![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Co do tego jedzenia i narkozy, to pózniej my bardziej znosimy skutki narkozy, bo mamy wymioty no i w trakcie może ta treść si cofnąć.
Choć ja raz po narkozie do zabiegu, pusty żołądek bo wszystko planowane, to i tak zwracałam, tylko taką żółcią bleeee. No i wiadomo że częściej dają znieczulenie a nie narkozę. A do znieczulenia się nie wypowiem, bo nie miałam.
Córcia - 02.06.2016r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Evelinke Czas edycji: 2016-05-14 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Ja o 9 jadlam sniadanie o 14 zupe i biszkopty, sucharki o 20 mialam cc
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- A ja po tylko po jednej narkozie wymiotowałam i to dopiero kilka godzin po znieczuleniu. Pozostałe 4 super zniosłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i kolejna cesarka się nam szykuje... Ale masz rację, jak trzeba to trzeba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Australia czujemy się ok, choć zależy od dnia i od tego co robię. Dlatego, jak nie czuję się na siłach, bo np brzuch coś mnie pobolewa to robię dzień leniucha i odpoczywam i staram się nie chodzić za dużo.
Czasami mam bóle @, ale gin powiedział, że już takie bóle i skurcze mogą się pojawiać, więc biore nospę. Wieczorami, mam spuchnięte trochę nogi no i czuję taki ciężar w podbrzuszu, ale to raczej też już normalny objaw. Dziękujemy że pytasz ![]()
#1686 |
Ania
|
Justyna-super ze jestes w domu
![]() Co do posiłków - tak właśnie nad tym mysle. No bo przeciez kobiety jedza w domu np obiad , nagle zaczynają rodzic, jada do szpitala., okazuje sie ze musi byc cc i co wtedy? Nie da sie tego przewidzieć.. A skoro pozwalaja jest podczas naturalnego porodu, to czemu sie glodzic jak czesto akcja trwa bardzo dlugo...?? Sama nie wiem... Agusia- no to zaopatrz sie w duzo wody i pij ![]() ![]() ![]() Poza tym-wspolczuje puchniecia Wam dziewczyny, moze pogoda sprawi(plus deszczu) ze przestaną pachnąc nogi, rece ![]() Biegunek tez wspolczuje, albo zaczyna sie cos dziac, albo natura napedza nam stracha po prostu ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszamałam TWISTERA czarna porzeczka-truskawka-wanilia, i muszę wam powiedzieć, że zdecydowanie najpyszniejszy :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
My tu bla bla niby o porodzie,a kończy się na tym co zawsze czyli jedzeniu
![]() I tak oto otworzyłam Milkę oreo..i zostały 2/5 ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Zebrah dzięki za pomysł z soczkiem, faktycznie cukier podnosi, wiec powinien się sprawdzić ![]() Veronique no to teraz bardziej kumam tok myślenia, ale białej czekolady nie lubię Misia a nic Ci nie mówili żebyś już nie jadła czy coś? Zauważyłam wczoraj przy siusianiu, że mi brzuchu opadł... wprawdzie ręki całej nie zmieszczę pomiędzy biustem a brzuchem, ale wyraźnie czuję, ze jest niżej Aaaaaaaa je nie chcę rodzić w maju!
![]() |
#1689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przespałam się 2 godzinki, wypiłam kawę i hmm spałabym dalej. Złapał mnie okropny skurcz łydki- ogólnie zdarzyło mi się to tylko kilka razy w życiu. Ból masakryczny- dopiero mąż mi nogę wyprostował i naciągnął stopę i przeszło, ale teraz tak jakby mięsień boli ten co się napiął. Zjadłam nospę przeciwskurczowo- pomoże na nogi? A robiłyście kiedyś lody w domu? OLINKA- ŻYJESZ?! Ciekawe jak Anuszka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
I jak Weronia...
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Zebrah mam już swój chleb
![]() Rano zamiast dostać śniadanie dla cukrzyków dostałam zwykle. A Pani patrzyła, że mam dietę dla cukrzykow i po śniadaniu miałam znowu o wiele za dużo.. A nie wiedziałam że na korytarzu jest jadłospis co kto ma jeść, ale teraz tego pilnuje. Wkurzylam się i powiedziałam o tym pielegniarce. Ale na szczęście cukry po obiedzie już w normie ![]()
![]() |
#1692 |
Konto usunięte
|
Robi się coraz poważniej na wątku
![]() ![]() Mój męzul idzie na imprezę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jednak się zebrałam i zrobiłam wszystko co było dzisiaj w planie ![]() Co do jedzenia w czasie porodu to nam położna na Sr mówiła, że nie wolno bo właśnie w razie CC jest problem. Ale potem przyznała, że jak poród trwa kilkanaście godzin to możemy sobie ukradkiem łyknąć słodkiego picia albo zjeść kawałek czekolady ![]() ![]() Cierpliwość ja od kilku dni mam wrażenie, ze mam brzuszek niżej bo tak źle mi się chodzi i inaczej spodnie leżą i inaczej mi się oddycha... Z tym ,że ja od początku brzuch miałam nisko więc trudno to stwierdzić "no oko" ![]() Ale jak przyjdą pozostałe paczki w tygodniu to jeszcze ze 2 tygodnie i mogę rodzić ![]() ![]()
#1694 |
Zadomowienie
|
Łaaaa,ale się najadlam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zadomowienie
|
Nie rób smaka, ja dzisiaj miałam pałeczki pieczone w piekarniku, mizerie, zieloną sałatę dla tż i młode ziemniaczki gotowane i obpiekane na patelni :-D. Też się najadłam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie po obiedzie niedobrze jest i zgaga męczy. Ale nie przeszkadza mi to żeby zaraz zjeść budyń ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
wiecie co jak będzie spoko lekarz na obchodzie to az zapytam z ciekawosci o te znieczelenie do cc po jedzeniu albo poloznej
![]() ja zamawialam koszule stąd i są bardzo ok, bawełna na pewno cieniutka takze na lato w sam raz http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17268970 |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | ||
Zakorzenienie
|
![]() U mnie deszczowy dzień i nic się nie chce.... [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60336931]Dziewczyny oczywiście że dacie radę! Kobieta ma instynkt, jak dostaniecie dzieciątka na ręce od razu będziecie wiedziały co z nimi zrobić. Co do przespanych nocy, to może byc różnie ![]() ![]() ![]() Myślę tak sobie że teraz się boimy bo nie możemy do końca uwierzyć że odezwie się w Nas instynkt macierzyński ![]() Wszędzie można usłyszeć i przeczytać że po ciężkim porodzie u Nas pojawia się wielka siła i nabieramy mocy do wszystkiego ... i wierzę że tak będzie w naszym przypadku. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() A rano Tz mowi ooo krasnoludki w kuchni mamy ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie z te koszule zamówiłam i czekam na przesyłkę ![]() Dobrze, że są cienkie bo ja najbardziej lube spać nago a z musu w cieniutkich koszulach właśnie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze muszę spakować pieluchy, ale pierw te 1 muszę kupić jedno opakowanie. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;60362691]Robi się coraz poważniej na wątku ![]() ![]() :[/QUOTE] jak delikatnie powiedziane ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- ja miałam mieć dzisiaj grilla i jeść karczek... i co Dupa! bo deszcz pada :/
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Konto usunięte
|
U nas pięknie świeci słońce ale wieje wiatr. Siedzimy jeszcze z Zosia u rodziców i oglądamy troskliwie misie
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | ||
Ania
|
Cytat:
![]() A powiedz jak w ogole samopoczucie? Lepiej juz? Cytat:
![]() Boze chyba pamietam smak lodów domowych z dzieciństwa, teraz nie robiłam... ![]() Ja zjadlam kolacje(ktora dostałam o 17.00) ale dla mnie to za wczesnie... ![]() A i powiem Wam, ze od 6.00 do 15.00 spalam co chwile, pobudka byla na ktg, pozniej sniadanie, sprawdzenie tetna a tak prawie caly czas spalam.. ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny od wczoraj boli mnie podbrzusze
![]() Maja oczywiście daje znaki ![]() Tż powinien być z pracy koło 23 jak mi nie przejdzie i dalej tak będzie to do szpitala pojedziemy.
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
VERONIQUE jeszcze nie
![]() ![]() AUSTRALIA ostatnio wiecej ze mnie leci ![]() CHUDZIASZEK lekarz wie, maz po ostatnim usg stawia na chlopca, a ja juz sama nie wiem ![]() DZANET wiem, ze liscie malin wzmacniają. U mnie już czas powoli, wiec niech sie cos zacznie dziać, bo to tak od razu sie nie zadzieje. Brzuch jeszcze dość wysoko. )) ja mam od dwóch miesięcy huawei p8 lite i jest super ![]() SLIWECZKA ja przez dwa tygodnie karmilam.w lozku i maly spal z nami. Ale tak nas to stresowalo, ze prawie nie sypialismy. Dlatego potem odkladalam do lozeczka. Tyle ze Igi ladnie zasypial i nie mial problemów z ulewaniem. U nas taka opcja lepiej sie sprawdzila ![]() AGUSIA oo to moze sie spotkamy, chyba ze male mnie przeciagnie po terminie i sie miniemy ![]() RADENA krakersy, herbatniki ![]()
#1705 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!!
Wpadam na chwilę, u mnie ciężko z czasem, juz nie raz i nie dwa mialam pisac i ciagle cos... A szczerze mówiąc - stesknilam sie 😁 moj tz teraz ciagle w pracy, malej wychodzą zęby, jestem z marudka dzień w dzień sama, a tak to jeszcze a to komunia, a to najazd teściowej i tak ciagle cos. Ale w wolnych chwilach podczytywałam, wiec wiem mniej więcej co tam u Was. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu! Zaciskajmy nogi i pochodzmy w ciąży jeszcze ile się da ! ![]() U nas ok, mimo mega mojego zmęczenia, wizytę mialam we wtorek, szyjka 42mm, młody wazy 2,5kg a ja 7kg na plusie. W piatek jadę na ktg i posiew, choc i tak musze mieć antybiotyk przy porodzie bo w pierwszej ciąży gbs byl dodatni. Nastepna wizyta 31.05. Oho, mala juz mnie nawoluje, przestawiła sie i mam z nią Armagedon z usypianiem - od dobrego miesiąca :/ Postaram sie wpadać, ale z góry przepraszam za bral cytowania itd, no ciężko mi i nie mam jak... Teraz tez rozmyślałam, czy napisać tak z glupia franc... |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zakorzenienie
|
Dzanet jutro wszystko pozamykane więc telefonu nie obczaisz
![]() Ewka fajnie, że się odezwałaś ![]() Wysłane z mojego HT7 Pro przy użyciu Tapatalka
#1707 |
Zakorzenienie
|
Ewka fajnie że zaglądnęłaś i u Was ok
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Was Dziewczyny,które już macie dzieci podziwiam,bo musicie ogarnąć naprawdę dużo rzeczy codziennie, a jeszcze się Wam udaje tutaj odzywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Rozeznanie
|
Witam sie wieczorna pora zaglądałam kilka razy i czytałam ale jakoś siły nie miałam i od razu wyłączyłam:/ nie wiem ale jakoś złapał mnie straszny dół nie wiem czemu :/ brzuch mnie boli ale z rozciągania sie Hani raczej w nocy co godzinę wstaje siku bo mam juz niziutkko brzuch :/ każdy mi to mówi pocę sie niemiłosiernie muszę przynajmniej 2 razy sie przebrać :/ no i ta zgaga wrrr juz najchętniej bym urodziła ale muszę jeszcze przynajmniej do 10czerwca wytrzymać
![]() ![]() No i raczej mam infekcje a nie było to czop hmm bo teraz jest go owiele więcej :/ w poniedziałek wybieram sie do kontroli
#1710 |
Zakorzenienie
|
Haneczka samopoczucie takie średnie. Jak będę wiedziała, że mała rośnie to będzie lepiej
![]() Elaine-bathy powiem Ci, ze źle nie jest. Jedzenie jest ok, ale u mnie dali dupe z tą dietą cukrzycową:/ to że trzeba mieć też trochę swojego jedzenia to chyba nie muszę nnikomu mówić ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.