METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-30, 20:33   #1711
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15
Dot.: burza mózgów nad pokojem macaka

pytanko, bo chcę pomóc (przyszły architekt, supertyśka do boju!) czy ten mały pokoik jest przeznaczony dla Tusi? czy nie będzie jej tam smutno? z tego co wywnioskowałam to tam nie ma okna..

Zobacz, co słychać na moim blogu
tysia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 20:41   #1712
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

tysiu kochanie dla mcaka ma być cała 1 czyli ten 4 na 3,20m
-a w tym jednym malutkim bedzie mieć łóżeczko ( ewentualnie tatę tam wygonimy bo puki co tuska śpi zemną choć nieboi się sama) i pułeczki na zabawki oraz te kartoniki ozdobne oczywiscie jakiś stoliczek nocny i lampkę taką czujkę żeby miała jasno. w tej sypialence mogą być żywe kolorki nie musi być pomarańcz - obecnie jest fiolet.
- no i ten drugi malutki obecnie pusty będzie na jej wszystkie ubranka

to co na planie ma być macaczka wypisałam która ściana ma ile i skreśliłam drzwi do sypialenki

a jeśli któraś z was ma program vox webcomposer ( ściągnełam z neta) to mam podgląd trójwymiarowy pokoi i mogę wysłać na maila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg abc.JPG (30,8 KB, 23 załadowań)

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Edytowane przez solagne
Czas edycji: 2007-05-30 o 21:07
solagne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-30, 21:09   #1713
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

chcesz to masz:

wrzucam w załączniku tylko ten największy pokój, tamte dwa są wporządku tak jak narysowąłaś. zmieniłabym tylko ustawienie lóżeczka wezgłowiem do krótszej ściany (zboczenie z feng shui, ni epowinno się spać nogami ani głową do wyjścia)
po kolei oznaczenia:
różowy duży prostokąt: mała kanapa w kolorze szarym, beżowym lub brązowym (pasujący do ścian) łatwopralna najlepiej ze zdejmowanym obiciem (widziałam w ikei, fajny pomysł)
zielony: stoliczek pod TV, powinno się wygodnie oglądać
granatowy stolik z komputerem, pod oknem, żeby się lepiej pracowało :Jezyk:
żółty to miejsce dla Tusi na wyżywanie plastyczne. pomyślałam że możnabybyło na ścianie zawiesić taką trzymaczkę na rolkę (jak od papieru toaletowego) i tam dać jej zwinięty rolkowy papier do malowania. antyramy równierz są bardzo fajnym pomysłam, można też dać sznureczki, i na nich ozdobnymi spinaczami poprzypinać rysunki.
Na środku dywanik, zalezy jaki kolor kanapy, trzeba byłoby dobrać.
A co do koloru ścian to fajny jest ten pomarańcz, można by było przełamać go jasniejszymi wzorkami, ale nie koniecznie kwiatkami. np. jakieś fajne zawijaski.

A w sypialni dalabym błękit. wiem że jest oklepany, ale daje spokój. (mam pokój w błękicie i żółtym)

mam nadzieję że pomogłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokoik macaczka.JPG (16,3 KB, 1 załadowań)

Stary 2007-05-30, 21:41   #1714
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

bardzo fajne
łóżko jest tak ustawione bo tam jest skosna ściana i tylko tak może stać fajne miejsce na kanape tylko tam gdzie jest biurko mamy dzwi wejściowe ale jesli biurko dam pod okno to i tak obok macak może mieć miejsce na babranie
ale bardzo mi się podoba

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-05-31, 08:53   #1715
tysia_15
Chi~

GG do tysia_15

to fajnie, że sie podoba :p tak niewiedziałam zabardzo jak to jest z tymi drzwiami cieszę się że jest ok

Stary 2007-05-31, 09:38   #1716
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: jak odnowić te meble? jak przerobić pokój?

O wiele lzej wygladaja rolety niz zasłony.
A co do biurka, no to rzeczywiscie zle miejsce, ale na zdjeciu stal tam fotel, wiec nie wiedzialam nic o drzwiach balkonowych. Zastanow sie czy naprawde jest ci potrzebna cala mebloscianka? Moze jest zawalona rzeczami, ktorych uzywasz sporadycznie i mozna je spakowac do piwnicy? Moze jeden segemnt da sie rozlozyc?

BTW. Wogole jestem przeciwna meblosciankom - sa to meble nieustawne, malo mobline, ciezkie do kompozycji i wbrew pozorom malo pojemne (przez te wszystkie glupie poleczki na ktorych nie wiadomo co stawiac). O wiele lepiej sprawdza sie zwykla szafa z lustrzanymi drzwiami. Moja matka tez miala mebloscianke 20 lat w pokoju, kiedy w koncu postanowila zmienic meble okazalo sie, ze naprawde potrzebne rzeczy mieszcza sie w dwoch komodach i zawieszanej na scianie witrynce. Powyrzucala zdekompletowane serwisy do kawy, oddala do antykwariatu ksiazki, do ktorych juz nie zajrzy, pochowala setki wazonikow, waz, mis, pater itp.

Ponizej propozycje przy braku mebloscianki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (48,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu2.JPG (45,2 KB, 45 załadowań)
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 09:51   #1717
Elfir
Zakorzenienie

Lózko dziecka nie powinno stac w tej bylej garderobie - bedzie mialo duszno. W sumie ciezko mi cos ci poradzic, bo nie wiem co jest oknem a co drzwiami. Nie zalapalam roznicy pomiedzy "Tuska" a "mackiem"
Twój rysunek nie zachowuje tez proporcji. Moze daj obmiar?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-31, 10:02   #1718
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

tusia to macaczek poprostu
w poście 12 napisałam która ściana ma ile długości
właśnie łóżko niekoniecznie musi być w tej garderobie to tylko taki mój plan
bo niemam pojęcia co by tam zrobić na same zabawki i ubranka jest jednak zadurza...
no i minusem jest ten spadzisty sufit tam

jak dziś przysiąde to obmierze dokładnie wszystkie odległości

mogęteż pocykać fotki (ale w obecnym stanie pokoju niewskazane jeszcze by bałagan się obraził)

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-05-31, 10:06   #1719
Novika
Przyczajenie

dequpage plus ładna czekolada czy beż na ściany i masz śliczny pokój małym kosztem

na fotel wystarczy nowy pokrowiec w jakiś ładny wzór może być jakiś akcent z szafek ( technika dequapagu również nadaje się na tkaniny)

Novika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 10:13   #1720
Novika
Przyczajenie

jeśli pomalujesz na ciepły beż z akcentem rudym np pasek na sciane to te rudo-brązowe zasłony ozdobione dequpagem beda pasować idealnie
Za mało pieniędzy będziesz miała na prawdę śliczny pokoik
najdroższy z tego może być klej do dequpagu , ale widok zrekompensuje Ci koszty
Novika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 10:42   #1721
Elfir
Zakorzenienie

same wymiary pokoju to nie wszystko - wielkosc drzwi, na ktorej scianie jest okno? Jakie duze, jaka odleglosc od scian? Jaka wysokośc pokoju? gdzie kaloryfer? Czy sciana pod skosem idzie do samej podlogi czy opiera sie na sciance kolankowej? czy sciany miedzy pokojem a garderoba sa scianami nosnymi czy dzialowymi?
Stary 2007-05-31, 10:56   #1722
zarzyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
O wiele lzej wygladaja rolety niz zasłony.
A co do biurka, no to rzeczywiscie zle miejsce, ale na zdjeciu stal tam fotel, wiec nie wiedzialam nic o drzwiach balkonowych. Zastanow sie czy naprawde jest ci potrzebna cala mebloscianka? Moze jest zawalona rzeczami, ktorych uzywasz sporadycznie i mozna je spakowac do piwnicy? Moze jeden segemnt da sie rozlozyc?
Wydaje mi się, że bystok już zdecydowała o likwidacji części meblościanki i mówiłyśmy tu także o pochowaniu części rzeczy trzymanych na półkach. Czasem warto dokładnie przeczytać cały wątek...

A co do kwestii rolety czy zasłony - ja osobiście nie moge sie przekonać do rezygnacji z zasłon. miałam tak przez jakis czas i pokój wtedy wydaje sie jakby niedokończony.. łysy kwestia gustu

pozdrawiam
zarzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-31, 10:59   #1723
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

-a więc wszystkie drzwi oprócz tych do garderoby mają 100na 200cm
-drzwi do garderoby mają 80 na 170cm
-okno ma 108 cm szerokości i 150cm wysokości pod oknem jest kaloryfer
- ścianka między garderobami i między pokojem a garderoba jest niedoruszenia niestety
- skos sufitu garderoby nieschodzi do samej ziemi ale dochodzi do ścianki która ma 75 cm wysokości

- okno jest na przeciw głównych drzwi z klatki schodowej

jakby coś jeszcze to pisz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 081.jpg (65,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 082.jpg (74,0 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 083.jpg (69,7 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 084.jpg (66,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 085.jpg (78,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 086.jpg (79,0 KB, 54 załadowań)

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-05-31, 11:00   #1724
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 087.jpg (81,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 088.jpg (72,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 089.jpg (88,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 090.jpg (59,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 091.jpg (75,6 KB, 22 załadowań)

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-06-01, 02:48   #1725
Perwati
Rozeznanie

Dot.: Moj pokój :( chce zeby był jak z bajki:)

może już za późno.przypadkiem trafiłam na ten wątek.i...ja Twój pokój widzę właśnie w Twoim wymarzonym różowym kolorze.
ściany w kolorze intensywnego różu(nie mam na myśli takiej "żarówy",tylko ciemniejszy,głęboki róż).Zero bladego,czy mdłego koloru w tym pokoju!Bo te kolory są jakieś nijakie,mdłe i może dlatego czujesz się źle w swoim pokoju.
Ściany pomalowałabym więc na różowo.Na łóżko jakaś narzuta.Np.różowa w "coś",w jaśniejszym kolorze niż ściany,masa poduszek.Nie kupowałabym na Twoim miejscu fotela,bo może nie byłoby nawet gdzie go wcisnąć.Ja kupiłabym pufę(puf?),to byłoby świetne rozwiązanie i dekoracja^-^Najlepiej w jakimś odcieniu różu.Miałabym już dużo różowych,mocnych i wesołych akcentów w pokoju.I teraz wybrałabym drugi kolor na resztę.Taki,który pasowałby do mebli,jakiś jasny.Ja wybrałabym kremowy,albo jasny beż.I w tym kolorze kupiłabym(uszyła)firankę albo kupiła rolety i jakiś dywanik^-^
Ten pokój może być naprawdę świetny i nie trzeba wydać na to dużo pieniędzy.
Ah no i jeszcze na te "bibeloty" świetnym pomysłem jak ktoś już napisał są kartony.Do takiego pomysłu jaki opisałam okleilabym je papierem w jednym z tych dwóch kolorów:różowym lub kremowym/bezowym,zeby pasowal do calej reszty.
I jeszcze...te mebelki pasowałyby świetnie do mocniejszego różu,nie musisz się tego baćnie pasują za to do żadnych mdłych i nijakich kolorow;p
pozdrawiam Cię serdecznie
choć trochę opóźniona ta moja reakcja na Twój post;p
Perwati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 03:43   #1726
Perwati
Rozeznanie

Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój ?

Trochę późno tu dotarłam,ale napiszę,bo może Ci się ten pomysł spodoba
^-^
Jak tylko spojrzałam na zdjęcia to odrazu wiedziałam co bym zrobiła xD
Ja odrazu przestawiłabym łóżko w lewo,czyli na środek.Odrazu inaczej by wyglądało.Spróbuj,może Ci się spodoba^-^
Tam,na miejscu łóżka,gdzie zrobiłoby się wtedy pusto postawiłabym jakiś fotel,pufę(pufa?) w jakiś kolorze,który lubisz.Może np.różowy,taki "przybrudzony"?Albo intensywny,ciemniejszy.Ja nie lubię różu,ale moim zdaniem w Twoim pokoju wyglądałby świetnie.Wtedy kupiłabym różne dodatki w kolorze tego pufa,czy fotela.Myślę,że z funduszami na fotel,czy pufę i dodatki nie byłoby problemu,bo można je kupić wcale nie baaardzo drogo,a zastanawiałaś się nad kupnem łóżka,które masz i to całkiem fajne^-^Dokupiłabym więc dodatki w kolorze lub odcieniach koloru fotela.Narzutę na łóżko,jakąś firankę/zasłonkę na okno i dywanik^-^Uważam,że wyglądałoby to świetnie.Pozdrawiam
Perwati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-01, 10:28   #1727
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Moj pokój :( chce zeby był jak z bajki:)

Masz typowe romantyczne meble zestawione z kolorem "ekologicznym", dlatego sie gryza. Pokoje romantyczne maja palete kolorow "wiosny", kolory pudrowe: zgaszony roz, bladolila, bialy, jasny blekit.

Jesli podoba ci sie kolor rozbielonego bzu/lawendy to bedzie pasowal do mebli. Faktem jest ze ilosc dupereli na polkach sprawia przytlaczajace wrazenie. Mecza wzrok i moze dlatego zle sie tu czujesz?

W kazdym razie jasny lila na sciany, ciemniejszy lila na firanki, firanki podpiete biala kokarda, biala lub jasnoliliowa kapa na lozko, bialy wazonik z bukietem zasuszonej lawendy i romantyczne obrazki na sciane w ramkach w kolorze seledynu z mebli i bialym passe parte. Lustro na scianie i kilka wilkinowych koszyczkow. Jesli bardzo chcesz gdzies wyeksponowac ozdobne duperele to na waskiej, lekkiej poleczce na scianie przeznaczonej wylacznie pod takie rzeczy.
Stary 2007-06-01, 12:06   #1728
Elfir
Zakorzenienie

Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój ?

Mysle, ze samo rozplanowanie pokoju jest w porzadku. Dalabym jednak biurko blizej okna. Natomiast polka Fangst z IKEA, jakkolwiek pojemna nie powinna stanowic dominujacego elementu dekoracyjnego pokoju, umiesc ja na bocznej scianie segmentu. Przy lozku postaw moze klasyczną szafke nocna, a obecny stolik wraz ze stojaca lampa przy jakims lekkim, malym fotelu z IKEA, ktory moze stac w miejscu, gdzie teraz stoi biurko.

Nie malowalabym sufitu, a zwlaszcza skosu ciemniejsza farba niz sciany, bo sprawia to przygniatajace wrazenie.

Ociepl pokoj chodnikiem, duzymi obrazami na scianach, roletami/firmankami w oknie.
Lozko mozna przeksztalcic w kanape wieszajac na scianie nad lozkiem listwe (np. okragły reling kuchenny) i na niej zawiesic poduchy do opierania sie, zamiast o scianę.

moze taki uklad:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (40,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2007-06-01, 12:27   #1729
Elfir
Zakorzenienie

Mysle, ze garderoby musza zostac garderobami. Sa to ciasne i niskie pomieszczenia. Natomiast mozna tam wtedy pochowac wszystko. Np. w jednej garderobie powiesic rury na ramiączka do ubrań, a w drugiej polki i skrzynki na zabawki.

Zeby przelamac wagonowe rozmieszczanie mebli w pokoju (przy scianach) moze lozko dziecięce ustawic wezglowiem pomiedzy dwoma drzwiami do garderoby, tak by lozko wychodzilo na pokoj? Pod oknem zrobic szeroki blat od sciany do sciany, ktory bedzie sluzyl jako stol, biurko i stolik pod komputer.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-01, 15:28   #1730
Elfir
Zakorzenienie

Pomysły z audycji o urządzaniu wnętrz tv VOX

Dla tych, co nie moga ogladac niemieckiej telewizji VOX prezentuję ciekawe pomysły z audycji o urzadzaniu wnętrz. Coś jak nasze "A kto Was tak urządził?"

Świecaca toaletka i nietypowe nastrojowe oświetlenie kąta w pokoju.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lampa.JPG (76,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rama.JPG (73,8 KB, 50 załadowań)
Stary 2007-06-02, 20:17   #1731
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

No witaj Ustawienie mebli, które zaproponowałaś jest całkiem ok. Zmieniłabym tylko usytuowanie łóżka macaka. W garderobie jest zbyt ciemno moim zdaniem. Wypróbuj może propozycję Elfir ( co do łóżka) . Przy oknie można by zrobić u stolarza biurko , takie obejmujące 2 ściany ( półokrągłe- wklęsłe) . Tak, żeby zachodziło na ściane po prawej stronie, stojąc przodem do okna, no i pod samo okno. A na tv można powiesić nad biurkiem półkę taką specjalną ( to się chyba nazywa ramie na tv, czy coś takiego).
A tak w ogóle to też bym chciała takie garderoby . No i podobają mi się pszczółki na ścianie. Pozdrawiam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-02, 21:10   #1732
solagne
Zakorzenienie

GG do solagne

dziękuje bydgosiu
to na tv to dobry pomysł chyba jednak wstawimy małej rozkładaną kanapę i podzielimy się garderobami jedną damy jej a drugą zostawimy sobie na nasze ubrania
takie biórko półokrągłe też mi się podoba
elfir tobie również dziękuje dajesz naprawdę konkretne i przydatne rady

1.sol

2.katasiaczek
3. beaux
4.eli
6. damurek
7.nirsh
8.hejasz

9.kamilcia
10.malgwa
11.mamuta
12.bydgoszczanka
13.pupil
14.castilia
15. Jambolaja
16. Noalia

Stary 2007-06-03, 11:54   #1733
milusia19
Przyczajenie

Wink jak urządzić mieszkanie?

hej dziewczyny!!

to mój pierwszy post na tym forum choc przyznam, ze Wam sie przyglądam od dłuższego czasu i mam do Was wszystkich prośbe, pytanie hmm co by nie bylo chodzi o to, ze wybieram sie na studia i musze urzadzic sobie mieszkanko 2 pokoje kuchnia lazienka i garderoba. i pomozcie mi w tym!! jak je urządazic zeby bylo cieplo, przytulnie i modnie zarazem? wprawdzie mam juz taka wizję ale chcialabym zasięgnąc rady innych. jakie proponujecie zestawienia kolorow, czy lepsza tapeta czy farba? aaa i powiedzcie mi moze ktoras z Was wie cos o takich farbach ktrore po nalozeciu tworza takie jakby hmm cienie, że w jedym miejscu jest ciut mocniejszy kolor a zaraz obok ciut jaśniejszy, jakby przetarty do niemalze bialego.. da sie cos takiego samemu wyczarowac czy ekipa specjalna potrzebna?? doradzajcie co mozecie czekam

milusia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 11:58   #1734
rambo
Zakorzenienie

GG do rambo Send a message via Skype™ to rambo
Dot.: jak urządzić mieszkanie?

Cytat:
Napisane przez milusia19 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!

to mój pierwszy post na tym forum choc przyznam, ze Wam sie przyglądam od dłuższego czasu i mam do Was wszystkich prośbe, pytanie hmm co by nie bylo chodzi o to, ze wybieram sie na studia i musze urzadzic sobie mieszkanko 2 pokoje kuchnia lazienka i garderoba. i pomozcie mi w tym!! jak je urządazic zeby bylo cieplo, przytulnie i modnie zarazem? wprawdzie mam juz taka wizję ale chcialabym zasięgnąc rady innych. jakie proponujecie zestawienia kolorow, czy lepsza tapeta czy farba? aaa i powiedzcie mi moze ktoras z Was wie cos o takich farbach ktrore po nalozeciu tworza takie jakby hmm cienie, że w jedym miejscu jest ciut mocniejszy kolor a zaraz obok ciut jaśniejszy, jakby przetarty do niemalze bialego.. da sie cos takiego samemu wyczarowac czy ekipa specjalna potrzebna?? doradzajcie co mozecie czekam

Przesuwam na "Dom i Ogród" - tam dużo łatwiej o poradę w takich sprawach

Witamy na forum!
Stary 2007-06-03, 12:23   #1735
milusia19
Przyczajenie

Łoj wielkie dzięki nie wiedzialam o tym nawet bo w hobby nie wchodzilam..ale wstyd
milusia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 12:44   #1736
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witaj. Co do kolorów ścian, to nie wiem jakie preferujesz. Ja np. lubię odcienie żółtego. Żeby było ciepło w pomieszczeniach proponuję dużo drewna ( meble, dodatki) oraz kwiaty ( niekoniecznie tylko w wazonach ). Zajrzyj do tego wątku, na pewno coś sobie wybierzesz http://dom.gazeta.pl/czterykaty/0,0....FRHgXgodmCwYWQ
http://www.takmieszkam.pl/archiwum/n...ektujemy_listy
http://www.muratordom.pl/wnetrza/pok...alnie,5795.htm
Pozdrawiam.
Jest jeszcze na forum taki wątek " urządzamy pokój dzienny" - warto zobaczyć.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-03, 17:37   #1737
bystok
Raczkowanie

Witam wszystkie Wizażanki. Kochane, dzieki za rady, wszystkie, bo przemyślenie i "poukładanie" sobie Waszych propozycji siedząc w tym pokoju i myślenie jak ta propozycja tu wypadnie, dało mi dużo. Meble miałam przycinać, tzn mąż, ale on powiedział nie, a ja sama machać piłą nie będę. więc stoi jak stało, nic się nie zmienia. Wiecie co, chciałam zmienić to żeby wyglądało lepiej, jemu też nie za bardzo się podoba zresztą, ale wielbłąd nie jestem i sama robić nie zamierzam. dla piotrka ważniejszy jest wypad z kolegami do lasu - więc nie ma czaswu robić. Nie mam zamiaru uchetać się sama. Pomalować mogę, ale mebli odsuwać nie będę sama bo nie dam rady, a mąż nie ma czasu. Cóż, będzie chcial coś zmienić niech zmienia. Ja tylko kupię firanki i zasłonki (te jaskrawe słońce zasłonić, a rolet nie lubię, mam w Warszawie i czuję się jak w magazynie jakimś) i odmienię choć tyle, a i narzuta na kanapę. I to tyle. Choć moze będzie zmieniać trzeba na całego: chcemy wracać na stare śmieci, ja we wtorek mam rozmowę o pracę - pierwszą przeszłam to teraz kolejny etap, jak dostanę te robotę to wracam do starego miasta. Tak więc proszę trzymać za mnie kciuki - nie mówię dosłownie, bo ręce do czegoś Wam na pewno będą potrzebne. No tak w poniedziałek mama wychodzi ze szpitala, ja we wtorek mam rozmowę, ciekawe co jeszcze mnie czeka w tym tygodniu.
Wszytskim życzę udanego tygodnia!!!
bystok jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-03, 17:44   #1738
201704240951
Konto usunięte

Dot.: Pomysły z audycji o urządzaniu wnętrz tv VOX

A chiodzi ci o ten program w którym t aprezenterka to taka blondyna w różowych farbowanych włosach ? Jak tak to czasami to oglądam Mają czasami ciekawe pomysły
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 07:07   #1739
motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bystok Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Wizażanki. Kochane, dzieki za rady, wszystkie, bo przemyślenie i "poukładanie" sobie Waszych propozycji siedząc w tym pokoju i myślenie jak ta propozycja tu wypadnie, dało mi dużo. Meble miałam przycinać, tzn mąż, ale on powiedział nie, a ja sama machać piłą nie będę. więc stoi jak stało, nic się nie zmienia. Wiecie co, chciałam zmienić to żeby wyglądało lepiej, jemu też nie za bardzo się podoba zresztą, ale wielbłąd nie jestem i sama robić nie zamierzam. dla piotrka ważniejszy jest wypad z kolegami do lasu - więc nie ma czaswu robić. Nie mam zamiaru uchetać się sama. Pomalować mogę, ale mebli odsuwać nie będę sama bo nie dam rady, a mąż nie ma czasu. Cóż, będzie chcial coś zmienić niech zmienia. Ja tylko kupię firanki i zasłonki (te jaskrawe słońce zasłonić, a rolet nie lubię, mam w Warszawie i czuję się jak w magazynie jakimś) i odmienię choć tyle, a i narzuta na kanapę. I to tyle. Choć moze będzie zmieniać trzeba na całego: chcemy wracać na stare śmieci, ja we wtorek mam rozmowę o pracę - pierwszą przeszłam to teraz kolejny etap, jak dostanę te robotę to wracam do starego miasta. Tak więc proszę trzymać za mnie kciuki - nie mówię dosłownie, bo ręce do czegoś Wam na pewno będą potrzebne. No tak w poniedziałek mama wychodzi ze szpitala, ja we wtorek mam rozmowę, ciekawe co jeszcze mnie czeka w tym tygodniu.
Wszytskim życzę udanego tygodnia!!!
No to powodzenia, trzymam kciuki za wszystko. Mam nadzieje, ze Twoje plany w koncu sie zrealizuja
motylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-04, 07:54   #1740
Elfir
Zakorzenienie

Daj rozrysowany i wymierzony rozklad mieszkania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości