![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1
Ninie trochę humor wrócił, rozmawia teraz z poduszkami. Na spacer nie dałam rady wyjść, ale ubrałam ją i bujałyśmy się na balkonie. Jutro sobie odbijemy, będziemy cały dzień spacerować. Z przerwami na jedzenie np. u mojej mamy.
![]()
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj moje dziecię miało dwie drzemki a ja zamiast ćwiczyć snuje się po mieszkaniu jak smród :-D ale chociaż mam trochę posprzątane.
Ja musze dzisiaj wyjść bo oszaleje :-P
#1683 |
Konto usunięte
|
trzydziescidwa;- ja piorę w zwykłych proszkach i prasuje co drugie pranie. A swoją drogą wczoraj tak wyprałam że wszystkie tetry są niebieskie
![]() ![]() MilkaPlus1;-tez lubie takie wymyslane jedzenie, niestety dla mnie samej nie chce mi sie gotować. monikmi- chciałabym usłyszeć ten twój akcent ukraiński ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.smyk.com/hustawka-hybrydo...rts-60100.html Ale sami bysmy takiej drogiej nie kupili bo jest 5 poziomow bujania, naszej wystarczą 2. Wibracji w ogole nie uzywamy. Melodyjek mnóstwo, szumy itp.,ale na nasza to nie działa, ot wlaczam, zeby w tle grało. I zabawki doczepiamy swoje, bardziej kolorowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niunia śpi przy suszarce z youtube więc biorę się za prasowanie. Może pośpi kochana, bo nawet mleka nie chciała, taka zmęczona była ![]()
![]() |
#1686 |
Zakorzenienie
|
Chciałabym spróbować jeszcze z chusta ale ta mi kompletnie nie leży. Od początku podobały mi się tęcze a kupiłam jakaś różowo-fioletowa która mi kompletnie nie leży. Wiec teraz szukam czegoś innego :-D a potem pójdę na warsztaty
#1687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy taką. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
I już po spaniu
![]() Nawet deski nie rozłożyłam, bo zaczęłam lodówkę myć ![]()
#1689 |
Zakorzenienie
|
Pamiętacie jak Wam pisałam o tej znajomej mojej mamy co jest w ciąży i chciała dostać ciuszki po Ninie? Rozmawiałam ostatnio z mamą o niej i aż mi żal tej kobiety... Już 3 razy w szpitalu leżała, bo krwawiła i brzuch jej się już stawia, a termin ma na wrzesień. A najgorsze jest to, że jej facet się ostatnio chyba naćpał i ją szarpał, stwierdził, że on nie wie czy to jest jego dziecko, no cyrki. Pogoniła dziada. I mimo, że tak się zarzekałam, że guzik ode mnie dostanie, to przekazałam już jej ciuchy ciążowe, teraz robiąc porządki też spakowałam dla niej rzeczy okołoporodowe, które już i tak mi się nie przydadzą, a są nowe, typu majtki, podkłady, tantum rosa, małą butelkę dla dziecka.
Nie ogarniam jakim dupkiem trzeba być żeby szarpać kobietę, która przecież nosi jego dziecko. ![]()
![]() |
#1690 |
Konto usunięte
|
Darkanddark;-jeszcze masz czas na cwiczenia, ja czekam na meza i zabieram sie
![]() polly_;-oj ja ani wczoraj ani dzis na spacerze nie bylam, jutro ma byc pogoda to tez pojde malinka9191;hehe, czyli ta sama gafa do mnie tez prasowanie usmiecha się :/ polly- dziadów nie brakuje Dobrze zrobiłaś, dobra duszyczka z Ciebie. Biedna ta kobieta, ona chyba już nie taka młoda skoro przyjazni się z twoja mamą, moze też stąd problemy ciązowe ...ehh , życie bywa okrótne |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Nadia, ona coś koło 35 lat ma i to jej pierwsza ciąża. Tylko szkoda, że większość tych dziadów ujawnia się po ślubie lub gdy dziecko na świecie lub w drodze.
![]() Nina mamie drugi prezent zrobiła, drugą kupę! Szok! ![]() I wydaje mi się, że pół dnia to ją ta kupa męczyła. Bo była ogromna, pampers nie ogarnął i wyszła przodem i tyłem. ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Moonunit, Pochwal się później na jaką się zdecydowaliście. ![]()
![]() |
#1693 |
Zakorzenienie
|
Polly
bardzo dobrze robisz. Dobre uczynki do nas wracają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Wtajemniczenie
|
Uff nadrobilam tygodniowa zaległość
![]() W sobotę wieczorem znowu byliśmy u lekarza mały pokaslywal, okazało się że to od kataru. Dostaliśmy syropek wykrztusny i czyścić nosek i zapsikiwac nosek woda morska. Katarek się skończył tylko kaszelk został ale już zaczyna się odrywać ![]() My od poniedziałku nie byłyśmy na dworze u nas poniżej 6 stopni przy tym deszcz i bardzo silny wiatr ![]() Bartuś jest na pieluszka dady mam jeszcze troszkę 2 ale myślę czy po ich skończeniu nie przejść na 3 mały ważył w sobotę skończył wtedy 9 tygodni 5300 ![]() Chusteczek używamy Fitti Claasic ![]() Co do Babilonu Pepti to Bartusia kupki też tak po nim śmierdza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
U mnie były ćwiczenia z chodakowską 2 dni z rzędu, a dziś zaczęło się krwawienie. Muszę odpuścić. Żałuję,że nie zapytałam lekarza o to czy mogę i kiedy ćwiczyć. Trudno, spróbuję w przyszłym tygodniu znowu. Misia-zdecydowałaś się faktycznie przejść całkowicie mm? Polly-czasem warto zmienić zdanie. Na pewno tej kobiecie miło się zrobi ![]() No i miałam Cię zapytać,jak to robisz, że odciągasz tyle mleka? Masujesz,ogrzewasz piersi?mimo, że ja czuję, że mam twarde i obolałe nigdy tyle nie odciągnę,a bardzo bym chciała.. ![]() Edytowane przez milenujdka Czas edycji: 2016-05-18 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Wtajemniczenie
|
Otóż to
![]() ![]() Cytat:
Ale mam zamiar na orbitreku pojeździć bo to nie obciąża brzucha tak bardzo jak ćwiczenia Chodakowskiej Pewnie trzech miesięcy nie wytrzymam Spróbuję po dwóch i pół i zobaczymy co będzie Czy ty dostalas recepte na Limetic? Dobrze kojarzę?
![]() |
#1697 |
Zakorzenienie
|
Tak. Odciagam rano i wieczorem i daje z butelki poczekam az laktacja zaniknie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecnie jedna piers ok, a druga jak nacisne to cos a'la siara leci ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Mała co przyśnie to budzi się ze strachem i płaczem. ![]()
![]() |
#1700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic nie robię, po prostu przystawiam do laktatora i leci. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi lekarz na wczorajszej wizycie podczas usg pokazywal szwy od srodka ;-) także ta rana potrzebuje czasu żeby się zagoic Cytat:
Malinka Bidulka sie meczy pewnie strasznie :-( skok macie?
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie sama juz nie wiem. Myslałam ze przez weekend byl skok, bo zapomniala jak sie gada i byla marudna, ale od wczoraj ma problem ze spaniem, a dzis to juz w ogole. Tylko rece, ze spaniem jak pisalam wczesniej, placze, marudna jest i mniej je
![]() ![]()
#1704 |
Zakorzenienie
|
Malinka - to Ci lobuz, nic nie daje mamie odpocząć.. Ale widzę dzisiaj mamy sporo trudnych dzieci.
Nigdzie nie poszłam bo oglądaliśmy film z tz a teraz to mi się nie opłaca przeprowadzać całej operacji znoszenia małej, zanieść do garażu, otworzyć, przełożyć do gondoli, zamykać... Żeby iść na 30 min spaceru i drugi raz później powtórzyć te czynności, łącznie z wnoszeniem małej do góry na 3 piętro
#1705 |
Wtajemniczenie
|
Malinka Czytalam gdzieś ze skoki moga trwać kilka dni :-( im starsze dziecko tym dluzej :-( oby noc była spokojna i skok szybko minął
![]()
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nawet dzis nie robilam proby spaceru, bo bym z bloku dobrze nie wyjechala a juz bym wracala na sygnale ![]()
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malinka, ja też mam problem z określeniem czy to skok. Dzisiaj Nina też z rąk nie schodzi, a do tego druga kupa jaką zrobiła była trochę bardziej rzadka i pełna śluzu. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() W takich momentach brakuje mi mamy czy chociazby tesciowej blisko ![]()
![]() |
#1709 |
Wtajemniczenie
|
Moonunit-mi też sprawdzał szwy i pokazywał,co i jak tam się pogoiło. Wszystko wróciło do normalnych rozmiarów, ale widocznie dłużej muszę czekać z tymi ćwiczeniami.
Polly-właśnie na noc piję herbatkę laktacyjną,ale zaczynam wątpić w to czy umiem obsłużyć laktator. Ja teraz czekam aż dziecko mi się obudzi do jedzenia i mycia😀 |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
Milenujdka, u mnie mniej leciało jak za mocno przyciskałam laktator do piersi.:P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.