|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice część 51 :)
Ja oddałam krew dwa razy w życiu - pierwszy raz gdy Tż siostry miał wypadek na motorze i była potrzebna krew. Pierwszy raz wspominam bardzo miło
Natomiast za drugim razem (krew potrzebowała moja koleżanka) spadło mi ciśnienie i zrobiło mi się słabo - po wkłuciu. Dostałam wodę z jakimiś kropelkami i dałam radę wypompować odpowiednią ilość krwi.
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Karola trochę z moich tapet
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
I trochę jarocin, woodstock
Jak trochę poszperasz to na pewno znajdziesz jakieś lepsze jakościowo A pomysł dobryEwentualnie mogę zaproponować moje zdjęcie ![]() |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
ale że co że na tym pierwszym to Ty?
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Karola - pierwszy obrazek - legenda, super
a Charliego bym się wystraszyła, jakbym w nocy poszła się wysikać ![]() Zukenku to lepiej to chyba jeszcze nie dzisiaj będzie
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
aha
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
oooo zukenku dziękuje pikne sa szczególnie pogo i punki;D
a promyku nie zle się wyraziłam po wizycie u kosmetyczki pol roku nie mozna oddawac po depilacjach zabiegach itd bo oni zakładaja ze moglas sie tam zarazić WZW ja zawsze zatajam fakt kosmetyczki bo wiem ze bylo sterylnie itd ;D a drugi raz po badaniach krwi lekarka zz RCK mi powiedziała ze bede chora
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak samo jest z dentystką powinnam chodzić co tydzień ale przesuwam żeby oddać krew
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
maalini - jestem kwadraciarą. zaadoptujcie mnieee
a narzeczoną będziesz na pewno ekspresowo zuza, to na legii kibice śpiewali biedronkę Gwizdak, taaaaaaaaaak! to ty się oświadczać miałaś! co do kobiecego ubioru - myślisz, że ja też dojrzeję? bo chcialabym, ale źle się czuję taka wypindrzona cześciej niż raz na kwartał a chciałabym czuć się dobrze! jusia, tekstu o cnocie użyję, jesli pozwolisz :d i mnie też rozśmieszyła wizja żałośnic na wywiadówce ![]() olka, tekst ”mam Bąka w brzuchu” zrobił mi ranek picza, walcz o grzejnik w innym miejscu! by, i co z przesyłką? co do waszych wpisów: ja mam wszędzie rozsteępy ja krwi nie oddałam never ever. chcę zaręczyn w tym półroczu! ![]() mecz był super, graliśmy świetnie - naprawdę na poziomie aha, i jeszcze jesteście pochrzanione i zabraniam wam tyle pisać!!! ![]() Zgadnijcie, kto się całą noc budził co 10 minut, nie mógł w ogóle spać od 4.20, bo boł się, że zaśpi do pracy, którą zaczął o 6 rano w domu? tak więc ledwo żyję! kawa nie uratowała... mnie pobudzają tylko red bulle, burny itp. fuuu. to tego - idę coś zjeść. |
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
no znajoma rodziców jest pielęgniarką i opowiadała :/ potem człowiek już po prostu musi oddawać bo ma problemy z ciśnieniem
|
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
ja słyszałam w ogóle ze nasza krew za grube pieniądze RCk odsprzedaję do krajow arabskich i trzaskają z tego takie pieniądze ze szok a nam daja czekoladę :P jeden facet mi mówił żołnierz ktory był na misji w tychże krajach chyba ale nie wiem ile w tym prawdy (on oddawał 3 razy w roku przez kilka dobrych lat i tak nagle przestał i powiedział, ze się o tym dowiedział) ale mi cięzko w to uwieżyć
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję że dobrze Ci pójdzie. Ja się właśnie dziwię że na 9 mam iść do radia na zajęcia i że już nie śpię to się nie spóźnię---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
no to już byłby skandal
|
||
|
|
|
#1697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde a ja dostałam skoków ciśnienia i myślałam że to od tabsów które biorę już 3 lata![]() Cytat:
coś czuję że dziś pójdę ostatni raz chyba
|
||
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
no robi się nadprodukcja krwi i sie ma takie cisnienie na oddanie ze trzeba iśc bo się az źle czuje tż tata tak ma :/
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo od dziś będę miała prawie roczną przerwę |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
jestem glodna :P a wy o krwi nadajecie ładnie byłam oddać raz a jak wróciłam do domu i zdjęłam opatrunek to zemdlałam. Dobrze, że siostra wtedy była. Zgadnijcie jakie sobie miejsce upatrzyłam na mdlenie
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
mało tego! nie brakuje krwi krew jest notorycznie WYLEWANA (jeżeli nie sprzedadzą arabom
![]() -co człowiek to inna teoria spiskowa ) ale nie mówią tego na głos bo się boja ze zraża ludzi i zacznie na serio brakować, ja i tak bede krew oddawac bo lubię lepiej się czuje
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się jeszcze nad następnym razem zastanowię a dziś pojadę jak mnie nie zakwalifikują to przyjmę to jako znak |
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Karola te są fajne jeszcze
![]() A może Audrey Hepburn jak nie chcecie Marylin ? Albo Elvis ?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ja uciekam
![]() jak wrócę i zajrzę chyba że nie będę w stanie bo po drodze spowrotem muszę zrobić zakupy iść do biblioteki itp
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
ech te teorie spiskowe
![]() moja koleżanka oddawał krew systematycznie i pogorszył jej się stan zdrowia ![]() z tym różnie bywa, na pewno nie jest to coś naturalnego spuszczać sobie krew ![]() idę popracować
RAZEM ![]() "Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..." Edytowane przez osz rety Czas edycji: 2012-03-01 o 08:48 |
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam 2 razy oddać
Za drugim razem odjechałam ale na szczęście byliśmy jeszcze w szpitalu
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, z tym spóźnianiem się to święta prawda!
Miałam założyć skarbonkę i wrzucać do niej 1 zł za każdą minutę spóźnienia, ale zapomniałam
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Nie idę na wykład, będę dzwonić o 9 za praktykami w Rzeszowie
Chrzanię nasza uczelnię ![]() Ej, ale co się dziwicie z tą krwią? Przecież jak jest nadmiar danej krwi, to są ograniczone możliwości jej magazynowania... Nie wszystko są w stanie zużyć do celów medycznych, zwłaszcza, że teraz oddawanie krwi jest "modne" i dawców nie brakuje. Część można przekazać innym oddziałom, którym akurat jej potrzeba, ale jak nikt jej nie potrzebuje - to co z nią zrobić? Poza tym nikt nigdy nie wylewa krwi do zlewu. Utylizacja - są jakieś procedury przecież. Ale raczej przerabiają to na inne produkty... I spotkałam się z tym, że odmówili pobrania krwi danej grupy, bo im się już nigdzie nie mieściła...
|
|
#1709 | |
|
Zadomowienie
|
Ja nie oddawałam nigdy krwi
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
- pracowałam na poczcie
|
|
|
|
|
#1710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jestem dziwna i nie podziwiałam honorowych krwiodawców, bo to takie nic tak naprawdę - ot pobierają krew i koniec. Ktoś chce to robić, niech robi, spoko, dobra inicjatywa, ale zeby od razu podziwiać? Podziwiam ludzi, którzy robią cos WOW, życie ryzykują albo coś takiego. Piszę, bo mam koleankę z pracy, która regularnie oddaje krew i tego dnia przychodzi do pracy i każe sobie w związku z tym pomniki stawiać, jaka to ona dzielna jest. Wszystkich czstuje czekolada i mowi: "czestujcie sie, dostalam dzis za dobry uczynek” albo ”oddalam dzis krew i pomyslalam, ze zrobie cos dobrego tez dla was - troche hormonow szczescia przynioslam" - mnie to dziwi. I ogolnie ciagle tak gda, ze dzis byla i daje rade przyjsc do prcy. Jej sprawa wg mnie, czy do pracy przyjdzie, czy nie. Ja krwi nie oddaję, bo hormony biore i nie wiem, czy mogę, a nawet jeśli mogę, to nie chcę, by mi się mniej wchłonęło Ale jakiś czas temu chciałam się zapisać do oddania szpiku, ale zapomniałam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

Natomiast za drugim razem (krew potrzebowała moja koleżanka) spadło mi ciśnienie i zrobiło mi się słabo - po wkłuciu. Dostałam wodę z jakimiś kropelkami i dałam radę wypompować odpowiednią ilość krwi.

Jak trochę poszperasz to na pewno znajdziesz jakieś lepsze jakościowo
A pomysł dobry
to lepiej to chyba jeszcze nie dzisiaj będzie
13.03.2008

a narzeczoną będziesz na pewno ekspresowo 
no to już byłby skandal
i myślałam że to od tabsów które biorę już 3 lata