe) Lepiej kupić owsiane w piekarni lub zrobić samemu ![]() Eldo rado dumna jestem!
|
#1707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Póki co uważam ją za mój najlepszy "dietetyczny" zakup. Nie ma filozofii w używaniu - działa tak jak zwyczajna patelnia. Można grillować bez tłuszczu, no ale po co? Z oliwą smaczniejsze. Ja mam dwie wersje przygotowania mięska. Jak gotuje w pośpiechu to pierś z kurczaka przekrajam na 2-3 ciensze plastry ( zależy jaką wielką mam) posypuje przyprawami. patelnie smaruje pędzelkiem nasączonym w oliwie. Kładę mięcho i niecierpliwie czekam. Jak wcześniej się zabiore za gotowanie to sobie marynuje kurczaka w oliwie i różnych przyprawach (rozmaryn Łososia grillowanego ostatnio wcinam często. Warzywa można przyrumienić. Nawet i grzanki zrobić. Na prawdę polecam, bo to doskonały zamiennik smażenia w tłuszczu ![]() Cytat:
Wygooglałam coś takiego https://wizaz.pl/forum/blog.php?bt=13573 hmm? Musze sobie kupić takie zwykłe otręby (bo mam tylko granulowane) i spróbować. I raczej na ostro, bo do słodkiego mnie nie ciągnie ![]() Śniadanko zjadłam. Jak zwykle banan/twaróg/jogurt. Do tego 190g świeżego soku z pomarańczy ![]() Teraz się zbieram i jadę z siostrą na szoping. Polatam po sklepach, poprzymierzam mniejsze niż zwykle ciuszki Planuje jakieś spodnie kupić dopasowane, bo te co mam trochę wiszą :/No i jeszcze pooglądam się w zmniejszających sklepowych lustrach -coby się doładować pozytywna energią ![]() Miłego dnia dziewczyny
|
||
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smacznie brzmi ale czy syci na tyle by wytrzymać z 3-4 h bez jedzenia?Coś takiego ale dodaje się jeszcze serek homo Mnie do słodkiego ciągnie ciągle więc musze się jakoś ratować xD Ale na ostro to też jest myśl
|
|
#1709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie na 3 godzinki wystarcza. Tylko, że ja siedzę na tyłku najczęściej :P W ruchu to nie wiem nawet. Szczerze mówiąc nie zwracam szczególnej uwagi na godziny posiłków. Czasem jem śniadanie później to i później reszta wypada. Po prostu jak czuje, że mam brzuch prawie pusty to wiem, że już czas ![]() Mnie dzięki tym bananom i owocom, które zżeram nie ciągnie do słodkiego. Tam cukrów pod dostatkiem jest Moja aktualna "walka" to jedzenie owoców wyłącznie przed obiadem i większa ilość białka zwierzęcego (czyt. jajek i ryb). Zaczynam walczyć od dziś Muszę coś na podwieczorek wykombinować i ten tost wydaje się świetnym pomysłem! Dzięki i dam znac co mi z tego wyszło
|
|
|
|
|
#1710 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
razem raźniej i czasami łątwiej jak ktoś da karnego wirtualnego kopniaka no i powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ps. chyba też się skuszę na tosta ...jajko , 2-3 łyżki otrębów i sól tak i inne przyprawy jak cos?
Edytowane przez wybOrOowa Czas edycji: 2011-10-19 o 15:12 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

tzn jasne że sobie wizualizuję jaka będę super laska
nie mam na nic siły, najchętniej wcinałabym batoniki, ale nawet nie mam batoników 

aaa, odchudzam się znów z Wami !
Nie pojechałam na siłownię, bo nie udało mi się zmotywować do wyjścia z domu, ale jutro obiecuję to nadrobić

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale chyba pora upiec parę, bo jak kusi słodkie to dobrze mieć alternatywę!