![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
wdowa dziękuję za odpowiedź
![]() okazało się, że wszystko ze zdrowiem jest ok. Lekarz powiedział, że mogę spokojnie zażywać dalej tabletki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zadomowienie
|
.
strach jest dobry. dobrze jest się bać. to znaczy, że masz coś jeszcze do stracenia. co jest sensem życia? żyć! "Nawet partnerzy żądający pełnej wolności, siadając za kierownicą nie jadą lewą stroną. Dlaczego? Mają świadomość ograniczenia i konsekwencji łamania praw". Edytowane przez Magdalena Ka Czas edycji: 2010-08-24 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
hej
zaczelam brac moje 1 opakowanie tabletek wraz z 1 dniem okresu czy to jest normalne ze moj okres jest teraz juz 2 dnia bardzo skapy? normalne trwal z 5 dni ![]()
#1684 |
Zadomowienie
|
.
strach jest dobry. dobrze jest się bać. to znaczy, że masz coś jeszcze do stracenia. co jest sensem życia? żyć! "Nawet partnerzy żądający pełnej wolności, siadając za kierownicą nie jadą lewą stroną. Dlaczego? Mają świadomość ograniczenia i konsekwencji łamania praw". Edytowane przez Magdalena Ka Czas edycji: 2010-08-24 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
jednak trzeba zasmiecac forum i zakladac watki bo tu nikt nie wchodzi
![]()
#1686 |
Zakorzenienie
|
idedodomu - tak, to całkowicie normalne. u niektórych okres sie zatrzymuje, u innych wręcz przeciwnie, przedłuża się.
Magdalena Ka - jeżeli zapomniałaś tabletki w trzecim tygodniu to powinnaś skończyć opakowanie wraz z zapomnianą tabletką i po 7 dniach przerwy zacząć nowe opakowanie. jeżeli tego nie zrobiłaś to najlepiej nie rób przerwy wcale, weź całe następne opakowanie od razu po skończeniu tego z zapomnianą tabletką - organizm potraktuje to tak jakbyś skróciła przerwę do jednego dnia. chyba, że już przerwę zrobiłaś :P to wtedy sądzę, że jesteś zabezpieczona od nowego opakowania, ale nie jestem co do tego pewna. [gdybyś postąpiła tak jak pisałam wcześniej to zabezpieczona byłabyś cały czas - tak na przyszłość. ale takie myki to tylko z trzecim tygodniem.] |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
.
strach jest dobry. dobrze jest się bać. to znaczy, że masz coś jeszcze do stracenia. co jest sensem życia? żyć! "Nawet partnerzy żądający pełnej wolności, siadając za kierownicą nie jadą lewą stroną. Dlaczego? Mają świadomość ograniczenia i konsekwencji łamania praw". Edytowane przez Magdalena Ka Czas edycji: 2010-08-24 o 14:05 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1689 |
Raczkowanie
|
...
To tylko Ja... Kobieta rozedrgana setką nowości, w nieustannym biegu i z własnymi przemyśleniami... po prostu "Łobuziara na obcasach" Kocham Cię R ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png Edytowane przez Piekielny_Aniolek Czas edycji: 2010-08-22 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny mam pytanie
![]() ![]()
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eee do piątego dnia można zacząć brać tabletki antykoncepcyjne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Przyczajenie
|
Po jakich tabletkach powiększył się wam biust? Odpowiadajcie w mojej sondzie. Pozdrawiam
http://sonda.hanzo.eu/sondy,84585,sjmj.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
..po tych źle dobranych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zadomowienie
|
nie wiem czy to pytanie padło, chyba nie, bo przeszukując wątek go nie znalazłam.
chodzi o wkładkę domaciczną. zarówno w pierwszym poście na tym forum, jak i na innych stronach napisane jest tylko, że zazwyczaj zakłada się je tylko kobietom, które mają już za sobą poród. jeśli ktoś wie, to proszę mnie poinformować - jaka jest tego przyczyna? i jeśli "zazwyczaj", to czy w takim razie w ogóle istnieje możliwość założenia wkładki dziewczynie, która nie była jeszcze w ciąży i nie przechodziła porodu? bardzo proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
#1698 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pytam, bo szukam najlepszej metody antykoncepcyjnej dla mnie. nie chcę korzystać z metody prezerwatywa + globulka, globulki są dla mnie bardzo nieprzyjemne w użyciu. jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne, to słyszałam różne wersje - pani ginekolog mówiła mi, że ze względu na cukrzycę nie mogę brać tabletek, natomiast czytałam w internecie wypowiedzi innych ginekologów i wielu z nich twierdzi, że w przypadku niedługiego czasu choroby (choruję niecałe 4 lata - to stosunkowo bardzo krótko) i stosowaniu tabletek przez nie dłużej niż, zdaje się, dwa lata z rzędu nie ma przeciwwskazań do zażywania tabletek antykoncepcyjnych. więc nie do końca wiem jak to jest, a zależałoby to pewnie od lekarza do którego się udam - jeden przepisze, inny nie, a ja nie wiem na ile jest to bezpiecznie. przeczytałam, że wkładka domaciczna może być alternatywą dla kobiet, które z pewnych przyczyn nie mogą stosować tabletek, poza tym jest to stała metoda i myślę, że jeśli udałoby się założyć mi wkładkę, to ona + prezerwatywa byłyby wystarczającym zabezpieczeniem. staramy się naprawdę bardzo uważać - kupujemy prezerwatywy dobrej jakości, wyłącznie w aptekach, po stosunku przy zawiązywaniu sprawdzamy, czy nie była uszkodzona, proszę też chłopaka, żeby nie dochodził we mnie, ale wiecie drogie panie jak to jest - obawa towarzyszy. @mouse: to co napisałaś brzmi dość strasznie, jestem jeszcze młoda i w tym wieku nie powinnam decydować o zamknięciu sobie możliwości do posiadania w przyszłości dzieci, jednakże przygotowanie i prowadzenie ciąży przy cukrzycy jest trudne, a sama ciąża, kiedy jest nieplanowana - niebezpieczna, więc wolałabym znaleźć metodę, która będzie dla mnie dobra i dzięki której będę mogła spać spokojnie ![]()
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() autorkę zapraszam do obszernego wątku dot. spirali - więcej informacji o niej chyba nie znajdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zadomowienie
|
no dobrze, dziękuję za "pokierowanie" mnie - jeszcze nie do końca potrafię się poruszać po tym forum.
#1703 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie
![]() mam kolejne pytanie... kilka dni temu zaczęło mnie strasznie boleć gardło (niestety u mnie nie da się tego tak łatwo wyleczyć ![]() ![]() Zaznaczę również, że kiedy wzięłam pierwszą tabletkę antybiotyku kochamy się z użyciem prezerwatywy. z góry dziękuję ![]() ![]()
To tylko Ja... Kobieta rozedrgana setką nowości, w nieustannym biegu i z własnymi przemyśleniami... po prostu "Łobuziara na obcasach" Kocham Cię R ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
To tylko Ja... Kobieta rozedrgana setką nowości, w nieustannym biegu i z własnymi przemyśleniami... po prostu "Łobuziara na obcasach" Kocham Cię R ![]() ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/c57bb5fe5d.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() od 3 miesięcy brałam YAZ, zmieniłam na Yasmin. Wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę. Tak się złożyło, ze dzisiaj okazało się że muszę przyjmować zastrzyki z antybiotykiem Zinacef. Wiem, że osłabia on działanie antykoncepcyjne tabletek. Ale czy powinnam na czas przyjmowania zastrzyków (tydzień) zaprzestać przyjmowania antykoncepcji hormonalnej? Pytałam pielęgniarki, twierdzi ona, że nie ma takie potrzeby. Ale może ktoś tutaj miała jakieś doświadczenia z antybiotykiem i tabsem? Czy oprócz osłabionej ochrony anty, tabsy nie wpłyną na skuteczność antybiotyku? nie wejdą w reakcję? i jeszcze jedno pytanie. Antybiotyk będę przyjmować przez 7 dni. Po jakim czasie jestem znów w pełni chroniona przed ciążą? oczekuję mądrych rad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
nawet nie powinnaś przestawać przyjmować tabsów - ich działanie będzie osłabione, ale nie rozreguluje ci to gospodarki hormonalnej tak jakbyś odstawiła je na tydzień [jeżeli chcesz odstawić to powinnaś to zrobić na co najmniej na 3 miesiące, inaczej możesz sobie narobić problemów z hormonami!]
tabletki na działanie antybiotyku nie wpływają; to antybiotyk osłabia działanie tabsów. zabezpieczaj się dodatkowo przez całą kurację + tydzień po jej skończeniu. z resztą, w ulotce powinno być to wyjaśnione. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Wtajemniczenie
|
monius dzięki
![]() ![]() Dzięki za radę. Będę grzecznie łykała swój yasminek, chociaż na seks to i tak nie mam ochoty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
czy palenie papierosow moze zmiejszyc skutecznosc tabletek anty?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.