Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-11-05, 15:08   #1681
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 212
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

U/P

郾iadanie: budyniowa owsianka (25g p豉tk闚 owsianych + 10g otr瑿闚, 造磬a budyniu, 1/3 szklanki mleka 1,5%) z cukini, ricott (30g), migda豉mi; kawa z mlekiem
II 郾iadanie: grahamka z pol璠wic surow i plasterkiem sera twarogowego, jab趾o
obiad: makaron pe軟oziarnisty (65g) z Danio waniliowym light, p馧 babeczki orkiszowej (taka z bakaliami w 鈔odku posypana sezamem), sur闚ka z kapusty kiszonej, marchewki i pora (do tego troch oleju rzepakowego); kawa z mlekiem
przek御ka: s這necznik 30g
kolacja: twar鏬 chudy z jogurtem naturalnym 200g, p豉tki zdrowy b這nnik; 造瞠czka prawdziwego kakao i z 1/2 szklanki mleka 1,5%

+ woda, herbata zielona/earl grey

Nikt mi nie oceni poprzedniego jad這spisu, mo瞠 tym razem si uda...? prosz si o to, poniewa sama nie wiem, czy dobrze si od篡wiam. Problemy hormonalne zmuszaj do lekkiego przytycia.
Seducer jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:23   #1682
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 620

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
Porcje nie s ogromne, ale ca這嗆 ma r璚e i nogi i jest smakowita. Dawaj na priva przepis na ciasto marchewkowe

Je郵i si czepia, to jednego - bardzo du穎 nabia逝. Jesz tak na co dzie, czy to przypadek, a zazwyczaj jest wi璚ej bia趾a z mi瘰a, ryb itp?[COLOR="Silver"]
Porcje takie ze si najadam . Nie ma spiny ze raz wi璚ej raz mniej, jem wed逝g apetytu
Ciacho marchewkowe wypracowa豉m sobie i jest naprawde mega

Taki si akurat dzie trafi. Nawet si nie zastanawia豉m ze du穎 nabia逝. Cz瘰to goszcz u mnie ryby i mieso a jad豉m to na co mia豉m ochot :P

To od razu wczorajsze rzuce. Ostatnio notorycznie jem owsianke z tym samym obk豉dem - mas這 orzechowe, cynamon i pra穎ne jab趾o - wracam do korzeni chyba bo to byla pierwsza owsianka ktor zjad豉m w 篡ciu

I owsianka j.w , czarna kawa

II 2 kromki chleba zytniego z grub warstwa pasty z grzyb闚 le郾ych, zi馧 i ricotty, z papryk i sa豉ta lodow

III stir fry z kaszy j璚zmiennej z karmelizowanym porem, czosnkiem, chud wo這win w sosie sojowym i pra穎nym sezamem

grzane wino

IV du瞠 parfait - serek wiejski, pra穎ne p豉tki orkiszowe, otr瑿y, czekowi郾ia, orzechy w這skie

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2013-11-05 o 18:39
Milka1224 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 18:35   #1683
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 86

olik187, Psotka87, Erena, teczowa dlolinka 21 dzi瘯i za wszystkie rady, postaram si przynajmniej do cz窷ci spr鏏owa zastosowa
Moim problemem jest to, 瞠 nie mam czasu ani ochoty zajmowa si jedzeniem a do tego jest sporo rzeczy, kt鏎y nie jem, bo nie lubi. Mi瘰o jem tylko je郵i rodzina mnie zmusi, brzydz si te mas豉 i mleka (ze wzgl璠u na zapach, mleko mo瞠 by tylko w kawie).
Wi璚 kolejnymi dwoma dniami tez nie bardzo mog si chyba chwali…

Poniedzia貫k
I (9.00): puszka coli-zero
II(10.00): dro盥鄴wka z jab趾iem
III(12.00): kawa 2w1
IV( 14.00): jogurt owocowy bez cukru 400g
V(18.00): jogurt pitny 0% 250g
VI(21.00): jogurt owocowy bez cukru 400g z 造瞠czk kakao (wiem, 瞠 nie mo積a je嗆 tak w nocy, ale tak wr鏂i豉m do domu)

Wtorek:
I (8.00): dro盥鄴wka z jab趾iem
II(12.00): kawa z mlekiem, herbatnik
III(15.00): „owsianka” υwicza (jaki taki jogurt z ziarenkami)
IV( 16.00): ciastko (jakie takie przek豉dane kremem, nie by豉m g這dna, ale kole瘸nce by這by przykro)
V( 17.00): jab趾o
VI(19.00): jogurt owocowy bez cukru 400g z 造瞠czk kakao i 10g otr瑿闚

Zauwa篡豉m, 瞠 jak jestem w stresie to jako tak mi si zaciska 穎陰dek, st康 te jogurty, je 豉twiej jest w siebie wmusi...
SybilVane jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:11   #1684
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez Seducer Poka wiadomo嗆
U/P

郾iadanie: budyniowa owsianka (25g p豉tk闚 owsianych + 10g otr瑿闚, 造磬a budyniu, 1/3 szklanki mleka 1,5%) z cukini, ricott (30g), migda豉mi; kawa z mlekiem
II 郾iadanie: grahamka z pol璠wic surow i plasterkiem sera twarogowego, jab趾o
obiad: makaron pe軟oziarnisty (65g) z Danio waniliowym light, p馧 babeczki orkiszowej (taka z bakaliami w 鈔odku posypana sezamem), sur闚ka z kapusty kiszonej, marchewki i pora (do tego troch oleju rzepakowego); kawa z mlekiem
przek御ka: s這necznik 30g
kolacja: twar鏬 chudy z jogurtem naturalnym 200g, p豉tki zdrowy b這nnik; 造瞠czka prawdziwego kakao i z 1/2 szklanki mleka 1,5%

+ woda, herbata zielona/earl grey

Nikt mi nie oceni poprzedniego jad這spisu, mo瞠 tym razem si uda...? prosz si o to, poniewa sama nie wiem, czy dobrze si od篡wiam. Problemy hormonalne zmuszaj do lekkiego przytycia.
IMO na czym takim na pewno nie przytyjesz... Wi璚ej luzu! Za du穎 sobie wyliczasz. Tylko oba 郾iadania maj jako r璚e i nogi (cho do grahamki doda豉bym jeszcze jakie warzywo). W obiedzie brakuje pe軟owarto軼iowego bia趾a, a kolacja to typowy zapychacz dla osoby boj帷ej si zje嗆 co porz康nego wieczorem...

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka wiadomo嗆
olik187, Psotka87, Erena, teczowa dlolinka 21 dzi瘯i za wszystkie rady, postaram si przynajmniej do cz窷ci spr鏏owa zastosowa
Moim problemem jest to, 瞠 nie mam czasu ani ochoty zajmowa si jedzeniem a do tego jest sporo rzeczy, kt鏎y nie jem, bo nie lubi. Mi瘰o jem tylko je郵i rodzina mnie zmusi, brzydz si te mas豉 i mleka (ze wzgl璠u na zapach, mleko mo瞠 by tylko w kawie).

Poniedzia貫k
VI(21.00): jogurt owocowy bez cukru 400g z 造瞠czk kakao (wiem, 瞠 nie mo積a je嗆 tak w nocy, ale tak wr鏂i豉m do domu)

Wtorek:
IV( 16.00): ciastko (jakie takie przek豉dane kremem, nie by豉m g這dna, ale kole瘸nce by這by przykro)

Zauwa篡豉m, 瞠 jak jestem w stresie to jako tak mi si zaciska 穎陰dek, st康 te jogurty, je 豉twiej jest w siebie wmusi...
Wydawa這 mi si, 瞠 powoli zaczynasz kuma, 瞠 Ty musisz mie czas i ochot by zaj望 si jedzeniem - bez tego padniesz jak mucha. Cudownie, 瞠 wyrwa豉 si z toksycznego zwi您ku, ale te menu mnie za豉ma造... Totalna tragedia. ZERO warto軼i od篡wczych... Niby z czego Tw鎩 organizm ma budowa tkanki, z czego czerpa energi do podstawowych proces闚 篡ciowych? A jedzenie o 21szej to nie jest noc...

A ja wczoraj ponarzeka豉m, 瞠 czekam na kolejne @ - no i dzi si doczeka豉m . Jednak jest i to nawet regularny . Dziewczyny, warto walczy!

Dzisiejsze U

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami gryczanymi na mleku z: granatem, chipsami bananowymi, serkiem 鄉ietankowym i mas貫m orzechowym crunchy
II Grahamka z jajem na twardo, serkiem pesto-rukola i papryk; jab趾o
III Kawa貫k schabu sma穎ny bez t逝szczu; ponad p馧 woreczka kaszy gryczanej; kalafior z koperkiem i mas貫m
IV 2 kromki razowca z: serkiem pieprzowo-cytrynowym / szynk / dojrzewaj帷ym serem krowio-owczym / serem z niebiesk ple郾i; pomidor i kiszony og鏎ek

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa.

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 21:18   #1685
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:

Poniedzia貫k

Wtorek:

Po co Ty to wstawiasz?
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:11   #1686
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo軼i: 9 126

Cytat:

Poniedzia貫k

Wtorek:

Jak to czytam to mi si nasuwa na j瞛yk taki gimazyjby zwrot " ja j*bie"

Spoko, ja rozumiem, ze kto nie lubi duzo rzeczy, ze nie lubi gotowa, 瞠 nie chce mu sie, ze wszystko na nie nie i nie. Ale co je嗆 trzeba.
Tak za przeproszeniem ale jesz sam syf. Nie mysl, ze jak wypijesz cole zero to jestes upsrawiedliwiona, bo napisane jest na niej zero
Masz jakeis zaburzenia odzywiania? bo mi co si wydaje, ze to nie tylko sama niech耩 do przygotowywania posilkow.

Cytat:
Waga najszybciej spada jak si j wypie**oli przez okno

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2013-11-05 o 22:13
Unex jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:23   #1687
dezett
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 405

U/p
Sn. Owsianka 50g platkow, 4-5 orzechow wloskich, lyzka jagod goji, lyzka otrab sypkich zytnich, plaster twarogu p馧t逝stego, szklanka mleka 2%.
2sn. Grahamka z 2plastrami wedliny sojowej o smaku drobiowym oliwkami, papryka czerwona, salata i pietruszka ruszka.
Obiad. Porcja spaghetti bolognese, (mieso wolowe,sos pomidorowy z serem ) kieliszek czerwonego wytrawnego wina.
Podwieczorek. Kawa, sernik kajmakowy.
Kolacka. 2 kromki razowca spore z maslem 2 jajkamk na twardo rzodkiewkami i szczypiorem. Ok 22. Jablko 250g giga!

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
poza schemat.
dezett jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:49   #1688
201803300917
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 3 074

U- oceni豚y kto?
I jajecznica z 2 jaj z w璠lina, kromka pe軟oziarnistego tosta
II 2 nale郾iki ze szpinakiem
III risotto z warzywami (marchewka, seler naciowy, cebula. pomidor) na deser 4 kostki gorzkiej czekolady
IV 3 kromki razowego chleba z salami, li嗆mi 鈍ie瞠go szpinaku i pomidorem ( mia造 by 2 ale kurcz strasznie g這dna by豉m)

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2013-11-05 o 22:52
201803300917 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 22:51   #1689
agniusia17
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 881

P:

I. du篡 paluch wieloziarnisty z mas貫m, drobiow w璠lin, serkiem twarogowym Hochland, plastrem 鄴速ego sera w璠zonego, pomidorem, bazyli;serek wiejski ze szczypiorkiem, gar嗆 muesli tropikalnego
herbata z miodem

II. bu趾a ma郵ana z kruszonk, d瞠mem, kubek kakao (1,5% mleko), serek homogenizowany Danio, gruszka

III. zupa jarzynowa zabielana 鄉ietan z groszkiem, fasol, marchewk, porem, broku豉mi, ziemniakami;
4 du瞠 domowe pyzy z mi瘰em

2 kostki czekolady gorzkiej

IV. gruby kawa domowego ciasta dro盥穎wego z rodzynkami i kruszonk, kawa貫czek makowca, kiwi, jogurt naturalny mro穎ny

V. ci篹ka, pszenna bu趾a z mas貫m, w璠lin drobiow, pasztetem, kilka 造瞠k serka wiejskiego, musztarda, pomidor

serek wiejski 200g z bananem, kilka "zwierzak闚" z Lajkonika, 4 biszkopty

w ci庵u dnia 4 landrynki owocowe i gdzie kubek ma郵anki, szklanka soku pomara鎍zowego, herbaty,1 kawa, woda

— Gabriel Garc燰 M嫫quez

agniusia17 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 23:02   #1690
Erena
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 119

Cytat:
Napisane przez maconha89 Poka wiadomo嗆
U- oceni豚y kto?
I jajecznica z 2 jaj z w璠lina, kromka pe軟oziarnistego tosta
II 2 nale郾iki ze szpinakiem
III risotto z warzywami (marchewka, seler naciowy, cebula. pomidor) na deser 4 kostki gorzkiej czekolady
IV 3 kromki razowego chleba z salami, li嗆mi 鈍ie瞠go szpinaku i pomidorem ( mia造 by 2 ale kurcz strasznie g這dna by豉m)
Smakowicie, ALE: poza 郾iadaniem nie widz 瘸dnego bia趾a Przypadek czy zawsze tak jesz?
Erena jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 23:05   #1691
201803300917
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 3 074

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
Smakowicie, ALE: poza 郾iadaniem nie widz 瘸dnego bia趾a Przypadek czy zawsze tak jesz?
a czy salami jako mi瘰o nie jest jakim tam bia趾iem? cho wiem, 瞠 przetworzonym i nie super warto軼iowym
zazwyczaj do obiadu jest jakie mi瘰o,dzi tak wysz這 bo zgarnia豉m resztki z lod闚ki je郵i jestem po treningu to te zazwyczaj pilnuje 瞠by by造 jajka/twar鏬/ryba.
201803300917 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-05, 23:54   #1692
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo軼i: 6 518

R

I 郾iadanie
2 造磬i musli z ziarnami zb騜 + 2 造磬i p豉tk闚 owsianych + oko這 200 ml mleka 2%

II 郾iadanie

dwie kromki chleba razowego ze s這necznikiem + dwa plasterki szynki konserwowej wieprzowej+2 listki sa豉ty + p馧 pomidora +rzodkiewka+oko這 造磬a serka kanapkowego ze szczypiorkiem do posmarowania chleba

kawa ze 鄉ietank i jedn 造瞠czk cukru

Obiad
plaster schabu ok 70 g w tymianku, sma穎ny na 造盧e oleju rzepakowego + 1 pomidor + 2 造磬i groszu konserwowego + 2 listki sa豉ty + troch mieszanki sa豉t, warzywa skropione sokiem z cytryny, posypane z sol i pieprzem

herbata pomara鎍zowa z dodatkiem p馧 造瞠czki miodu (20 kcal)

Kolacja

jajecznica z dw鏂h jaj sma穎na na p馧 造瞠czki oleju + p馧 serka wiejskiego+ 1 ma造 pomidor + ma豉 kromka chleba 篡tniego ze s這necznikiem

jedno jab趾o
herbata zielona z dodatkiem p馧 造瞠czki miodu
Stary 2013-11-06, 07:12   #1693
piotrek1994
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 506

Cytat:
Napisane przez maconha89 Poka wiadomo嗆
a czy salami jako mi瘰o nie jest jakim tam bia趾iem? cho wiem, 瞠 przetworzonym i nie super warto軼iowym
zazwyczaj do obiadu jest jakie mi瘰o,dzi tak wysz這 bo zgarnia豉m resztki z lod闚ki je郵i jestem po treningu to te zazwyczaj pilnuje 瞠by by造 jajka/twar鏬/ryba.

salami to g堯wnie t逝szcz, a nie bia趾o. a w 3 plasterkach masz ca貫 2g
piotrek1994 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 09:34   #1694
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

wiecie co....jestem na diecie reducyjnej ju prawie 1,5 miesi帷a, nie jem praktycznie nic przetworzonego, ale spadku wagi nie wida wog鏊e, cia這 te si nie zmienia ;/ ostatnio nawet nie mam motywacji wstawia jad這spis闚 bo co z tego z s ok skoro zero rezultat闚? 獞icz i w domu i na si這wni..nie wiem, nie jestem sportowcem i nie mam czasu na codziennie kator積icze treningi z obci捫eniami, czy to znaczy 瞠 musz by ohydn kluch ca貫 篡cie? nie wiem co ze mn jest ;p mam do豉.. moja normalna waga to 62 kg przy 170 wzrostu, du篡 biust (65 I) i sflacza造 w moim odczuciu brzuch, du瞠 napakowane bicepsy i tricepsy, du穎 t逝szczu na udach i mikroskopijne 造deczki eh ;/ utrzymanie wagi w kt鏎ej czuj si dobrze, czyli 58-59 kg wymaga ode mnie nieziemskiego wysi趾u... ni mam ju si造 ;p
Stary 2013-11-06, 12:39   #1695
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 3 325

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
wiecie co....jestem na diecie reducyjnej ju prawie 1,5 miesi帷a, nie jem praktycznie nic przetworzonego, ale spadku wagi nie wida wog鏊e, cia這 te si nie zmienia ;/ ostatnio nawet nie mam motywacji wstawia jad這spis闚 bo co z tego z s ok skoro zero rezultat闚? 獞icz i w domu i na si這wni..nie wiem, nie jestem sportowcem i nie mam czasu na codziennie kator積icze treningi z obci捫eniami, czy to znaczy 瞠 musz by ohydn kluch ca貫 篡cie? nie wiem co ze mn jest ;p mam do豉.. moja normalna waga to 62 kg przy 170 wzrostu, du篡 biust (65 I) i sflacza造 w moim odczuciu brzuch, du瞠 napakowane bicepsy i tricepsy, du穎 t逝szczu na udach i mikroskopijne 造deczki eh ;/ utrzymanie wagi w kt鏎ej czuj si dobrze, czyli 58-59 kg wymaga ode mnie nieziemskiego wysi趾u... ni mam ju si造 ;p
Przy 59 czujesz si dobrze a przy 62 jeste ohydn kluch? Chyba przesadzasz

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 12:56   #1696
natul
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 204

eRka wczorajsza:

好iadanie: 2 kawa趾i chleba razowego (80g) posmarowane cienko jogomajo, szynka, warzywa, kubek kakao na mleku 2%
II 郾iadanie: pomara鎍z, serek homo nat 150g, 造瞠czka miodu
Obiad: kotleciki (p馧 woreczka kaszy gryczanej, 125g twarogu chudego, jajko, przyprawy), warzywa sma穎ne na 造瞠czce oleju rzepakowego
Podwieczorek: serek wiejski z 造瞠czk miodu
Kolacja: sa豉tka z kurczakiem i 造zk ziaren s這necznika, 造瞠czka jogomajo

dzisiejsza eRka:

好iadanie: 2 kawa趾i chleba razowego posmarowane cienko jogomajo z szynk, sa豉ta i serem feta
II 郾iadanie: serek wiejski z 造瞠czk miodu, jab趾o
Obiad: makaron razowy (40g) z kurczakiem (ok. 150g) i warzywami, na 造瞠czce oleju rzepakowego
Podwieczorek: serek homo nat (100g) z gar軼i orzech闚 w這skich i 造zk nasion dyni
Kolacja: omlet z 2 jaj z cebulk i pieczarkami, sma穎ny na 造盧e oleju

prosz o ocen

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 12:59   #1697
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka wiadomo嗆
Przy 59 czujesz si dobrze a przy 62 jeste ohydn kluch? Chyba przesadzasz

nie przesadzam, 3 kg t逝szczu mo瞠 skutecznie zdeformowa sylwetk! ;D poza tym co to za "przesadzasz" ;p to 瘸dna konstruktywna opinia, takie to ja s造sz od mojej babci, ty powinna mi kaza mniej 穋e albo wi璚ej si spoci na si販e heheh

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-11-06 o 13:09
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 14:51   #1698
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 88 472

Cytat:
Napisane przez agniusia17 Poka wiadomo嗆
P:

I. du篡 paluch wieloziarnisty z mas貫m, drobiow w璠lin, serkiem twarogowym Hochland, plastrem 鄴速ego sera w璠zonego, pomidorem, bazyli;serek wiejski ze szczypiorkiem, gar嗆 muesli tropikalnego
herbata z miodem

II. bu趾a ma郵ana z kruszonk, d瞠mem, kubek kakao (1,5% mleko), serek homogenizowany Danio, gruszka

III. zupa jarzynowa zabielana 鄉ietan z groszkiem, fasol, marchewk, porem, broku豉mi, ziemniakami;
4 du瞠 domowe pyzy z mi瘰em

2 kostki czekolady gorzkiej

IV. gruby kawa domowego ciasta dro盥穎wego z rodzynkami i kruszonk, kawa貫czek makowca, kiwi, jogurt naturalny mro穎ny

V. ci篹ka, pszenna bu趾a z mas貫m, w璠lin drobiow, pasztetem, kilka 造瞠k serka wiejskiego, musztarda, pomidor

serek wiejski 200g z bananem, kilka "zwierzak闚" z Lajkonika, 4 biszkopty

w ci庵u dnia 4 landrynki owocowe i gdzie kubek ma郵anki, szklanka soku pomara鎍zowego, herbaty,1 kawa, woda
Moim zdaniem bardzo 豉dnie

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Ksylitol jest s這dszy od cukru ?

Ksi捫ki potrzebuj nowego domu

Ervisha jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:18   #1699
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
nie przesadzam, 3 kg t逝szczu mo瞠 skutecznie zdeformowa sylwetk! ;D poza tym co to za "przesadzasz" ;p to 瘸dna konstruktywna opinia, takie to ja s造sz od mojej babci, ty powinna mi kaza mniej 穋e albo wi璚ej si spoci na si販e heheh

I tu jest Twoje b喚dne my郵enie, by mo瞠 jesz za ma這 i dlatego nie chudniesz...
by mo瞠 obcie豉 zbyt szybko i zbyt du穎 kcal i organizm nie odda swoich zapas闚 t逝szczyku...

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 18:03   #1700
neverstopbelieving
Przyczajenie

Wiadomo軼i: 4

P

He jestem tu nowa Mam zamiar osi庵n望 P.
Wychodze z ED wi璚 prosz, nie krytykujcie ale dorad嬈ie mi co i w jakich ilo軼iach powinnam je嗆. PROSZ O OCENE, jest to dla mnie wa積e. poni瞠j podaje dzisiejszy jad這spis :

1郾. Jogurt owocowy z 4 造磬ami p豉tk闚 miodowych cheerios.

2郾. Bu趾a z pomidorowym domowym pasztetem oraz og鏎kiem,jab趾o

3.obiad. 2 nale郾iki z nadzieniem brzoskwiniowym.

4. 1kostka czekolady

5.jeszcze nie wiem albo bu趾a 1 po堯wka z szynk,sa豉t og鏎kiem a 2.po z d瞠mem. Albo 3 kromeczki chlebka na zakwasie z podobnymi sk豉dnikami.

6.moze wpadnie jab趾o

Prosz pom騜cie!
neverstopbelieving jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 18:37   #1701
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka wiadomo嗆
I tu jest Twoje b喚dne my郵enie, by mo瞠 jesz za ma這 i dlatego nie chudniesz...
by mo瞠 obcie豉 zbyt szybko i zbyt du穎 kcal i organizm nie odda swoich zapas闚 t逝szczyku...

kurcze, no ale wydaje mi si 瞠 naprawd jem porz康nie kalorii nie du穎 uci皻e, tylko g這wnie na jako軼i si zmieni這 - tak my郵, no ale w takim razie nie poddaj si i dbam dalej o dobr redukcj
Stary 2013-11-06, 18:42   #1702
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 79

Cytat:
Napisane przez neverstopbelieving Poka wiadomo嗆
P

Wychodze z ED wi璚 prosz, nie krytykujcie ale dorad嬈ie mi co i w jakich ilo軼iach powinnam je嗆. PROSZ O OCENE, jest to dla mnie wa積e. poni瞠j podaje dzisiejszy jad這spis :

1郾. Jogurt owocowy z 4 造磬ami p豉tk闚 miodowych cheerios. / a nie lepiej jogurt naturalny + owoce + p豉tki? albo owsianka z wielooma dodatkami; a je郵i ju ten jogurt owocowy, to jak du篡? dorzu jakie suszone owoce, orzechy

3.obiad. 2 nale郾iki z nadzieniem brzoskwiniowym. / do tego mo瞠 polej je jogurtem greckim albo dorzu twar鏬

4. 1kostka czekolady / no chyba prychn ;p to nawet nie jest przek御ka, a co dopiero posi貫k.. wrzu na deser/podwieczorek np. budy, do tego walnij 造磬 d瞠mu; albo kasz mann na mleku z owocami..

5.jeszcze nie wiem albo bu趾a 1 po堯wka z szynk,sa豉t og鏎kiem a 2.po z d瞠mem. Albo 3 kromeczki chlebka na zakwasie z podobnymi sk豉dnikami.

6.moze wpadnie jab趾o / jab貫k, banan闚, jedz ile chcesz i jeszcze podskubuj orzechy jako przek御k

Prosz pom騜cie!
Je郵i chcesz osi庵n望 P, to proponuj jak najszybciej przesta si ze sob pie軼i. Bo pie軼i mo積a si ze sob d逝go, wiem sama po sobie. Ale im szybciej si prze豉miesz, prze篡jesz szok, ale szybciej sobie poradzisz.

buty_na_plaskim jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 18:47   #1703
neverstopbelieving
Przyczajenie

Dzi瘯uje za ocene i rad! ) Masz racj musz si wzi帷 za siebie, chocia nie jest zbyt 豉two;/

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 18:58   #1704
Seducer
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 212

U/P
郾iadanie: jajeczna owsianka z jab趾iem, mlekiem 1,5% i cynamonem; sur闚ka z marchewki, kapusty i pora z 造瞠czk oliwy (obiadowa, nie mog豉m si oprze!); kawa z odrobin mleka
II 郾iadanie: kajzerka wieloziarnista z serkiem i og鏎kiem kiszonym, jab趾o, woda z cytryn
obiad: makaron pe軟oziarnisty (65g suchego) z opakowaniem 150g serka wiejskiego lekkiego; sur闚ka (ta co na 郾iadanie); kawa z odrobin mleka
przek御ka: s這necznik, sporo :P
kolacja: twar鏬 chudy 65g + jogurt naturalny 200g + p豉tki zdrowy b這nnik + 造瞠czka kakao naturalnego i 2/3 szklanki mleka 1,5%
- 70 minut treningu

Ca造 czas ostatnio u mnie na obiad makaron z jogurtem, serkiem itp., ale niestety nie cierpi mielonych, kt鏎e aktualnie s w domu
Seducer jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 19:25   #1705
buty_na_plaskim
Raczkowanie

M鎩 dzisiejszy, kt鏎ym zdecydowanie mog si pochwali!
jeszcze P!

I owsianka - 3-4 造磬i p豉tk闚 owsianych + 1 czubata 造cha kaszy j璚zmiennej, na ok. szklance mleka 3,2 % z cynamonem i pestkami s這necznika

II niedu瘸, ale cudowna bu貫czka dro盥穎wa pszenno-orkiszowa (selfmade!) z mas貫m + jab趾o + Inka

O ok. 1/2 woreczka kaszy j璚zmiennej, 2 plastry schabu ze 郵iwk (znowu selfmade, w domu przyrz康zi豉m sobie mega-wa堯wk , kapusta kiszona, ok. 200g kefiru (p馧 butelki)

P kanapka: kromka ko這dzieja z mas貫m, pomidorem i cebul dymk, do tego cappuccino Milki zrobione z po這wy opakowania (bo za s這dkie :P) na wodzie z dodatkiem mleka, 5 orzech闚 laskowych

K b璠 chyba dzisiaj jajka na mi瘯ko, do tego kanapki z ko這dziejem, mas貫m, pomidorem, og鏎kiem, szczypiorkiem..

w mi璠zyczasie tak zwanym: Inka z dodatkiem mleka x N ; )

Jestem z siebie mega dumna - kolejny zdrowy dzie, dodatkowo bez napadu na 瘸rcie wszystkiego. Dziewczyny bierzcie si za siebie, nie b康嬈ie s豉be! Trudno jest stawia pierwsze kroki, ale im mniejsze te kroki stawiacie tym b璠zie Wam tudniej. Mi貫go wieczoru!

Stary 2013-11-06, 20:03   #1706
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka wiadomo嗆
Ksylitol jest s這dszy od cukru ?
Powiedzia豚ym raczej 瞠 tak samo s這dki. I nie niszczy z瑿闚, ani nie podnosi poziomu glukozy tak gwa速ownie. Idealny zamiennik cukru. cho ja znowu nauczy貫m si pi nies這dzon herbat Kawy nie pos這dzi豚ym nigdy, a z herbat nie wiem czemu mi si tak przestawia

W ko鎍u normalny dzie, U/R:

Po przebudzeniu: ciep豉 woda z sokiem z cytryny i miodem

1: 篡tnianka na mleku 1,5% z od篡wk bia趾ow, bananem, jab趾iem, dyni, orzechami laskowymi i serkiem Philadelphia o smaku orzechowej Milki

2: 3 kromki 篡tniego razowca z jajkiem, serkiem zio這wym, w璠zonym 這sosiem i og鏎kiem
+ sa豉tka ze szpinaku, gruszki i buraka,

3: brukselka z w璠zonym boczkiem (t逝szcz wytopiony i odlany ), pomidorkami koktajlowymi, w這skimi orzechami, kasz gryczan i kozim serem

4: babeczka-murzynek
+ 1/2 sa豉tka z marchewki, granatu, dyni i twarogu
+ podw鎩ne espresso

5: burger rybny z dorsza delikatnie gotowanego na parze, w grahamce z domowym coles豉wem, pomidorem, og鏎kiem ma這solnym i czerwon cebulk,
+ odrobina majonezu z og鏎kami konserwowymi, natk pietruszki, marynowanymi pieczarkami, marynowan i 鈍ie膨 cebulk (taki domowy sos tatarski )
+ sa豉tka rzymska z orzechami w這skimi, pomidorkami koktajlowymi, dymk, 鄴速 papryk, cukini, polana jogurtem naturalnym z koperkiem

Przed snem: od篡wka bia趾owa

+ do picia: woda, lipa, herbata z cytryn

Ruch (nie chce mi si tutaj codziennie wszystkiego wypisywa, ale od czasu do czasu postaram si to robi, ze wzgl璠u na to 瞠 kto mnie ostatnio o to pyta):
- 2 x 30 minutowy spacer (zakupy)
- 25 minut HIIT (bieg z kijkami NW)
- unoszenie i skr皻y n鏬 w zwisie na dr捫ku (ka盥e z nich 4 serie po 10 powt鏎ze)

- wznoszenie tu這wia z obci捫eniem (4 serie po 10 powt鏎ze)
- skr皻y n鏬 i miednicy w le瞠niu (4 serie po 10 powt鏎ze)
- skr皻y tu這wia z nogami w g鏎ze (4 serie po 10 powt鏎ze)
- skr皻y tu這wia z unoszeniem n鏬 (4 serie po 10 powt鏎ze)
- sprz徠anie mieszkania (ok. 30-45 minut)

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

I przyznam si 瞠 podczas przeprowadzki zawieruszyli鄉y wag, wi璚 p鏦i co nie mog jej kontrolowa, a s康z帷 po luzach w spodniach i braku "daszka nad ptaszkiem" jest nie幢e
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:04   #1707
neverstopbelieving
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez buty_na_plaskim Poka wiadomo嗆
M鎩 dzisiejszy, kt鏎ym zdecydowanie mog si pochwali!
jeszcze P!

I owsianka - 3-4 造磬i p豉tk闚 owsianych + 1 czubata 造cha kaszy j璚zmiennej, na ok. szklance mleka 3,2 % z cynamonem i pestkami s這necznika

II niedu瘸, ale cudowna bu貫czka dro盥穎wa pszenno-orkiszowa (selfmade!) z mas貫m + jab趾o + Inka

O ok. 1/2 woreczka kaszy j璚zmiennej, 2 plastry schabu ze 郵iwk (znowu selfmade, w domu przyrz康zi豉m sobie mega-wa堯wk , kapusta kiszona, ok. 200g kefiru (p馧 butelki)

P kanapka: kromka ko這dzieja z mas貫m, pomidorem i cebul dymk, do tego cappuccino Milki zrobione z po這wy opakowania (bo za s這dkie :P) na wodzie z dodatkiem mleka, 5 orzech闚 laskowych

K b璠 chyba dzisiaj jajka na mi瘯ko, do tego kanapki z ko這dziejem, mas貫m, pomidorem, og鏎kiem, szczypiorkiem..

w mi璠zyczasie tak zwanym: Inka z dodatkiem mleka x N ; )

Jestem z siebie mega dumna - kolejny zdrowy dzie, dodatkowo bez napadu na 瘸rcie wszystkiego. Dziewczyny bierzcie si za siebie, nie b康嬈ie s豉be! Trudno jest stawia pierwsze kroki, ale im mniejsze te kroki stawiacie tym b璠zie Wam tudniej. Mi貫go wieczoru!

Gratuluje Ciesz, si, 瞠 jeste z siebie dumna Oby tak dalej!
Mam pytanie jak d逝go jeste ju na P? I Ile do tej pory przyty豉? Ps. B璠e pr鏏owa豉 wykorzysta twoje rady. Dzisiaj kolacj troche podnios豉m w strone P tzn.zjad豉m 2 pod逝積e pszenne bu趾i, jedna z d瞠mikiem(oczywiscie obie po堯wki porzadnie wysmarowane) a druga z szyneczk, i sa豉t< Tak wiem bia貫 pieczywo> ;( my郵isz, 瞠 moge sobie na nie nieraz pozowli?
Stary 2013-11-06, 20:28   #1708
buty_na_plaskim
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluje Ciesz, si, 瞠 jeste z siebie dumna Oby tak dalej!
Mam pytanie jak d逝go jeste ju na P? I Ile do tej pory przyty豉? Ps. B璠e pr鏏owa豉 wykorzysta twoje rady. Dzisiaj kolacj troche podnios豉m w strone P tzn.zjad豉m 2 pod逝積e pszenne bu趾i, jedna z d瞠mikiem(oczywiscie obie po堯wki porzadnie wysmarowane) a druga z szyneczk, i sa豉t< Tak wiem bia貫 pieczywo> ;( my郵isz, 瞠 moge sobie na nie nieraz pozowli?
Oczywi軼ie, 瞠 mo瞠sz, tym bardziej, 瞠 pr鏏ujesz przyty! Jedz to na co masz ochot - takie ja dostawa豉m rady i zacz窸am z nich korzysta. Oczywi軼ie bez przesady, 瞠by nie wpa嗆 w drug skrajno嗆 . Ja sama ostatnio te jak by豉m w domu to pojad豉m bia貫go pieczywa i nie umar豉m ani nie oblalam si wstydem Tutaj si nie b璠 chwali豉 kg, jak co to napisz na priv bo tu chyba nie mo積a wrzuca

Stary 2013-11-06, 21:29   #1709
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
P

1郾. Jogurt owocowy z 4 造磬ami p豉tk闚 miodowych cheerios.

3.obiad. 2 nale郾iki z nadzieniem brzoskwiniowym.

4. 1kostka czekolady

6.moze wpadnie jab趾o

Prosz pom騜cie!
Witaj! Na 郾iadanie dobra b璠zie jaka wypasiona owsianka / jaglanka / placuszki - mo瞠sz kombinowa z dodatkami dostarczaj帷 sobie od rana energii i cennych sk豉dnik闚 od篡wczych. Owoce, nabia i orzechy/pestki w r騜nych konfiguracjach... Mn鏀two mo磧iwo軼i!

Co do reszty... Podwieczorek na pewno przyda豚y si o wiele wi瘯szy - jedna kostka czekolady to jest nic, nawet na R . Podwieczorkiem mog造by by u Ciebie te nale郾iki (jeszcze z do這穎nym nabia貫m), a na obiad przyda這by si mi瘰o/ryba z kasz/makaronem/ry瞠m/ziemniakami i warzywami. Mo瞠sz spokojnie pozwoli sobie na dwudaniowy obiad - tre軼iwa zupa b璠zie super! Koniecznie zadbaj o 廝鏚豉 pe軟owarto軼iowego bia趾a oraz o zdrowe t逝szcze! U Ciebie tego brakuje, a s to bardzo istotne elementy, niezale積ie od tego, czy jeste na R, U czy P.

Na P powinna mie baz z kilku solidnych, pe軟owarto軼iowych posi趾闚 w ci庵u dnia (bia趾o, w璕lowodany z這穎ne, t逝szcz + warzywa lub owoce) - a do tego jakie przek御ki, kt鏎ych nie musisz si ba. 砰cz powodzenia!

Cytat:
kurcze, no ale wydaje mi si 瞠 naprawd jem porz康nie kalorii nie du穎 uci皻e, tylko g這wnie na jako軼i si zmieni這 - tak my郵, no ale w takim razie nie poddaj si i dbam dalej o dobr redukcj
Ju par razy w tym w徠ku porusza豉m ten temat - mo瞠 po prostu Tw鎩 organizm ma tak "swoj" mas cia豉, kt鏎a mu najbardziej odpowiada i broni si przez zjazdem ni瞠j z kilogramami? Je郵i nie masz nadwagi, to mo瞠sz si zastanowi nad wysokim prawdopodobie雟twem takiej opcji... Mo瞠 to wynika m.in. z typu budowy. Modelowanie newralgicznych cz窷ci cia豉 poprzez 獞iczenia mo瞠 by jakim rozwi您aniem. A zjechanie poni瞠j tej "naszej" masy cia豉 niesie ju ze sob ryzyko problem闚 zdrowotnych... (i nie jest to wcale jednoznaczne z osi庵ni璚iem niedowagi!)

buty_na_plaskim
, rzeczywi軼ie jest coraz lepiej, ale to jest U! Dobrze, 瞠 si prze豉mujesz, 瞠 jesz warto軼iowo (za to nale膨 si brawa), ale spokojnie pozw鏊 sobie na wi璚ej. Zapoda豉bym jeszcze jakim owocem do owsianki, kefir te m鏬 wpa嗆 ca造, bu貫czki dwie, a orzech闚 gar嗆 itd.

DudiBoy, rewelka jak zawsze. Cho musz przyzna, 瞠 ostatnie jad這spisy podobaj mi si bardziej, ni wcze郾iejsze. Jak sam jaki czas temu zauwa篡貫, mia貫 obawy dt. ortoreksji i rzeczywi軼ie, czasem jada貫 do嗆 ekstremalnie ale teraz... obra貫 zn闚 w豉軼iwe tory, jest mega! A 瞠 wida efekty - tym lepiej!

neverstopbelieving - na P mo瞠sz sobie pozwoli na wszystko. Oczywi軼ie, 瞠 najzdrowsze jest pe軟oziarniste pieczywo, ale dla urozmaicenia ze spokojem mo瞠sz si璕n望 tak瞠 po bia貫 - nic si nie martw!

Dzisiejsze U

I Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami gryczanymi na mleku z: truskawkami, chipsami bananowymi, serkiem wiejskim i mas貫m orzechowym crunchy
II Grahamka z szynk, serem emmentaler, papryk i kiszonym og鏎kiem; jab趾o
III Mi瘰o mielone z indyka sma穎ne bez t逝szczu; kasza kukurydziana z mas貫m; cukinia i czerwona cebula w zio豉ch
IV 2 kromki razowca z: metk wieprzow / serkiem pieprzowo-cytrynowym / serem z niebiesk ple郾i / dojrzewaj帷ym serem krowio-owczym; pomidor i rzodkiewki

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: zielona z pomara鎍z i guaran, zielona z ananasem, lipa z 造瞠czk miodu wielokwiatowego, porzeczkowo-簑rawinowa.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-11-06 o 21:33
Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-11-06, 23:04   #1710
neverstopbelieving
Przyczajenie

Poa alpina - Dzi瘯uje bardzo za cenne radyS one dla mnie bardzo wa積e. Mam nadziej, 瞠 za jaki czas wstawie tutaj moje P godne podziwu AA i mam jeszcze jedno pytanko, czy m鎩 jad這spis jest chocia troche zbli穎ny do P? czy raczej U? Wiem, 瞠 musze zwi瘯szy warto軼iowo嗆 i kaloryczno嗆 posi趾闚 ale chcia豉bym wiedzie jak wiele mi jeszcze brakuje do pe軟ego P DZI艼UJE
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.