Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 21:54   #1681
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
ANIA odrazu dzwonią do rodzica , jak dziecka nie ma w szkole. Nie ma takiego czegoś ze dziecko nie idzie do szkoły bo gdzies sobie jedzie a rodzic pisze zwolnienie.
Na 99% jestem pewna ze przy częstych wagarach , rodzice musza płacić karę pieniężna, ale musiałabym to jeszcze sprawdzić.
Zostawili możliwość wyjazdu tylko i wyłącznie w wyjątkowych sytuacjach : pogrzeb , choroba ? Wesele to raczej nie .
Co innego jak np moj młody ma np. biegunke , dzwonią a ja im muszę powiedzieć ze dziś nie bedzie bo go czysci, nie muszę wtedy isc do lekarza o potwierdzenie.
Firanki super. Duzo dałaś ? Kupowałas u siebie czy na necie?
U soebie . Pojechałam najpierw do MIlanówka do jednej firmy jak mi zrobili wycenę to tak usiadłam W 2 kołach bym się nie zmieściła z zasłonami
A to jest woal za 10 zł z metra Do tego koła zamówiłam na allegro 1 zł za szt - 50 szt tego jest co 16 cm .
Z uszyciem firanki kosztowały mnie 300 zł , a materiału jest 13m
zasłony za to są hitem bo kosztowały 120 zł za 4 szt
Gdzie w castoramie czy innym praktikerze za jedną trzeba dać ok 100 zł to są takie bloki dekoracyjne po 140 cm .
Stary 2014-01-15, 21:58   #1682
monka23
Zakorzenienie

ANIA no zasłony za grosze kupiłaś i to jeszcze 4 sztuki . Ale Firana tania a fajna. Ja ostatnio kupiłam na jedno okno 2 szt za 110f . A jeszcze chce kupić dwie pary na dół . Czekam az tz ochłonie i bede na raty kupować .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:01   #1683
libra777
Zakorzenienie

Monka Przesrane z tą szkołą macie ,a co mają zrobić rodzice jak im się trafi taki ladaco co będzie wagarował ? pozbawią praw rodzicielskich?
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:06   #1684
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Monka Przesrane z tą szkołą macie ,a co mają zrobić rodzice jak im się trafi taki ladaco co będzie wagarował ? pozbawią praw rodzicielskich?

Nie wiem. Muszę sie kiedys dowiedzieć jak to działa dokładnie . Do póki chłopaki bedą chodzić do primary school , to problemow z wagarami nie powinno byc , potem bede sie martwić.
Ja czasami wagarowalam, raz mnie nawet mama na wagarach na mieście złapała , ale dym miałam
Stary 2014-01-15, 22:08   #1685
libra777
Zakorzenienie

Mały chyba jednak zostanie w domu ,obudził się przed chwilą zakaszlał że mało nie zwymiotował ,jeszcze katar ma jak się do piątku nie będzie poprawiać to lekarka kazała przyjechać antybiotyk da
Stary 2014-01-15, 22:09   #1686
ania p
Zakorzenienie

Monka. Normalnie 6zeta licza za wszycie kola plus zavtasme licza ktora w srodek idzie plus szycie.. O cenie materialow to juz nie wspomne. Wiesza sie to super. Najwiecej czasu zajmuje przykrecenie z powrotem koncowki karnisza. Bo same firany to moze minute sie zaklada. Takze jak ktos nie lubi wieszac to supet

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-15, 22:10   #1687
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Mały chyba jednak zostanie w domu ,obudził się przed chwilą zakaszlał że mało nie zwymiotował ,jeszcze katar ma jak się do piątku nie będzie poprawiać to lekarka kazała przyjechać antybiotyk da
biedny.
Picie mu podstaw koło łóżka. Napije sie sam? Dobrze jest duzo pic.
A dajesz cos ,zeby mu sie lepiej oddychało? Jakieś kropelki czy cos ?
Stary 2014-01-15, 22:19   #1688
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
biedny.
Picie mu podstaw koło łóżka. Napije sie sam? Dobrze jest duzo pic.
A dajesz cos ,zeby mu sie lepiej oddychało? Jakieś kropelki czy cos ?
nie napije się sam ,trzeba mu podać , kropelek nie daję bo jeszcze bardziej tylko kaszle od nich ,mnie też drażnią
Stary 2014-01-15, 22:27   #1689
P0P70
Zakorzenienie

Ania- fajne firanki. I w koncu wiem co to przelotki

Catro - dobrze ze wyniki badan moczu sa ok. Widc ze narka za dwie pracuje.

Monka moja siostra juz w piewszej podstawowej wagarowala.
Ja w podstawowce tez czesto robilam sobie wolne. My tak jakos mialysmy ze jak nam sie nie chcialo isc to nie szlysmy. A tata miał inne problemy więc nie ścigał nas za bardzo. Fakt ze ze stopniami nie bylo problemu.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:36   #1690
monka23
Zakorzenienie

POP .
W podstawówce tak nie wagarowalam, ze nie szlam sobie , dopiero w średniej , za to kombinowalam i sciemnialam , ze jestem chora. Termometrem dotykalam gorącej szklanki i wczuwalam sie w role bardzo chorującej. Pamietam ze dzieciaki nawet ziemniaki surowe jadly , bo podobno po nich jest gorączka
Stary 2014-01-15, 22:54   #1691
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
ja tez chce snieg!!!!!!!!!!!!

megi co do firanek nie pomogę... jak czytałas nikomu sie te co wybrałam nie podobają:d a mi tak i Michasi też... i tak wam wrzuce zdjęcie jak je juz zawiesze gdy przyjdą
ja chętnie zobaczę,

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Nataszka wszystkiego najlepszego
dziękuje kochana

czekam jutro na fotki kochanej czarownicy
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mrowak i Natasza jak nastroje?

strasznie to miłe że pytasz - u mnie nie jest lepiej ale ja chyba mam dużo siły wewnętrznej, ludzie mi ją jakoś dają/dawają? (mrowak?)
więc jest w miarę

My po lekarzu
Mała ma antybiotyk, lekarka mówi, że kaszel jest okropny i ona uważa że nie ma na co czekać - ostatnio antybiotyk był w październiku więc da radę.
Jak wróciliśmy do domu to mała tak się męczyła że myślę że tak musiało być, ale nie jestem z tego powodu szczęśliwa
Mówi też że jest tyle zapaleń płuc
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 23:01   #1692
monka23
Zakorzenienie

NATASZKA współczuje, ale jak mus to mus . Wszystko bedzie dobrze .
Stary 2014-01-15, 23:05   #1693
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
NATASZKA współczuje, ale jak mus to mus . Wszystko bedzie dobrze .
no wiem, co miałam zrobić - dusi się krztusi
Stary 2014-01-15, 23:16   #1694
libra777
Zakorzenienie

Nataszka trudno jak trzeba to trzeba ,oby szybko przechodziło

Ja na noc musiałam mojemu dać diphergan ,nic innego nie pomaga,na kaszel ,tylko to ,nie wiem czy jutro znów nie pojedziemy też po antybiotyk ,słyszę jak mu świszcze
Stary 2014-01-15, 23:21   #1695
P0P70
Zakorzenienie

Nataszka - nie martw się tym antybiotykiem najważniejsze aby dziecku pomógł.

Monka - ja to tak jakoś nigdy nie kombinowałam. Taka trochę do bólu szczera byłam. Kiedyś w liceum poszłam do lekarza i powiedziałam że nic mi nie jest ale potrzebuję odpoczynku od szkoły. Lekarka to zrozumiała i tygodniowe zwolnienie dostałam. W szkole też mówiłam że nie chciało mi się uczyć i dlatego jestem nieprzygotowana. Nie wymyślałam dziwnych historii.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 23:43   #1696
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nataszka trudno jak trzeba to trzeba ,oby szybko przechodziło

Ja na noc musiałam mojemu dać diphergan ,nic innego nie pomaga,na kaszel ,tylko to ,nie wiem czy jutro znów nie pojedziemy też po antybiotyk ,słyszę jak mu świszcze
Też mam taką nadzieje, biedna taka - oczka słabe - je mało, biegam za nią z łyżeczką trochę jogurtu, trochę makronu - wszystko na nie

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Nataszka - nie martw się tym antybiotykiem najważniejsze aby dziecku pomógł.

Monka - ja to tak jakoś nigdy nie kombinowałam. Taka trochę do bólu szczera byłam. Kiedyś w liceum poszłam do lekarza i powiedziałam że nic mi nie jest ale potrzebuję odpoczynku od szkoły. Lekarka to zrozumiała i tygodniowe zwolnienie dostałam. W szkole też mówiłam że nie chciało mi się uczyć i dlatego jestem nieprzygotowana. Nie wymyślałam dziwnych historii.
też tak robię, już nie myślę.
Podałam już pierwszą dawkę więc pójdzie reszta.

Bo ja już ją przejrzałam, widzę kiedy kaszel to kaszel taki że minie a kiedy samo to nie przejdzie.

Mrowak a jak Gabrysia? Masz jutro wolne? Czy coś się rozwineło?

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Mała mówi przez sen
Stary 2014-01-15, 23:55   #1697
monka23
Zakorzenienie

NATASZKA Zdrowka dla małej. Śpisz z nia czy sama? Jak moj był tak mega chory był to ja z nim spałam. Zeby miec to na ("śpiącym" ) oku .

LIBRA idź idź, lepiej stracić dzien niż zeby małemu sie pogorszyło.
Najwyżej cie do domu bez antybiotyku wyślę. Oglądasz ( oglądałas ) ten serial krew z krwi ? Wrzucili na ipla i od jutra łykam. Dziś tylko urywek oglądałam.

POP troche szczera do bólu ? Taaa jasne ja bym powiedziała ,ze full na maxa byłaś szczera, po tym co piszesz. Nigdy nie miałaś problemu z powodu takiej szczerości ? Ja kombinowałam ile mogłam w szkole. U nas w szkole szczerość nie popłacala.

Zasiadlam nad tureckim i .... przyroda
Stary 2014-01-16, 00:17   #1698
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
NATASZKA Zdrowka dla małej. Śpisz z nia czy sama? Jak moj był tak mega chory był to ja z nim spałam. Zeby miec to na ("śpiącym" ) oku .

Najwyżej cie do domu bez antybiotyku wyślę. Oglądasz ( oglądałas ) ten serial krew z krwi ? Wrzucili na ipla i od jutra łykam. Dziś tylko urywek oglądałam.

POP troche szczera do bólu ? Taaa jasne ja bym powiedziała ,ze full na maxa byłaś szczera, po tym co piszesz. Nigdy nie miałaś problemu z powodu takiej szczerości ? Ja kombinowałam ile mogłam w szkole. U nas w szkole szczerość nie popłacala.

Zasiadlam nad tureckim i .... przyroda
Ale że co przyroda.?;-)

Śpię z nią. MARUDZI CO CHWILE,
U NAS TEŻ SZCZEROŚĆ W CENIE NIE BYŁA., MAMY PODPIS MIAŁAM OPRACOWANY DO PERFEKCJI;-)
Stary 2014-01-16, 00:30   #1699
monka23
Zakorzenienie

Przyroda mnie yyy bzyka.
Czarna magia
Jak juz myśle ze rozkmnilam o co chodzi , zadowolona acha o to chodzi !, to przy którymś wyrazie burzy mi sie moja teoria i jestem w czarnej dupie. Nie chce uczyc sie narazie na pamięć pewnych zwrotów , przykładów, ale troche skumać o co w tym języki chodzi ( gramatyka )
Dzwoniłam do czuba o której bedzie, zeby mi pomógł .

To moze w nocy na pół śpiąco czy jak ja obudzisz, podaj jej kolejna dawkę paracetamolu albo nurofenu. Tylko zeby była odpowiednia przerwa , jeżeli wieczorem tez cos podawałas. Zeby zachować ta ciągłość. Nie raz tak robiłam ( ostatnio przy migdałach , świeżo po operacji) .

Dobrze ze mam okno zamknięte , bo byłoby słychać moje : achaaa, ooo , achaa, ochh, eee , ajjj

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-16 o 00:32
Stary 2014-01-16, 00:43   #1700
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Przyroda mnie yyy bzyka.
Czarna magia
Jak juz myśle ze rozkmnilam o co chodzi , zadowolona acha o to chodzi !, to przy którymś wyrazie burzy mi sie moja teoria i jestem w czarnej dupie. Nie chce uczyc sie narazie na pamięć pewnych zwrotów , przykładów, ale troche skumać o co w tym języki chodzi ( gramatyka )
Dzwoniłam do czuba o której bedzie, zeby mi pomógł .

To moze w nocy na pół śpiąco czy jak ja obudzisz, podaj jej kolejna dawkę paracetamolu albo nurofenu. Tylko zeby była odpowiednia przerwa , jeżeli wieczorem tez cos podawałas. Zeby zachować ta ciągłość. Nie raz tak robiłam ( ostatnio przy migdałach , świeżo po operacji) .

Dobrze ze mam okno zamknięte , bo byłoby słychać moje : achaaa, ooo , achaa, ochh, eee , ajjj
Czuba nie ma a ty tak stekasz?;-)
Stary 2014-01-16, 00:54   #1701
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Czuba nie ma a ty tak stekasz?;-)
Bobra z szafy wyciągnęłam

Czemu ja sie za Anglika nie wzięłam , teraz miałabym piękny płynny angielski i mniej nauki , a tak muszę sie meczyc. Do wakacji moze cos załapie .
Stary 2014-01-16, 02:09   #1702
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Bobra z szafy wyciągnęłam

Czemu ja sie za Anglika nie wzięłam , teraz miałabym piękny płynny angielski i mniej nauki , a tak muszę sie meczyc. Do wakacji moze cos załapie .
Zakurzony ?
A fuj;-)
Stary 2014-01-16, 09:37   #1703
sara 85
Zakorzenienie

Wstawię zdjęcie później
Zosia wstała dzisiaj o 6, bo nie mogła się doczekać kiedy pójdzie do przedszkola

zdrówka dla Mika i Amelki

Zosi już przeszło, jakieś zwykłe przeziębienie tylko, kaszel miała 3 dni. Jeden dzień miała taki suchy, a później mokry. Dałam jej flegaminę, dwa dni i po kaszlu.

Berodual Zosi bardzo pomaga, oskrzela czy krtań wyleczyliśmy nim, bez antybiotyku.

Monka ale lipa ze szkołą i wagarami.

Ja trochę wagarowałam w technikum, pamiętam jak z siostrą pisałyśmy mamie smsy:" jestem na wagarach" a mama odpisywała " ok" Sama pisałam usprawiedliwienia, mama tylko podpisywała
Miałam najlepszą średnią albo jedną z najlepszych w klasie, więc rodzice się nie czepiali.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:17   #1704
monka23
Zakorzenienie

Moj tez w przedszkolu. Mam nadzieje ze nie bedzie padać w momencie kiedy bedzie musiał przejść do drugiego przedszkola.

LIBRA i co byłaś u lekarza ? Jak mały ?

NATASZKA jak nocka ? Lepiej ? Bez zmian ?
Stary 2014-01-16, 10:22   #1705
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
idę dzisiaj bo w nocy mały strasznie charczał ,nad ranem mu inhalacje robiłam , męczył się okropnie ,najwyżej wykupię antybiotyk i zobaczę jak do wieczora będzie albo dam albo nie.
Do przedszkola oczywiście nie pójdzie ,jutro też nie.

Oglądam krew z krwi ,świetny jest ,jeszcze ostatni odcinek mi został ,szkoda że tylko 8 jest .

U nas w przedszkolu ma byc wycieczka w programie:basen! mcdonald! i kulki. Nie Uważacie że trochę się zagalopowali z tym basenem i mc donaldem? Np. mój Miko nigdy nie był na basenie i podejrzewam że większość dzieci też nie bo naprawdę daleko mamy do najbliższego basenu.
Wszystkie w przedszkolu smarkają ,żeby się później nie okazało że większość po wycieczce będzie chora w domu.
No nie wiem może przesadzam w każdym razie Mikołaj nie pojedzie ,nie podoba mi się to uważam że jest za mały.
Ten mc donald też nie bardzo mi się podoba
Jak myślicie ,przesadzam?
Stary 2014-01-16, 10:22   #1706
lindsley
Zakorzenienie

Hej!
Mam pytanie do dziewczyn z W-wy. Czy któraś z Was była by w stanie przenocować 4 os (moja siostra i jej znajome małżeństwo z dzieckiem, wystarczy im pewnie kawałek podłogi, wezmą materace) 4/5.03.2014. Moja siostra ma konsultacje u lekarza 4.03 a to dziecko 5.03. Więcej szczegółów ew na PW czy w K.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:32   #1707
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
U nas w przedszkolu ma byc wycieczka w programie:basen! mcdonald! i kulki. Nie Uważacie że trochę się zagalopowali z tym basenem i mc donaldem? Np. mój Miko nigdy nie był na basenie i podejrzewam że większość dzieci też nie bo naprawdę daleko mamy do najbliższego basenu.
Wszystkie w przedszkolu smarkają ,żeby się później nie okazało że większość po wycieczce będzie chora w domu.
No nie wiem może przesadzam w każdym razie Mikołaj nie pojedzie ,nie podoba mi się to uważam że jest za mały.
Ten mc donald też nie bardzo mi się podoba
Jak myślicie ,przesadzam?
Nie wiem jak oni planują to organizacyjnie, bo mój na basenie to głównie w moich rękach, chyba że w kole pływa, ale to też tuż obok żeby nie fiknął. U nas w macu to wiecznie przeludnienie więc dla mnie zbyt duża możliwość zagubienia dziecka, no chyba że na wszystko mają jechać też do każdego dziecka jeden opiekun, to wtedy fajna sprawa integracyjna.
Mój jak się kiedyś już wkurzyliśmy bo wiecznie z katarem i nie szło iść na basen, to pojechaliśmy, a o dziwo katar mu całkiem minął po basenie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:34   #1708
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Hej!
Mam pytanie do dziewczyn z W-wy. Czy któraś z Was była by w stanie przenocować 4 os (moja siostra i jej znajome małżeństwo z dzieckiem, wystarczy im pewnie kawałek podłogi, wezmą materace) 4/5.03.2014. Moja siostra ma konsultacje u lekarza 4.03 a to dziecko 5.03. Więcej szczegółów ew na PW czy w K.
Lind - napisz pw. Mogę pogadać z A. jak on to widzi. Mam wolną kanapę.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 10:36   #1709
monka23
Zakorzenienie

LIBRA aha szkoda ze nie jest lepiej.
Nie przesadzasz, tez bym nie puściła.
Kto upilnuje te dzieci na basenie ? Pływać nie potrafią, niektóre pewnie bedą sie bały, inne szalały . A wogole jaki to basen , jest dla dzieci tez? Musi byc. Nie no durny pomysł.
W zimie? Gdzie dzieciaki wcześniej nie miały styczności ? Pogięło ich. Z dwojka dzieci masakra ,zeby wytrzeć, wysuszyć ubrać, Zeby ci orła nie wywinely na tych mokrych kafelkach!
Mac Donald ? Komuś sie w głowie serio popierolilo . Na kij im taka atrakcja? Co hamburgery maja zajadac i frytkami zagryzac?
Wg mnie durnowaty pomysł.
Oni chca w jednym dniu zaliczyć basen, mc Donald i kulki ? - .

Moje na basen chodza zima nie zima, ale oni od małego sa przyzywyczajeni!

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2014-01-16 o 10:37
Stary 2014-01-16, 10:46   #1710
lindsley
Zakorzenienie

Megi napiszę Ci wieczorem co i jak bo zaraz muszę uciekać...
Dziś ostatni dzień grouponu na fryzjera który kupiłam w lipcu Czas ze sobą zrobić porządek A potem prosto do pracy a tak paskudny poranek dziś miałam że najchętniej bym poszła spać.

I niech w końcu ktoś zabierze ten śnieg. 3 dni leży a ja już chcę wiosnę Miśka też śnieg nie kręci. Sanki to nie była dobra inwestycja w naszym wypadku i ten rok przeleza w piwnicy pewnie.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości