![]() |
#1681 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Sylwia, po co ta panika? Wg USG wszystko jest ok, więc jest!
A właśnie, Niki. Ona chyba też ma USG jutro! Dobrze pamiętam?
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-09-23 o 16:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
[QUOTE=agus7ia;42952298]hej, dziewczyny. Pozwolicie, ze sie dolacze do grona przyszlych mam. obecnie jestem w 6tc. Jutro mam wizyte z usg. Mam nadzieje, ze bedzie juz cos widac i ze beta ladnie wzrosla. Jak kazda przyszla mama zyje w stresie, czy wszystko bedzie w porzadku. Staram sie jednak myslec pozytywnie. Wszystko musi byc ok. Jest to moja pierwsza i bardzo dlugo wyczekiwana ciaza, wiec nie ma wyjscia, bedzie dobrze
![]() witam ![]() musisz wiezyc ze bezdie dobze ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- dziewczyny a mam takie pytanie czy was tez pobolewa brzuch bo mnie zaczol taki bol kujacy po obu stronach brzucha i sie zaczynam bac ze cos nie tak bedzie
#1683 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny, jestescie nieocenione!!
Ja fixuje m.in. dlatego, ze w grudniu koncze 34 lata i to moja pierwsza w zyciu ciaza. Jestem szczesliwa, ale jednoczesnie zdezorientowana i nadal nie dowierzam ze w niej jestem. Od 17 do 31 r.z. bralam pigulki, z podejrzeniem PCO, a nikt nie zadal sobie trudu, aby to dokladnie zdiagnozowac. 2 lata temu odstawilam wszystko w cholere, okres wrocil, srednio co 45 dni. No i teraz niespodzianka, ciaza spadla na mnie jak grom z jasnego nieba. |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zrozumieć ciężarną kobietę. 1-3 miesiąc 1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zapijaj wódkę piwem bez zakąszania. Później dowiesz się, dlaczego. 2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad. 3. Do nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma. 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej! 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko. 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę. 8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. 3-6 miesiąc 1.Do brzucha przywiąż materac z wodą. 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy zakładasz buty. 3. Śpij również z materacem. Jak to, jak? Na boku! 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej. 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody. 6. Na noc wypij litr wody i weź coś moczopędnego. 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale. 8. Ciężko oddychać? Wietrz mieszkanie częściej - niektórym pomaga. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś? 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj! 6-9 miesiąc 1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmawia współpracy - wstań i szykuj się do pracy. Ojejku, odczuwasz kołysanie? Współczuję. Zaraz ci przejdzie. 2. Dolej wody do materaca. 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy pij po szklance wody co godzinę. 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź pigułkę nasenną. 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy. 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź niesamowitym kochankiem! 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona ma innego - bądź pobłażliwy. 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wejdź w jej położenie - jej też jest ciężko! 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie? No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac.
![]() |
#1685 | |
Zadomowienie
|
Odebrałam wyniki badań i doszłam do wniosku, że cudem zaszłam w ciążę
![]() TSH wynosi u mnie 3,45 przy normie 4,15 mIU/ml, w kwietniu było 2,85 i martwi mnie to, bo będę musiała pozbyć się tej 3 z przodu, bo to o wiele za dużo ![]() ![]() 4-5tydz. 3360-134400 6-10tydz. 32600- 196000 11-12tydz. 6480-1924000 13-27tydz. 8200-147200 28-40tydz. 2320-91800 ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-09-23 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Czarnulka7891 świetne
![]()
#1687 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o bol brzucha to u mnie pojawia sie dosc czesto, rozny i z roznym natezeniem. np wczoraj rano obudzil mnie tak silny bol jakbym za chwile miala okres dostac. czesto tez cos zakuje, albo pociagnie raz z jednej raz z drugiej strony. Moj lekarz mowi, ze to normalne i ze jak boli to dobrze. Znaczy, ze cos sie dzieje. Z drugiej strony nie jest to zasada i inne kobiety wcale nie musza odczuwac zadnych takich dolegliwosci.
a zart niezly, musze go mezowi przeczytac Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-09-23 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja na początku miała straszne bóle, ale na szczęście zelżały, chociaż z 2 dni temu w nocy strasznie bolała mnie pochwa i myślałam, że nie wytrzymam z bólu, do tego nie dało się spać, ale nie narzekam, bo to wszystko dla mnie nowe ![]() ![]()
![]() |
#1689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
Dopóki nie ma CZERWONYCH plamień wszystko jest na dobrej drodze
![]()
#1691 |
Zakorzenienie
|
No mam nadzieję, że poprawiłam humorki choć na chwilę
![]()
![]() |
#1692 |
Rozeznanie
|
jestem troche przewrazliwiona po ostatnij ciazy a teraz łykam witamint i duphaston i mam nadzieje ze tym razem bedzie dobze musi byc
![]()
#1693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I takie pozytywne myślenie lubię ![]()
![]() |
#1694 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jeśli gin, mówi że jest wszytsko ok, to uwierz mu!!!!!!!!! i się nie zadręczaj!!! ja / jak i pewnie większość z was/ mam upławy- takie białawe.... i jak w ciągu dnia poczuje że mam bardziej to też lece sprawdzic czy nie krew ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=wiola883;42953155]
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Powiem Wam, że jest w tym troche racji, że nie piszecie o niczym innym, tylko jak to strasznie jest być w ciąży i jak to źle się czujecie... aż się boję co będzie dalej, jak zaczną nam rosnąć brzuchy, pojawiać się rozstępy, puchnąć nogi i ręce itd... Jest też dużo racji w tym, że każda ciąża jest inna, ja w poprzedniej uważam że czułam się dużo lepiej niż teraz, objawów było mniej, ale teraz też nie jest najgorzej... Myślę, że lepiej by było wzajemnie się wspierać, niż wspólnie dołować... Ciąża to piękny czas i naprawdę dużo zależy od naszego samopoczucia i podejścia do tego wszystkiego... W naszym ciele każdego dnia dzieją się cuda, ja bez względu na samopoczucie chce się tym cieszyć. Naprawdę nie dzieje się u Was nic innego od mdłości i żygów? Nic innego nie przyciąga waszej uwagi? Nic innego Was nie zastanawia w ciąży? Ja staram się żyć w miarę normalnie. Spędzam czas z moimi chłopakami, w weekend byli u nas znajomi, przegadaliśmy pół nocy. Za tydzień idziemy na kabaret Pazury i przede wszystkim już zaczynam planować zakupy... czekam jeszcze miesiąc i zaczynam zakupowe szaleństwo... :-D zaczęłam już oglądać meble do pokoiku dziecięcego i wózek mi się marzy 3-kołowiec tylko z ubrankami się wstrzymam, bo najchętniej bym już zaczęła sukienki kupować ;-) ale poczekam do grudnia i po połówkowym usg akurat się wyprzedaże zaczną.... sasasasa i będzie można szaleć Szukajcie pozytywów dziewczyny! Buziaki!
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
witam po wizycie u gina
pęcherzyk 7 mm, umiejscowiony prawidłowo. wizyta za miesiąc ![]() a kawał niezły, sprzedam mężowi i zapomniałam zapytać u lekarza o jakże istotą dla niego sprawę: czy można uprawiać seks ![]() ![]()
#1698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak się nic nie dzieje to jak najbardziej można ![]() Trochę się martwię, bo po kąpieli bawiliśmy się z młodym jak zazwyczaj i bąbel uderzył mnie z całym impetem obiema łapkami w brzuch ;/ mam nadzieję że nic z tego nie wyjdzie
![]() |
#1700 |
Wtajemniczenie
|
cześć Mamusie
![]() pragnę dołączyć do Was jako mamusia majowa. zaczynam 9 tydzien i podobnie jak Wy oczekuję końca I trymestru. Niestety jestem po stracie Aniołka, teraz też jest to ciąża zagrożona (plamienia, kulawe hcg) i spędzam czas leżąc dlatego ku pokrzepieniu serca pragnę zapoznać koleżanki i wspólnie przeżywać nasze perypetie ![]() ![]() zaczelam czytac Wasze posty by Was blizej poznac ale wszystko mi sie miesza... ![]() Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-23 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sporo nas tutaj po przejsciach,staramy się jakos dotrwac do II trym. Ja też jestem leżąca/polegująca, po plamieniach krwaiweniach i na lekach. Nie poddaję się choć stan "na nic nie mam siły, spaaać!", "ciągle źle, niewygodnie, wszystko boli" i wszechobecny stres mocno utrudniają życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
h0pe
Witamy cieplutko w Naszym gronie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |||||
Zakorzenienie
|
Tak, w sobotę. Oczywiście prywatnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=wiola883;42953155] Cytat:
![]() Znam to, prawie dokładnie jest tak jak w mojej poprzedniej ciąży ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nic mi się nie chceeee ![]() Ej, a gdzie dziewczyny co dziś miały wizyty? Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2013-09-23 o 20:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Wtajemniczenie
|
sylwia.gda Dark Lady ma rację, nie przejmuj se tym...
ja mam ten sam problem z hcg a mimo to maluszek rosnie po swojemu. przynajmniej taka sytuacje mam juz od jaiegos czasu i przez to nieksiążowe b.hcg (niskawe jak a tydzien ciazy, i slabo przyrastajace) nie chcieli mnie ze szpitala wypscic. wyszlam, lezakuje w domku i jakos leci... ![]() nosek do gory - oszczedzaj sie, uwierz w usg! ![]() ps: gdzies przeczytalam ze w zdarza sie ze w pewnym momencie hcg zwalnia przyrost, lub przyrasta skokowo. tego sie trzymam i ty tez badz dobrej mysli. pozdrawiam Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-23 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
No hej bylam na wizycie ale zdjecia fasolki jeszcze nie mam czytalam dzisaj wasze wpisy ale jestem tak zmeczona ze szok boli mnie wszystko nawet wlosy
![]()
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry przyszłe mamusie
![]() Dziś rano zobaczyłam "to " co jest w załączniku ![]() Mogę dołączyć?? ![]()
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się urodził, wydawało się, ze wszystko jest ok. 10 punktów. Dopiero jak miał 3 miesiące okazało się, że nie rozwija się prawidłowo. Przyczyna opóźnienia nie jest znana. Obstawiają albo uszkodzenia przy porodzie (ciężko mi w to wierzyć - przy planowej cesarce?) albo chorobę genetyczną (też ciężko mi w to wierzyć, nikt w rodzinie nie jest obciążony). Badania robię tylko nieinwazyjne, na badania w narkozie się nie zdecydowałam, bo może to zatrzymać rozwój synka, a nawet go cofnąć. Stawiam głównie na rehabilitację. Dziewczyny jak długo zamierzacie pracować? Poprzednio miałam ambicje jechac na porodówkę z pracy, ale po 3 miesiącach lekarz wysłał mnie na zwolnienie z komentarzem, że to i tak o miesiąc za późno. Teraz czuję się lepiej, ale opieka nad synkiem troszkę daje w kość, więc nie wiem jak to będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.