|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Wtajemniczenie
|
Magit,a kiedy bylas ostatnio u Dr P?Który to byl tydzień?Bylo wszystko w porządku?Bilo serduszko?Ile Maleństwo mierzylo?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Wtajemniczenie
|
Trzydziestka,ale fajnie,super!
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Przyczajenie
|
Kamils dziekuje za odpowiedz... Jeszcze dea miesiace temu zastanowialam sie sama nad IUI a tu Dr sam zaproponowal. Tak jak ty mam tez córeczkę i chcemy dla niej siostrę lub brata a nawet moze byc parka bo i taka moze być możliwość przy tych stymulacjach. A już 5 lat starań daje w kość ( 1 rok i naszego Dr)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Raczkowanie
|
Kamilcia, dziękuję, ale codziennie myślę o Tobie i tym co się stało, szłyśmy pawie równo i bardzo mi przykro, że się u Ciebie tak potoczyło, to nie tak miało być... Kochana trzymaj się i walcz, wcale nie jest za późno i nie pozwól sobie tego wmówić nikomu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,tak z innej beczki,Maz mi wczoraj kupil chleb bezglutenowy w Auchan firmy Glutenex,chleb vitalny jasny i powiem Wam ze calkiem znośny smak,nastawialam sie na duzo gorzej,z tym,ze ja mam taki opiekacz do chleba,wkladam tam go na chwile i jest świeżutki i calkiem dobry,tylko strasznie drogi,taki maly kawalek,270 gram,chyba z 6 czy 7 zl,a makaron tez Maz kupil,to 10 zl,masakra.Te maki bezglutenowe,te mieszanki,tez są takie drogie?Bo mysle żeby kupic maszynkę do chleba i piec samej.Jak ktoras będzie wiedziała o,promocjach na produkty bezglutenowe w różnych sklepach to proszę,dajcie znak,bo na ta w Kauflandzie juz nie zdążyłam.I jeszcze jedno,czy Wy wiecie o co w tym chodzi,ze jak ktoś ma mutacje i nietolerancje na gluten to ma tez na laktozę i nie,moze jesc twarogu,serków,mleka,jajk a itd? Bo tak slyszalam i na tym makaronie i chlebie jest przekreślony klos i jajko i mleko.Mi o tym Dr nie mowil,czy macie pojęcie kiedy ma sie ta nietolerancje na laktozę ,w jakich badaniach to wychodzi i czy ma to wplyw na płodność?Chyba nie,bo by Dr P pewnie o tym mowil ale mnie to ciekawi,bo slyszalam,ze jak ktoś ma nietolerancje na gluten to i na laktozę,nie wiem czy to prawda.
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Wtajemniczenie
|
Kochana,wiem,ze szlysmy rowno,Ty i Nika dalyscie mi zastrzyki,ti dzięki Wam ta druga proba wyniosla mnie taniej przez hormony,mialyscie byc ciociami,tak jak Nika pisala ale nie wyszlo 😞Piszesz,ze nie tak,mialo,byc ale pewnie wedlug Boskiej woli wlasnie tak mialo byc,niestety 😞Ja jak patrze w lustro to nie wierze,ze jest juz za późno,bo wyglądam młodo,moja Mama tez,wszystkie kobiety w naszej rodzinie ale Dr P kiedyś mi powiedział ze w mój pesel trudno uwierzyć,gdyby go nie mial w komputerze to by nie uwierzyl ale to tylko buźka 😞Moja Mama zaszla w naturalna ciąże w moim wieku,babki i prababki tez pozno zachodzily,także liczylam,ze i ja nie będę miala problemu,zwłaszcza,ze nie rak dawno zaszlam bez problemu z córką ale okazalo sie inaczej.Nie wiem juz co robic,czy w ogole walczyć i jak walczyć skoro Dr P nie widzi w tym wiekszego sensu...,to mam isc szukać innych lekarzy,którzy będą chcieli jadę i beda mi dawali nadzieje?Dr P dba o nasze pieniądze i nie jest biznesmenem,dlatego uczciwie mowi jak jest,ze gdybym,miala kasy jak,lodu to bym mogla probowac i,probowac,tyle,ze tez musialabym mieć innego męża...😞 Zastanawiam sie czy tych wynikow z innymi nie skonsultować,te przeciwciała mam niskie ale Dr P dwa razy odradzil szczepienia,nie zapytalam dlaczego,następnym razem na wizycie zapytam.
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
No,wlasnie,moze ma związek,ja tez jem duzo nabiału,bardzo lubię,kurcze,bez nabialu i chleba ti nic nie zostanie do jedzenia😞,a ja nie mam z czego chudnąc...Musze zapytac o to Dr na nastepnej wizycie.
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
Faustynka gratulacje, dotarłaś szczęśliwie do celu, to dodaje nam bardzo otuchy, oby coraz więcej takich szczęśliwych wydarzeń pojawiało się na forum.
Lula trzymaj się! Jesteś w dobrym miejscu i w dobrych rękach, życzę Ci dużo siły i Twojemu synkowi i szczęśliwego zakończenia. Czytałam Was ostatnio ale nie miałam siły pisać, bo mnie to przeziębienie wymęczyło. Kamilka, ja ciągle ci kibicuję i czekam na dobre wieści od Ciebie, mam nadzieję, że ta dieta jest w stanie tu bardzo pomóc, bo kilku osobom na forum pomogła i że utworzy się ta jedna jedyna komórka. Magit nie doszły do mnie te wiadomości od Ciebie. Zaraz Ci coś napiszę, daj znać czy doszło. Wczoraj dopiero dowiedzieliśmy się, że będzie dziewczynka, bo jak do tej pory była bardzo tajemnicza, albo może wstydliwa ![]() Jeżeli chodzi o usg genetyczne to pierwsze robiłam na Kopernika u dr Wójtowicz, było w porządku, tam przed usg robi się to badanie z krwi na test Pappa, potem usg i po tygodniu przychodzi się po wyniki na piśmie z obliczonym ryzykiem. Ja z tego pierwszego byłam zadowolona, dr Wójtowicz wszystko dokładnie zbadała i skomentowała. Wczoraj byłam na połówkowym, badanie robiła dr Maga RybakKrzyszkowska i dr Żabicka, obie bardzo sympatyczne, ale było jakieś wielkie zamieszanie, bo byli jacyś studenci anglojęzyczni i dr Rybak cały czas z nimi rozmawiała a usg robiły na zmiane. Ja w ogóle miałam 3 podejścia, bo maluszek był odwrócony plecami i nie mogły sprawdzić buźki, musieliśmy zrobić sobie 2 razy przerwę żebym zjadła coś słodkiego i trochę pospacerowała. Dopiero po drugiej przerwie (40 minutowy spacer po okolicy) uparciuszek skuszony snikersami odwrócił się na bok i można było zrobić badanie do końca. Wydaje mi się, że przez to całe zamieszanie ze studentami, to badanie nie było takie dokładne i mieliśmy niedosyt, z tego co pisała Lula to dr Knafel przebadała u niej więcej rzeczy. Fajne było to, że nie było żadnej presji, pani dr powiedziała, że jak się nie uda dzisiaj to możemy przyjść jeszcze w czwartek. Jak już kiedyś wspomniałam, mam też umówioną wizytę u dr Wiechecia, jednak z niej nie zrezygnowałam i dzisiaj wieczorem się tam wybieramy. Magit to jest bardzo dobry pomysł, żeby najpierw się umówić na Kopernika a skierowanie zdobyć później na spokojnie. Lekarze którzy przyjmują prywatnie, ale pracują w szpitalu też mogą wystawić takie skierowanie, używają wtedy swojej pieczątki - tak było w moim przypadku. Trzymam kciuki za dziewczyny, którym nie udało się ostatnio, aby w kolejnym cyklu były same dobre wiadomości.
Maja ![]() Edytowane przez nika077 Czas edycji: 2015-11-04 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Raczkowanie
|
Migotkaaa
Wiem co czujesz i jest mi bardzo przykro ![]()
05.2014 - I wizyta u Dr-a, PCOS, niedocz. tarczycy, hiperprl, asthenozoospermia, 11.2014 endometrioza, III podejścia do IFV-MZ ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Betty3131 Czas edycji: 2015-11-04 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Raczkowanie
|
migotkaaa_83
![]() Faustynka wielkie gratulacje! Niech mały rosnie zdrowo i Ty też szybko wracaj do formy! ![]() ![]() Lula odzywaj się co jakiś czas jak będziesz mogła - wszystkie czekamy na pozytywne wiadomości ![]() Nika gratuluję - Ty chyba jesteś tydzień dłużej niż ja ![]() ![]() ![]() ![]() Trzydziestka a Ty umawiałaś się na kolejne usg genet? Znacie płeć?
#1694 |
Raczkowanie
|
Gingerbre - a Ty miałaś pierwszą inseminację i od razu się udało? a z czym był u Ciebie problem, żeby zajść w ciążę i jak Cie leczono - umknęły mi gdzieś te informacje, albo pomieszały z innymi historiami
![]() ![]() ![]() ![]()
#1695 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak pisałam kiedyś Dr na ostatniej wizycie zaproponował mi in vitro, więc po analizie i przepracowaniu tematu z mężem stwierdziłam, że nie ma na co czekać i umówiłam się na wizytę w Macierzyństwie. No ale 2 listopada kazał mi zrobić betę, bo może tym razem się uda... No i beta 282,04
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a miałaś inseminacje? Jeśli tak, to którą z kolei? po ilu dniach robiłaś betę? masz wyniki ciążowe ![]()
![]() |
#1697 |
Rozeznanie
|
Nie miałam inseminacji, bo Dr stwierdził, że w moim przypadku to strata czasu i pieniędzy. To był 3 cykl stymulowany, brałam Lametta, urosły dwa pęcherzyki. Beta po 14 dniach od owulacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Raczkowanie
|
Marzena gratulacje ! âş Podaje link do kalkulatora bhcg http://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Raczkowanie
|
Marzenka no to macie piękną niespodziankę!!!
![]()
#1700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie badania robiłyście po usg serduszkowym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | |
Zakorzenienie
|
W poście numer 1510 pisałam, co miałam zrobić na poczatku
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
A ile masz? Pewnie bierzesz luteine, wiec nie będzie niski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i też czekam na te ruchy. Daj znać po wizycie jaka płeć u Twojej Kruszyny ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=trzydziestka1;53344 102]Uluś, umówiłam się na połówkowe do Dr Baryły do Tarnowa, chyba z sentymentu do miejsca przyjmowania
![]() ![]() No i też czekam na te ruchy. Daj znać po wizycie jaka płeć u Twojej Kruszyny ![]() No to super, teraz pewnie zastanawiacie się nad imieniem dla Synusia ![]() ![]() ![]()
29 marca, godz. 11.32 ![]() Edytowane przez ulcik85 Czas edycji: 2015-11-04 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=ulcik85;53344206]
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Raczkowanie
|
Uluś, będzie dobrze, musimy wierzyć, bo inaczej to chyba zwariujemy. Ja też żałuję, że muszę już iść do innego lekarza, niestety trzeba będzie się jakoś przestawić. A Dr Baryła też mam nadzieję, zrobi mi dokładnie, ale najważniejsze, żeby z Dzidziem wszystko było w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.