|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Jestem po 3 użyciach oleju winogronowego i już go lubię. Moje włosy bardzo się po nim błyszczą, są mięciutkie i dobrze nawilżone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to super! U mnie się niestety nie sprawdził, był mi obojętny.
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Agusia genialne włosy ![]() długo wytrzymują w takim stanie po stylizacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() 1- rano, na 2 dzień, bez reanimacji 2- zrobione przed chwilą, w między czasie dałam, trochę Joanny z miodem i cytryną. Już się zrobił mały przyklap, przy czole jakby lekko niedomyte, chociaż się przykładałam ![]() ![]()
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Raczkowanie
|
Przeprowadziłam wczoraj eksperyment. Myłam włosy głową w dół, tak też nałożyłam odżywkę (rozczesałam) i spłukałam. Potem nałożyłam b/s i znów rozczesałam, tylko tym razem doprowadzając włosy do "pozycji pionowej"
![]() ![]() Aha, ostatnio też trochę podciachałam te pasma wokół twarzy - też się lepiej pokręciły ![]() Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2013-10-09 o 21:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie opada Ci to w ciągu dnia na twarz, nie musisz podpinać? Bo ja mam odwieczny problem z tym, że te włosy z "grzywki" nie chcą zostać razem z resztą, oddzielają się i lecą do przodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Przyjmiecie mnie jako córę marnotrawną? ![]() Jestem cg od prawie dwóch lat, może ktoś mnie pamięta. Na początku - odżywianie, oleje, farbowanie henną, wielki zachwyt spotykanych ludzi, poezja... Po jakimś czasie bardzo "mądrze" stwierdziłam, że ponieważ mam już sporo siwków może warto wrócić do farb, ale oczywiście tych "delikatnych, przyjaznych włosom" (Color&Soin, zamawiane w aptece, o "specjalnym składzie" i takie tam). No więc wróciłam. Farbowałam chyba z 6 razy, może więcej. Na początku ok, ale z każdym farbowaniem włosy stawały się coraz bardziej matowe, prawie bez skrętu.. Moje włosy obecnie są w bardzo smutnym stanie. Wszystkie wysiłki, które włożyłam w dawną pielęgnację (którą kontunuuję, ale już nie tak szaleńczo jak na początku) zniknęły. Dzisiaj postanowiłam, wracam do henny. Trudno, najwyżej będę miała "jasniejsze refleksy". Ale wolę sie Was poradzić. Czy polecacie mi teraz stosować hennę (która bądź co bądź trochę wysusza), czy lepiej nic? No i czy degradacja skrętu i nawilżenia moich loków to może być wina tej niby "przyjaznej" farby? Miała tak któraś? Czy jest jakaś nadzieja, żeby uratować włosy farbowane tym świństwem, czy znowu będe musiała czekać wiele miesięcy aż odrosną? Pozdrawiam Was włosowe maniaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Rozeznanie
|
Przedwczoraj testowałam ta odżywkę bs, której zdjęcie kiedyś wstawiałam. Za dużo jej dałam i na następny dzień były troszkę tłustawe, ale jak je myłam wieczorem to były takie mięsiste i grube, że włosom chyba te oleje pasują
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |||
Zakorzenienie
|
Przyjmiemy, przyjmiemy.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale czy od farby... ![]() A może zmieniłaś fryzurę? Włosy Ci może urosły i skręt się rozluźnił? Powodów może być mnóstwo. Nie zrzucałabym od razu wszystkiego na farbę. Może miałaś jakieś stresy, zaczęłaś brać leki? To naprawdę może być niemal wszystko (jeśli chodzi o skręt) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Farmona z lnem jest dla mnie lżejsza niż np. joanna z lnem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Przyczajenie
|
Byłam dzisiaj u dermatologa i podobno mam łupieżtłusty.. Dostałam szampon stieprox (SLES i beatina kokamidopropylowa ktoramnie chyba uczula wiec super...)
Potem poszlam do Ziaji i kupilam taka odzwyke, bo ktoras z was mi polecala.. I teraz dopiero patrze ze ona moze uczulac i jest z silikonami.. Potem kupilam jeszcze szampon bo chcialam cos bez SLES wkoncu iwzielam Alterre Sensitiv - podobno tez moze uczulac bo ma alkohol wysoko wskladzie. Troche zalamka, same porazki dzisiaj. I nadal nie mam szamponu/odzywki do mycia na codzien. Macie jakis pomysl na szampon/odzywke do mycia na codzien? Bez SL(E)S i odpowiednikow. Bez COCAMIDOPROPYL BETAINE. I ogólnie taki na wrazliwy sklap? |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Rozeznanie
|
Podczytuję Was codziennie i pielęgnuję swoje włosy, żeby były coraz to ładniejsze. Już teraz widzę efekty. Są bardziej błyszczące i miękkie, zwłaszcza po oliwce dla dzieci BD (nie próbowałam jeszcze innych, bo chciałam najpierw kilka razy sprawdzić, czy na pewno mi służy). Odżywka Alterra z granatem też mi służy. Chcę jeszcze przetestować Garnier AiK.
Mam jeszcze tylko problem ze stylizacją, tzn. chodzę spać z mokrymi, bo nie mam innej możliwości, a nie chcę używać suszarki. Próbowałam spać z koszulką na głowie i ciągle mi ona spada. Zaplatam, więc na noc warkocza odwróconego i tak śpię, ale nie wiem czy to nie szkodzi włosom... Też mam problem z końcówkami. Są troszkę przesuszone i chciałabym je podciąć, ale moja fryzjerka jest na zwolnieniu do końca roku, a do innej boję się iść po ostatnim ścięciu. I teraz nie wiem czy zaryzykować, czy poczekać i iść do tej sprawdzonej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to wilgotne włosy, z którymi się kładziesz, narażone są na zniszczenia i nie powinno się chodzić spać z wilgotnymi. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś na sucho nakładać jakieś serum czy odżywkę? Mnie to bardzo pomaga. Głównie jedwab z Green Pharmacy - spisuje się u mnie rewelacyjnie na suche włosy, nie obciąża, nie zostawia włosów "tłustych". Cytat:
![]() Chociaż może i mało o tym wiem, bo nie byłam u fryzjera już z 4 lata. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś użyłam tej odżywki z olejami jako ds. Strasznie niewiele jej potrzeba, więc powinna być wydajna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Felek czy to TY jesteś na Avatarze?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Raczkowanie
|
Mi ostatnio fajnie na włsoki podziałał rodzimy kuchenny rzepakowy
![]() Poradźcie coś na miękką wodę, jakąś odżywkę czy coś? Kudły przyzwyczajone do twardej paskudnie się zachowują.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem tylko tyle, że rycynowy kocha mój skalp i z wzajemnością !
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Przyczajenie
|
Hej, mam pytanie dotyczące suszenia włosów. Zawszę suszę je naturalnie, po tych całych odżywkach i Bóg wie co jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam problemu z tym, że się oddzielają. Na pewno nie jest gorzej niż jak były dłuższe, bo wtedy bardziej musiałam włosy z twarzy odgarniać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dyfuzor podbija mi skręt, bo włosy schną od suszarki bardzo szybko i nie prostują się pod swoim ciężarem, jak przy naturalnym schnięciu. Tylko taka zaleta dyfuzora moim zdaniem. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:13.