Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 20:15   #1681
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja dopiero od wczoraj poczułam pierwszy raz. Moze Zuzia (Zuzia? ) bez czkawkowa bedzie? Nie wszystkie dzieci podobno mają
Tusia i M. mówią,że Zuzia, a ja to nie wiem

Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Mój lekarz zaproponował podanie tej immunoglobulina w 28 tygodniu jako profilaktyki przed wytworzeniem się
ewrntualnie przeciwciał. Badanie na przeciwciała mialam zrobione teraz, nie było ich wiec mogłam dostać ten zastrzyk. Mówił ze jak wytwarza się przeciwciała to w ciąży juz nie podaje się tego zastrzyku.

Przykro mi bardzo. U mnie leukocyty były w normie, co uspokoiło lekarza ze pewnie nic tam nie ma, a tu proszę. Choc nie chce straszyć bo różnie może być.
Pierwsze słyszę Wszystkie znane mi osoby mają po prostu badane przeciwciała,nigdy nie słyszałam o takiej profilaktyce.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 20:15   #1682
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Teraz więcej mamusiek zebrało się.... może któraś z Was miała podwyższone leukocyty ? ^^
Ja nie miałam, ale moja córa miala przy infekcji. Ale nie martw sie na zapas bo infekcje ukladu moczowego w ciazy to naprawde czesta przypadlosc. Takze psokojnie. Mozesz sprobowac pobrac jeszcze raz mocz (tylko bardziej uwaznie, dokladne podmycie, srodkowy strumien) bo czasem cos tam wleci niepotrzebnie (choc wtedy raczej bakterie a nie leukocyty ale nigdy nic nie wiadomo ).
Mozesz tez łykać urosept i/albo żurawit - one sa bez recepty i bezpieczne w ciazy, ja lykalam na samym poczatku jak mi wyszedl sredni mocz
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 20:19   #1683
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
bez paniki
czy tylko ja jestem taka spokojna w tej materii?

odpowiedni prezent
Ja tez jestem ale pewnie do czasu:-D

Cytat:
Teraz więcej mamusiek zebrało się.... może któraś z Was miała podwyższone leukocyty ? ^^
Ja mialam i milion bakterii... Zalecila mi dopochwowy macmirror urosept i litry plynow
Stary 2015-11-27, 20:24   #1684
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie miałam, ale moja córa miala przy infekcji. Ale nie martw sie na zapas bo infekcje ukladu moczowego w ciazy to naprawde czesta przypadlosc. Takze psokojnie. Mozesz sprobowac pobrac jeszcze raz mocz (tylko bardziej uwaznie, dokladne podmycie, srodkowy strumien) bo czasem cos tam wleci niepotrzebnie (choc wtedy raczej bakterie a nie leukocyty ale nigdy nic nie wiadomo ).
Mozesz tez łykać urosept i/albo żurawit - one sa bez recepty i bezpieczne w ciazy, ja lykalam na samym poczatku jak mi wyszedl sredni mocz
Przy pierwszej ciąży to wszystko budzi we mnie niepokój ale dzięki Wam, jestem spokojniejsza Dobrze, że jest to forum.... jednak razem jest lepiej w poniedziałek zrobię jeszcze raz to badanie
Stary 2015-11-27, 20:25   #1685
Zakorzenienie

Cytat:
Przy pierwszej ciąży to wszystko budzi we mnie niepokój ale dzięki Wam, jestem spokojniejsza Dobrze, że jest to forum.... jednak razem jest lepiej w poniedziałek zrobię jeszcze raz to badanie
No jaha - w kupie razniej
Stary 2015-11-27, 20:25   #1686
Dzaasti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość

Ja mialam i milion bakterii... Zalecila mi dopochwowy macmirror urosept i litry plynow
I rozumiem , że wszystko doszło do normy ? często nie potrzebnie czytam jakieś stronki w necie... i się nakręcam
Stary 2015-11-27, 20:38   #1687
butterfly20
Zakorzenienie

Bez kitu, wykrakałam. Młoda własnie ma czkawkę. Delikatną w porównaniu z tym jaką Tuśka miewała, ale ma

Stary 2015-11-27, 20:39   #1688
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
I rozumiem , że wszystko doszło do normy ? często nie potrzebnie czytam jakieś stronki w necie... i się nakręcaum
Nie ty jedna
Stary 2015-11-27, 20:43   #1689
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Duzy chlopczyk Super, ze wizyta udana.
Ja kombinezon mam podobnej grubosci, ale jednak nie wiem czy nie bedzie za wielki.. Do tego spiworek.
Spiworek czyli ten "worek do spania" czy taki co jest w komplecie z wózkiem??? Przepraszam że tak truję ale jestem zielona w temacie....Myślałam że styknie ten kombinezon plus kocyk, kołderka...
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A ostatnio mówiła,że taki średniaczek jest?No to nieźle przykoksił

No właśnie,,Tuśka miała non stop a u małej jeszcze nie zaobserwowałam.Dziwne:brz ydal:
U nas była czkawka z dwa razy fajowe uczucie
A mały podskoczył, jest taki akurat. Lekarka własnie wspominała że tak się tym martwiłam a tak ładnie przybiera
Cytat:
ale duży Justynka Dzidziuś jest polecany Lovela chyba średnio ze względu na skład...ale ja płyny kupiłam nie proszek spokojnie wystarczy takie coś co masz
A ja właśnie zapomniałam który jest polecany i w końcu nic nie kupiłam... Był proszek, płyn i kapsułki.
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja tez jestem ale pewnie do czasu:-D

Na bakterie dobra jest żurawina w wszelakiej postaci
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 20:43   #1690
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
bez paniki
czy tylko ja jestem taka spokojna w tej materii?

odpowiedni prezent
a byłaś już na sali porodowej? Ja w poprzedniej ciąży byłam bardzo odważna i pewna siebie, dopóki tam nie weszłam Całe szczęście, że wybrałam się tam jeszcze w ciąży, bo tak to chyba bym akcje porodową na kilka dni zatrzymała

Cytat:
Bez kitu, wykrakałam. Młoda własnie ma czkawkę. Delikatną w porównaniu z tym jaką Tuśka miewała, ale ma
A ja nadal nie znam tego uczucia
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 20:47   #1691
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Tylko Ty chudzina to możesz na legalu przybierać au mnie max.10 na plusie może być na finiszu to każdy gram sie liczy

My po niedzieli to załatwiamy położną już mamy wybraną.

Na czym sie opieralas przy wyborze położnej ? Czy to były głownie opinie internetowe czy ktoś znajomy Tobie polecił ? To pewnie zoo tez dostaniesz bez problemu.
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 20:50   #1692
Zakorzenienie

Cytat:

no u mnie tez bardzo delikatna, ale latwo czuc ze to wlasnie czkawka Przy Poli to bylo mega czuc, ale wydaje mi sie ze to juz bylo na pozniejszym etapie, wiec pewnie nasze aktualne dziewczyny jeszcze sie rozkreca
Stary 2015-11-27, 20:52   #1693
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez jestem spokojna, choc wiem juz jak w moim przypadku bylo przesrane ale skoro przetrwalam wtedy to i teraz przetrwam, a jak No i ja wierze w afirmacje i moc pozytywnego myslenia i codziennie sobie powtarzam "poród bedzie szybki i prawie nie zaboli, w koncu to juz drugi, luz blus dziewczyno!"
a tam co się stresować nie my pierwsze i nie ostatnio lepiej na luzie i z uśmiechem tak wiem będzie bolało...może i nie będzie miło i przyjemnie ale cóż nie ja pierwsza i nie ostatnia
Cytat:
ja ciągle powtarzam bez paniki co by się nie działo
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
a byłaś już na sali porodowej? Ja w poprzedniej ciąży byłam bardzo odważna i pewna siebie, dopóki tam nie weszłam Całe szczęście, że wybrałam się tam jeszcze w ciąży, bo tak to chyba bym akcje porodową na kilka dni zatrzymała

A ja nadal nie znam tego uczucia
nie raz miałam tam zajęcia

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 20:54   #1694
Zakorzenienie

Cytat:
Spiworek czyli ten "worek do spania" czy taki co jest w komplecie z wózkiem??? Przepraszam że tak truję ale jestem zielona w temacie....Myślałam że styknie ten kombinezon plus kocyk, kołderka...

U nas była czkawka z dwa razy fajowe uczucie
A mały podskoczył, jest taki akurat. Lekarka własnie wspominała że tak się tym martwiłam a tak ładnie przybiera

A ja właśnie zapomniałam który jest polecany i w końcu nic nie kupiłam... Był proszek, płyn i kapsułki.

Na bakterie dobra jest żurawina w wszelakiej postaci
Tak taki jakby worek, ja mam zgrubego polaru z podsewka w srodku. Ja mam po mlodej jeszcze.
Wiesz jak to, ciezko orzec co wystarczy bo niewiadomo jaka bedzie zima Jak bedzie -5 a na spacer bedziesz chciala wyjsc to wydaje mi sie ze sam taki kombinezon + kocyk moze byc chlodno (ale tez nie wiem na ile cieply ten kombinezon, na zdjeciu dokladnie nie widac). Jak bedzie cieplej to pewnie wystarczy.. Mysle ze spokojnie mozesz poczekac i spiworek dokupic jak juz wyjdziecie ze szpitala i zobaczysz jaka bedzie zima

A tu masz o proszkach:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
Stary 2015-11-27, 20:55   #1695
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

no u mnie tez bardzo delikatna, ale latwo czuc ze to wlasnie czkawka Przy Poli to bylo mega czuc, ale wydaje mi sie ze to juz bylo na pozniejszym etapie, wiec pewnie nasze aktualne dziewczyny jeszcze sie rozkreca

A to możliwe, bo ja właśnie nie pamiętam kiedy to było czuć. Pamiętam jedynie kilka scenek z życia jak miała taką mega czkawkę. Raz to było jak się zajmowałam Hanką i Ignasiem, i oni dotykali brzucha i się cieszyli z tego

Ech wierzyć się nie chce, jak oni teraz w trójkę za sobą przepadają. Niby taka przepaść wiekowa ( bo oni mają 8 i 11 lat) a nawet sobie nie wyobrażacie, jak się z Tusią kochają i świetnie bawią))) Bardzo lubią jak im opowiadam jakieś śmieszne Tuśkowe teksty lub wybryki i podobno opowiadają kolegom w szkole

Stary 2015-11-27, 20:55   #1696
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
No to super, ze polozna przypadla do gustu Ja tez juz bylam na jednym spotkaniu z moją, ale takie dluzsze z omowieniem wszystkiego mamy miec w przerwie swiatecznej
My sie umówiliśmy ze jak cos bedzie mnie niepokoić to mam dzwonić. Czy tez masz obowiązkowy jeden zapis ktg by przeprowadzić wraz z polozna ? Ogólnie rozsądnie postąpiła nie biorąc żadnej zaliczki, jak to szpitale biorę a i tak to nie jest warunkiem przyjęcia do placówki wrazie przepełnienia .Zapewnila ze jeśli cos by wypadło jej wrazie mojego porodu ze nie moze dojechać , zastępuje ja koleżanka no i super bo nie chciałabym kogoś szukać w ostatniej chwili. U Ciebie jak to wyglada?
Stary 2015-11-27, 20:56   #1697
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Na czym sie opieralas przy wyborze położnej ? Czy to były głownie opinie internetowe czy ktoś znajomy Tobie polecił ? To pewnie zoo tez dostaniesz bez problemu.
Ja wybralam moją po poleceniu mojej gin + opini kolegi z pracy (rodzily z ta polozna jego zona 2 dzieci i jego dwie siostry) + mojej szwagierce ktora tez z nia rodzila.
Nie ukrywam, ze mozliwosc podania znieczulenia to oprocz wsparcia i pomocy jeden z powodow dla ktorych zdecydowalam sie na wlasna polozna, bo niestety PL to nie USA i o znieczulenie nie zawsze latwo
Stary 2015-11-27, 20:58   #1698
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Tusia i M. mówią,że Zuzia, a ja to nie wiem

Pierwsze słyszę Wszystkie znane mi osoby mają po prostu badane przeciwciała,nigdy nie słyszałam o takiej profilaktyce.
Jak leżałam w szpitalu to były dwie babeczki którym po poronieniu (czy lyzeczkowaniu) odrazu jeszcze przed wyjściem ze szpitala dali właśnie taki zastrzyk profilaktycznie bo mówiły ze będą próbować znów po jakimś czasie zajść w ciaze.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 21:02   #1699
Zakorzenienie

Cytat:
My sie umówiliśmy ze jak cos bedzie mnie niepokoić to mam dzwonić. Czy tez masz obowiązkowy jeden zapis ktg by przeprowadzić wraz z polozna ? Ogólnie rozsądnie postąpiła nie biorąc żadnej zaliczki, jak to szpitale biorę a i tak to nie jest warunkiem przyjęcia do placówki wrazie przepełnienia .Zapewnila ze jeśli cos by wypadło jej wrazie mojego porodu ze nie moze dojechać , zastępuje ja koleżanka no i super bo nie chciałabym kogoś szukać w ostatniej chwili. U Ciebie jak to wyglada?
O ktg nic nie mowila, ale poki co mialysmy wstepne spotkanie, podpisanie karty wyboru poloznej i tyle. Finanse po porodzie i w razie problemu z dojazdem czy innym wydarzeniem tez ma wysłać osobiscie zastepstwo

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Zezarlam wlasnie caly talerz kiszonej kapusty, byla pyszna, zaraz puszcze chyba pawia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 21:03   #1700
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
U nas nie ma zoo tylko gaz i jakaś delikatna dożylna farmakologia... Plus gadżety

Cytat:
Tak taki jakby worek, ja mam zgrubego polaru z podsewka w srodku. Ja mam po mlodej jeszcze.
Wiesz jak to, ciezko orzec co wystarczy bo niewiadomo jaka bedzie zima Jak bedzie -5 a na spacer bedziesz chciala wyjsc to wydaje mi sie ze sam taki kombinezon + kocyk moze byc chlodno (ale tez nie wiem na ile cieply ten kombinezon, na zdjeciu dokladnie nie widac). Jak bedzie cieplej to pewnie wystarczy.. Mysle ze spokojnie mozesz poczekac i spiworek dokupic jak juz wyjdziecie ze szpitala i zobaczysz jaka bedzie zima

A tu masz o proszkach:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
Mamy ten worek a może być ten sam do spacerów i do łóżeczka do spania?? Proszek chciałam jelenia ale nie było

Cytat:
Ja wybralam moją po poleceniu mojej gin + opini kolegi z pracy (rodzily z ta polozna jego zona 2 dzieci i jego dwie siostry) + mojej szwagierce ktora tez z nia rodzila.
Nie ukrywam, ze mozliwosc podania znieczulenia to oprocz wsparcia i pomocy jeden z powodow dla ktorych zdecydowalam sie na wlasna polozna, bo niestety PL to nie USA i o znieczulenie nie zawsze latwo
Ja wybrałam z polecenia i ogólnie jest mega sympatyczna Od razu jej jakoś zaufałam
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-11-27, 21:08   #1701
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie ma zoo tylko gaz i jakaś delikatna dożylna farmakologia... Plus gadżety

Mamy ten worek a może być ten sam do spacerów i do łóżeczka do spania?? Proszek chciałam jelenia ale nie było

Ja wybrałam z polecenia i ogólnie jest mega sympatyczna Od razu jej jakoś zaufałam
Ja mam inny do spania - ten ma spacery mam taki jakby worek ale ze cale dziecko z raczkami sie tam wsunie. W sumie to ja mam nawet nie tyle worek co taki bardziej jakby hmm otulak, ale widzialam worki No nie wiem, ciezko opisac
Do spania, to mam takie z cieniutkiego polarku na ramiączkach jakby, mam jeszcze po Poli ze stanów.
Ale jak mówie - mysle ze spokojnie mozesz sie wstrzymac z zakupem ewentualnego wozkowego spiworka bo nie wiadomo jaka bedzie zima. Te spiworki to ja widzialam nawet takie mega grube puchowe, ze chyba przy -15 cieplo w nich
Stary 2015-11-27, 21:11   #1702
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Jak leżałam w szpitalu to były dwie babeczki którym po poronieniu (czy lyzeczkowaniu) odrazu jeszcze przed wyjściem ze szpitala dali właśnie taki zastrzyk profilaktycznie bo mówiły ze będą próbować znów po jakimś czasie zajść w ciaze.
No tak, ale to po poronieniu lub porodzie, a nie w trakcie ciąży.

Ja z Tusią używałam Jelp żel, po jakimś czasie już Płyn z Białego Jelenia i do dzisiaj, tani jest, łagodny i ładnie pachnie. I teraz malutkiej też będę próbowała z tym Białym Jeleniu prac, najwyżej jak coś to Jelpa spróbuje. Jednak Biały Jeleń tańszy i bardziej dostępny

Stary 2015-11-27, 21:11   #1703
Zakorzenienie

O tu np taki spiworek do wozka ialam na mysli:
http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...810032778.html
Stary 2015-11-27, 21:15   #1704
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam inny do spania - ten ma spacery mam taki jakby worek ale ze cale dziecko z raczkami sie tam wsunie. W sumie to ja mam nawet nie tyle worek co taki bardziej jakby hmm otulak, ale widzialam worki No nie wiem, ciezko opisac
Do spania, to mam takie z cieniutkiego polarku na ramiączkach jakby, mam jeszcze po Poli ze stanów.
Ale jak mówie - mysle ze spokojnie mozesz sie wstrzymac z zakupem ewentualnego wozkowego spiworka bo nie wiadomo jaka bedzie zima. Te spiworki to ja widzialam nawet takie mega grube puchowe, ze chyba przy -15 cieplo w nich
też mam taki na szelkach do spania, a raczej kilka
A do wózka taki polarkowy w środku a z zewnątrz taki materiał jak w wózku i ściąga się na troczek i da przypiąć do wózka. Więc na pewno nie nadawałby się do spania w łóżeczku

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
O tu np taki spiworek do wozka ialam na mysli:
http://allegro.pl/edisa-klasyczny-sp...810032778.html
a ja taki http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...720714879.html

Stary 2015-11-27, 21:18   #1705
Zakorzenienie

Cytat:
też mam taki na szelkach do spania, a raczej kilka
A do wózka taki polarkowy w środku a z zewnątrz taki materiał jak w wózku i ściąga się na troczek i da przypiąć do wózka. Więc na pewno nie nadawałby się do spania w łóżeczku

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

a ja taki http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...720714879.html
No moj tez sie nie nadaje do spania.
Ja mam taki:
http://muppetshop.eu/ubrania-i-tekst...06-detail.html

A do spania mam z usa kilka po Poli ktore uwielbiam bardzo:
http://www.amazon.com/SleepSack-Micr...rds=sleep+sack
(mam taki i ze 'skrzydlami' jeden, a reszta bez tych skrzydel do zawijania raczek)
Stary 2015-11-27, 21:18   #1706
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

ze względów higieniczych nie bardzo ten sam
Justynka ja mam taki jak do fotelików się kupuje on jest aż do 13kg czyli jakby na pierwszy rok życia ale wykorzystywać go będę różnie i do gondoli czasem

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 21:24   #1707
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No moj tez sie nie nadaje do spania.
Ja mam taki:
http://muppetshop.eu/ubrania-i-tekst...06-detail.html

A do spania mam z usa kilka po Poli ktore uwielbiam bardzo:
http://www.amazon.com/SleepSack-Micr...rds=sleep+sack
(mam taki i ze 'skrzydlami' jeden, a reszta bez tych skrzydel do zawijania raczek)
A zawijałaś jej rączki?moja to by sobie nie dała A w ogole to z takie wyglądają jak kaftany bezpieczeństwa

Damn it, w USA to mają takie ładne rzeczy)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 21:26   #1708
Zakorzenienie

Cytat:
A zawijałaś jej rączki?moja to by sobie nie dała A w ogole to z takie wyglądają jak kaftany bezpieczeństwa

Damn it, w USA to mają takie ładne rzeczy)
Zawijalam, ale moja to lubila bardzo wystarczylo, ze wsadzilam w worek, zawinelam raczki i juz spala ale tylko przez jakies 2-3 tyg, pozniej zaczelo jej przeszkadzac i juz nie zawijalam. No i fakt, jak kaftan bezpieczenstwa
Stary 2015-11-27, 21:28   #1709
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

My mamy taki http://www.smyk.com/cool-club-spiwor...a-dla-dzieci-p A do fotelika/wózka muszę kupić bo nie mamy jak powinny być oddzielne do spania i spacerów/wyjazdów...
06.06.2015 II kreski
14.12.2016 II kreski
Stary 2015-11-27, 21:28   #1710
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
To ja tez głownie biorę opiekę z tego powodu , bo mam gwarancje ze dostanę zoo niby od lipca jest bezpłatne zoo we wszystkich szpitalach, ale co z tego czytając opinie to nie mozna sie go doprosić. Rozmawiałam z dziewczyna ktora rodziła 2 mies w tym szpitalu co ja chce , prosiła o znieczulenie nie dostała rodząc 15 h . Ja dostałam po 13 h
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości