Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-06, 10:38   #1681
maczuma
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
kupiłam masło shea i posmarowałam sie nim pare razy ale mi nie podeszło... nie dość że twarde i cieżko wygrzebać z pudełka to jeszcze jakies czerwone plamki mi po nim wyskoczyły. może zrobię kolejne podejście jak się sezon grzewczy zacznie to na grzejnik położe i się roztopi będzie łatwiej aplikować co do oliwki to smarowałaś się na suchą skóre dla porównania? czy nie lubisz tego klejenia?
Na suchą skórę próbowałam, ale dla mnie za tłusto. A to masło to tak właśnie nad grzejnikiem lub suszarką do włosów podgrzewam

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
podpowiedzcie co można teściowej na urodziny kupić :P
Weź mi nie wspominaj o teściowej, zeźliła mnie od rana... Moja ma w niedzielę imieniny, ciasto jej robię

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
ja dzisiaj też mam studniówkę

nawet bym nie wpadła żeby to policzyć gdyby nie wy
śmieszne uczucie....
No to świętujemy!
Stary 2014-09-06, 10:52   #1682
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Linka przeoczyłam coś ?? Bo nie kojarze żebyś się chwaliła że masz już termin cc ustalony
Wstępnie 7 dni przed tp ale może uda się 10 dni wczesniej wiec koło 21 listopada

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 11:13   #1683
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Wstępnie 7 dni przed tp ale może uda się 10 dni wczesniej wiec koło 21 listopada
A załatwiłaś już wszystko ?? W sensie zaświadczenie na cc ?

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 11:27   #1684
Basjenia
Zadomowienie

jak mowa o praniu...jak uprać budkę z gondoli? to jest nierozbieralne...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 11:32   #1685
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
hasiap Ja piore już docelowo też do listopada chce mieć wszystko gotowe
Okej czyli od poniedziałku zacznę też prac już docelowo Mam proszek i płyn dzieciowy Jelp więc wypróbuję je (a propo w super-pharm ma jakaś promocja na nie być lub może już jest. U mnie w mieście nie ma s-p ale jak będę w sobotę we wrocku to zajdę zobaczyć) A właśnie bo nie chwaliłam się, że jadę odwiedzić przyjaciółkę w sobotę za tydzień (ja rozpocznę wtedy 30tc ), która urodziła teraz niedawno co Wam pisałam

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja wlaśnie jestem w trakcie prania Pierwsze pranie było jak przytargałam rzeczy ( w zykłym moim płynie z lidla) a teraz piorę w loveli i płucze w loveli - w temp 50 stopni. Poukadam sobie to w szafie jak poprasuje..a kiedy to zrobie? nie wiem pewnie we wrzesniu / październiku - jak mnie najdzie nuda albo wena. Tez chce miec wszystko do 1 listopada gotowe. Termin cc mam na 24 listopad
No właśnie najważniejsze wyprać, a prasować można nawet później Ja będę prała wtedy kiedy będę miała suszarkę wolną od swoich i męża prań, ale myślę że do listopada się wyrobię

Cytat:
ciąża opiekunka i do tego jeszcze kot a cholercia ale wymagania
I do tego miejsce zamieszkania LG lub WR
Stary 2014-09-06, 11:37   #1686
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny a orientujecie sie czy waska pochwa jest wskazaniem do CC?

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 11:49   #1687
madziqqq
Rozeznanie

aaa zapomniałam się pochwalić, że wczoraj kupiłam już łóżeczko tylko wzięłam takie najprostsze bo takie nam w sumie najbardziej do pokoju pasowało i do tego taka beżowa pościel z misiem nie taką pstrokatą jak większość
mama się ze mnie naśmiała, że męża bronie jak lwica i nie nie daję na niego nic powiedzieć
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 12:44   #1688
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
podpowiedzcie co można teściowej na urodziny kupić :P
ja tesciowej kupowalam na swieta zestaw herbat bwie sypane do tego jakies rozkwitajace ze swiata herbat. Teraz mam zamiar kupic jej jakis zestaw woskow yc ale ona takie ☠☠☠☠☠☠☠y lubi

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Ja musze w przyszlym tygodniu ogarnac to zaswiadczenie do cc ale tak mi sie nie chce wstawac z samego rana ze szok.
Stary 2014-09-06, 12:48   #1689
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
ja tesciowej kupowalam na swieta zestaw herbat bwie sypane do tego jakies rozkwitajace ze swiata herbat. Teraz mam zamiar kupic jej jakis zestaw woskow yc ale ona takie ☠☠☠☠☠☠☠y lubi

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Ja musze w przyszlym tygodniu ogarnac to zaswiadczenie do cc ale tak mi sie nie chce wstawac z samego rana ze szok.
Też kupiłam na święta teściowej zestaw herbat i bardzo była zadowolona bo ona chciała mieć takie porządne, prawdziwe liściaste herbaty. Kupiliśmy kilka smaków i tylko rozkoszowała się nimi

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 12:52   #1690
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a orientujecie sie czy waska pochwa jest wskazaniem do CC?
Kochana jak się rodzi naturalnie to wszystko się rozciąga, a później wraca do siebie. Każda pierworódka zapewne jest bardziej wąska niż ta co rodziła, chociaż ja i tż różnicy nie czujemy, ale pessar miałam zakładany 2 i nic mnie nie bolało np.

Jeśli dziecko jest duże, to wtedy planuje się cc.
Miałam wąskie biodra, a syna urodziłam 3,5 kg i bez problemu
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 13:26   #1691
alekaz1
Zakorzenienie

A my dzisaj tego grilla robimy i dalej srednio mi sie chce. Tz w pracy jeszcze. Ciekawe kiedy wroci bo jeszcze trzeba zakupy zrobic przed grillem.
Stary 2014-09-06, 13:36   #1692
maczuma
Rozeznanie

Kurczę, ale w tej ciąży mnie naszło na gotowanie. Nigdy nie stroniłam od kuchni, ale raczej dlatego, że musiałam, a teraz wymyślam dania i... piekę, a nigdy tego nie robiłam. Jedyna dobra strona tej mojej cukrzycy, że muszę o dietę dbać Wracam do garów
Stary 2014-09-06, 15:25   #1693
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Kochana jak się rodzi naturalnie to wszystko się rozciąga, a później wraca do siebie. Każda pierworódka zapewne jest bardziej wąska niż ta co rodziła, chociaż ja i tż różnicy nie czujemy, ale pessar miałam zakładany 2 i nic mnie nie bolało np.

Jeśli dziecko jest duże, to wtedy planuje się cc.
Miałam wąskie biodra, a syna urodziłam 3,5 kg i bez problemu
A ja wlasnie mialam zakladany pessar nr 1 i byl problem zeby go wcisnac, bolalo okropnie, lekarka powiedziala , ze musi przyznac iz mam bardzo waska pochwe i dawno takiej pacjentki juz nie miala.. potem plamilam nawet :/

Przepraszam za szczegoly, ale jestem ciekawa czy bede w stanie..naturalnie urodzic ,a wskazaniem sa moje problemy z krzepliwoscia krwi.
Poza tym musze dopytac o te zastrzyki na plucka, bo chcialabym rowniez je dostac w mojej sytuacji :/.
Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
A my dzisaj tego grilla robimy i dalej srednio mi sie chce. Tz w pracy jeszcze. Ciekawe kiedy wroci bo jeszcze trzeba zakupy zrobic przed grillem.
Ja tez chce!!! Ale moze sobie zamowie u mojego szefa kuchni na kolacje kielbaske, mamy taka dobra ze wsi, swojska mniam (zaraz mi sie dostanie, ze takie cos jem pewnie )
Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Kurczę, ale w tej ciąży mnie naszło na gotowanie. Nigdy nie stroniłam od kuchni, ale raczej dlatego, że musiałam, a teraz wymyślam dania i... piekę, a nigdy tego nie robiłam. Jedyna dobra strona tej mojej cukrzycy, że muszę o dietę dbać Wracam do garów
Jak bede miala cukrzyce to wpadne do Ciebie pomieszkac,skoro juz tak zapraszasz haha )

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-09-06 o 15:27
Stary 2014-09-06, 15:40   #1694
alekaz1
Zakorzenienie

Jeszcze tz nie ma eh. A ja dopiero wstalam bo mi sie przysnelo. Ide sie ogarniac.
Stary 2014-09-06, 16:07   #1695
Roksape
Zadomowienie

Lolcia to faktycznie dość ciekawe. Jeszcze wszystko może zaważyć o cc np, duże dziecko, ułożenie pośladkowe, bakteria w pochwie , wąskie biodra, brak akcji porodowej itd, itd
Na porodówce przed porodem przykładają taki " cyrkiel" chyba dobrze piszę, badają czy dziecko da radę przejść, wszystko się okaże
Ja dzisiaj też miałam brązowe plamienie po tym wczorajszym badaniu, ale jak zaaplikowałam ranną luteinę, to już normalnie na biało

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-06, 16:34   #1696
sasia25
Rozeznanie

Lolcia Ty też chcesz cc?

Ja nie będę kombinować i urodzę tak jak będzie to możliwe. Jak dam radę, to sn, a jak nie to zrobią mi cc i już. Nie będę się nakręcać, chociaż wiadomo, że się boję, ale tak samo boję się jakiejś ciężkiej choroby itd
Dam radę
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 16:40   #1697
Justyssia87
Rozeznanie

hejo, witam sie w 29tc
jestem po zakupach, kupilam rzeczy na porodówke i do małęgo śr. higieniczne

Ja jak bylam w szpitalu tez mnie cyrklem mierzyli i połozne mowiły ze wąska jestem i mam mały brzuch i coś marudziły ze za wąska..jakby to ich sprawa była no i faktycznie nie urodziłam hehe ale to nie rpzez to moze.

ja ciuszki wyprałam w dzieciowym i dałam do komody, za miesiac moze je wyprasuje i to wszystko.
Linka fajnie ze juz wiesz kiedy urodzisz pozazdrościć
Roksape- hmm to wychodzi na to że wszedzie jak kobieta jest po cc to chca od niej podpisania papierów ze na włąsne ryzyko bedzie rodzic naturalnie? bo ja jestem po cc i sie aż boje tych papierów, ze moge umrzec?wtf? Musze z lekarzem pogadać, ale dzielna ta twoja znajoma ze sie nie przestraszyła

a ja dzis rano zapomniałam lutke wsadzić i tak mi brzuch twardniał na miescie ze co pare minut nie mogłam chodzić!!masakra, teraz wsadziłam ale troszke tylko lepiej eh.

alekaz-miłego grila, zjedz za mnie troche boczku mmmm

uciekam do piwnicy robic porządki :/ szukam stelażu do baldachimu, maty, jakis zabawek do młodego i karuzelki do lozeczko, moze w tym bajzelu znajde

Wpadne pewnie wieczorem, papa
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 16:57   #1698
Suqub
Zakorzenienie

Czuje się normalnie 100 lat za murzynami. Wy już pod 30tc a ja 25 zaczęłam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-09-06, 17:09   #1699
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja chce rodzic naturalnie, bez znieczulenia ale za to jak mam popekac na maxa to juz wole CC.

Co do lutki to mnie wczoraj wpadla do wanny z woda i teraz ciekawe skad wezme recepte :/ zastamnawialam sie czy na ip nie pojechac ale czy ja wiem czy ta lutka mi cos pomaga :p

Jesli chodzi o tc to ja nabijam 27 , wiec do 30 jeszcze hoooohhoo z moim trybem zycia.
L4 lezace mnie dodatkowo motywuje zeby lezec

Dziewczyny znacie jakis fajny serial na wzor chirurgow/ lekarzy/na dobre i na zle oraz ostrego dyzury (pomijajac wlasnie te )

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2014-09-06 o 17:12
Stary 2014-09-06, 17:22   #1700
maczuma
Rozeznanie

Lolcia, a House? A jak lubisz Chirurgów, to Private Practice na bank Ci się spodoba

Jakbym mogła, to bym Ci podesłała miseczkę zupy z pieczonej dyni
Stary 2014-09-06, 17:27   #1701
LoLcIa123
Zakorzenienie

O zobacze sobie ten private a mozna zobaczyc to na jakiejs stronie typu iitv?

Zupa dyniowa woow nigdy nie slyszalam u mnie rodzina malo uzdolniona kulinarnie, kazdy je cos innego bo wiecznie nikogo w domu nie ma :p jak zaszlam w ciaze to bylam jak Magda Gessler a i tak robilam tylko schabowe, lazanki i takie proste dania .

Tymoteusz
23.11.2014r

Czas edycji: 2014-09-06 o 17:33
Stary 2014-09-06, 17:35   #1702
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
Roksape- hmm to wychodzi na to że wszedzie jak kobieta jest po cc to chca od niej podpisania papierów ze na włąsne ryzyko bedzie rodzic naturalnie? bo ja jestem po cc i sie aż boje tych papierów, ze moge umrzec?wtf? Musze z lekarzem pogadać, ale dzielna ta twoja znajoma ze sie nie przestraszyła
No ja przecież też po cc i jak bym.donosiła to chętnie urodziła bym sn. Nie wiem czy u mnie w szpitalu tak każą też podpisywać, bo lekarz nic nie mówił, tylko tyle, że jak akcja będzie szła jak należy to nie widzi przeszkód. Ta kobieta wtedy w Łodzi rodziła,co jej kazali to podpisywać, ale właśnie położna była z nią i duże doświadczenie miała i powiedziała, że da radę no i jeszcze bez nacinania to w ogóle super mnie to cieszy, że spotkałam kobietę po cc i później rodzącą sn, bo przeważnie jak już była jedna cc to kolejne też
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja chce rodzic naturalnie, bez znieczulenia ale za to jak mam popekac na maxa to juz wole CC.

Co do lutki to mnie wczoraj wpadla do wanny z woda i teraz ciekawe skad wezme recepte :/ zastamnawialam sie czy na ip nie pojechac ale czy ja wiem czy ta lutka mi cos pomaga :p

Jesli chodzi o tc to ja nabijam 27 , wiec do 30 jeszcze hoooohhoo z moim trybem zycia.
L4 lezace mnie dodatkowo motywuje zeby lezec

Dziewczyny znacie jakis fajny serial na wzor chirurgow/ lekarzy/na dobre i na zle oraz ostrego dyzury (pomijajac wlasnie te )
Dr house
Stary 2014-09-06, 17:39   #1703
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Lolcia, a House? A jak lubisz Chirurgów, to Private Practice na bank Ci się spodoba

Jakbym mogła, to bym Ci podesłała miseczkę zupy z pieczonej dyni
O tak prywatna praktyka jest fajna. Polecam.

Jeju a mi ciąża chyba wzmogła moją nietolerancje. Już nawet małe ilości mleka powodują w moim żołądku różne rewolucje

Stary 2014-09-06, 18:04   #1704
doloresd
Wtajemniczenie

Co do tych tygodni ciąży, to już niby wszystkie jesteśmy w trzecim trymestrze prawie, a mnie się wydają teraz te miesiące przydługie bardzo. Jak I trymestr mi zleciał w mgnieniu oka, tak teraz mnie wszystko irytuje, męczy i nuży. Chciałabym już urodzić
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 18:06   #1705
maczuma
Rozeznanie

Jest na iitv ta Prywatna Praktyka, 6 sezonów - będziesz miała co robić
Stary 2014-09-06, 18:14   #1706
yanca1
Raczkowanie

Ticker mi mówi, że u mnie tez dzisiaj 100-dniówka! Z tej okazji upiekłam ciasto ze śliwkami i w całym domu taaaak pachnie
Jak któraś z "pierwiastek" oglądała ten program Kossakowskiego na TTV to pewnie nieźle się wystraszyła Ja wam powiem, ze albo facet ma jakiś mega niski poziom bólu, albo ja jakaś herod-baba jestem. Do szpitala dojechałam z rozwarciem 8 cm i jakoś bardzo źle nie było, a on na tym etapie "umierał". Kobity, my silnie jesteśmy, nie bójcie się

A dzisiaj dzieć w poprzek leży i kopie jednocześnie w dwa boki - zabawne uczucie.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 18:50   #1707
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Jeju a mi ciąża chyba wzmogła moją nietolerancje. Już nawet małe ilości mleka powodują w moim żołądku różne rewolucje
Mam tak samo, chyba mi żołądek zaraz odmówi posłuszeństwa. Najgorzej jest po mleku, kefir i jogurty nat. oblecą
Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Co do tych tygodni ciąży, to już niby wszystkie jesteśmy w trzecim trymestrze prawie, a mnie się wydają teraz te miesiące przydługie bardzo. Jak I trymestr mi zleciał w mgnieniu oka, tak teraz mnie wszystko irytuje, męczy i nuży. Chciałabym już urodzić
A ja mam wrażenie, że jestem już w tej ciąży milion lat
Cytat:
Jest na iitv ta Prywatna Praktyka, 6 sezonów - będziesz miała co robić

Już zaczynam zaraz oglądać

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-09-06, 19:20   #1708
Justyssia87
Rozeznanie

mąz sushi mi robi mniam mniam a potem mam talent
Z piwnicy przyniosłam dużo rzeczy, znalazłam co chciałam znaleźć, ciuchy na zime przyniosłam i dużo zabawek na pierwszy etap, grzechotki i inne pierdółki

z seriali mi się np podobał californication, rodzina soprano, house i późnniej wszystkie takie tvnowskie ale to pewnie znasz no i gra o tron-nie wiem czy widziałas lolcia ale rewelacja , gotowe na wszystko, a tak to już nie pamiętam, ale z filmów ogladalam ostatnio x-mena ostatnia czesc i zayebiste! myslalam ze to jakieś głupoty bedą nie dla nie i nawet pierwszych czesci nie widzialam...ale okazalo sie super naprawde wiec polecam CHYBA x-men to był ale tak chyba tak no i batman oczywiscie a i jeszcze sierpień w hrabstwie osage zakrecona rodzinka
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-06, 19:57   #1709
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
mąz sushi mi robi mniam mniam a potem mam talent
Z piwnicy przyniosłam dużo rzeczy, znalazłam co chciałam znaleźć, ciuchy na zime przyniosłam i dużo zabawek na pierwszy etap, grzechotki i inne pierdółki

z seriali mi się np podobał californication, rodzina soprano, house i późnniej wszystkie takie tvnowskie ale to pewnie znasz no i gra o tron-nie wiem czy widziałas lolcia ale rewelacja , gotowe na wszystko, a tak to już nie pamiętam, ale z filmów ogladalam ostatnio x-mena ostatnia czesc i zayebiste! myslalam ze to jakieś głupoty bedą nie dla nie i nawet pierwszych czesci nie widzialam...ale okazalo sie super naprawde wiec polecam CHYBA x-men to był ale tak chyba tak no i batman oczywiscie a i jeszcze sierpień w hrabstwie osage zakrecona rodzinka
Ja californication oglądać nie mogłam. Ten Charlie mi nie pasował. W seksie w wielkim mieście taki poukładany mąż był

Stary 2014-09-06, 20:03   #1710
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dzięki za wszystkie propozycje, za chwilę już zacznę tak świrować jak czegoś nie pooglądam, że chyba mnie władują do zakładu .

Dziewczyny jak będziecie miały chwilkę zbędnego czasu to zajrzyjcie na pogaduchy w klubie, bo potrzebuje porady .

Tymoteusz
23.11.2014r

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości