|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
![]() W 2 kołach bym się nie zmieściła z zasłonami ![]() ![]() A to jest woal za 10 zł z metra Z uszyciem firanki kosztowały mnie 300 zł , a materiału jest 13m zasłony za to są hitem bo kosztowały 120 zł za 4 szt ![]() ![]() Gdzie w castoramie czy innym praktikerze za jedną trzeba dać ok 100 zł
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
ANIA no zasłony za grosze kupiłaś
i to jeszcze 4 sztuki . Ale Firana tania a fajna. Ja ostatnio kupiłam na jedno okno 2 szt za 110f . A jeszcze chce kupić dwie pary na dół . Czekam az tz ochłonie i bede na raty kupować .
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Monka Przesrane z tą szkołą macie ,a co mają zrobić rodzice jak im się trafi taki ladaco co będzie wagarował ? pozbawią praw rodzicielskich?
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem. Muszę sie kiedys dowiedzieć jak to działa dokładnie . Do póki chłopaki bedą chodzić do primary school , to problemow z wagarami nie powinno byc , potem bede sie martwić.Ja czasami wagarowalam, raz mnie nawet mama na wagarach na mieście złapała , ale dym miałam
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Mały chyba jednak zostanie w domu ,obudził się przed chwilą zakaszlał że mało nie zwymiotował ,jeszcze katar ma
jak się do piątku nie będzie poprawiać to lekarka kazała przyjechać antybiotyk da
|
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Monka. Normalnie 6zeta licza za wszycie kola plus zavtasme licza ktora w srodek idzie plus szycie.. O cenie materialow to juz nie wspomne. Wiesza sie to super. Najwiecej czasu zajmuje przykrecenie z powrotem koncowki karnisza. Bo same firany to moze minute sie zaklada. Takze jak ktos nie lubi wieszac to supet
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Picie mu podstaw koło łóżka. Napije sie sam? Dobrze jest duzo pic. A dajesz cos ,zeby mu sie lepiej oddychało? Jakieś kropelki czy cos ? |
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Ania- fajne firanki. I w koncu wiem co to przelotki
![]() Catro - dobrze ze wyniki badan moczu sa ok. Widc ze narka za dwie pracuje. Monka moja siostra juz w piewszej podstawowej wagarowala. Ja w podstawowce tez czesto robilam sobie wolne. My tak jakos mialysmy ze jak nam sie nie chcialo isc to nie szlysmy. A tata miał inne problemy więc nie ścigał nas za bardzo. Fakt ze ze stopniami nie bylo problemu.
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
POP
.W podstawówce tak nie wagarowalam, ze nie szlam sobie , dopiero w średniej , za to kombinowalam i sciemnialam , ze jestem chora. Termometrem dotykalam gorącej szklanki i wczuwalam sie w role bardzo chorującej. Pamietam ze dzieciaki nawet ziemniaki surowe jadly , bo podobno po nich jest gorączka |
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje kochana czekam jutro na fotki kochanej czarownicy ![]() strasznie to miłe że pytasz - u mnie nie jest lepiej ale ja chyba mam dużo siły wewnętrznej, ludzie mi ją jakoś dają/dawają? (mrowak?)więc jest w miarę My po lekarzu ![]() Mała ma antybiotyk, lekarka mówi, że kaszel jest okropny i ona uważa że nie ma na co czekać - ostatnio antybiotyk był w październiku więc da radę. Jak wróciliśmy do domu to mała tak się męczyła że myślę że tak musiało być, ale nie jestem z tego powodu szczęśliwa Mówi też że jest tyle zapaleń płuc
|
|
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA współczuje, ale jak mus to mus . Wszystko bedzie dobrze .
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka trudno jak trzeba to trzeba ,oby szybko przechodziło
Ja na noc musiałam mojemu dać diphergan ,nic innego nie pomaga,na kaszel ,tylko to ,nie wiem czy jutro znów nie pojedziemy też po antybiotyk ,słyszę jak mu świszcze |
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka - nie martw się tym antybiotykiem najważniejsze aby dziecku pomógł.
Monka - ja to tak jakoś nigdy nie kombinowałam. Taka trochę do bólu szczera byłam. Kiedyś w liceum poszłam do lekarza i powiedziałam że nic mi nie jest ale potrzebuję odpoczynku od szkoły. Lekarka to zrozumiała i tygodniowe zwolnienie dostałam . W szkole też mówiłam że nie chciało mi się uczyć i dlatego jestem nieprzygotowana. Nie wymyślałam dziwnych historii.
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Podałam już pierwszą dawkę więc pójdzie reszta. Bo ja już ją przejrzałam, widzę kiedy kaszel to kaszel taki że minie a kiedy samo to nie przejdzie. Mrowak a jak Gabrysia? Masz jutro wolne? Czy coś się rozwineło? ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Mała mówi przez sen
|
||
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA Zdrowka dla małej. Śpisz z nia czy sama? Jak moj był tak mega chory był to ja z nim spałam. Zeby miec to na ("śpiącym" ) oku .
LIBRA idź idź, lepiej stracić dzien niż zeby małemu sie pogorszyło. Najwyżej cie do domu bez antybiotyku wyślę. Oglądasz ( oglądałas ) ten serial krew z krwi ? Wrzucili na ipla i od jutra łykam. Dziś tylko urywek oglądałam. POP troche szczera do bólu ? Taaa jasne ja bym powiedziała ,ze full na maxa byłaś szczera, po tym co piszesz. Nigdy nie miałaś problemu z powodu takiej szczerości ? Ja kombinowałam ile mogłam w szkole. U nas w szkole szczerość nie popłacala.Zasiadlam nad tureckim i .... przyroda
|
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śpię z nią. MARUDZI CO CHWILE, U NAS TEŻ SZCZEROŚĆ W CENIE NIE BYŁA., MAMY PODPIS MIAŁAM OPRACOWANY DO PERFEKCJI;-) |
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Przyroda mnie yyy bzyka.
Czarna magia ![]() Jak juz myśle ze rozkmnilam o co chodzi , zadowolona acha o to chodzi !, to przy którymś wyrazie burzy mi sie moja teoria Dzwoniłam do czuba o której bedzie, zeby mi pomógł .To moze w nocy na pół śpiąco czy jak ja obudzisz, podaj jej kolejna dawkę paracetamolu albo nurofenu. Tylko zeby była odpowiednia przerwa , jeżeli wieczorem tez cos podawałas. Zeby zachować ta ciągłość. Nie raz tak robiłam ( ostatnio przy migdałach , świeżo po operacji) . Dobrze ze mam okno zamknięte , bo byłoby słychać moje : achaaa, ooo , achaa, ochh, eee , ajjj
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-16 o 00:32 |
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawię zdjęcie później
![]() Zosia wstała dzisiaj o 6, bo nie mogła się doczekać kiedy pójdzie do przedszkola ![]() zdrówka dla Mika i Amelki Zosi już przeszło, jakieś zwykłe przeziębienie tylko, kaszel miała 3 dni. Jeden dzień miała taki suchy, a później mokry. Dałam jej flegaminę, dwa dni i po kaszlu. ![]() Berodual Zosi bardzo pomaga, oskrzela czy krtań wyleczyliśmy nim, bez antybiotyku. Monka ale lipa ze szkołą i wagarami. Ja trochę wagarowałam w technikum, pamiętam jak z siostrą pisałyśmy mamie smsy:" jestem na wagarach" a mama odpisywała " ok" Sama pisałam usprawiedliwienia, mama tylko podpisywała Miałam najlepszą średnią albo jedną z najlepszych w klasie, więc rodzice się nie czepiali.
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez w przedszkolu. Mam nadzieje ze nie bedzie padać w momencie kiedy bedzie musiał przejść do drugiego przedszkola.
LIBRA i co byłaś u lekarza ? Jak mały ? NATASZKA jak nocka ? Lepiej ? Bez zmian ? |
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do przedszkola oczywiście nie pójdzie ,jutro też nie. Oglądam krew z krwi ,świetny jest ,jeszcze ostatni odcinek mi został ,szkoda że tylko 8 jest . U nas w przedszkolu ma byc wycieczka w programie:basen! mcdonald! i kulki. Nie Uważacie że trochę się zagalopowali z tym basenem i mc donaldem? Np. mój Miko nigdy nie był na basenie i podejrzewam że większość dzieci też nie bo naprawdę daleko mamy do najbliższego basenu. Wszystkie w przedszkolu smarkają ,żeby się później nie okazało że większość po wycieczce będzie chora w domu. No nie wiem może przesadzam w każdym razie Mikołaj nie pojedzie ,nie podoba mi się to uważam że jest za mały. Ten mc donald też nie bardzo mi się podoba Jak myślicie ,przesadzam? |
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mam pytanie do dziewczyn z W-wy. Czy któraś z Was była by w stanie przenocować 4 os (moja siostra i jej znajome małżeństwo z dzieckiem, wystarczy im pewnie kawałek podłogi, wezmą materace) 4/5.03.2014. Moja siostra ma konsultacje u lekarza 4.03 a to dziecko 5.03. Więcej szczegółów ew na PW czy w K.
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, chyba że w kole pływa, ale to też tuż obok żeby nie fiknął. U nas w macu to wiecznie przeludnienie więc dla mnie zbyt duża możliwość zagubienia dziecka, no chyba że na wszystko mają jechać też do każdego dziecka jeden opiekun, to wtedy fajna sprawa integracyjna.Mój jak się kiedyś już wkurzyliśmy bo wiecznie z katarem i nie szło iść na basen, to pojechaliśmy, a o dziwo katar mu całkiem minął po basenie
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA aha szkoda ze nie jest lepiej.
Nie przesadzasz, tez bym nie puściła. Kto upilnuje te dzieci na basenie ? Pływać nie potrafią, niektóre pewnie bedą sie bały, inne szalały . A wogole jaki to basen , jest dla dzieci tez? Musi byc. Nie no durny pomysł. W zimie? Gdzie dzieciaki wcześniej nie miały styczności ? Pogięło ich. Z dwojka dzieci masakra ,zeby wytrzeć, wysuszyć ubrać, Zeby ci orła nie wywinely na tych mokrych kafelkach! Mac Donald ? Komuś sie w głowie serio popierolilo . Na kij im taka atrakcja? Co hamburgery maja zajadac i frytkami zagryzac? Wg mnie durnowaty pomysł. Oni chca w jednym dniu zaliczyć basen, mc Donald i kulki ? - Moje na basen chodza zima nie zima, ale oni od małego sa przyzywyczajeni! Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-16 o 10:37 |
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Megi napiszę Ci wieczorem co i jak bo zaraz muszę uciekać...
Dziś ostatni dzień grouponu na fryzjera który kupiłam w lipcu Czas ze sobą zrobić porządek A potem prosto do pracy a tak paskudny poranek dziś miałam że najchętniej bym poszła spać. I niech w końcu ktoś zabierze ten śnieg. 3 dni leży a ja już chcę wiosnę Miśka też śnieg nie kręci. Sanki to nie była dobra inwestycja w naszym wypadku i ten rok przeleza w piwnicy pewnie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

. 

i to jeszcze 4 sztuki . Ale Firana tania a fajna. Ja ostatnio kupiłam na jedno okno 2 szt za 110f . A jeszcze chce kupić dwie pary na dół . Czekam az tz ochłonie i bede na raty kupować
.
, ale dym miałam
jak się do piątku nie będzie poprawiać to lekarka kazała przyjechać antybiotyk da

a mi tak 

, chyba że w kole pływa, ale to też tuż obok żeby nie fiknął. U nas w macu to wiecznie przeludnienie więc dla mnie zbyt duża możliwość zagubienia dziecka, no chyba że na wszystko mają jechać też do każdego dziecka jeden opiekun, to wtedy fajna sprawa integracyjna.