|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Jednak mój syn ma anemię
- pediatra przepisała mu żelazo w saszetkach 2x dziennie mam podawać. No i nie zaszczepili mi syna - mam czekać do 17.06 - eh, głowa mnie od tego wszystkiego boli.
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lilę i Bertusia mamusie już pielęgnują, kolejne swych szczęść wciąż wyczekują c
Cytat:
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- w każdym bądź razie po jego zachowaniu wcale nie widać, żeby miał anemię, no ale niestety...wyniki mówią wszystko.Eh, mam nadzieję, że nic mu nie będzie i wszystko po 2-3 miesiącach powróci do normy. |
|
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Jaki ukrop Męczę się już trochę, chyba przez to, że tyle przytyłam jest mi najzwyczajniej w świecie ciężko Czuję się mega ciężka![]() kicia mnie właśnie wkurzają sukienki w ciąży! Przytyłam w udach i jak mam sukienkę albo spódniczkę to mi się uda o siebie ocierają i mnie to wkurza bo nigdy tak nie miałam ![]() Jagatka normalnie aż mi ślina poszła Dawaj te czereśnie Ja już się nie mogę doczekać groszku zielonego![]() cloud niezły sen miałaś hehe ![]() A co do przepuszczania w kolejce to zazdroszczę bo mi się to jeszcze nie zdarzyło Mam wrażenie, że ludzie wręcz z oburzeniem patrzą, że z brzuchem się pcham na zakupy![]() I ja też następne dziecko rodzę w maju także możemy się umówić hehe![]() Julie dobrze, że wiesz już przynajmniej co jest, teraz tylko podawać żelazo i na pewno wszystko się unormuje szybciej niż myślisz ![]() Ja właśnie zrobiłam kolejne pranie, prasowanie też czeka ale w taką pogodę chyba się wstrzymam bo się zagotuję przy tym żelazku Dzisiaj ważny dzień, do moich rodziców przyjeżdża wkońcu facet wszystko pomierzyć, popytać co chcemy i jak i zrobi nam wkońcu projekt naszego mini domku![]() |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
zuken no to super
zawsze to na swoim będziecie a mnie coś podbrzusze zaczyna boleć...a po pracy jeszcze muszę jechać po wyniki i z mężem do sklepu, bo w lodówce pustka...miałam prasować, ale wiem, że dziś sobie odpuszczę
|
#1686 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się trochę spóźniłam, chociaż też celowalam w maj ;-) A sen... Biedna zubi, zdążyła? Cytat:
i ze spokojną głową pojdziecie na szczepienia. A to fakt, powinni robić morfologie maluszkom. Cytat:
Super, że ruszacie z własnym gniazdkiem Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sen meeega Fajnie tak jak ktoś zauwazy i przepuści ![]() Cytat:
sama mowiłaś że nie widać nic po nim, więc zobaczysz ze będzie szybka poprawa jak mu będziesz podawać żelazo ![]() Cytat:
![]() A ja miałam termin pierwszego porodu na 25 maj ![]() Cytat:
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wynik tsh: 2,58...miesiąc temu miałam jakoś 1,6. Muszę zadzwonić do endo, bo nie wiem czy dawki nie zwiększy...
Jadę busem, gorączka totalna...dobrze, że siedzę, bo bym padła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwoń dzwon do endo Jeju współczuję, w busie pewnie jak w słoiku dobrze że siedzisz
|
|
#1690 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nawet nie pamiętam jak wyglądałyście w moim śnie ale byłyście wszystkie ciężarówki - mamusie zostały, bo z małymi dziećmi nie chciały jechać ![]() Mnie pierwszy raz ktoś przepuścił, dlatego taka zadowolona byłam a tak to cały czas ktoś udaje, że mnie nie widzi, głupio wzrok odwracają, komedia normalnie dlatego się nigdzie nie wciskam - tzn. nigdzie tam, gdzie nie ma kasy uprzywilejowanej. Bo jak jest, to i owszem ![]() Super, że będziecie na swoim ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy zdążyła, bo mnie mąż smsem obudził ![]() Cytat:
![]() Ano fajnie, ale nie nastawiam się na częste takie akcje ![]() Cytat:
I dzwoń do endo, niech coś wymyśli
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
cloud my teraz też nie mieszkamy z nikim
Mieszkamy w tej samej wsi co moi rodzice i teściowa, w obydwu domach są po 2 wolne pokoje a my wynajmujemy mieszkanie w bloku![]() Warunkiem, żeby się starać o dzidziusia była przeprowadzka "na swoje" czyli sami i tak nam się udało w sumie w 1 cyklu w którym się przeprowadziliśmy ale był to 2 cykl bo wcześniej jak już wiedzieliśmy, że się przeprowadzamy to też działaliśmy Mieliśmy się budować u tż-ta na działce ale niestety jest to 3 klasa ziemi i nie da rady... Musielibyśmy czekać na zmianę przepisów a czas nagli Moi rodzice mieszkają w wielkim domu na piętrze razem z moimi dziadkami i prababcią na parterze No i my do nich będziemy dobudowywać domek ale z osobną działką, wejściem itd Cieszymy się strasznie bo pomogą nam moi rodzice w spłacie kredytu i ogólnie we wszystkim No i jak mała się urodzi to pod jednym adresem będzie mieszkać 5 pokoleń z czego jestem mega dumna bo uwielbiam moją rodzinę To tak w skrócie o naszej sytuacji hehe![]() I tak samo jak Ty nie wyobrażam sobie teraz mieszkania z teściową albo moimi rodzicami i być od nich zależna Muszę mieć swoje cztery kąty i święty spokój i zarazem cieszę się, że mama będzie mieszkać tak blisko i będzie mi pomagać w razie czego Ogólnie muszę się pochwalić, że mam mega rodziców i strasznie ich kocham i zawdzięczam im mega dużo |
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że nie musicie teraz go szczepić
|
||
|
|
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 9 miesiącu będziesz się jeszcze milion razy gorzej czuła całą ciąże było super jedynie ten 9 miesiąc jest straszny!!!Zazdroszczę domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Posprzątałam dzisiaj cały mieszkanie, pomyłam podłogi na kolanach i zrobiłam pranie nogi mi wchodzą do |
|||
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
a ja siedzę nad ankietami do pracy... moja promotorka ma fantazję... mamy z nią seminaria i wymyśliła sobie żeby dostać wpis trzeba na jutro jej dostarczyć prezentacje które będą na obronach
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam nospę i leżę
nawet obiadu na jutro nie robię, będzie pizza mrożona ![]() Do endo dzwoniłam i mam brać całą tabletkę (brałam pół) i za miesiąc powtórzyć. I tak do niej będę musiała iść, bo skończą mi się tabsy. Ale duchotaaaaaa A byłam dziś w ccc i facet mnie przepuścił przed siebie w kolejce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po całym dniu...
![]() Byłam dziś u endo bo miałam wizyte kontrolną, oczywiście byłam ponad godzinę wcześniej bo koło 11 żeby zająć sobie kolejke... pani doktor na nfz to sie oczywiscie nie spieszy i przyszła o 12:30 a miala przyjmowac od 12:00... no i zanim kawke wypiła i w ogole to tez troche mineło... ![]() Potem tak pierwszenstwo bo ktos tam po pieczatke tylko, jakas pani ze sluzby zdrowia to tez pierwsza, jakis pan po szpitalu to tez i dopiero szaraki... kobity w ciazy nikt nie przepusci przeciez, tyle dobrze ze "niby" 4 byłam mimo ze sie wryli ci uprzywilejowani. Zanim wyszłam to już 14 była... Wstapiłam tylko do rossmanna, kupilam moj ulubiony zel bd do mycia się plus wkładki plus taki olejek upatrzyłam jakas nowosc wellness&beauty olejek do ciała olej jojoba i masło shea, bardzo fajnie pachnie i ma wygodna pompkę no i cena tez fajna bo 10zł wiec wzielam z mysla o smarowaniu brzuszka i moze jeszcze nog ![]() Jutro maz ma wolne to pojedziemy na rynek i mam nadzieje, ze kupie sobie cos do chodzenia luznego jakies spodenki na gumce bo dzis ubrałam takie swoje stare krótkie, sa dobre ale gniota niestety... i mnie brzuch bolał bo sie w nich wysiedziałam dzis dłuuuugooo. Zdjecie brzuchola wstawie dzis albo jutro
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-06-09 o 18:42 |
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
God no to się naczekałaś... u mojej endo jest tak samo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mnie to wkurza, maja swoje godziny pracy jak kazdy inny obywatel a chodza jak chcą...
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za miesiąc muszę iść po receptę.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja zrezygnowałam z chodzenia do gina na nfz w ciaży przed ciążą nigdy nie weszłam o czasie.... zawsze opóźnienie min 40 minut... prywatnie też czasem się zdarzały ale nie duże opóźnienia raz godzinę czekałam no ale tak to jest jak ma się 4 ciężarne przed sobą
rzadko się zdarza żeby ciężarną przyjął w 15 minut tak jak ma między numerkami
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuchol 26tc
![]() To lustro takie jest podrapane, nie brudne
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-06-09 o 20:42 |
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
God, współczuję, tyle czasu u lekarza siedzieć, masakra.
A ja mam dziś jakiś kryzys, mam już dość, już chce rodzić. Jakoś kiepsko się dziś czuję, jestem ospala, nic mi się nie chce, znów puchną i swedza stopy. Ta końcówka jest masakryczna, a pogoda nie ułatwia... Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
kicia ja jakoś nigdy nie chodziłam do gina na nfz bo u nas sami kiepscy i kolejki nieziemskie, kiedyś dzwoniłam w lutym to miałam wizytę na października mieć
Teraz raz na miesiąc 150 zł za wizytę plus badania jednak daje po kieszeni:/ i cały czas się zastanawiam czy jak będę miała wizyty co 2 tygodnie to też tyle będę płacić ![]() Co do kolejek to u poprzedniej ginki zawsze czekałam godzinę albo dwie... U tego gina zazwyczaj czekam tylko chwilę albo od razu wchodzę ![]() god ale Ci urósł ten brzusio od ostatniego razu Ja się u siebie nie doczekam, chyba miałam za głęboką dziurę ![]() wika współczuję Ci w tych upałach! Ja ledwo zipię a co dopiero Ty w końcówce Życzę szybkiego rozwiązania zatem i pomyśl o tym tak, że Ty zaraz urodzisz i całe lato z dzidzią będziesz mogła chodzić na spacerki
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1706 | ||
|
Rozeznanie
|
Piękny
Ja wiem, że ja ślepa, ale ja znowu nie widzę gdzie ono jest podrapane a przyglądałam się porządnie ![]() Cytat:
Cytat:
taki wystający guzik A też miałam głęboką dziurę, taki ładniutki ach mój w dodatku jakoś tak napuchł od środka i jest mega wrażliwy - dotknę go przypadkiem, to aż mnie ciarki przechodzą ![]() Dziewczyny, czy Wy też macie taki stanikowstręt? uwiera mnie każdy, przeszkadza i irytuje, najchętniej chodziłabym bez cały czas, ale przez koszulkę wszystko mi widać i tak głupio w ogródku siedzieć, bo od czasu do czasu ktoś obok płotu przejdzie i zobaczy
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
God śliczny brzusio
![]() I leginsy/spodnie super ![]() Cloud ja mam stanikowstręt ale chodzę w staniku po domu wieczorem zdejmuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to jedyne pocieszenie, że może wkrótce te męki sie skoncza, o ile mała zechce wyjść. A Wam to naprawdę współczuję.. Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
No rośnie rośnie a pępek to fakt wyszedł już bo ja miałam taki "płytki" bardzo.
Męczy mnie suchy kaszel nie wiem jak sobie z nim poradzić...
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam stanikowstręt
ale staram się jednak cały dzień chodzić w staniku tylko wieczorem i na noc zdejmuję jak zawsze![]() Przy następnej ciąży faktycznie też pomyślę o lekarzu na nfz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

- pediatra przepisała mu żelazo w saszetkach 2x dziennie mam podawać. No i nie zaszczepili mi syna - mam czekać do 17.06
- eh, głowa mnie od tego wszystkiego boli.

23.06.2011
01.06.2013
- w każdym bądź razie po jego zachowaniu wcale nie widać, żeby miał anemię, no ale niestety...wyniki mówią wszystko.
Męczę się już trochę, chyba przez to, że tyle przytyłam jest mi najzwyczajniej w świecie ciężko
Czuję się mega ciężka
Dawaj te czereśnie
Mam wrażenie, że ludzie wręcz z oburzeniem patrzą, że z brzuchem się pcham na zakupy
Dzisiaj ważny dzień, do moich rodziców przyjeżdża wkońcu facet wszystko pomierzyć, popytać co chcemy i jak i zrobi nam wkońcu projekt naszego mini domku
zawsze to na swoim będziecie