![]() |
#1681 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
A ja nie lubię kaktosow tzn nie lubię tej skorki zielonej :P fuj Cytat:
Organizery fajne ma ikea ja zakupiłam tez do szuflad ![]() Cytat:
A te koszule to do porodu czy one sa do karmienia? Śliczne sa może tez sobie zamówię. Szukałam ostatnio na all i nic mi sie nie podobalo. Cytat:
![]() Pospalam zjadłam teraz szykuje sie na spacer z psem i będę czekać na TZ i mecz ![]() Moja koleżanka z pracy dzisiaj urodziła w nocy dziewczynkę 53cm 3500g i chyba idealnie w termin bo z tego co kojarzę to miała na 30.06 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | |||||
Zakorzenienie
|
ona jest najlepsza w tym lodzie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() Nam dzisiaj przyszedł fotelik ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-30 o 15:48 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Mogę prosić o przepis na milkyway ???? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po to kupilam chicco crib zeby nie bylo takiego problemu. Cytat:
![]() Wróciłam. Pomacała mi brzuch i stwierdziła, ze jest głowa do dołu ![]() Powiedziala, ze moge brac gaviscon na moja smoczą zgage, chyba rzeczywiscie jak znow bedzie zle to wezme. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, złotych rad będą jeszcze miliony ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny a po co jest ta woda morska?
![]() |
#1687 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
No właśnie? ze przy SN to normalnie ale przy CC mógł być? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
ja też biorę paczkę tych podkładów (tzn jeden podkład wyjęłam do auta w razie gdyby mi wody odchodziły by tż auta nie zalać
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Co do kosmetyków, to ja nie biorę małych opakowań. Z poprzedniego porodu mój super patent to płyn do higieny intymnej facelle. Wg mojej koleżanki (fryzjerki, która zna się na składach kosmetyków) ma on super skład i można się nim myc od góry do dołu łącznie z włosami. Włosów co prawda nim nie myłam(za krótko byłam w szpitalu, żeby zdążyć
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
w netto od 4 lipca
![]() może komuś się przyda |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
tata może być przy cc np. w Zabrzu
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- o, muszę rodzicom pokazać ![]() ![]()
#1692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do nawilżania i oczyszczania noska. Noworodki na początku często mają sapkę, brzmi dla rodzica trochę jak katar/ zapchany nos. Często mają też takie suche glutki, które utrudniają im oddychanie, sól pomaga je wyciagnąć (pryskasz solą, czekasz chwilę i odciągasz fridą). My np używamy soli jako elementu codziennej higieny wieczornej, bo to też wypłukuje alergeny z nosa. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- U nas w szpitalu nie można być przy cc, ale tata może sobie patrzeć przez szybkę. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
ja też muszę wanienkę kupić (pojade zobaczyć tą szarą), a siostra chce dla synka ten kibelek za 19,99 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |||||
Zadomowienie
|
Dzięki.
![]() Cytat:
![]() Ech te niespokojne nogi, na początku jeszcze działał Aspargin, żelazo, a teraz to nie wiem co na to polecać. ![]() Cytat:
![]() Też chcę tulić synusia. ![]() Cytat:
![]() Niski przyrost wagi jest jakimś plusem cukrzycy - chociaż mnie straszą lekarze, że jest za niski i nie wiem co powiedzą na moje kiepskie postępy w tym zakresie. ![]() Dziwne z tym znieczuleniem... U nas też partner nie może być przy CC, szkoda, jakby co to zawsze fajniej. Cytat:
![]() Z tym spaniem z dzieckiem w jednym łóżku niech sobie mówi co chce, z różnych względów jest to taki sobie pomysł - czemu rozdzielać się z mężem (nie każdy ma miejsce na 2 osoby i 1 malutką, ja uważam że nie mam ![]() Cytat:
![]() Krótkie te pobyty w szpitalu. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nic sie nie dzieje i maluch jest ok to nie trzymaja dlugo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1698 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Iweczka przejdę do kompa i wkleje przepis ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/milky-way-40 Biszkopt: Mąki daję o 1 łyżkę więcej niż w przepisie (1 szkl+1 łyżka = 180g) ![]() Dodaję 7 łyżek oliwy Biszkopt piekę w 190 stopniach przez 40min. Aaa i odkryłam że dobrze jest po przekrojeniu nasączyć biszkopt gorzką herbatą, bo inaczej wychodzi za suchy. Masa: ja daję trochę mniej mleka w proszku.. nie wiem czy korzystasz z wagi kuchennej, jeśli tak to 260-270g u mnie jest idealnie Zamiast margaryny daję masło, ilość bez zmian Polewę posypuje delikatnie wiórkami kokosowymi I to na tyle ![]()
![]() |
#1699 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja to wczoraj się przeraziłam, bo to był duży obszar..ale miałam wczoraj pod wieczór trochę spięty brzuch,więc to pewnie pogorszyło sytuację.. Cytat:
u nas fajne powietrze,burze przeszły tez bokiem,ale orzeźwienie zahaczyło.. ale ten ucisk to tylko dzisiaj czy od dłuższego czasu? ![]() ![]() ale szczegółów to niewiele ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() do czyszczenia i nawilżenia śluzówki noska.. |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
a wlasnie, powiedziala mi tez, ze jak cos to mam mm zakupic bo oni nie zapewniają w szpitalu. chyba trzeba bedzie sie za czyms oglądnąc bo jak kp nie bedzie mi wychodzić to maluch bedzie biedny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hm muszę kupić tę wodę ![]()
![]() |
#1702 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kolezanki to jakas masakra. My mamy duze lozko, wiec mozliwe ze czasem mala bedzue z nami spala, ale na pewno Tz nie wysle na kanape! Uwielbiam nocne tulaski ![]() Cytat:
![]() Pospalam dzis znowu w dzien. Chyba winna jest ta herbata z lisci malin, bo dotychczas nie moglam spac w dzien :P
![]() |
#1703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mogę powiedzieć, że zła matka to taka która dziecku nie kupi bluzki z traktorkiem. Paranoja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Zakorzenienie
|
No mówię Wam, pogłupieli niektórzy z tym ocenianiem kto jest dobrą mamą a kto nie
![]() ![]()
#1705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi dzisiaj udało sie upchnąc stary rower za 10 funtów ![]() Przyszlo dwóch kolesi, jeden z nich polak drugi chyba włoch. Pytał sie ile juz w uk jestem i sie po domu rozglądał przez chwile i mówi, no 7 lat to mozna sie urzadzic ![]() ![]() na szczescie szybko rower wzieli i pojechali. Cisza na forum, poszli wszyscy mecz oglądac. Ja dzisiaj w domu na noc sama. TZ w robocie. Nastepny tydzien sama , tym razem bedzie tam od Poniedziałku az do Piątku. Pff zanudze sie tak przez cały tydzien ![]() Na szczescie jak mi wyjma pessar, to TZ bedzie jezdzil na poprzednie miejsce pracy zeby byc blizej domu jakby cos mialo sie dziac. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-06-30 o 18:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolę wydać więcej kasy na jakiś porządny tusz do rzęs. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
Ja dziś też tłumaczyłam całe to KP TŻetowi. Przy okazji zakupu butelek i takich tam pierdołek do karmienia. I tłumaczę mu, że to będzie czas, w którym będę go potrzebować, bo może być tak, że ssak będzie wisiał 24h na dobę a ja będę korzystała z każdej jego drzemki by pospać. A jego odpowiedź brzmiała "jakbym tego nie robił". Oczywiście mi bardzo pomaga, ale jednak nadal w domu głównie robię ja. On też ma swoje obowiązki, ale może się tak zdarzyć, że będzie musiał na chwilę przejąć i moje. Nie wiem czy to było dla niego zrozumiałe ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja młoda jak się przeprowadziliśmy tutaj, często z nami spała a miała już 7 lat, ale zgoda była nas wszystkich. Teraz jej pozwalam spać ze mną tylko jak TŻ idzie do pracy bo ona zajmuje większość i tak dużego łóżka ![]() ![]() Myślę, że ważne też jest by dziecko również wiedziało, że w swoim pokoju może czuć się też bezpieczne i tam wygodnie spać. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Ale na drugi dzień też przychodzi położna do domu jak u mnie? Myślę, że przy zdrowej ciąży fajnie jest wyjść szybciej i dochodzić do siebie we własnym łóżku. Dla mnie marzeniem był zawsze poród domowy. W zasadzie po porodzie od razu jesteś u siebie. ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez chcialabym domowy poród , ale TZ sie nie zgodzi, za bardzo sie boi ze beda komplikacje. dla swietego spokoju jednak bedzie szpital. moze przy nastepnym dziecku, fajnie by było. Na pewno czułabym sie bardziej spokojnie. Ja wole kupic mm chociaz np taka gotowa buteleczke z aptamil. Fajnie by było gdybysmy mieszkali blizej ![]() Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-06-30 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze nic nie mam na oku niestety, myślę, że jak pójdę do sklepu kupić fotelik to od razu podpytam w sklepie co mają do polecenia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.