|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, lecz nie tylko o tym rozmawiamy :) Staraczki 2016 cz
Hej
![]() Przepracowałam wczoraj 14h to chyba mój rekord. No ale co zrobić, raz na jakiś czas trzeba zacisnąć zęby. Dobrze ze Tz posprzatał mieszkanie bo nie wiem kiedy bym to zrobiła, a dzisiaj mamy gości No i kończymy ostatni pokoik remontować. Czekamy na podłoge i będą to panele ( za Waszą radą ) macie pomysły na jakiś neutralny kolor ścian. Taki żeby w razie co i do chłopca i dziewczynki tak na przyszłosc pasował? A może lepiej białe zostawić?
__________________ Najważniejsze to mieć swój cel, Reszta przyjdzie z czasem... Edytowane przez malajaa Czas edycji: 2016-07-16 o 09:37 |
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzieciaczki się staramy, lecz nie tylko o tym rozmawiamy :) Staraczki 2016 cz
Malaja 14h to ja pracowałam co drugi weekend normalnie sb i nd po 14h plus dojazd godzinny
a jak wypadało święto np pt,sb,nd to tez ciąg po 14h moj rekord to 5dni pod rząd po 14h![]() Moze zostaw białe sciany,pozniej jak bedzie dzidzius w drodze to pomalujesz na jaki bedziesz chciała moja ma jedna ścianę mietowa a reszta białych ale zastanawiam sie xzy nie przeciągnąć tych białych na szaro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Do nas dzis tez goście wpadają na chwile ale tacy nieplanowani a jutro znajomi z dziecmi wpadają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska- wiesz, że 14 h przez 5 dni jak piszesz jest niezgodne z kodeksem pracy? Nie godze się poprostu na niektóre rzeczy teraz bo już nie jestem nastolatką, ktora za grosze bądzie pracowała cale noce, jak bywało na studiach. Szkoda mi zdrowia
Właśnie chyba zostawie białe. Chociaż jak sie naoglądałam tych wszystkich pokoików dziecięcych to sama wiesz jak to działa na pewno
__________________ Najważniejsze to mieć swój cel, Reszta przyjdzie z czasem... Edytowane przez malajaa Czas edycji: 2016-07-16 o 09:39 |
|
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Malaja ale tak sie składały swieta ktore brałam po prostu jako nadprogramowe godziny
i super płatne były takze ja nie narzekalam![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Wiem wiem jak to działa ale zobaczysz jaka przyjemność Ci to sprawi jak juz bedzies nosić bąbelka pod sercem a teraz niech bedzie neutralny![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Zreszta ja całego etatu bez nadgodzin nawet nie wyrabiałam bo pracowałam w trybie 7 dni wolnego i 7dni pracujących od pn-pt po 7h a w weekendy 14h wiec miałam kiedy sie zregenerować uwielbiałam ten system ale to było przed dzieckiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny dzień Pragi przede mną... Trzymajcie kciuki... Dziś mamy dużo do przejścia.. Ajajjj...
A jem cały czas knedliki z gulasz i trdelnik
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
Raduska- no taki 7/7 to fajny system
ja teraz średnio pracuje po 10h dziennie plus czasem sobota, trafią się czasem dłuższe dni jak wczoraj no ale lubię swoję pracę więc to najważniejsze Ja juź nie moge się doczekac wybierania tych mebelków, wózka, łóżeczka... Ehh mam nadzieje, że jeszcze góra rok i będzie małe serduszko pod moim sercem
|
#1687 |
|
Raczkowanie
|
Malajaa to możesz zawsze iść no w beże
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Malaja ja bym zostawiła białe ściany
![]() My wczoraj byliśmy ze znajomymi w pubie. Fajnie było. Dostaliśmy zaproszenie na wesele, które jest we wrześniu. Pospalam do 9.00- dobrze, że istnieje babcia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
malajaa - my mały pokój, który docelowo będzie dla dziecka pomalowaliśmy na beżowo - stepy Bengalu z Duluxa
![]() kochane moje, na tydzień uciekam, jutro rano wylatujemy na urlop ostatnie parę dni nie miałam czasu nawet tutaj zajrzeć - cały dzień w sklepach i kupowanie rzeczy do mieszkania - jak wrócimy i rodzice nam skręcą łóżko to po powrocie idziemy wreszcie mieszkać do własnego mieszkania! ![]() jak tylko będę miała możliwość to odezwę się
Edytowane przez decorail Czas edycji: 2016-07-16 o 19:10 |
|
|
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
decorail- powiem szczerze, że zraziłam sie do duluxa. Od ostatniego remontu maluje tylko Beckersem i nie zamieniam go na nic ;p To odpoczywajcie i cieszcie się sobą! A może wrócicie do nas z niespodzianką ;p
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
Malaja polecam Śnieżkę z serii satynowej! Przetestowałam jesli chodzi o zmywanie bo cola z puszki mi upadła i sie rozprysnela na ścianę beckersem pomalowana i na Śnieżka i z obydwu zeszło
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Decorail udanego wypoczynku na jakie lozka sie zdecydowaliście? Pochwal sie mieszkaniem pozniej bo Ty bardziej bedziesz miała przystosowane do zycia niz ja hehehe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ja nie miałam pędzla w ręce nigdy...pomalowałam pokój i jest jak od fachowca równo, pięknie )Duluxem mamy 1 ścianę i jest dramat... ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
))
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Tikurilla to ta sama polka co beckers. Ja w sumie ze śnieżki jestem mega mega zadowolona! Jakos naprawde porównywalna z beckersem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Śnieżka mam sufit i średnio... Odeszła razem z taśma ochronna.. W wielu miejscach... Ale to była chyba taka typowa biała sufitowa...
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Sufit akurat mam z decoralu wiec nie wiem ale z tej co wybrałam do sypialni jestem mega zadowolona. Moze do konca nie wyschła? Albo za duzo warst było nałożone?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z duluxa też nie jestem zadowolona
![]() a taki pokój, który nie zna jeszcze płci swojego mieszkańca pomalowałabym chyba na beżowo - łatwo dodać do niego dodatki i dla chłopca i dla dziewczynki
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłabym tak zakładać poz jednym miejscu.. Ale nie mam pokoju bez ubytku
a nie robiliśmy wszystkich tak samo...Sama nie wiem.. Będziemy robić poprawki chyba akrylem
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
A tak akryl na to jest świetny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Mi osobiście beze sie nie podobaja ale to juz kwestia wizji i gustu![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1699 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja z kolei nie przepadam za bialuśkimi
|
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
tikurilla też słyszałam ale ceny trochę większe więc dlatego beckers u nas
U mnie właśnie też już nie chcę beży bo całe dzieciństwo wychowywałam się w beżach i brązach i mam dość ;p u mnie królują biel i szarości
|
#1701 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już sobie w głowie układam jakieś kolory, ale mój się śmieje, żebym nie wymyślała bo jeszcze kilka razy zmienię zdanie...
![]() zastanawiam się nad białymi drzwiami, podobają mi się, ale boję się o ich stan po kilku latach... |
|
|
|
#1702 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pokój mojej małej w fuksji
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Malaja to jak u mnie w domu
Agg ja mam białe drzwi ale no nie powiem jak sie sprawdzają bo dopiero co zamontowane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) ja tylko puste pokoje na biało pomalowałam i czekają na swoją kolej ![]() Cytat:
ja miałam całe życie... Póki nie ma faktury drewna czyli są gładkie to spoko... Czyścić i będzie ok wiele lat...tzn te niegładkie też wyglądają super w domu rodziców ale mycie tego cifem i płukanie to był jakiś koszmar przez te szczeliny... )Cytat:
![]() Tzn szary plus któryś z tych kolorów
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
nie straszcie mnie tym Duluxem :P bo już pomalowane :P wygląda dobrze, zobaczymy, co dalej
O Beckersie słyszałam, że dobre, ale dość drogie, a musieliśmy już trochę zacząć oszczędzać :Płóżko mamy z Ikei z serii Malm bodajże jak wrócimy z urlopu porobię fotki ![]() nienawidzę latać, już mnie kręci na samą myśl... Edytowane przez decorail Czas edycji: 2016-07-16 o 22:51 |
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Decorail ja lubie,moge lecieć za Ciebie tylko nie wiem co na to Twoj i moj maz
Udanego lotu!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
raduska - haha
oj tam, oj tam - jakoś byśmy się dogadali :P
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
hej,a co z tym duluxem?? bo ja nim mam pomalowane sciany i nie czaje
![]() ale to w domu rodzinnym ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- mi sie podobaja szarosci ![]() Biel ścian odpada, jakies plytki, meble to tak ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamisha- farba zmywalna wcale nie jest zmywalna moim zdaniem, wszystkie przetarcia ściereczką zostają no i u mnie ciemny kolor blakł już po roku. Słowem- nigdy więcej
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa juz rozumiem
![]() dziekuje za informacje ![]() no ja nie kupowalam nigdy zmywalnych albo nie zmywalam nigdy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

a jak wypadało święto np pt,sb,nd to tez ciąg po 14h
moj rekord to 5dni pod rząd po 14h