![]() |
#1681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przezyc w Niemczech (Kramada, ale nie tylko !)
Kabira, ja jestem z samego Frankfurtu
![]() ![]()
#1682 |
Raczkowanie
|
Audacieux,
teraz w maju jak byłam Frankfurcie to mialam niezlą przygode eheh na paru z DB ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!! Watek chyba troszke podupada :-( Nikt juz tu nie zaglada, a szkoda fajnie byloby czasem poklikac, jak sie zyje na obczyznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Hmm...ja tez tak zerkam od czasu do czasu, ale cisza jak makiem zasial....
![]() Pozdrawiam!!
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam z Neuss ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Raczkowanie
|
Ja tez zagladam tu...
Karenina a ty to niezle sie wzielas za ten jezyk, od kiedy sie uczysz? JA tez chcialabym zdac ZD niebawem ale jak narazie troche mi brakuje. Poza tym musialam zmieniac szkole, bo w poprzedniej zaczynala robic sie kolomyja...mam nadzieje ze w nowej sie czegos wiecej naucze pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
karmada jak przyjechalam do niemiec czyli w styczniu, zapisalam sie na kurs 8-tygodniowy w VHS, potem mialam przerwe 2 miesiace i teraz znow 8 tyg mam kurs no i egzamin....Potem bede chciala zrobic sobie DSH, ale chyba zbankrutuje na taj szkole bo za kazdy kurs place prawie 500 EURO...
![]()
#1688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() powodzonka i pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
Hi no i zmiana planów jade do innej miejscowosci Lohnberg kolo Weilburga no a to juz blisko zeby sie spotkac we Fankfurcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Przyczajenie
|
![]()
Witajcie Wszystkie Emigrantki! Mam Na Imię Ewa. Jestem Nowa Na Waszym Forum. Mam 8,5 Miesięcznego Syna Aleksa I Męża Arkadiusza. Chciałam Zapytać Czy Wiecie Coś Na Temat Kindergeld. Złożylismy Papiery Jakieś Pół Roku Temu I Do Tej Pory Nic... Ja Na Stałe Jestem Zameldowana W Polsce, A Mąż W Niemczech Tu Pracuję. Myślimy Też O Tym żeby Razem Tu Zamieszkać, Bo Ile Można żyć Osobno. Jeżeli Coś Wiecie Na Temat Pieniędzy Na Dziecko To Proszę Napiszcie Coś. Z Góry Dziękuję. Pozdrawiam Was Bardzo Serdecznie!
Ps. Chętnie Poznam Jakąś Przyjazną Duszę Z Okolic Rosenheim, Bo Umieram Z Nudów A Tu Sami Niemcy Na Około. |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na decyzje o przyznaniu Kindergeld trochę się niestety czeka, nie wiem tez czy przeszkodą nie jest to, ze Ty(i prawdopodobnie syn) jesteście zameldowani w Polsce. Najlepiej zadzwonic i spytać o decyzję. My czekalismy na decyzje ok 4 miesięcy. Jednak pocieszające jest to, ze potem wszystko nam nadpłacili za te zaległe miesiące Prosba. Nie Pisz Tak, bo na tym forum jest to regulaminowo zabronione ![]() Pozdrawiam
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
![]()
ja sie tez dolacze
![]() zaraz poczytam watek od poczatku nie jest tego az tak duzo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam pytanie: gdzie w DE mogę dostać bieliznę firmy intimissimi?
#1694 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
ehhh wydaje ci sie kochana ![]() ![]() pomysl jak ty bys sie zachowala gdyby w polsce kolo ciebie nagle zamieszkal murzyn i ledwo co mowil po polsku. odezwalabys sie sama do niego??watpie musial by cie sam zagadac. ja tez mieszkam w niemczech wiem jak jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zycze powodzenia w pracy i sama sie przekonasz ze nieco zle ich ocenialas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Rozeznanie
|
![]()
hallo
![]() co tu taka cisza??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To byla moja ulubiona marka bielizniana... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Raczkowanie
|
wiecie co dzieki forum nawiazalam kontakt z 2 kobietami z okolicy
![]()
#1700 |
Zakorzenienie
|
To swietnie
![]() ![]()
#1701 |
Przyczajenie
|
propo bielizny, szukam do mojej sukienki odpowiedni stanik, plecy i ramiaczka z sylikonu, znacie moze jaks dobra firme co mozna zamawowic przez neta,w De, w pl kupilam ale ramiaczka sie poprzerywaly, tu gdzie mieszkam nie znalazlam, bede wdzieczna za kazdee informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Konto usunięte
|
Dot.: Niemcy :)
No wlasnie uda sie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Rozeznanie
|
![]()
ehhh no z ta bielizna to ja nie wiem
![]() ![]() ![]() ciesze sie ze wrociliscia na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Rozeznanie
|
![]()
hejka
![]() ja sie dolacze tez ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Konto usunięte
|
O ciapulinka znalazlas nas hihihi.
No dobra, bo ja w rzucaniu dat jestem slaba, to niech sie ktos odwazy. Majka, mloda? Wam dobrze idzie typowanie dat. A Sylwia mi PW nie odpisuje, czy ona czasem nie wyjechala na jakies wakacje? |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Rozeznanie
|
![]()
znalazlam was dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
Moniczko, ja nie dostalam od Ciebie zadnej wiadomosci na PW
![]() Mi by pasowalo we wtorek za poltora tygodnia, to jest chyba 10.07, a jak w weekend, to w sobote 14.07, bo wtedy bede juz po egzaminach. Co Wy na to? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 |
Konto usunięte
|
Co? Jak nic nie dostalas? To gdzie sie ona podziala?
Pisalam do ciebie bo chcialam sie poradzic w sprawie zalotki do podkrecania rzes. Wiem, wiem, moje sa podkrecone z natury, ale tak mi sie zachcialo jeszcze poprawic ta nature hihihi. Kupilam juz zalotke z Rossmanna, ale chetnie przyczytam na PW jaka ty masz, jakie juz mialas i ktora polecasz? Czy warto inwestowac w cos drozszego jak Art Deco, a moze Mac czy Bobbi Brown? Ale to chyba przesada, tansze chyba tez sie dobrze sprawdzaja co? Najbardziej chodzi mi o to, zeby rzes nie niszczyla, a trwale podkrecala. jedno wiem, napewno, ze zalotka i tusz musza ze saba wspolpracowac, bo niektre tusze obciazaja rzesy i chodz je podkrecimy zalotka to tusz je spowrotem wyprostuje. Moze chcesz ze mna pogadac na ten temat? Ty masz juz jakies doswiadczenie, ja dopiero probuje w tej dziedzinie. 14.07 jest ok dla mnie, chodz moze i byc pozniejszy termin nawet sierpien. Moze sierpien nawet lepszy? To wy sie dogadujcie, ja sie dostosuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Zakorzenienie
|
Mi pasuje 14.07
![]() ![]() Jesli jakis pozniejszy termin ,to najlepiej po 10.08 ![]() Ciapulinka,gdzie dokladnie mieszkasz? Edytowane przez *majka* Czas edycji: 2007-06-29 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Rozeznanie
|
A ja musze sie Wam wyzalic
![]() W styczniu zlozylam podanie o prace do jednej fabryki. Papiery wziela niemka,ktora tam pracuje i przekazala swojej szefowej. Ponoc ta byla nimi zachwycona a do tego stwierdzila, ze praca moja polegala by tez, na czestych wyjazdach do Polski. Po miesiacu dostalam list , zebym uzbroila sie w cierpliwosc, bo nie dlugo wezwa mnie na rozmowe. W piatek dostalam odpowiedz, ze juz mnie nie potrzebuja, bez jakiegokolwiek wyjasnienia. Jestem zalamana i wsciekla.Zmarnowalam 3 miesiace. Nigdy nie czulam sie tu dobrze, nawet mysle o powrocie do Polski, chociaz mam tu meza..... Czasami mysle, ze oni potrzebuja tylko taniej sily roboczej, bo rzadko komu udaje sie tu "wysoko zajsc". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.