Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-19, 22:39   #1681
Amorcio
Wtajemniczenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

[QUOTE=Krystel13;39338406]wiecie co... może to dziwne bo przecież cycolinką jestem dopiero od paru dni ale ja juz traktuje moje dwa pagórki jak coś normalnego.... jakby tam zawsze były... takie moje, kochane, własne....[/QUO

To musi byc wspaniale uczucie

A nasza Kulkeczka jeszcze sie nie odzywala.
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:43   #1682
Krystel13
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez Martika25300 Pokaż wiadomość
Czy po tych paru dniach jesteś w stanie sama sobie umyć i wysuszyć włosy? Można wykonać jakieś prace domowe? np ugotować obiad? Wiem ,że nie można nadwyrężać mięśni i się oszczędzać ale nie wiem jak sobie to wszystko zorganizować......
absolutnie nie!!!
Po pierwsze ból to uniemożliwia a po drugie mój doktor wyraźnie określa zakresy ruchów w wyznaczonym okresie czasowym!!! bardzo długo czekałam na swoje cycunie więc teraz nieumyte włosy z pewnością nie sa dla mnie najważniejsze.
Któraś z dziewczyn we wcześniejszych postach pisała nawet o prostowaniu sobie włosów ale ja takiej odwagi nie mam i uważam że słowo lekarza w tej kwestii jest najważniejsze. Tymbardziej że ja juz trochę operacji mam za sobą i trochę się już w życiu naoglądałam.

Ale ogólnie rekonwalescencja po op. to bardzo indywidualna sprawa. Każda z nas trochę inaczej to przechodzi ale wszystkie podtrzymuje na duchu myśl "moje upragnione!"
Stary 2013-02-19, 22:47   #1683
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Krystel a mogłabyś przytoczyć zalecenia swojego doktora? Kiedy możesz wrócić do takich podstawowych czynności domowych i osobistych?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:48   #1684
Krystel13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Foamclene123 Pokaż wiadomość
Dodałam nowe zdjęcia .
Dziewczyny mam problem, w prawej piersi w miejscu w którym piersi sie ze sobą stykają mam jakby pęcherzyk powietrza lub jakby coś się tam zbieralo. Dokucza mi to zwłaszcza podczas schylania się lub głębszego oddychania. Napisałam maila do lekarza ale może któraś z Was się z tym spotkala.

Buzia
Ja mam podobne odczucia ale tylko przy dotykaniu. Podczas badania jeszcze w klinicie powiedziałam doktorowi że jak mnie dotyka to mam wrażenie "bulgotania". Dr potwierdził że to normalne i tylko trzeba to delikatnie rozmasowywac.
Ale skoro Ty odczuwasz to w większym wymiarze to dobrze że skontaktowałaś się juz se swoim lekarzem ! I powiedź nam co Ci odpisał!
Stary 2013-02-19, 22:55   #1685
Foamclene123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krystel13 Pokaż wiadomość
Ja mam podobne odczucia ale tylko przy dotykaniu. Podczas badania jeszcze w klinicie powiedziałam doktorowi że jak mnie dotyka to mam wrażenie "bulgotania". Dr potwierdził że to normalne i tylko trzeba to delikatnie rozmasowywac.
Ale skoro Ty odczuwasz to w większym wymiarze to dobrze że skontaktowałaś się juz se swoim lekarzem ! I powiedź nam co Ci odpisał!
Zaraz po operacji też miałam takie wrażenie ale szybko ustało dlatego teraz zaniepokoiło mnie to co się pojawiło wczoraj. Na pewno wkleję tu odpowiedź, w temacie napisałam PILNE więc mam nadzieję, że doktor szybko odpisze.
Stary 2013-02-19, 22:55   #1686
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martika25300 Pokaż wiadomość
Uwierz mi, ja też mam taką nadzieję, że on wie co mi wsadzi
przypuszczam, że się domyślicie o czym pomyślałam, jak to przeczytałam

Amanina to przykre, ale pamiętaj, że jak nie ten to inny. Trochę poboli i przestanie a któregoś dnia będziesz się śmiać, że rozpaczałaś za kimś z kim tak naprawdę nie miałabyś przyszłości

Nosek gratuluję serdecznie Teraz uważaj na siebie i dbaj o cycuchy Ciekawa jestem co tam masz takiego

http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png
kicia_nh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 22:58   #1687
Krystel13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Krystel a mogłabyś przytoczyć zalecenia swojego doktora? Kiedy możesz wrócić do takich podstawowych czynności domowych i osobistych?
łoj- to 2 strony maszynopiosu A-5 ale tak w skrócie:
2 tyg. - odwodzenie ramion tylko w zakresie 30 stopni !!!!! kolejny tydzień do 45, i nast. do 90. Tak więc niestety miesiąc ograniczeń i wolę się do tego zastosować!!!
Ponadto masaż piersi od 4 dnia, stosowanie odpowiednich maści, zakaz podnoszenia i dźwigania.
Ale najbardziej rozbawiło mnie ostatnie zdanie: ograniczenie aktywności seksualnej przez ok. 2 tyg - no i jak nie kochać mojego doktora!!!!

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość
przypuszczam, że się domyślicie o czym pomyślałam, jak to przeczytałam
a myslałam że to tylko mi "ograniczenie aktywności seksualnej" działa na wyobraźnię!!
Stary 2013-02-19, 23:38   #1688
kicia_nh
Zadomowienie

Krystel a ja drugi tom Greya chwilę wcześniej przestałam czytać Ale moja wyobraźnia zawsze idzie w tym samym kierunku

Miłej nocki Wam życzę

Stary 2013-02-20, 01:52   #1689
tonia87
Rozeznanie

hej wszystkim

wpadłam się pochwalić, że dzisiaj mam moje pierwsze czeskie urodziny wieczorem będzie u mnie tż to go o zdjęcia pomolestuję i Wam wrzucę
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 05:59   #1690
Rubineczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
hej wszystkim

wpadłam się pochwalić, że dzisiaj mam moje pierwsze czeskie urodziny wieczorem będzie u mnie tż to go o zdjęcia pomolestuję i Wam wrzucę
Gratuluję i sto lat im życzę
Stary 2013-02-20, 06:55   #1691
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

cyk cyk zagar cyka cyk cyk i mówi już niedługo cycunie będącyk cyk

niezapominajka1987 - 25.02. -4
jusi84 28.02 -7
chiquitkaaa 06.03- 12
maluch311 - 11.03 - 18
margo50100 14.03 - 21
gawisz 19.03 - 26

buziol04 - 20.03 - 27

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Foamclene123 Pokaż wiadomość
Nawet mnie tak nie strasz !!!!!!!! Ale to też jest takie czasowe przez większość dnia to mam ale na przykład teraz nie. I jak próbowałam się macać w tym miejscu ( DDDDDDD nareszcie jest co) to niczego nie wyczuwałam, żadnego zgrubienia ani nic.
z tego co ja czytałam na stronach innych to są takie objawy jak uczucie przelewania się takie bombelki się czuje i to jest normalne ale to już powiedzą dziewczyny co są po op cycunie masz śliczne daj im troszku czasu niech spokojnie dochodzą do siebie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 06:57   #1692
Kachuula
Zadomowienie

Witam się z rana
Czerwienię się bardzo ale dodałam fotkę swoich mikrusów. Czy możecie sprawdzić czy dobrze ukryte?
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 07:40   #1693
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
tak mi się przypomniało...ja po 2 tyg umyłam sobie sama głowę dopierowysuszyć włosy da radę już po tyg...kurze ścierałam po ok5 dniach troszkę,ale ręce mialam przyklejone do tłowia córci nie dzwigałam ale ją całowałam i siadała przy mnie,przytulałam ją itd...ma 3latka...bo to wiem spędza sen z powiek mamom...da się wszystko przeżyć..trzeba się barrdzo oszczędzać pierwsze 2 tyg,później jak się uprzemy to nikt się nie zorientuje że jesteśmy po tak poważnej operacji...byle nic nie dźwigać

Ja głowę wymyłam i wysuszyłam sama już po 3 dniach a mam włosy do pasa Więc spokojnie da sie dużo rzeczy zrobić , choć to sprawa indywidualna i każdy inaczej dochodzi do siebie
Stary 2013-02-20, 07:45   #1694
kicia_nh
Zadomowienie

Cytat:
hej wszystkim

To najlepszego dla panienek 100 lat i radochy z użytkowania

Kachuula ja albumu nie widzę, więc dobrze ukryte

Witam się z rana Ledwo żyję, choróbsko mnie dopadło A wczoraj wieczorem takiego orła wyrżnęłam aż myślałam, że mam obie ręce złamane i nogę. Do tego ból piersi niesamowity Mam nadzieję, że nic się z nimi nie podziało, ale dzisiaj już nie bolą. Uff...muszę coś w domku porobić, bo wczoraj nie byłabym w stanie rękami ruszyć:/

Muszę się Wam pochwalić hehe....mój tż do tej pory zajmuje się prasowaniem. Jak pytał kiedy będę mogła znowu prasować powiedziałam, że po 3 miesiącu A on mi uwierzył

Edytowane przez kicia_nh
Czas edycji: 2013-02-20 o 07:57
Stary 2013-02-20, 07:58   #1695
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
hej wszystkim

Wszystkiego najlepszego , czekamy na fotki

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kicia_nh Pokaż wiadomość

Witam się z rana Ledwo żyję, choróbsko mnie dopadło A wczoraj wieczorem takiego orła wyrżnęłam aż myślałam, że mam obie ręce złamane i nogę. Do tego ból piersi niesamowity Mam nadzieję, że nic się z nimi nie podziało, ale dzisiaj już nie bolą. Uff...muszę coś w domku porobić, bo wczoraj nie byłabym w stanie rękami ruszyć:/

Wiem o czym piszesz, bo ja co prawda nie upadłam , ale się poślizgnęłam i łapiąc równowagę też poczułam ostry ból w piersi . Aura nie sprzyja i teraz po lodzie to tak powoli i o ostrożnie chodzę jak żółw. Lepiej nie ryzykować Tym bardziej, ze u mnie śniegu pełno napadało.
Stary 2013-02-20, 08:09   #1696
Kachuula
Zadomowienie

Kicia_nh dzięki za sprawdzenie wolę nie świecić biustem przed wszystkimi na forum
Stary 2013-02-20, 08:12   #1697
jusi84
Raczkowanie

GG do jusi84

Cytat:
Napisane przez Kachuula Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Czerwienię się bardzo ale dodałam fotkę swoich mikrusów. Czy możecie sprawdzić czy dobrze ukryte?
Dobrze dobrze sa ukryte aż takich malusich cycuszków nie masz ja to dopiero nic nie mam
Stary 2013-02-20, 08:18   #1698
Kachuula
Zadomowienie

Jusi tylko na zdjęciach tak wyszły są malusie
Stary 2013-02-20, 08:27   #1699
kicia_nh
Zadomowienie

Ania ja to się cieszę, bo u mnie na minusie jest tylko w nocy. W dzień na plusie, a ostatnio nawet +15st było Słoneczko świeci, wiosna się zbliża Jeej jak ja się nie mogę doczekać aż naprawdę cieplutko będzie
Ja totaki pechowiec, że w domku zaliczyłam glebę, mój tż schylił się przytulil mnie rycząc ze śmiechu i mówi, że jestem największą kaciałą jaką zna a do tego jestem jego żoną Ja w sumie nigdy pod nogi nie patrzę, bo taki narwaniec ze mnie i na huuraa najlepiej wszystko robić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 08:58   #1700
Niezadowolencja
Raczkowanie

Wklejam, witam się i lecę karmić Miłego dnia życzę.

Trwa wizytowana przez dyrektora lekcja w szkole podstawowej. Młodziutka bardzo dobrze zbudowana młoda nauczycielka trzęsąc dupką staranie wypisuje na tablicy zdanie "Ala ma kota". W końcu odwraca się i pyta
- czy ktoś wie co tu jest napisane?
Niestety dzieciaki w pierwszej klasie nie umieją jeszcze czytać i nikt się nie zgłasza oprócz Jasia siedzącego na przedostatniej ławce tuż przed dyrem.
- no dobrze Jasiu - powiedz co tu jest napisane?
- Ala ma dupę!
Odpowiada bardzo zadowolony z siebie Jasiu!
- Nie! Bardzo źle! neguje niezadowolona nauczycielka.
Wściekły Jasiek odwraca się i mówi
- Jak nie umiesz czytać to nie podpowiadaj!!!
Stary 2013-02-20, 09:07   #1701
Amorcio
Wtajemniczenie

Hej witajcie, zasypalo nas Musze piesowi drozki prxekopac w ogrodku bo nie chce wyjsc

Dzis odezwala sie Kukeczkaaga, pisze, ze bol duzy, woli juz rodzic
Amorcio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:13   #1702
Foxy89
Rozeznanie

[QUOTE=lauren25;39332149]U mnie po zejściu opuchlizny okazało się, że jedna jest niżej i tak już zostało... ale pogodziłam się z tym

Foxy89 ale super ciało w avatarku!! i kostium też..
.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

No niestety ciałko nie moje:/ Chciałabym, ale nic nie robię w tym kierunku, żeby tak było. Ostatnio to już w ogóle objadam się, że aż wstyd. Ale twardo zbieram inspiracje w postaci zgrabnych lasek. Liczę, że mnie to zmotywuje

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Tosa Pokaż wiadomość
Tak to już jest, że na początku ciężko.
Ja dopiero wczoraj pierwszy raz się udzieliłam, więc witaj
Jakieś konkretne plany, podchody czy już po?
No to wiesz co mam na myśli:P

Jeżeli chodzi o piersi, to dopiero podchody. Tzn. mam wstępnie wybranego lekarza - J.J. - Wrocław. Już dawno chciałam to zrobić, ale powiem szczerze, że jestem niezdecydowana. Mam na myśli to, że jednego dnia jestem tak nakręcona, że już mogłabym się położyć pod nóż, a następnego dnia mam wątpliwości, boję się bólu, zastanawiam się skąd wezmę tyle pieniędzy - mimo, że nadal tego chcę.
Stary 2013-02-20, 09:14   #1703
unsafe_girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amorcio Pokaż wiadomość
Dzis odezwala sie Kukeczkaaga, pisze, ze bol duzy, woli juz rodzic
Czyli jak ja w pierwszej dobie
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-20, 09:16   #1704
Foxy89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezapominajka1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mnie po bólu gardła dopadł katar!!! Jestem załamana jak sobie pomyśle że miałabym odwolać operacje przez głupi katar. Niby operacja w poniedziałek, więc kilka dni mam na "wydobrzenie". Muszę napisać meila do lekarza o tym, że jestem chora i bardzo boję się co na to odpowie A najbardziej tego że napisze że musimy przesunąć termin
Współczuję Z tego co dziewczyny (i lekarze) mówią, to nie można brać przed operacją leków. Pozostaje Ci tylko syrop z cebuli i leniwe wieczory w łóżku. Wygrzewaj się.
Stary 2013-02-20, 09:16   #1705
korinka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaudeczka2010 Pokaż wiadomość
tak mi się przypomniało...ja po 2 tyg umyłam sobie sama głowę dopierowysuszyć włosy da radę już po tyg...kurze ścierałam po ok5 dniach troszkę,ale ręce mialam przyklejone do tłowia córci nie dzwigałam ale ją całowałam i siadała przy mnie,przytulałam ją itd...ma 3latka...bo to wiem spędza sen z powiek mamom...da się wszystko przeżyć..trzeba się barrdzo oszczędzać pierwsze 2 tyg,później jak się uprzemy to nikt się nie zorientuje że jesteśmy po tak poważnej operacji...byle nic nie dźwigać
ja też sama głowę umyłam gdzieś po 2 tygodniach. ale dłuugo nic nie dzwigałam i się oszczędzała...ech miałam wizję, że coś sie stanie z biustem i będę musiała poprawiać...albo mi wyjmą moje implanty! zresztą czasami mam takie snu ze coś się dzieje z piersiami....
korinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:34   #1706
iloona79
Zadomowienie

Witam sę o "poranku"

Amanina,
przykro mi że u Ciebie aż takie zmiany,ale
pamiętaj że "nie ma tego złego co by....itd"
Tym bardziej że idzie wiosna,potem wakacje i cycki na wierzchu

Niezapominajko,
niedawno była tu rozmowa i zachamowaniu przeziębienia
przed operacją-co prawda nie można braż niczego co krew rozrzedza,
ale możesz brać rutinoscorbin-weź dziś taką uderzeniową dawkę-5rano, potem 5 wieczorem,pij ciepłe herbatki no i psikaj sobie do gardła tantum verde czy ssij jakieś tabletki...

Jusi,
ktoś chciał jeszcze się dopisać do wyliczanki...ale nie wiem
czy dobrze kojarzę....Rubineczka??
iloona79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-20, 09:42   #1707
Foxy89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez korinka Pokaż wiadomość
ja też sama głowę umyłam gdzieś po 2 tygodniach. ale dłuugo nic nie dzwigałam i się oszczędzała...ech miałam wizję, że coś sie stanie z biustem i będę musiała poprawiać...albo mi wyjmą moje implanty! zresztą czasami mam takie snu ze coś się dzieje z piersiami....
Nie dziwię się, że miałaś takie wrażenie. Ja właśnie tego się obawiam, że jak już będę po operacji (póki co nie mam jeszcze ustalonego terminu, także jeszcze trochę), to będę się bała cokolwiek zrobić z obawy, że je uszkodzę.
Stary 2013-02-20, 09:44   #1708
ktopozna
Raczkowanie

Hej dziewczyny wczoraj miałam konsultację. Pan doktor mnie pochwalił, że już dawno nie miał tak oczytanej pacjentki, i z tak dobrze dobranym biustonoszem pomierzył, posprawdzał i wyszło mu, że najlepsze będą: 360 HI natural Silimed, szer12.3, wys 12.3, proj. 5.8 albo Allergany 370 MX 12.5;11.6; 6.0. I jeśli już, to zdecyduję się na te drugie, termin operacji wstępnie zaklepany na 20 marca
Mierzyłam też większe, ale zdecydowanie to nie to, więc pozostaną 370
Tak jak mówiłyście, konsultacja rozwiewa większość wątpliwości, dostałam odpowiedź na wszystkie pytania i wszystkie dokumenty, coby wiedzieć, co mnie czeka do końca tygodnia daję sobie czas na podjęcie decyzji, jak poleci zaliczka to już nie ma uproś
Stary 2013-02-20, 09:47   #1709
Foxy89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktopozna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wczoraj miałam konsultację. Pan doktor mnie pochwalił, że już dawno nie miał tak oczytanej pacjentki, i z tak dobrze dobranym biustonoszem pomierzył, posprawdzał i wyszło mu, że najlepsze będą: 360 HI natural Silimed, szer12.3, wys 12.3, proj. 5.8 albo Allergany 370 MX 12.5;11.6; 6.0. I jeśli już, to zdecyduję się na te drugie, termin operacji wstępnie zaklepany na 20 marca
Mierzyłam też większe, ale zdecydowanie to nie to, więc pozostaną 370
Tak jak mówiłyście, konsultacja rozwiewa większość wątpliwości, dostałam odpowiedź na wszystkie pytania i wszystkie dokumenty, coby wiedzieć, co mnie czeka do końca tygodnia daję sobie czas na podjęcie decyzji, jak poleci zaliczka to już nie ma uproś
Więc jaka decyzja? O co pytałaś doktorka?
Stary 2013-02-20, 09:59   #1710
niezapominajka1987
Raczkowanie

Dziewczynki dziękuje Napisałam meila do lekarza, zobaczymy co odpisze, mam nadzieję, że to że się widzimy w poniedziałek Biore Rutinoscorbin, inhaluje się, może będzie dobrze
niezapominajka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości