Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-30, 10:52   #1681
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

Udało nam się wczoraj na chwilę wyskoczyć, choć wisiały nad nami burzowe chmury. Jasiek oszołomiony tłumem i hałasem padł na drzemkę o 19.00 więc potem była impreza do 22.00.

ciesz się ze tak moja wczoraj miała jedna drzemke 2 godzinną a jak wracaliśmy od t to spała jakies 20 minut w samochodzie a później jakoś przed 21 na godzine i później nie mogla już usnąć i usnela na rekach i jeszcze kilka razy musiałam brac i przytulać i od 00.30 spała...ja nie wiem co z tym dzieckiem...fakt faktem ze nie wstajemy o 6 czy 7 tylko o 9 bywa ze o 10 i to pewnie jest mój błąd a później się dziwie czemu dziecko po kąpieli nie spi ;/ ale fakt jest taki ze spac będzie przy suszarce bo w domu hałasy i pomimo ze od małego uczona hałasu to jednak by się budzila jakby suszara nie chodzila wiadomo w nocy spiocha ewentualnie budzi się na smoka
Stary 2014-06-30, 10:55   #1682
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Karolson w ogóle co to za kwoty? gdzie Ty pracy szukasz
nie wzięłaś tej pracy od lipca?
Kaska wahałam się ze zwględu na odległość (kasa i czas) a Pan chciał mi negocjować auto z prezesem, ale prezes wolal kogos za mniejsza kase bez doświadczenia i z miejscowości obok
Stary 2014-06-30, 10:55   #1683
kaska87
Zakorzenienie

jeszcze do do obwodu główki bo niedawno pisałyście to Miki ma 44,5-45 więc chyba ok

Karolson aha, no może tak miało być- znajdziesz coś innego powodzenia!
ja jak pomyślę o szukaniu pracy to chce mi się ryczeć... żałuję, że nie zostaliśmy we Wro...

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-30 o 10:56
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:56   #1684
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

nie nadrabiam bo mi się nie chce
wesele super udane, było kilka śmiesznych akcji- np to, że młodzi jechali na holu ale ogólnie wszystko super Miki był w dniu ślubu do 20:00 na sali, później rodzice go zabrali, a my do 4:00 się bawiliśmy

no i jesteśmy pato najlepsze jest to, że nie pijemy, ale w końcu ślub przyjaciółki do dałam w palnik nieźle ale chyba mogę pić bo łeb mam mocny i kaca zero

a tak btw. to wszyscy zachwyceni Myszą normalnie co chwilę ktoś podchodził i się jarał, jedna koleżanka to aż drugi raz mi mówiła, że mi zazdrości takiego synka wspaniałego to jej powiedziała- "do dzieła" hehe
super ze wesele udane
Stary 2014-06-30, 10:57   #1685
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ciesz się ze tak moja wczoraj miała jedna drzemke 2 godzinną a jak wracaliśmy od t to spała jakies 20 minut w samochodzie a później jakoś przed 21 na godzine i później nie mogla już usnąć i usnela na rekach i jeszcze kilka razy musiałam brac i przytulać i od 00.30 spała...ja nie wiem co z tym dzieckiem...fakt faktem ze nie wstajemy o 6 czy 7 tylko o 9 bywa ze o 10 i to pewnie jest mój błąd a później się dziwie czemu dziecko po kąpieli nie spi ;/ ale fakt jest taki ze spac będzie przy suszarce bo w domu hałasy i pomimo ze od małego uczona hałasu to jednak by się budzila jakby suszara nie chodzila wiadomo w nocy spiocha ewentualnie budzi się na smoka
nom na zlocie padła teoria że jeżeli dziecko po kąpieli nie spi to jest za wcześnie kompane. u nas tak ostatnia 30 minutowa drzemka kolo 17 17.30 i wtedy 20.30 kapiel 21 lulu
Stary 2014-06-30, 10:58   #1686
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
agusiowata być może ja będę na zlocie w Krk, ale to jeszcze czas pokaże, a czemu pytasz?
Fajnie byłoby z kimś umówić się po drodze i razem jechać. Ja mam samochód. Chciałabym pojechać na ten zlot i bardziej z Wami się zżyć.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:58   #1687
ja :)
Zakorzenienie

Poli super ze główka urosła a co do wagi to noże dlatego ze więcej sie rusza i szybko spała wszystko? Moze taki chwilowy okres miała? No ciekawe

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 10:59   #1688
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Życzenia dla solenizantów dzisiejszych:

Dla Maji i Natalki z okazji skończonych 9 miesięcy
Majusia dziękuje za życzenia

A dla Ciebie Kochana spóźnione, ale szczere STO LAT!

Co do fotelików - my dostaliśmy w spadku I kolejny też dostaniemy w spadku po córce kuzyna

Co do przewijaka - stoi, a raczej leży na łóżeczku i już z niego nie korzystamy od 6 miesięcy Jest rodzajem półki na pieluchy i pampersy
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Zamówiłam Leosiowi na imieniny ten album Oby udało mi się jakoś uzupełnić te dotychczasowe karty
Poziomko mogę prosić stronę na której zamawiałaś ten album?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Kurdę, muszę się przemóc i w końcu odwiedzić tego fryzjera. No chce mi się zmian, bo ile można te długie włosy nosić?

Hehe nie dziwię Ci się, że masz obawy przez zmianą fryzury, bo ja też ciągle noszę się z chęcią zmiany koloru (ombre), ale szkoda mi mojego koloru Długo zapuszczałam, bardzo wolno rosną mi włosy, a pamiętam, że bardzo nie lubiłam tego momentu jak włosy odrastały i miałam odrost na pół głowy

Karolson - wow, jakie kwoty! W jakiej Ty branży pracujesz? Jak ja bym miała 5tys. miesięcznie, to bym się za burżuja uważała

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2014-06-30 o 11:00
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:00   #1689
ja :)
Zakorzenienie

U nas musi byc ze 3h harcow zeby pola zasnęła po kąpieli. Inaczej harcuje w łóżku jeszcze z 30min albo i dłużej

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:01   #1690
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Nasze nosidlo jest do 9 kg,dodatkowo napisali by nie wozić dziecka starszego jak 9 miesięcy..tak więc musimy się rozgladac za jakimś bo mimo że nie mamy samochodu to jakis fotelik w razie wu musi być..bratowa chce nam dać swój ale on jest do 36 KG osobiście wolałabym do 18.
My zmieniliśmy na fotelik do 13 kg, też tyłem do kierunku jazdy.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:01   #1691
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze do do obwodu główki bo niedawno pisałyście to Miki ma 44,5-45 więc chyba ok

Karolson aha, no może tak miało być- znajdziesz coś innego powodzenia!
ja jak pomyślę o szukaniu pracy to chce mi się ryczeć... żałuję, że nie zostaliśmy we Wro...
nom mam coś innego ale nie chce w banku w sprzedaży wiec czekam i przeglądam, ale skoro ogloszenie się pojawia 3 raz w przeciągu 2 mcy (moje wymarzone) a naprawde moim zdaniem wymagania pasują do mojego CV to dochodze do wniosku że chce za dużo kasy, a osoby ktore maja idealne kompetencje napewno nie przyjdą do tej pracy za niższa stawkę niz ja bym mogła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-30, 11:02   #1692
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
nom na zlocie padła teoria że jeżeli dziecko po kąpieli nie spi to jest za wcześnie kompane. u nas tak ostatnia 30 minutowa drzemka kolo 17 17.30 i wtedy 20.30 kapiel 21 lulu
hmm nie zgadzam sie z ta teoria
wg mnie spanie o 21 to jest pozno, oczyiscie kazde dziecko ma swoj rytm ale my kapiemy o 19 czasami troche wczesneij i gora do 20stej spal, ostatnio mu sie poprzestawialo ale wspina sie i wspina a pada na twarz
kiedys byla wieczorynka i lulu
chcialabym zeby u nas tak bylo

dobra doczytalam ze chodzi o to by po ostatniej drzemce byla przerwa dluzsza, kumam

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2014-06-30 o 11:04
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:02   #1693
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
U nas musi byc ze 3h harcow zeby pola zasnęła po kąpieli. Inaczej harcuje w łóżku jeszcze z 30min albo i dłużej

U nas przed kapaniem Bartek nie spi jakies 3-4h, kapiemy go i zazwyczaj bardzo szybko usypia. Zawsze kapany jest albo o 19 albo o 20 (zalezy o ktorej godzinie mial ostatni posilek przed kapiela)

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:05   #1694
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo!ciesze się ze zlot udany!!teraz zapraszamy do Szczecina

Dziękuję za komentarze odnośnie fotelika. Dziś idę zerknąć jakie są u Nas w mieście.

Gorgulku pytałaś o fryzurę . uważam że grzywka na bok i parę refleksow tak jak pisały dziewczyny będzie jak najbardziej okja to bym Cię jeszcze w bobie widziała
Bajka haha!oj chciałabym żeby i mój kiedyś poczuł gorącego pretala. Ale niestety u Nas jest odwrotnie . to ja się gasze gdy widzę jego byle:/

Byłyśmy dziś u pediatra . Główka urosla!!nawet nie wiecie jak się ciesze

Gorzej z wagą od 7.05 przybrała tylko 100 gr.
Obiadki zaczynamy podawać zaczynając od poszczególnych warzyw. Czyli wszystko od nowa. .
super że główka urosła!

a dlaczego tak?? zeby utyła więcej? moim zdaniem bez sensu
Stary 2014-06-30, 11:05   #1695
kaska87
Zakorzenienie

Karolson z zdradzisz co to za stanowisko?

ja chyba kupię auto na gaz i będę szukać pracy we Wro.... tylko sercemi pęknie na myśl, że 2h stracę na dojazd dziennie.... w lecie jeszcze ok, ale w zimie

Stary 2014-06-30, 11:11   #1696
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
no w sumie mała jest zazwyczaj kąpana o 19 bo wychodzi jej tak jedzenie, wczoraj zjadła o 17 wiec spokojnie do 20 wytrzymała, wiec wykapała ją moja siostra przed 20 dostała butle i niestety nie poszla od razu spac dopiero padła przed 21 wiec nie wiem czy by mi się ja udało dłużej przetrzymać bo głodna by była..
Stary 2014-06-30, 11:19   #1697
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

ja chyba kupię auto na gaz i będę szukać pracy we Wro.... tylko sercemi pęknie na myśl, że 2h stracę na dojazd dziennie.... w lecie jeszcze ok, ale w zimie
Kaśka kuzynka TŻ dojeżdża od 15 lat do pracy zza Częstochowy w nasze okolice, też traci 2h na dojazd, ale jak nie ma innego wyjścia... Kiedyś spała w zimę u moich teściów (ona ma dwóch synów - jeden w gimnazjum, a drugi w SP), a od 2 lat autem jeździ.

Mama foka
Stary 2014-06-30, 11:25   #1698
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo!ciesze się ze zlot udany!!teraz zapraszamy do Szczecina

Dziękuję za komentarze odnośnie fotelika. Dziś idę zerknąć jakie są u Nas w mieście.

Gorgulku pytałaś o fryzurę . uważam że grzywka na bok i parę refleksow tak jak pisały dziewczyny będzie jak najbardziej okja to bym Cię jeszcze w bobie widziała
Bajka haha!oj chciałabym żeby i mój kiedyś poczuł gorącego pretala. Ale niestety u Nas jest odwrotnie . to ja się gasze gdy widzę jego byle:/

Byłyśmy dziś u pediatra . Główka urosla!!nawet nie wiecie jak się ciesze

Gorzej z wagą od 7.05 przybrała tylko 100 gr.
Obiadki zaczynamy podawać zaczynając od poszczególnych warzyw. Czyli wszystko od nowa. .
super, że główka urosła a co do wagi, to do roku dziecko powinno potroić masę urodzeniową.
Po pół roku już dziecko tak szybko nie przybiera na wadze, bo ma więcej ruchu

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Gorgulek widzę Cię w takich fryzurkach zaszalej

i tu kolor i fryzurka super
Stary 2014-06-30, 11:33   #1699
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Karolson odpisałam Ci

Kaśka zazdroszczę udanego weselicha

Karolson ja bym odpowiedź b zaznaczyła, choć mi by starczył przedział a

policzanka super że z obwodem główki ok

agusiamaskota z allegro zamówiłam, wyszło mi 31zł.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:36   #1700
Brydzia_
Zakorzenienie

Matal nie wiem o jakim foteliku mowa ale porownanie do maxi cosi wg mnie beznadziejne

Widzialam rozmowe o albumach. Tez od urodzenia kupowalam Igorowi taki i nie kupilam. Mozecie polecic jakis konkretny ?
Chociaz teraz juz wiekszosci rzeczy nie pamietam wiec pewnie byloby trudno uzupelnic :/

Widze zlot w krk ? Kiedy ?
Wstep wolny czy tylko osoby z klubu ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:37   #1701
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

agusiamaskota z allegro zamówiłam, wyszło mi 31zł.
A mogłabyś podesłać mi linka?

Mama foka
Stary 2014-06-30, 11:38   #1702
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hmm nie zgadzam sie z ta teoria
wg mnie spanie o 21 to jest pozno, oczyiscie kazde dziecko ma swoj rytm ale my kapiemy o 19 czasami troche wczesneij i gora do 20stej spal, ostatnio mu sie poprzestawialo ale wspina sie i wspina a pada na twarz
kiedys byla wieczorynka i lulu
chcialabym zeby u nas tak bylo

dobra doczytalam ze chodzi o to by po ostatniej drzemce byla przerwa dluzsza, kumam
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
no w sumie mała jest zazwyczaj kąpana o 19 bo wychodzi jej tak jedzenie, wczoraj zjadła o 17 wiec spokojnie do 20 wytrzymała, wiec wykapała ją moja siostra przed 20 dostała butle i niestety nie poszla od razu spac dopiero padła przed 21 wiec nie wiem czy by mi się ja udało dłużej przetrzymać bo głodna by była..
to też chodziło o taki przykład Badzi ze mała chodzi spac o 01.30 w nocy
albo mojej kolezanki ktora kapie o 19 niema przebacz maly spi godzine i się budzi gotów do zabawy, niewie ze to ma byc długi sen nocny mimo ze kąpany codziennie o 19 bo wcześniej np do 18 śpi, i zamiast przełużyć mu ten czas z kapiela nawet do 20 to nie punkt 19 i on ma się dostosowac
Stary 2014-06-30, 11:38   #1703
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Matal nie wiem o jakim foteliku mowa ale porownanie do maxi cosi wg mnie beznadziejne

Widzialam rozmowe o albumach. Tez od urodzenia kupowalam Igorowi taki i nie kupilam. Mozecie polecic jakis konkretny ?
Chociaz teraz juz wiekszosci rzeczy nie pamietam wiec pewnie byloby trudno uzupelnic :/

Widze zlot w krk ? Kiedy ?
Wstep wolny czy tylko osoby z klubu ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jasne, że mamusie z forum mogą wpaść Prawda?

Mama foka
Stary 2014-06-30, 11:42   #1704
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Zapomniałam wspomnieć, że jestem daremną matką, bo znowu nie pobrałam moczu Leosiowizałożyłam worek o 7, najpierw nie sikał 2h potem patrzę, że odklejony, założyłam nowy i jak już nasikał to znowu w pieluchę poszło labo do 10.30 więc znowu tego nie załatwiłam. od czwartku próbuję a dziś ostatni termin bo miałam mieć wynik z czerwca, oczywiście trzeba było czekać na ostatnią chwilę

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
A mogłabyś podesłać mi linka?
ok ale ja mam chłopca
http://allegro.pl/to-chlopiec-pierws...305912205.html

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:42   #1705
agaabuu
Raczkowanie

Moje dziecko dziś pospało do 6.20 i właśnie padła na pierwszą i jedyną drzemkę w ciągu dnia My zazwyczaj kąpiemy ok 17 - 18 i mała pada zazwyczaj po kąpieli już spać na noc - wczoraj np tak było. Ale zdarza się też tak, że po kąpaniu jeszcze nie chce spać i zasypia ok 20 -21, więc nie raz ciężko przewidzieć czy zaśnie czy nie

Mam jeszcze pytanko, Antosi zrobiło się odparzenie na pupie z jednej strony - kurczę nawet nie wiem czemu bo pamperka zmieniam często, ostatnio właśnie byłyśmy długo na spacerze i mała siedziała na jednym boczku w wózku za długo więc pewnie wtedy to się stało - smarowałam jej Bepanthenem, Sudocremem i teraz podsypuje też mąką ziemniaczaną, ale miejsce jest nadal zaczerwienione z takimi małymi krostkami....co jeszcze mogę zastosować aby pomogło?

Edytowane przez agaabuu
Czas edycji: 2014-06-30 o 11:47
agaabuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 11:45   #1706
kaska87
Zakorzenienie

dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe

Stary 2014-06-30, 11:48   #1707
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Moje dziecko dziś pospało do 6.20 i właśnie padła na pierwszą i jedyną drzemkę w ciągu dnia My zazwyczaj kąpiemy ok 17 - 18 i mała pada zazwyczaj po kąpieli już spać na noc - wczoraj np tak było. Ale zdarza się też tak, że po kąpaniu jeszcze nie chce spać i zasypia ok 20 -21, więc nie raz ciężko przewidzieć czy zaśnie czy nie
Zazdroszczę!
My kąpiemy około 19-20, Maja potem albo się bawi, albo zasypia, ale dostaje butelkę z mlekiem około 21-22 (czasem na śpiocha) i śpi do 7-8.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Dziękuję!

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
dziękuję wszystkim za życzenia urodzinowe
Aaaaa Kaśka jeszcze ja!!! Wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia i miłości, pociechy z Mikusia i z P.
Jak zwykle opóźniona Ale szczera!

Mama foka
Stary 2014-06-30, 11:52   #1708
kaska87
Zakorzenienie

Aga

Stary 2014-06-30, 11:52   #1709
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

we Wro jest dużo central banków

a stanowisko to kontroler placówek bankowych, taki co wpada raz na miesiąc, sprawdza umowy itd i wytyka błędy, tylko w takim banku krzak i nie maja wymagania stażu w tym tylko w bankowości, znajomość procedur itd
Stary 2014-06-30, 11:55   #1710
agaabuu
Raczkowanie

Kasiu to i ja się dołączam do życzeń!!! Dużo zdrówka i obyś nie musiała za długo czekać na upragnioną córkę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości