Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-03, 09:58   #1681
velika
Winter is coming

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
velika - to jak Emi ma skłonność do alergii to ja bym niebieskiego babydreama nie dawała tylko hippa. Chyba, że skombinujesz tego różowego co ja mam.
mówisz? mam niebieskiego właśnie ;/ najwyżej sama go zużyję, a kupię hippa, dzięki ;]
długo się męczyłam, żeby jej skórę naprawić i wolę tego nie zaprzepaścić

velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-03, 11:34   #1682
AsiaPo
Mama Land

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza

Hipp jest teraz w promo w Ross (wczoraj kupowałam)

GGI: Gośka udziela się czasami na FB, ale przy TrójceRozrabiaków ciężko o czas
Stary 2016-07-03, 11:39   #1683
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Hipp jest teraz w promo w Ross (wczoraj kupowałam)

GGI: Gośka udziela się czasami na FB, ale przy TrójceRozrabiaków ciężko o czas
Wierze. 3 to urwanie glowy. Tak pytam bo mi z glowy nie mogla wyjsc

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-03, 13:08   #1684
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
witam dziś średnio wyspana, bo wczoraj do północy oglądałam mecz. A młoda zarządziła pobudkę 5:30 co prawda o 7 zasnęła znowu i jakoś przekimałyśmy do 9, ale mocno się wierciła i słabe to spanie było
tabaska25 myślę, że na razie to nic nie wiadomo jak z tą szczepionką będzie
co do kosmetyków to u mnie były problemy ze skórą przez alergię, emolienty poszły w ruch. Na szczęście już jest ok wykańczam darmowe próbki i przerzucę się na babydream do kąpieli, zobaczymy jak będzie. Buziola smaruję młodej kremem cutishelp mimi, który mi pediatra poleciła, muszę przyznać, że efekt jest piorunujący. Pięknie jej się buziol zaleczył, a emolium nie dawało rady. Gdyby miała bezproblemową skórę, to bym tego nie tknęła, no ale niestety.
Ten krem jest na receptę?

☆☆☆

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Ja też używam emolium do kąpieli trzy razy w tygodniu, a w pozostałe dni niebieski babydream. To mówicie, że on jest niedobry? Do buzi mam balsam z ziaja. Na początku działał, a teraz słabo.

☆☆☆
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-03, 13:18   #1685
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
TJa też używam emolium do kąpieli trzy razy w tygodniu, a w pozostałe dni niebieski babydream. To mówicie, że on jest niedobry? Do buzi mam balsam z ziaja. Na początku działał, a teraz słabo.

☆☆☆
Bosz, a kto tak powiedział? Naprawdę czasem rozwala mnie takie czytanie bez zrozumienia i nadinterpretacja.
velika ma problematyczne dziecko, jak pisze nawalczyła się o skórę, więc wiadomo, że musi uważać, a ja jej tylko doradziłam że hipp byłby lepszy, a nie że bd jest beznadziejny
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-03, 17:22   #1686
patulinka94
Zadomowienie

My na początku kapalismy w Emolium, teraz mamy żel hipoalergiczny do kąpieli Solutions kupiony w aptece na promocji :P
Potem już niczym nie smarujemy. Czasami buzke sola fizjologiczna przemywam.
Osobiście nie posmarowalabym dziecka ani oliwka ani parafina.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-03, 17:26   #1687
velika
Winter is coming

niulka nie, w aptece normalnie do kupienia
gdyby młoda była bezproblemowa to bym w ogóle nie zainteresowała się niczym innym niż babydream mam i płyn do kąpieli, i krem do twarzy, bo się nie spodziewałam, że takie cyrki z jej skórą będą ;]
dzisiaj znów odbyliśmy udany spacer, chociaż Pyzol się obudziła w połowie drogi pielucha do buzi i nic jej nie interesowało ;] btw ona mi chyba niedługo wyrośnie z tej gondoli
jutro do pracy jadę, bo od środy mam zastępstwa w starej robocie i muszę z szefową obgadać temat młodą zabieram ze sobą, ciekawe, jak jej się będzie podobało ;]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-03, 17:52   #1688
niulka_1985
Zadomowienie

Tak się akurat składa Ineso, że zrozumiałam co napisałaś! Mój Miłosz też ma problemy alergiczne. Ciągle go wysypuje, pisałam o tym wcześniej. Ja rozumiem, że jest nas tu sporo i nie wszystko o wszystkich jesteśmy w stanie zapamiętać, ale takie uwagi to możesz sobie darować. Używam niebieskiego babydream i nie wiedziałam, że dla skóry ze skłonnościami do alergii jest jakiś różowy.

☆☆☆

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
niulka nie, w aptece normalnie do kupienia
gdyby młoda była bezproblemowa to bym w ogóle nie zainteresowała się niczym innym niż babydream mam i płyn do kąpieli, i krem do twarzy, bo się nie spodziewałam, że takie cyrki z jej skórą będą ;]
dzisiaj znów odbyliśmy udany spacer, chociaż Pyzol się obudziła w połowie drogi pielucha do buzi i nic jej nie interesowało ;] btw ona mi chyba niedługo wyrośnie z tej gondoli
jutro do pracy jadę, bo od środy mam zastępstwa w starej robocie i muszę z szefową obgadać temat młodą zabieram ze sobą, ciekawe, jak jej się będzie podobało ;]
No ja też mam ten niebieski płyn i kremik do buzi, ale go nie używam odkąd lekarz stwierdził alergię i kazał balsamu z ziaja używać.

☆☆☆
Stary 2016-07-03, 20:36   #1689
kopycio
Rozeznanie

Tabaska jesli chodzi o pneumokoki to dla dzieci urodzonych w 2016. Jesli
w ogole beda darmowe.. Moja pediatra mowi, ze taki pomysł jest co rok ja szczepie Młodego jak skończy 6 miesiecy.

Co do kosmetyków to myjemy żelem Hippa, i na poczatku jak miał suche stopy to smarowałam po kąpieli balsamem z Hippa, teraz juz niczym. Tylko buziaka smaruje mustella

Któraś używa chusteczek nawilzonych z dady? Fajna promo teraz i sie zastanawiam...
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-03, 20:51   #1690
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Tabaska jesli chodzi o pneumokoki to dla dzieci urodzonych w 2016. Jesli
w ogole beda darmowe.. Moja pediatra mowi, ze taki pomysł jest co rok ja szczepie Młodego jak skończy 6 miesiecy.

Co do kosmetyków to myjemy żelem Hippa, i na poczatku jak miał suche stopy to smarowałam po kąpieli balsamem z Hippa, teraz juz niczym. Tylko buziaka smaruje mustella

Któraś używa chusteczek nawilzonych z dady? Fajna promo teraz i sie zastanawiam...
Ja dostalam chusteczki z dady to uzywalam je uwazam ze sa dobre. Ale caly czas uzywam pampersa.

Stary 2016-07-03, 21:46   #1691
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Ja dostalam chusteczki z dady to uzywalam je uwazam ze sa dobre. Ale caly czas uzywam pampersa.

A które? Ja używam tych sensitive, ale ich zapach już mnie drażni i chce zmienić. Tylko nie wiem czy inne są tak samo mocno wilgotne.
Oczywiście o pampers mi chodzi.
☆☆☆

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2016-07-03 o 21:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-03, 22:06   #1692
agusia8919
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Za tydzień mam chrzciny córeczki i goście pytają mnie co kupić na prezent.
Wiem że chrzestna kupiła łańcuszek z medalikiem.
bujaczek, mate edukacyjną, pozytywkę i karuzelę przy łóżeczku mam po synku, tak samo fotelik do karmienia

żadnych bibelotów typu łyżeczka, smoczek i coś tam jeszcze z grawerem nie chcę...

myślicie że zabawki i ubranka to dobry pomysł?
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 02:32   #1693
niulka_1985
Zadomowienie

Agusia ny mieliśmy chrzciny w zeszlym tygodniu. Nikt nas nie pytał co chcemy, za wyjątkiem chrzestnej, której powiedziałam, że ubranka będą super. Reszta dała kasę i drobne upominki do tego, typu zabawki, grzechotki, książki z bajkami.

☆☆☆

---------- Dopisano o 03:32 ---------- Poprzedni post napisano o 03:27 ----------

Za część kasy kupiłam taką huśtawkę - leżaczek oraz matę edukacyjną. Pozostała część w przyszłości przeznaczę na krzesełko do karmienia, porządny fotelik samochodowy i może jeszcze coś. Mały dostał 2700 zł.

☆☆☆
Stary 2016-07-04, 05:35   #1694
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
A które? Ja używam tych sensitive, ale ich zapach już mnie drażni i chce zmienić. Tylko nie wiem czy inne są tak samo mocno wilgotne.
Oczywiście o pampers mi chodzi.
☆☆☆
Ja uzywam wlasnie sensitive ale uzywalam tez tych zielonych i rowniez byly takie wilgotne. Ja ogolnie kupuje te co w promocji i zalezy gdzie jestem w kauflandzie czy w Tesco i biore promocyjne.

Stary 2016-07-04, 08:13   #1695
Ineso
Matka Smoka

niulka - skoro Tobie pasuje niebieski babydream to po co to zmieniać? powtórzę, bo to chyba nadal nie jest jasne: to są dobre kosmetyki, tylko jeśli ktoś musiał używać specjalistycznych i teraz ostrożnie przechodzi na zwykłe to można dla bezpieczeństwa spróbować od czegoś jeszcze bardziej łagodnego, np. hipp co nie oznacza, że użycie niebieskiego bd spowoduje na pewno katastrofę.
A co do alergii i skóry problematycznej - to przepraszam Cię, ale wydaje mi się że ani Ty ani GGI nie macie takich problemów skoro używacie chusteczek pampersa Śmiem twierdzić, że jak Wam te chusteczki pasują to każde inne kosmetyki też, i nie macie co zbytnio chuchać.

agusia - wg mnie możesz prosić o co chcesz, tylko zastanów się czy na pewno chcesz być zalana masą ciuchów i niepotrzebnych zabawek? może zrób jakąś listę prezentową? Wtedy możesz wrzucić kilka zabawek droższych, interaktywnych, takich na które czasem kasy żal, a na prezent jak znalazł. Dorzuciłabym jeszcze jakieś zestawy książek, baśnie - fajna pamiątka i prezent na lata.

Ogólnie mam podobny problem - jesteśmy po chrzcinach ale jeszcze nie ,,zamówiłam" prezentu od chrzestnej i cały czas mam problem, bo też nie podobają mi się te badziewne łyżeczki, itp. nie chcę czegoś drogiego, tylko pamiątkowego. I tak samo ja muszę coś fajnego dla chrześnicy kupić.

My dostaliśmy m.in. bon na 200zł do Smyka i właśnie się złoszczę, bo mają maty skip hop ale nie ten wzór, co chcemy a to przynajmniej byłby dobry zakup. Smyk drogi jest i nie uśmiecha mi się kupowanie tam innych rzeczy, tym bardziej że nic nie potrzebujemy. A mają jeszcze matę edukacyjną piraci, którą chcemy ale z przebitką 50zł więc no

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 09:10   #1696
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ineso w smyku na zabawkach jest mega przebitka, rozgladalam sie za motylem lamaze i był w cenie 89zl a na necie dostalam go za 48 ale ubranka w promocyjnych cenach maja bardzo ładne
Stary 2016-07-04, 09:16   #1697
Ineso
Matka Smoka

Tylko ja mam taką masę ubranek, że chyba połowy nie zakładam bo nie daję rady się do nich dokopać
Stary 2016-07-04, 11:07   #1698
GGI
Zakorzenienie

Ineso nie chce mi sie ciagnac dalej tej do nikad prowadzacej rozmowy. I odpowiadac na Twoje uwagi ...Tlumaczyc Ci sie nie zamierzam czy moje dziecko ma czy nie ma problemy skore a jesli ma to jakie... robie tak jak uwazam za słuszne!

Stary 2016-07-04, 11:35   #1699
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Ineso nie chce mi sie ciagnac dalej tej do nikad prowadzacej rozmowy. I odpowiadac na Twoje uwagi ...Tlumaczyc Ci sie nie zamierzam czy moje dziecko ma czy nie ma problemy skore a jesli ma to jakie... robie tak jak uwazam za słuszne!

A czy ja Cię o coś pytałam? Prosiłam o wytłumaczenie? Pisałam, że masz robić inaczej? Wylooozuj i Ty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 11:36   #1700
niulka_1985
Zadomowienie

Ineso, ale problemy skórne nie odnoszą się tylko do pupy. U nas dupka jest ok. Małego wysypuje na buzi, rączkach i brzuszku.

☆☆☆
Stary 2016-07-04, 12:20   #1701
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

A czy ja Cię o coś pytałam? Prosiłam o wytłumaczenie? Pisałam, że masz robić inaczej? Wylooozuj i Ty.

moj czlowiek

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 13:30   #1702
valaria
Raczkowanie

zabawki w smyku zrujnują finansowo, ale ubranka są świetne. kupujemy czasem coś na promocji. na próbę mieliśmy zwykłe body w 5-paku. były prane w kółko i były nie do zdarcia więc teraz częściej tam zaglądamy a przy wyprzedażach ceny za taką jakość nie są złe. ubranka sprawdzają się przy intensywnym używaniu. mamy ich malutko, są mocno eksploatowane i wciąż są ładne.

w tesco jest promocja na maty edukacyjne, jeśli ktoś ma ochotę się zapatrzyć. dzisiaj rano widziałam, w gazetce ich nie było. mały już swoją dostał. był tak zachwycony, że zapomniał o jedzeniu :P

Edytowane przez valaria
Czas edycji: 2016-07-04 o 14:27
valaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-04, 13:53   #1703
niulka_1985
Zadomowienie

Ostatnio kupiłam w Smyku adidaski w przecenienie oraz dwie chusteczki na główkę. Wszystko z cool club. Buciki z 40 zł na 25. Chusteczki nie pamiętam, ale po zniżce za dwie sztuki zapłaciłam 15 zł.

Mate edukacyjną właśnie mi dostarczył kurier wraz z huśtawka. Wszystko z firmy Kinder Kraft.

☆☆☆

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 14:57   #1704
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

do mnie o 12 przyjechał kurier z agito (wczoraj wieczorem zamawiałam ...szybką mają tą przesyłkę i darmową ) była u mnie mama...myślałam, że zawału dostanie jak kurier wniósł 240 sztuk pampersów skitrane jeszcze mam 120 sztuk, no ale promo na kupon kończy się z końcem lipca więc się bałam, że mi wykupią takie 180 sztuk na miesiąc nam idzie, standardowo około 6 pieluch na dobę. A Wam mamuśki?

Mikołaj <3
Stary 2016-07-04, 15:06   #1705
AsiaPo
Mama Land

Haha ja też już trójki kupiłam z Agito 240 sztuk, mam jeszcze opakowanie Daddy i dwie paczki Toujurów 😁 w użyciu jeszcze dwójki, w zapasie 250 sztuk Zielonych Pampersa 😎 no i kto tu jest pampersowym maniakiem?

Zastosowałam nowy harmonogram posiłków i karmię damę co 2-2,5 godziny. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu dojdę do frekwencji 2,5-3 h. Młoda jak beczy to motam i zasypia 😍 tylko dziś chustę obs...a 😵

Dzięki Wam, dobre Kobity
Stary 2016-07-04, 15:17   #1706
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

U mnie pieluch idzie znacznie wiecej, okolo 10 na dobę.

Padam po dzisiejszych 2 godzinach placzu malego, nigdy sie tak nie zachowywał jak dzisiaj, dalo rade go uspokajać tylko na rękach i musiałam chodzić bo jak przystawalam to od nowa nawet wózek na niego nie dzialal, podejrzewalam skok ale niw pasują tygodnie, zabki ale nie ma nic spuchniętego, ślini sie, wklada raczki do buzi, jak wkladalam mu gryzak i jeździłam po dziasekach bylo jakby na chwile lepiej, druga sprawa to ostatnio w gabinecie lekarza na bioderkach tak dmuchalo klima ze sama o siebie sie balam a gdzie o małego, jak nigdy dzisiaj przy placzu nawet cyca nie chcial, przystawialam chyba z 6 razy i nic, w końcu z nim na rękach zgrzalam mleko wczoraj odciagniete (dzieki bogu mialam) podalam mu z butelkę a za chwile przystawilam cyca i zadzialalo i w końcu zrobil kupę bo od wczoraj pamper czysty. Po tych akcjach zasnal i chyba juz będzie ok, ale Glowa mnie nawala jak nigdy
Stary 2016-07-04, 15:33   #1707
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Asia no pieluchami wygrywasz. Ja bym nie miala gdzie takiej ilosci trzymac super ze znalazlas sposob

Tabaska u mni tez ostatnio musiala byc akcja z butelka, ale nie bylo a tak tragicznie jak u Ciebie. Sporo zuzywasz, ja na poczatku zuzywalam 10-12z tym ze faktycznie biale pampki sa bardzo chlonne i sucha skora przy mocnym zasikaniu pampersa tak czy siak jesta kupe mamy raz dziennie, albo raz na dwa dni

Mikołaj <3
Stary 2016-07-04, 16:06   #1708
velika
Winter is coming

I mnie też idzie Koło 10 dziennie,bo królewna zawsze robi kupę w czystego pampersa. Co jej zmienie zasikanego to idzie kupsztal nawet jak nic bo nie zapowiada.
Z zapasów mam chyba 120 trójek zielonych pampkow które dostalismy, sama nie kupuję na zapas, najtaniej mi wychodzą w rossmanie i wpadam tam raz w tygodniu po paczkę.
Dziś byłam z młoda w robocie, bardzo grzeczna była, ja sobie nawet trochę popracowalam jak spala, super było!
Jutro za to jedziemy do Ikei, będziemy testowac jak młoda zniesie ciut dłuższą podroz

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-07-04 o 16:08
Stary 2016-07-04, 16:17   #1709
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Haha ja też już trójki kupiłam z Agito 240 sztuk, mam jeszcze opakowanie Daddy i dwie paczki Toujurów 😁 w użyciu jeszcze dwójki, w zapasie 250 sztuk Zielonych Pampersa 😎 no i kto tu jest pampersowym maniakiem?

Zastosowałam nowy harmonogram posiłków i karmię damę co 2-2,5 godziny. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu dojdę do frekwencji 2,5-3 h. Młoda jak beczy to motam i zasypia 😍 tylko dziś chustę obs...a 😵

Dzięki Wam, dobre Kobity
Ile 240 sztuk pampersow 3 kosztuje bo wlasnie mam zamawiac i nie wiem gdzie....

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
I mnie też idzie Koło 10 dziennie,bo królewna zawsze robi kupę w czystego pampersa. Co jej zmienie zasikanego to idzie kupsztal nawet jak nic bo nie zapowiada.
Z zapasów mam chyba 120 trójek zielonych pampkow które dostalismy, sama nie kupuję na zapas, najtaniej mi wychodzą w rossmanie i wpadam tam raz w tygodniu po paczkę.
Dziś byłam z młoda w robocie, bardzo grzeczna była, ja sobie nawet trochę popracowalam jak spala, super było!
Jutro za to jedziemy do Ikei, będziemy testowac jak młoda zniesie ciut dłuższą podroz
O to witam w klubie! Moja tez zawsze w czystego pampersa kupe zrobi

Stary 2016-07-04, 16:18   #1710
danika
Zakorzenienie

Ja nie wiem ile pieluch zużywam, trzeba to zmieniam, kończą się to kupuje dobrze ze nie nakupiłam dwojek bo jakoś szybko wyrósł mały...

Asia: kciuki za ułożenie karmienia
danika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości