|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1681 | ||
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
Cytat:
|
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Sprane gacie
|
|
#1684 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1685 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Mnie te¿ rozbawi³y sprane gacie
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
O proszê, w³a¶nie trafi³am na taki artykulik o krêconych w³osach w amerykañskim Cosmopolitan
|
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 059
|
Cytat:
![]() My¶licie, ¿e jakikolwiek ch³odny blond drogeryjny mi z³apie na spranym rudym ¿eby go choæ czê¶ciowo przykryæ? czyta³am gdzie¶, ¿e te Loreale Preference do¶æ dobrze ³api± nawet na ciemnych.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#1688 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Na blogu anwen te¿ wiele przydatno¶ci nie znalaz³am, ale po tym jak napisa³a posta o tym jak chcia³a wydaæ ksi±¿kê no to jej gratulujê bo mia³a takie marzenie. I fajnie, ¿e je spe³ni³a nawet je¶li s± to takie do¶æ proste rzeczy. Teraz mo¿emy takie co¶ znale¼æ na wiêkszo¶ci blogów bo wiêkszo¶æ blogerek pisze o tym samym.
Ja lubiê bloga alinarose bo to pierwszy jaki czyta³am i za to, ¿e daje tam fajne wskazówki. Mo¿e jest nieco przereklamowany, ale lubiê tam zagl±daæ bo czêsto trafiam na nowo¶æ, u¿yteczn±. Lubiê te¿ arsenic, kascysko, wied¼mê i nasz± wiza¿ow± kasiênafali bo posty s± takie trochê o chemii i bardziej skomplikowanych rzeczach, a po prostu interesujê siê tym. Zdarza mi siê te¿ zajrzeæ na blogevel i blondhaircare. Co do kolorów polecam blog arsenic - ja wiem, ¿e moje kolory to zgaszone i ciep³e w makija¿u, ubraniach np. ¶liwkowy, czerwieñ, ciep³a zieleñ, ¿ó³ty w strnê pomarañczy bo mam typ jesieñ jak Catherine Zeta-Jones przyk³adowo i wiem co mi pasuje. Obserwowa³am to wcze¶niej, ale potem poszuka³am i rzeczywi¶cie nie jestem zim± tak jak my¶la³am wcze¶niej, ale jesieni± dlatego trzeba te¿ umieæ dopasowaæ kolor w³osów do typu urody tak, by siê nic nie gryz³o.
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Wrzucê Ci, na jakie ja k³ad³am, po³o¿y³am odcienie 7 i 8 (obie natury, bez odcieni ch³odnych) wymieszane pó³ na pó³. Nie przykry³o mi do koñca, mam teraz rudawy blond, u góry bardziej blond, na dole bardziej rudy. ![]() Nie celuj przy pierwszym farbowaniu w ch³odne odcienie, tak na wszelki wypadek. Najbardziej nasycone pigmentem s± natury, czyli bez numerka po kropce albo z 0 po kropce, wiêc najlepiej chyba pokryj± i unikniesz ewentualnej zieleni. Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-12-14 o 12:55 |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
Jakos dwa tygodnie temu chcialam zajrzec na Twojego bloga i nie moglam go za nic znalezc . Robilas jakies przemeblowania?![]() Czekamy na twoj powrot, tak bardziej na stale .
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Moderator
|
Ukrêci³am sobie domow± nawil¿aj±c± maskê, daaawno ju¿ takiej nie robi³am. Jak sp³uczê to zrobiê peeling z kaszy jaglanej bo cukier i kawa nie zdaj± egzaminu, a mi siê sypie ju¿ ten naskórek.
A w ogóle moje popêkane naczynka, te pierwsze na prawym udzie zaczynaj± znikaæ! Jestem w szoku, poprzednio by³y takie szersze i czerwono-fioletowe, a teraz poja¶nia³y i siê zwêzi³y. Wygl±daj± trochê jak blizny bardziej, ciekawe czy mog± znikn±æ ca³kowicie ![]() Wiecie mo¿e, jak zrobiæ na wiza¿u taki notatnik (np. pod avkiem jak kto¶ ma to jest to oznaczone jako blog)? mam czasami jakie¶ fajne pomys³y do podzielenia siê i chcia³abym je umieszczaæ w takim notatniku w³a¶nie, ale nie wiem jak go zrobiæ. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-14 o 13:15 |
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co zrobilas z popekanymi naczynkami. Mam kilka na nogach i nie wiem co z tym dziadostwem zrobic |
|
|
|
|
#1693 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety mam tendencje i dziedziczne sklonnosci do zylakow .
|
|
|
|
|
#1695 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Mój mama tak ma i niestety tylko laserowe zamykanie pomaga.
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wezmê to pod uwagê przy próbach pozbycia siê rudosci. Pierwsze próby chcia³abym poczyniæ juz przed ¶wiêtami
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Dosta³am od mamy gliss kura ¿ó³tego bo znowu jest tam gdzie pracuje (nigdzie indziej go nie ma), zawsze u mnie idealnie mama trafia z prezentami mam nadziejê, ¿e zawarto¶æ keratyny nie jest du¿a i bêdzie dobrze u mnie dzia³aæ bo kiedy¶ bardzo lubi³am.
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie powiem odk±d mówi³am ¿e Ty powinna¶ nosiæ ch³ody i blondy...
:p
|
|
#1700 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
No bo uwielbiam rudy i super siê w nim czuje, ale to takie mêcz±ce jest, ¿e chyba za leniwa jestem do rudego
|
|
|
|
#1702 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
Bo czekam, a¿ znajdê czas na moje 3 dni wyjête z ¿yciorysu, które nadejd± w ten pi±tek ![]() Oj tak rudzielec jest strasznie problematyczny. Ja osobi¶cie w sumie chodzê we wszystkich kolorach ubrañ, oprócz czerwieni i pomarañczu, bo szczerze to chyba jedynie z jedna bluzka i ze dwie koszulki znalaz³yby mi siê w takich kolorach ![]() Co do ksi±¿ki Anwen. Mam j±, dosta³am od siostry na urodziny. Jak dla mnie (czyli cz³owieka który jeszcze s³abo siê zna na tych wszystkich w³osowych sprawach ), ksi±¿ka jest ogólnie ciekawa. Szczególnie polecam dla pocz±tkuj±cych, bo wiêkszo¶æ z Was zna te informacje i jeszcze wiêcej W ksi±¿ce jest zawartych informacji jak dbac o w³osy ogólnie, rozpoznawanie typu swoich w³osów, sporo fajnych przepisów np. na mgie³ki, p³ukanki maski. Jest te¿ sporo informacji jak radziæ sobie z problemami typu ³upie¿, wypadanie, puszenie. Trochê o emolientach, humekantach, proteinach itp. Oczywi¶cie piszê tylko przyk³ady, informacji jest sporo wiêcej. Jak dla mnie to bardzo przydatna ksi±¿ka, ale jak ju¿ pisa³am ja jeszcze nie jestem tak obeznana jak Wy ShrinkingViolet- jako prezent dla pocz±tkuj±cej kole¿anki, mo¿e byæ ca³kiem fajna, ale np. dla Ciebie te informacje by³yby ju¿ pewnie od dawna znane ![]() W³a¶nie nak³adam sobie olej na w³osy. Pomiesza³am lniany i troszkê rycynowego, ciekawe jakie bêd± efekty
|
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Witajcie,
Ja na chwilê,mam z³e wie¶ci,moja ci±¿a nie rozwija siê prawid³owo i nie ma zarodka.Jest pusty pêcherzyk i to za ma³y jak na swój wiek.Szkoda bo chocia¿ nie planowa³am tego to przezywam teraz .Czekam na poronienie.Przep³aka³am pó³ nocy .Muszê siê czym¶ zaj±æ ,¿eby nie my¶leæ.Swiêta id± a ja mam takie przejsciaDzisiaj bêdê testowa³a ojej z dyni.U¿ywa³y¶cie mo¿e kiedys? |
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Na³o¿y³am ostatnio, co¶ tam nawil¿y³ ale to jeszcze nie to.
Teraz ca³y czas jadê na krokoszu bo chcê oceniæ czy mi pasuje. Ca³a szafka olejów stoi i kusi ale nie, powstrzymam siê.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-12-14 o 22:38 |
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Curly
![]() Ja mam chyba jakie¶ wahania hormonów. Dzi¶ praktycznie bez powodu jednocze¶nie p³aka³am i siê ¶mia³am, a PMS jeszcze daleko. Niestety zmiana klimatu i pewnie diety/sk³adników od¿ywczych w jedzeniu daje siê we znaki. Chyba ¿e taki los cz³owieka po 25 roku ¿ycia i bêdzie ju¿ tylko gorzej.
|
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jak sie czlowiek stresuje przy takich wydarzeniach...sama mialam klopoty w pierwszym trymestrze, mialam krwotok i najadlam sie strachu, a plakalam niemal codziennie, no ale wszystko sie dobrze skonczylo. Nie martw sie, wszystko sie ulozy. Uzywalam oleju z pestek dyni i bardzo mi sluzyl |
|
|
|
|
#1707 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 471
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
¦wiêta i dylemat - i¶æ wreszcie do fryzjera czy samej co¶ pokombinowaæ ¿eby od¶wie¿yæ kolorek
|
|
|
#1708 |
|
Zadomowienie
|
Jak masz kogo¶ fajnego to id¼.
Zrób sobie prezent
|
|
#1709 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Dziewczyny czy bylyscie na zabiegu rekonstrukcji w³osów Joico? Czyta³am sporo pozytywnych opinii o tym zabiegu, ale nie od krêconow³osych. Chcia³abym wiedzieæ jak loki siê zachowuj± po tym zabiegu.
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Pyta³ kto¶ tu o tego typu zabiegi, generalnie to jest dobre na chwilê, jak idziesz na studniówkê czy wesele. W jeden dzieñ nikt Ci w³osów nie naprawi, takich czarów po prostu nie ma. Na³aduj± silikonów, w³osy bêd± ¶liskie i przez to bêdzie siê wydawaæ, ¿e w lepszej kondycji ale zmyjesz i bêd± w stanie poprzednim.
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

czyta³am gdzie¶, ¿e te Loreale Preference do¶æ dobrze ³api± nawet na ciemnych.

Bo czekam, a¿ znajdê czas na moje 3 dni wyjête z ¿yciorysu, które nadejd± w ten pi±tek

Niestety zmiana klimatu i pewnie diety/sk³adników od¿ywczych w jedzeniu daje siê we znaki. Chyba ¿e taki los cz³owieka po 25 roku ¿ycia i bêdzie ju¿ tylko gorzej.