|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Czesc dziewczyny
Jak to nieduzo do szczescia potrzeba: Slonce, ciepla aura w listopadzie, piatkowy wieczor i juz czlowiek szczesniem tchnie ![]() POMIMO wszystko... bo udalo mi sie dzis rano w czasie jednego przejazdu na autostradzie, w drodze do pracy, w dwoch radarach dac sie sfotografowac a tu sru! 1.sze zdjecie. No trudno, 10 kmh za duzo bylo... Jade dalej, podobna sytuacja, i widze jeszcze tego faceta z laserem w lapie jak na mnie mierzy... Pomyslalam sobie jeszcze: jaki glupek, siedzi za krzakiem i WCALE go nie widac w tej czapeczce... Hahaha, ale on mnie widzial i to dobrze
|
#1682 |
|
Konto usunięte
|
Wonder
możesz zrobić ze szpinakiem, tylko wtedy mniej przypraw. Możesz zrobić z porami-kroisz pory w cienkie krążki dodajesz tymianku dość sporawo i dusisz aż por będzie miękki czyli dość długo. Jak robie porową /3-4 pory/ to farsz przygotowuję dzień wcześniej, pory w mojej rynience dochodzą dobrą godzinę. Cafe szpinak z wymiany barterowej u mojej siostry w firmie, każdy przywozi co ma wlasnego i w nadmiarze, a chętni biorą. Siostra dostała jarmuż, to go zagospodarowałam
|
|
|
|
#1683 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Danusia
Beata, tę aktorkę francuską znam już z innego filmu i ucieszyłam się jak się dowiedziałam, że gra w Bondzie. Za Bellucci jakoś nie przepadam i nie jest mi żal, że podobno mało jej w filmie. Dam znać jak moje wrażenia ![]() Satynka piracie drogowy ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Caffe, od razu okropny, to po prostu kolor kiełbasy Ręce z dala od mojej kiełbasy. Brzmi dumnie
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Miszus, dzięki
Pory, szpinak, jarmuż...Danusia, jestem bliska mieszanki Choc tarty robie rzadko...Pamietam, w klasie maturalnej zrobiłyśmy z przyjaciółka zgodnie z przepisem, pierwszy raz..Z salami albo innym badziewiem, nie pamietam, co wtedy było dostepne. Spróbowałysmy...łeee...Wc ale nie takie dobre...Ale przyszedł do mnie kolega po jakies materiały i wmusiłysmy w biedaka polowe tarty
|
|
|
|
#1685 |
|
Konto usunięte
|
Kama
pewnie tarta i tak była lepsza niż moj rosół z ziołami prowansalskimi...co ciekawe, zupy mi nie wychodzą, z wyjątkiem pomidorowej, dyniowej, krupniku, brokułowej i lanych klusek. Chociaż ja nie bardzo lubię inne zupy, to może przez to... |
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Dana - rosół z ziołami prowansalskimi
![]() ![]()
|
|
|
|
#1687 |
|
Konto usunięte
|
No dobra, kiedyś podejmowałam gości Taty, Tata obiecał im klasyczny obiad południowy z deserem. I obiecał im polski przysmak kompot. Rodzice musieli wyjechać wiec gotowanie na moje głowie, bo siostra byla za mała i miała ważniejsze sprawy na głowie
![]() Podałam jakieś owoce morza, wołowinę w jakiejś whiskey, coś tam jeszcze tak że wyszlo około 6 dań mięsnych, parę ciast, omlety w wersji de luxe / tu historia powiązana--jestem mistrzynią w omletach i umiem je zrobic w każdej wersji i podać tak, że ludzie nawe nie wiedzą że to omlet.../kiedys niedoszlą tesciowa podbilam kilkoma rodzajami omletow-rozplakała się przy piatym, bo poza Francją nie jadla tak dobrych. Ale dopoki nie powiedziała dlaczego się rozpłakała cóż czas sie w miejscu zatrzymał Ale... trzeba było zrobic kompot danie polskie z naszych sadów, no dobra umownie naszych Więc co przyniosłam książkę kucharską i ugotowałam. Mina moich rodziców jak zobaczyli ksiażkę otwartą na kompocie i naszykowane dania bezcenna.
|
|
|
|
#1688 |
|
Gang Iren
|
Liczę, że w walizce, ale jeśli się nie zmieszczę, to ciocia kuriera mi wyśle.
Kama bardzo duże te rachunki za prąd! Dzień dobry. Wczoraj miała dzień spotkań, z rodziną i koleżanką. Było bardzo miło. Dziś miałam plany spacerowe m.in, a tu niestety deszcz.
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, wiem, ze duże, dlatego mnie to wkurza. ale zamrażarki chodza i nie mam zamiaru z nich rezygnować, nie robie obiadów na bieżąco, nie mam czasu, nie mam ochoty, lubie mieć zapasy itp...
Danusia, dobre Z kompotem i omletami Podasz swój przepis na omlet...? Ja robie taki z ubijanymi białkami, nie lubie klasycznych tylko bełtanych widelcem, bo dla mnie to jajecznica No i dobry omlet to dla mnie omlet na słodko, warzywa do mnie nie przemawiają i już. to tak, jak w diecie south beach jadłam muffinki szpinakowe z jajek Dla mnie hasło muffinka jest tożsame z ciastkiem, więc wytwane wersje, tak samo, jak wytrawne babeczki - sa odpychające. nad tamtymi muffinkami szpinakowymi, jak nad omletem z warzywami - siedze długo i przezuwam z coraz większym obrzydzeniem ![]() Do moich omletów, do jajka dodaje najczescie otreby owsiane albo płatki kokosowe, nie mąkę. |
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Kama rachunki masz dość spore, fakt. Sugeruję, że to właśnie lodówki i zamrażalki tyle Ci pobierają. Jestem specem od takiej wiedzy, typu co najwięcej jest energożerne
córka moja była zapaloną ekolożką i jestem nieźle wytresowana w tym temacie. Danusia rosół z ziołami hmmm jak mam być szczera to kiedyś zaserwowałam rosół z suszoną bazylią Teraz mój talent do gotowania poprawił się znacznie, ale już mnie kompletnie nie bawi gotowanie takich tradycyjnych dań. Wyjątkiem jest czas kiedy dziecko jest w domu i prosi mnie o pomidorową z kluseczkami lanymi, zrazy czy pierogi. Robię bo lubię sprawiać przyjemność i tyle. Teraz bawi mnie gotowanie dań innych: sajgonki, musaka.... o ! to z chęcią stoję w kuchni. Omlety lubię, nawet bardzo. Tylko i wyłącznie na słono Gosia pada w całej Polsce chyba. Niestety. Do tego te liście ....fu i ten zapach i ich konsystencja jak się w to wdepnie. Jak ja się cieszę z moich kaloszy. Nie macie pojęcia. Jeden z lepszych zakupów w tym roku. |
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Dana - historia z teściową - bezcenna
![]() ![]() ![]() ...no i nieźle się uśmiałam z kompotu, sama zrobiłabym dokładnie tak samo ![]() ![]() ![]() Twoje opisy kulinarne są bardzo "smaczne"! Muszę się przyznać, że omletów robić nie umiem, u nas w domu specjalistą w tej dziedzinie jest Tż. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Anyż - musaka - to jest to! Uwielbiam. Wcale nie tak łatwo ją zrobić dobrze. |
|
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczka brak, siąpi deszcz
![]() Danusia, poszłam dzisiaj na Narutowicza do drogerii po ten krem pod oczy i co się okazało ? Że akurat wszystkie wyszły i będą dopiero w przyszłym tygodniu no normalnie pech oczywiście zmokłam bo jak wychodziłam z domu to nie padało, a parasolki oczywiście nie wzięłam ![]() Do tego stary chory i nie wiem, czy uda nam się dotrzeć wieczorem do tego kina.
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Zdycham...chyba zaraziłam się od młodego. Głowa mi pęka, katar rozsadza nos i nie tylko...i to weekend
![]() Za oknem listopad, jak nie mgła to deszcz ![]() Uwielbiam musakę. Może jutro zrobię ![]() Kamlisa ja płacę w zależności od pory roku od 230 do nawet 300zł na 2 m-ce. |
|
|
|
#1694 |
|
Gang Iren
|
Aussie zdrówka
A mnie pogoda zaskoczyła. Wyszliśmy z domu, a tu ciepluteńko. I przestało padać.
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Przegladam opcje zamrażarek
Może wyszukam cos dobrego i oszczędnego. Pogoda faktycznie fatalna, ale dość ciepło, koty nie chcą wracac z zagrody
|
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
dziewczeta jakie smartfony macie, polecacie? Przyszedl czas na zmiane u mnie, gdyz skonczyl mi sie kontrakt i zastanawiam sie co tu wybrac.
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Aussie - zdrówka - miodek z cytryną... albo wino grzane
|
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
a musake z ziemniakami czy z baklazanem robicie? czy mieszane?
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-11-07 o 21:31 |
|
|
|
#1699 |
|
Gang Iren
|
Uklika mam samsung galaxy s5 mini. Jestem zadowolona. Mój mąż ma samsung galaxy a5 i też sobie chwali
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Uklika - z bakłażanami oczywiście - dietetycznie
|
|
|
|
#1701 |
|
Konto usunięte
|
Kama
przepis podstawowy omletowy 2 jajka, można dać wiecej, ale co dziwne na jednym jajku nie wychodzą. 2 łyzki mąki 2 łyżki wody Białka ubic na sztywno do ubitej piany dać żoltka, mąkę i wodę i dobrze wymieszać. Francuzi mówią o 17 ruchach łyżką, rzeczywiście coś w tym jest . Rozgrzewamy masło, tu jest ważne, żeby było to masło było dobrej jakości. Na rozgrzane masło wlewamy masę, . Na połowie układamy truskawki, posypuję łyżeczka cukru, chyba że mam odmianę deserową-one są słodkie z zalożenia więc obywam się bez cukru, przykrywam pokrywką, teraz zmniejszam płomień dbając, o ilość masła, powinno delikatnie pyrkać spod omleta. Omlet jest gotowy po jakichś 3-5 minutach, zacznie wyplywać taki sos truskawkowy. Cała tajemnica tkwi w wysuszeniu części biszkoptowej i odpowiedniej ilosci i jakości masła. Dziekuję Dziewczyny za docenienie i wpadek i sukcesów w piątek robiłam roladę szpinakową z serkiem Almette i łososiem. Generalnie jestem przeciwko takim serom, ale smak ![]() A dzis siostra uraczyła mnie pieczonymi burakami z niebieskim serem pleśniowym odjazd smakowy |
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
iPhone, zdecydowanie iPhone 6s albo 6s+ (to te najnowsze, ale 6 I 6+ tez dobre) z najwieksza dostepna pamiecia czyli 128GB. Co I tak jest malo ale najwiecej dostepne na rynku. Kazdy smartphone ma swoje zalety ale tez I wady. Nie ma idealow. Kwestia tylko, czy wady w smartphone beda Ci na tyle nie przeszkadzaly, ze przymkniesz na nie oko bo zalety beda wazniejsze. Mam tez tablet Samsung Galaxy I powiem, ze wole system Apple z Safari niz Androida.
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez wole iOS Apple niz Androida Samsunga, nie wiem, moze to kwestia przyzwyczajenia. Ja mam ipada a syn Samsung Galaxy tablet i rzadko uzywamy zamiennie, ale jesli juz to jednak wole ipada, prostszy mi sie wydaje. Moj brat namawia mnie tez na iphone, bo sam po latach uzytkowania iphona przeszedl na samsung Galaxy s6 edge+ i zaluje, nie podoba mu sie. Mysle jednak, ze to kwestia przyzwyczajenia. Kusi mnie wyprobowanie LG G4 lub Samsunga wlasnie, oba z Androidem. W LG podoba mi sie to miedzy innymi, ze bateria jest wymienna oraz mozna wlozyc dodatkowa karte SD.
Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-11-08 o 11:07 |
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
Ja od 3 tygodni mam Huawei P8 Lite. Jestem bardzo zadowolona
|
|
#1707 |
|
Konto usunięte
|
Spójrzcie na kieckę
Modelka też niezła, oczywiście, widać, że ni ma , hm, 50 lat . A;e super, że ta firma zdecydowała się na modelkę-seniorkę...
|
|
|
|
#1708 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry. Cichutko się tu zrobiło.
Wczoraj pół dnia spędziłam na dworze z małymi. Wybiegali się i padli już o 19:30, co pozwoliło mi przeczytać do końca "Idiotę". Świetna książka!
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam do żywych
Leje i wieje.... "cuuudowna" pogoda Jadąc do pracy momentami nie widziałam nic. Słup wody na szybie. Niebezpiecznie...
|
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
Aussie, dobrze, że już się lepiej czujesz, zdrówka
Gosia, wchodząc na wizaż tak się właśnie zastanawiałam, że ostatnio mały ruch tutaj i straszna cisza. Wchodzę i patrzę, a właśnie o tym napisałaś Ja też uwielbiam te chwile, kiedy syn idzie szybko spać i mam czas tylko dla siebie. Bezcenne ![]() Beata, byłam na Spectre, w wolnej chwili przeleję wrażenia na wizaż. Miłego dnia ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

a tu sru! 1.sze zdjecie. No trudno, 10 kmh za duzo bylo... Jade dalej, podobna sytuacja, i widze jeszcze tego faceta z laserem w lapie jak na mnie mierzy... Pomyslalam sobie jeszcze: jaki glupek, siedzi za krzakiem i WCALE go nie widac w tej czapeczce... Hahaha, ale on mnie widzial i to dobrze
Ręce z dala od mojej kiełbasy. Brzmi dumnie

Dla mnie hasło muffinka jest tożsame z ciastkiem, więc wytwane wersje, tak samo, jak wytrawne babeczki - sa odpychające. nad tamtymi muffinkami szpinakowymi, jak nad omletem z warzywami - siedze długo i przezuwam z coraz większym obrzydzeniem
córka moja była zapaloną ekolożką i jestem nieźle wytresowana w tym temacie. 

no normalnie pech 

. A;e super, że ta firma zdecydowała się na modelkę-seniorkę...