|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1681 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 212
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
U/P
¶niadanie: budyniowa owsianka (25g p³atków owsianych + 10g otrêbów, ³y¿ka budyniu, 1/3 szklanki mleka 1,5%) z cukini±, ricott± (30g), migda³ami; kawa z mlekiem II ¶niadanie: grahamka z polêdwic± surow± i plasterkiem sera twarogowego, jab³ko obiad: makaron pe³noziarnisty (65g) z Danio waniliowym light, pó³ babeczki orkiszowej (taka z bakaliami w ¶rodku posypana sezamem), surówka z kapusty kiszonej, marchewki i pora (do tego trochê oleju rzepakowego); kawa z mlekiem przek±ska: s³onecznik 30g kolacja: twaróg chudy z jogurtem naturalnym 200g, p³atki zdrowy b³onnik; ³y¿eczka prawdziwego kakao i z 1/2 szklanki mleka 1,5% + woda, herbata zielona/earl grey Nikt mi nie oceni³ poprzedniego jad³ospisu, mo¿e tym razem siê uda...? proszê siê o to, poniewa¿ sama nie wiem, czy dobrze siê od¿ywiam. Problemy hormonalne zmuszaj± do lekkiego przytycia.
|
|
|
|
#1682 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
. Nie ma spiny ze raz wiêcej raz mniej, jem wed³ug apetytu ![]() Ciacho marchewkowe wypracowa³am sobie i jest naprawde mega ![]() Taki siê akurat dzieñ trafi³. Nawet siê nie zastanawia³am ze du¿o nabia³u. Czêsto goszcz± u mnie ryby i mieso a jad³am to na co mia³am ochotê :P To od razu wczorajsze rzuce. Ostatnio notorycznie jem owsianke z tym samym obk³adem - mas³o orzechowe, cynamon i pra¿one jab³ko - wracam do korzeni chyba bo to byla pierwsza owsianka ktor± zjad³am w ¿yciu I owsianka j.w , czarna kawa II 2 kromki chleba zytniego z grub± warstwa pasty z grzybów le¶nych, zió³ i ricotty, z papryk± i sa³ata lodow± III stir fry z kaszy jêczmiennej z karmelizowanym porem, czosnkiem, chud± wo³owin± w sosie sojowym i pra¿onym sezamem grzane wino ![]() IV du¿e parfait - serek wiejski, pra¿one p³atki orkiszowe, otrêby, czekowi¶nia, orzechy w³oskie
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2013-11-05 o 18:39 |
|
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 86
|
olik187, Psotka87, Erena, teczowa dlolinka 21 dziêki za wszystkie rady, postaram siê przynajmniej do czê¶ci spróbowaæ zastosowaæ
Moim problemem jest to, ¿e nie mam czasu ani ochoty zajmowaæ siê jedzeniem a do tego jest sporo rzeczy, który nie jem, bo nie lubiê. Miêso jem tylko je¶li rodzina mnie zmusi, brzydzê siê te¿ mas³a i mleka (ze wzglêdu na zapach, mleko mo¿e byæ tylko w kawie). Wiêc kolejnymi dwoma dniami tez nie bardzo mogê siê chyba chwaliæ… Poniedzia³ek I (9.00): puszka coli-zero II(10.00): dro¿d¿ówka z jab³kiem III(12.00): kawa 2w1 IV( 14.00): jogurt owocowy bez cukru 400g V(18.00): jogurt pitny 0% 250g VI(21.00): jogurt owocowy bez cukru 400g z ³y¿eczk± kakao (wiem, ¿e nie mo¿na je¶æ tak w nocy, ale tak wróci³am do domu) Wtorek: I (8.00): dro¿d¿ówka z jab³kiem II(12.00): kawa z mlekiem, herbatnik III(15.00): „owsianka” £owicza (jaki¶ taki jogurt z ziarenkami) IV( 16.00): ciastko (jakie¶ takie przek³adane kremem, nie by³am g³odna, ale kole¿ance by³oby przykro) V( 17.00): jab³ko VI(19.00): jogurt owocowy bez cukru 400g z ³y¿eczk± kakao i 10g otrêbów Zauwa¿y³am, ¿e jak jestem w stresie to jako¶ tak mi siê zaciska ¿o³±dek, st±d te jogurty, je ³atwiej jest w siebie wmusiæ... |
|
|
|
#1684 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
Cytat:
A ja wczoraj ponarzeka³am, ¿e czekam na kolejne @ - no i dzi¶ siê doczeka³am . Dziewczyny, warto walczyæ! Dzisiejsze U I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami gryczanymi na mleku z: granatem, chipsami bananowymi, serkiem ¶mietankowym i mas³em orzechowym crunchy II Grahamka z jajem na twardo, serkiem pesto-rukola i papryk±; jab³ko III Kawa³ek schabu sma¿ony bez t³uszczu; ponad pó³ woreczka kaszy gryczanej; kalafior z koperkiem i mas³em IV 2 kromki razowca z: serkiem pieprzowo-cytrynowym / szynk± / dojrzewaj±cym serem krowio-owczym / serem z niebiesk± ple¶ni±; pomidor i kiszony ogórek Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa.
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co Ty to wstawiasz? |
|
|
|
|
#1686 | ||
|
bez kija nie podchodz
Wiadomo¶ci: 9 126
|
Cytat:
![]() Spoko, ja rozumiem, ze kto¶ nie lubi duzo rzeczy, ze nie lubi gotowaæ, ¿e nie chce mu sie, ze wszystko na nie nie i nie. Ale co¶ je¶æ trzeba. Tak za przeproszeniem ale jesz sam syf. Nie mysl, ze jak wypijesz cole zero to jestes upsrawiedliwiona, bo napisane jest na niej zero Masz jakeis zaburzenia odzywiania? bo mi co¶ siê wydaje, ze to nie tylko sama niechêæ do przygotowywania posilkow.
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2013-11-05 o 22:13 |
||
|
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
U/p
Sn. Owsianka 50g platkow, 4-5 orzechow wloskich, lyzka jagod goji, lyzka otrab sypkich zytnich, plaster twarogu pó³t³ustego, szklanka mleka 2%. 2sn. Grahamka z 2plastrami wedliny sojowej o smaku drobiowym oliwkami, papryka czerwona, salata i pietruszka ruszka. Obiad. Porcja spaghetti bolognese, (mieso wolowe,sos pomidorowy z serem ) kieliszek czerwonego wytrawnego wina. Podwieczorek. Kawa, sernik kajmakowy. Kolacka. 2 kromki razowca spore z maslem 2 jajkamk na twardo rzodkiewkami i szczypiorem. Ok 22. Jablko 250g giga! Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1688 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 074
|
U- oceni³by¶ kto¶?
![]() I jajecznica z 2 jaj z wêdlina, kromka pe³noziarnistego tosta II 2 nale¶niki ze szpinakiem III risotto z warzywami (marchewka, seler naciowy, cebula. pomidor) na deser 4 kostki gorzkiej czekolady IV 3 kromki razowego chleba z salami, li¶æmi ¶wie¿ego szpinaku i pomidorem ( mia³y byæ 2 ale kurczê strasznie g³odna by³am) Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2013-11-05 o 22:52 |
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 881
|
P:
I. du¿y paluch wieloziarnisty z mas³em, drobiow± wêdlin±, serkiem twarogowym Hochland, plastrem ¿ó³tego sera wêdzonego, pomidorem, bazyli±;serek wiejski ze szczypiorkiem, gar¶æ muesli tropikalnego herbata z miodem II. bu³ka ma¶lana z kruszonk±, d¿emem, kubek kakao (1,5% mleko), serek homogenizowany Danio, gruszka III. zupa jarzynowa zabielana ¶mietan± z groszkiem, fasol±, marchewk±, porem, broku³ami, ziemniakami; 4 du¿e domowe pyzy z miêsem 2 kostki czekolady gorzkiej IV. gruby kawa³ domowego ciasta dro¿d¿owego z rodzynkami i kruszonk±, kawa³eczek makowca, kiwi, jogurt naturalny mro¿ony V. ciê¿ka, pszenna bu³ka z mas³em, wêdlin± drobiow±, pasztetem, kilka ³y¿ek serka wiejskiego, musztarda, pomidor serek wiejski 200g z bananem, kilka "zwierzaków" z Lajkonika, 4 biszkopty w ci±gu dnia 4 landrynki owocowe i gdzie¶ kubek ma¶lanki, szklanka soku pomarañczowego, herbaty,1 kawa, woda
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 119
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 074
|
Cytat:
zazwyczaj do obiadu jest jakie¶ miêso,dzi¶ tak wysz³o bo zgarnia³am resztki z lodówki je¶li jestem po treningu to te¿ zazwyczaj pilnuje ¿eby by³y jajka/twaróg/ryba.
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
R
I ¶niadanie 2 ³y¿ki musli z ziarnami zbó¿ + 2 ³y¿ki p³atków owsianych + oko³o 200 ml mleka 2% II ¶niadanie dwie kromki chleba razowego ze s³onecznikiem + dwa plasterki szynki konserwowej wieprzowej+2 listki sa³aty + pó³ pomidora +rzodkiewka+oko³o ³y¿ka serka kanapkowego ze szczypiorkiem do posmarowania chleba kawa ze ¶mietank± i jedn± ³y¿eczk± cukru Obiad plaster schabu ok 70 g w tymianku, sma¿ony na ³y¿ce oleju rzepakowego + 1 pomidor + 2 ³y¿ki groszu konserwowego + 2 listki sa³aty + trochê mieszanki sa³at, warzywa skropione sokiem z cytryny, posypane z sol± i pieprzem herbata pomarañczowa z dodatkiem pó³ ³y¿eczki miodu (20 kcal) Kolacja jajecznica z dwóch jaj sma¿ona na pó³ ³y¿eczki oleju + pó³ serka wiejskiego+ 1 ma³y pomidor + ma³a kromka chleba ¿ytniego ze s³onecznikiem jedno jab³ko herbata zielona z dodatkiem pó³ ³y¿eczki miodu
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 506
|
Cytat:
salami to g³ównie t³uszcz, a nie bia³ko. a w 3 plasterkach masz ca³e 2g
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
wiecie co....jestem na diecie reducyjnej ju¿ prawie 1,5 miesi±ca, nie jem praktycznie nic przetworzonego, ale spadku wagi nie widaæ wogóle, cia³o te¿ siê nie zmienia ;/ ostatnio nawet nie mam motywacji wstawiaæ jad³ospisów bo co z tego zê s± ok skoro zero rezultatów? æwiczê i w domu i na si³owni..nie wiem, nie jestem sportowcem i nie mam czasu na codziennie kator¿nicze treningi z obci±¿eniami, czy to znaczy ¿e muszê byæ ohydn± kluch± ca³e ¿ycie? nie wiem co ze mn± jest ;p mam do³a.. moja normalna waga to 62 kg przy 170 wzrostu, du¿y biust (65 I) i sflacza³y w moim odczuciu brzuch, du¿e napakowane bicepsy i tricepsy, du¿o t³uszczu na udach i mikroskopijne ³ydeczki eh ;/ utrzymanie wagi w której czujê siê dobrze, czyli 58-59 kg wymaga ode mnie nieziemskiego wysi³ku... ni mam ju¿ si³y ;p
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 204
|
eRka wczorajsza:
¦niadanie: 2 kawa³ki chleba razowego (80g) posmarowane cienko jogomajo, szynka, warzywa, kubek kakao na mleku 2% II ¶niadanie: pomarañcz, serek homo nat 150g, ³y¿eczka miodu Obiad: kotleciki (pó³ woreczka kaszy gryczanej, 125g twarogu chudego, jajko, przyprawy), warzywa sma¿one na ³y¿eczce oleju rzepakowego Podwieczorek: serek wiejski z ³y¿eczk± miodu Kolacja: sa³atka z kurczakiem i ³yzk± ziaren s³onecznika, ³y¿eczka jogomajo dzisiejsza eRka: ¦niadanie: 2 kawa³ki chleba razowego posmarowane cienko jogomajo z szynk±, sa³ata i serem feta II ¶niadanie: serek wiejski z ³y¿eczk± miodu, jab³ko Obiad: makaron razowy (40g) z kurczakiem (ok. 150g) i warzywami, na ³y¿eczce oleju rzepakowego Podwieczorek: serek homo nat (100g) z gar¶ci± orzechów w³oskich i ³yzk± nasion dyni Kolacja: omlet z 2 jaj z cebulk± i pieczarkami, sma¿ony na ³y¿ce oleju proszê o ocenê
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przesadzam, 3 kg t³uszczu mo¿e skutecznie zdeformowaæ sylwetkê! ;D poza tym co to za "przesadzasz" ;p to ¿adna konstruktywna opinia, takie to ja s³yszê od mojej babci, ty powinna¶ mi kazaæ mniej ¿reæ albo wiêcej siê spociæ na si³ce heheh
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2013-11-06 o 13:09 |
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 472
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Ksylitol jest s³odszy od cukru ?
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
I tu jest Twoje b³êdne my¶lenie, byæ mo¿e jesz za ma³o i dlatego nie chudniesz... byæ mo¿e obcie³a¶ zbyt szybko i zbyt du¿o kcal i organizm nie odda swoich zapasów t³uszczyku...
|
|
#1700 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
P
He jestem tu nowa Mam zamiar osi±gn±æ P.Wychodze z ED wiêc proszê, nie krytykujcie ale dorad¼cie mi co i w jakich ilo¶ciach powinnam je¶æ. PROSZÊ O OCENE, jest to dla mnie wa¿ne. poni¿ej podaje dzisiejszy jad³ospis :1¶n. Jogurt owocowy z 4 ³y¿kami p³atków miodowych cheerios. 2¶n. Bu³ka z pomidorowym domowym pasztetem oraz ogórkiem,jab³ko 3.obiad. 2 nale¶niki z nadzieniem brzoskwiniowym. 4. 1kostka czekolady 5.jeszcze nie wiem albo bu³ka 1 po³ówka z szynk±,sa³at± ogórkiem a 2.po³ z d¿emem. Albo 3 kromeczki chlebka na zakwasie z podobnymi sk³adnikami. 6.moze wpadnie jab³ko Proszê pomó¿cie!
|
|
|
|
#1701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze, no ale wydaje mi siê ¿e naprawdê jem porz±dnie kalorii nie du¿o uciête, tylko g³ownie na jako¶ci siê zmieni³o - tak my¶lê, no ale w takim razie nie poddajê siê i dbam dalej o dobr± redukcjê
|
|
|
#1702 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Cytat:
|
|
#1703 |
|
Przyczajenie
|
Dziêkuje za ocene i radê!
) Masz racjê muszê siê wzi±c za siebie, chocia¿ nie jest zbyt ³atwo;/
|
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 212
|
U/P
¶niadanie: jajeczna owsianka z jab³kiem, mlekiem 1,5% i cynamonem; surówka z marchewki, kapusty i pora z ³y¿eczk± oliwy (obiadowa, nie mog³am siê oprzeæ!); kawa z odrobin± mleka II ¶niadanie: kajzerka wieloziarnista z serkiem i ogórkiem kiszonym, jab³ko, woda z cytryn± obiad: makaron pe³noziarnisty (65g suchego) z opakowaniem 150g serka wiejskiego lekkiego; surówka (ta co na ¶niadanie); kawa z odrobin± mleka przek±ska: s³onecznik, sporo :P kolacja: twaróg chudy 65g + jogurt naturalny 200g + p³atki zdrowy b³onnik + ³y¿eczka kakao naturalnego i 2/3 szklanki mleka 1,5% - 70 minut treningu Ca³y czas ostatnio u mnie na obiad makaron z jogurtem, serkiem itp., ale niestety nie cierpiê mielonych, które aktualnie s± w domu |
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
Mój dzisiejszy, którym zdecydowanie mogê siê pochwaliæ!
jeszcze P! ¦ I owsianka - 3-4 ³y¿ki p³atków owsianych + 1 czubata ³ycha kaszy jêczmiennej, na ok. szklance mleka 3,2 % z cynamonem i pestkami s³onecznika ¦ II niedu¿a, ale cudowna bu³eczka dro¿d¿owa pszenno-orkiszowa (selfmade!) z mas³em + jab³ko + Inka O ok. 1/2 woreczka kaszy jêczmiennej, 2 plastry schabu ze ¶liwk± (znowu selfmade, w domu przyrz±dzi³am sobie mega-wa³ówkê , kapusta kiszona, ok. 200g kefiru (pó³ butelki)P kanapka: kromka ko³odzieja z mas³em, pomidorem i cebul± dymk±, do tego cappuccino Milki zrobione z po³owy opakowania (bo za s³odkie :P) na wodzie z dodatkiem mleka, 5 orzechów laskowych K bêd± chyba dzisiaj jajka na miêkko, do tego kanapki z ko³odziejem, mas³em, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem.. w miêdzyczasie tak zwanym: Inka z dodatkiem mleka x N ; ) Jestem z siebie mega dumna - kolejny zdrowy dzieñ, dodatkowo bez napadu na ¿arcie wszystkiego. Dziewczyny bierzcie siê za siebie, nie b±d¼cie s³abe! Trudno jest stawiaæ pierwsze kroki, ale im mniejsze te kroki stawiacie tym bêdzie Wam tudniej. Mi³ego wieczoru!
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzia³bym raczej ¿e tak samo s³odki. I nie niszczy zêbów, ani nie podnosi poziomu glukozy tak gwa³townie. Idealny zamiennik cukru. choæ ja znowu nauczy³em siê piæ nies³odzon± herbatê
![]() W koñcu normalny dzieñ, U/R: Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z cytryny i miodem 1: ¿ytnianka na mleku 1,5% z od¿ywk± bia³kow±, bananem, jab³kiem, dyni±, orzechami laskowymi i serkiem Philadelphia o smaku orzechowej Milki 2: 3 kromki ¿ytniego razowca z jajkiem, serkiem zio³owym, wêdzonym ³ososiem i ogórkiem + sa³atka ze szpinaku, gruszki i buraka, 3: brukselka z wêdzonym boczkiem (t³uszcz wytopiony i odlany 4: babeczka-murzynek + 1/2 sa³atka z marchewki, granatu, dyni i twarogu + podwójne espresso 5: burger rybny z dorsza delikatnie gotowanego na parze, w grahamce z domowym coles³awem, pomidorem, ogórkiem ma³osolnym i czerwon± cebulk±, + odrobina majonezu z ogórkami konserwowymi, natk± pietruszki, marynowanymi pieczarkami, marynowan± i ¶wie¿± cebulk± (taki domowy sos tatarski )+ sa³atka rzymska z orzechami w³oskimi, pomidorkami koktajlowymi, dymk±, ¿ó³t± papryk±, cukini±, polana jogurtem naturalnym z koperkiem Przed snem: od¿ywka bia³kowa + do picia: woda, lipa, herbata z cytryn± Ruch (nie chce mi siê tutaj codziennie wszystkiego wypisywaæ, ale od czasu do czasu postaram siê to robiæ, ze wzglêdu na to ¿e kto¶ mnie ostatnio o to pyta³ ): - 2 x 30 minutowy spacer (zakupy) - 25 minut HIIT (bieg z kijkami NW) - unoszenie i skrêty nóg w zwisie na dr±¿ku (ka¿de z nich 4 serie po 10 powtórzeñ) - wznoszenie tu³owia z obci±¿eniem (4 serie po 10 powtórzeñ) - skrêty nóg i miednicy w le¿eniu (4 serie po 10 powtórzeñ) - skrêty tu³owia z nogami w górze (4 serie po 10 powtórzeñ) - skrêty tu³owia z unoszeniem nóg (4 serie po 10 powtórzeñ) - sprz±tanie mieszkania (ok. 30-45 minut) ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- I przyznam siê ¿e podczas przeprowadzki zawieruszyli¶my wagê, wiêc póki co nie mogê jej kontrolowaæ, a s±dz±c po luzach w spodniach i braku "daszka nad ptaszkiem" jest nie¼le
|
|
|
|
#1707 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gratuluje Ciesz, siê, ¿e jeste¶ z siebie dumna Oby tak dalej! Mam pytanie jak d³ugo jeste¶ ju¿ na P? I Ile do tej pory przyty³a¶? Ps. Bêde próbowa³a wykorzystaæ twoje rady. Dzisiaj kolacjê troche podnios³am w strone P tzn.zjad³am 2 pod³u¿ne pszenne bu³ki, jedna z d¿emikiem(oczywiscie obie po³ówki porzadnie wysmarowane) a druga z szyneczk±, i sa³at±< Tak wiem bia³e pieczywo> ;( my¶lisz, ¿e moge sobie na nie nieraz pozowliæ? |
|
|
|
|
#1708 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja sama ostatnio te¿ jak by³am w domu to pojad³am bia³ego pieczywa i nie umar³am ani nie oblalam siê wstydem Tutaj siê nie bêdê chwali³a kg, jak co¶ to napisz na priv bo tu chyba nie mo¿na wrzucaæ
|
|
#1709 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
Co do reszty... Podwieczorek na pewno przyda³by siê o wiele wiêkszy - jedna kostka czekolady to jest nic, nawet na R . Podwieczorkiem mog³yby byæ u Ciebie te nale¶niki (jeszcze z do³o¿onym nabia³em), a na obiad przyda³oby siê miêso/ryba z kasz±/makaronem/ry¿em/ziemniakami i warzywami. Mo¿esz spokojnie pozwoliæ sobie na dwudaniowy obiad - tre¶ciwa zupa bêdzie super! Koniecznie zadbaj o ¼ród³a pe³nowarto¶ciowego bia³ka oraz o zdrowe t³uszcze! U Ciebie tego brakuje, a s± to bardzo istotne elementy, niezale¿nie od tego, czy jeste¶ na R, U czy P.Na P powinna¶ mieæ bazê z kilku solidnych, pe³nowarto¶ciowych posi³ków w ci±gu dnia (bia³ko, wêglowodany z³o¿one, t³uszcz + warzywa lub owoce) - a do tego jakie¶ przek±ski, których nie musisz siê baæ. ¯yczê powodzenia! Cytat:
buty_na_plaskim, rzeczywi¶cie jest coraz lepiej, ale to jest U! Dobrze, ¿e siê prze³amujesz, ¿e jesz warto¶ciowo (za to nale¿± siê brawa), ale spokojnie pozwól sobie na wiêcej. Zapoda³abym jeszcze jakim¶ owocem do owsianki, kefir te¿ móg³ wpa¶æ ca³y, bu³eczki dwie, a orzechów gar¶æ itd. DudiBoy, rewelka jak zawsze . Choæ muszê przyznaæ, ¿e ostatnie jad³ospisy podobaj± mi siê bardziej, ni¿ wcze¶niejsze. Jak sam jaki¶ czas temu zauwa¿y³e¶, mia³e¶ obawy dt. ortoreksji i rzeczywi¶cie, czasem jada³e¶ do¶æ ekstremalnie ale teraz... obra³e¶ znów w³a¶ciwe tory, jest mega! A ¿e widaæ efekty - tym lepiej!neverstopbelieving - na P mo¿esz sobie pozwoliæ na wszystko . Oczywi¶cie, ¿e najzdrowsze jest pe³noziarniste pieczywo, ale dla urozmaicenia ze spokojem mo¿esz siêgn±æ tak¿e po bia³e - nic siê nie martw!Dzisiejsze U I Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami gryczanymi na mleku z: truskawkami, chipsami bananowymi, serkiem wiejskim i mas³em orzechowym crunchy II Grahamka z szynk±, serem emmentaler, papryk± i kiszonym ogórkiem; jab³ko III Miêso mielone z indyka sma¿one bez t³uszczu; kasza kukurydziana z mas³em; cukinia i czerwona cebula w zio³ach IV 2 kromki razowca z: metk± wieprzow± / serkiem pieprzowo-cytrynowym / serem z niebiesk± ple¶ni± / dojrzewaj±cym serem krowio-owczym; pomidor i rzodkiewki Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, herbaty: zielona z pomarañcz± i guaran±, zielona z ananasem, lipa z ³y¿eczk± miodu wielokwiatowego, porzeczkowo-¿urawinowa.
od 10.7.2005 - T¯ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2013-11-06 o 21:33 |
||
|
|
|
#1710 |
|
Przyczajenie
|
Poa alpina - Dziêkuje bardzo za cenne rady
S± one dla mnie bardzo wa¿ne. Mam nadziejê, ¿e za jaki¶ czas wstawie tutaj moje P godne podziwu AA i mam jeszcze jedno pytanko, czy mój jad³ospis jest chocia¿ troche zbli¿ony do P? czy raczej U? Wiem, ¿e musze zwiêkszyæ warto¶ciowo¶æ i kaloryczno¶æ posi³ków ale chcia³abym wiedzieæ jak wiele mi jeszcze brakuje do pe³nego P
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

proszê siê o to, poniewa¿ sama nie wiem, czy dobrze siê od¿ywiam. Problemy hormonalne zmuszaj± do lekkiego przytycia.

105 --> 102,4 

jest nie¼le
. Choæ muszê przyznaæ, ¿e ostatnie jad³ospisy podobaj± mi siê bardziej, ni¿ wcze¶niejsze. Jak sam jaki¶ czas temu zauwa¿y³e¶, mia³e¶ obawy dt. ortoreksji i rzeczywi¶cie, czasem jada³e¶ do¶æ ekstremalnie ale teraz... obra³e¶ znów w³a¶ciwe tory, jest mega! A ¿e widaæ efekty - tym lepiej!