![]() |
#1711 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Za 2 tyg jade do Polski to zaczne cos robic tzn butki mysle zakupic bo t jest strasznie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1712 |
Przyczajenie
|
witam
czy któraś z Wizażystek słyszała opinie o salonie ślubnym " Moda Ślubna" w Katowicach - u.Sokolska ?? Podoba mi się jeden model ale nie znam nikogo kto tam już coś kupował. Chodzi mi o tą druga część salonu - pierwsza to modele bardziej strojne i tam broń niczego nie dotykaj. Natomiast byłam w drugie części - można powiedzieć że z standardowymi sukniami - i tam już w miarę przystępniejsza cena i obsługa <lol> |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Rozeznanie
|
Miałam dodać wcześniej te zdjęcia, ale miałam gości i musiałam się oderwać od forum.
Zdjęcia 1-4 to przykładowe dekoracje jakie będę miała w kościele; zdjęcia 5-7 to zdjęcia "mojego" kościółka, na fotkach są dekorację z I komunii z zeszłego roku. A propos tego różowego to kiedyś oglądałam taki program o ludziach związanych z branżą ślubną (amerykańską) i tam jedna konsultantka opowiadała, że pani młoda chciała przefarbować konie na różowo, bo jej marzeniem było jechać do ślubu różowym koniem. Oczywiście konsultantka wybiła jej to z głowy. Ale sam pomysł to dopiero masakra!
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kitek - fajna masz wizje dekoracji kosciola, mysle ze bedzie pieknie... Ja mam dylamat nad dekoracja... Siostra TZta, ktora jest nasza swiadkowa zaproponowala ze ona moze sie zajac strojeniem kosciola. Ale ma to tak wygladac ze ona wynajmuje forme strojaca (ta sama ktora ona miala na swoim slubie w pazdzierniku) a ja wybieram co i jak ma byc przystrojone. Ale wacham sie nad tym, bo u nas tez jest w miejscowosci kwiaciarnia i pani ktora w kosciele zajmuje sie strojeniem klecznikow dla mlodych i wiem ze jak jej opisze co ma zrobic to bedzie slicznie. Zawsze jaki stroila ona kosciol to mi sie podobalo.... Nie wiem co zrobic.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
kochane nie uwierzycie
teściowa tak tak teściowa wczoraj dala na w prezencie komplet obrączek!!!!!! proste połokrąggłe jak diabli 7mm szer. z takiego ciemniejszego złota..... i mamy sobei zrobić z nich co zechcemy...... az mnie zatkało, w sumie sprawa wyszła jak moj wczoraj powiedział ze bylismy ogladac obraczkii i mamy juz wybranea ona na to ze własciwie to ona ma dla nas obraczki i ze jak bysmy chcieli to kupic to mamy kupic a z tymi cos tam zrobic... ale moj stwierdził ze z tych sie cos wykona, ze to u nich w rodzinie tak jest ze rodzice dwóm starszym braciom tez dawali obrączki i my tez dostalismy.... normalnie szok
![]() |
#1716 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój też się mną wyręcza i mówi, że mam robić jak mi się podoba, ale czasem nie wiem czego chcę i każe mu wybierać, a on specjalnie wybiera coś co się niczego nie trzyma i mówi: "no i widzisz to co ja wybiorę to Ci się nie podoba, czyli sama wiesz najlepiej co wybrać". Wtedy się wkurzam i sama wszystko załatwiam, ale mi to na rękę bo mam czas, TŻ płaci a ja mogę wydziwiać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tego dywanu na dworze to jak Ci sie podoba to weź, ale co jak będzie lało? Czego Ci oczywiście nie życzę. Ale pogody nie przewidzimy niestety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli miałaś już wcześniej koncepcję, że ta Twoja kwiaciarnia będzie Ci stroić, to bym jej nie zmieniała. Przynajmniej będziesz wiedzieć, że wszystko będzie tak jak chcesz ![]()
![]() |
#1717 |
Rozeznanie
|
No u nas nie ma wejścia do ławek z 2 stron, tylko z jednej.
Masz trochę racji, że goście mogę się o to zahaczyć i wywalić. Z drugiej strony goście chyba będą widzieć że tam jest ten woal i chyba będą uważać. Jak ktoś ma pecha (jak ja) to się i na prostej posadzce wywali. A z tym dywanikiem to tez racja, tylko że ja o muszę zamówić wcześniej. A z pogodą to się nie wyznasz teraz. Tam jest nad tym schodami daszek, to może by aż tak nie zmoknął. Ale dobrze ze o tym piszesz, to się zapytam w tej firmie jak to jest jeśli będzie na zewnątrz i będzie lało. Najwyżej go wykorzystam w inny sposób, np. w korytarzu na sali. Co do kościółka, to mnie się też podobają takie malutkie. Jedyne co mi sie nie poodba to to, ze zaraz przy kościele jest cmentarz, ale to tak wszędzie jest przy tych starych kościółkach. P.S. Na poprawę humoru. Coś niezwiązanego ze ślubem. Hasło dnia: "Kiedy kobieta nie może zdecydować się pomiędzy dwoma sukienkami kupuje wszystkie trzy" ![]() To hasło "reklamowe" z mojego ulubionego sklepu odzieżowego (orsay).
![]() |
#1718 |
Wtajemniczenie
|
Ja wystrój sali też mam w cenie i dlatego o nic się nie martwię, bo przyjdę na gotowe, a mój TŻ też zostawia mi wolną rękę mu podoba się to co mi i tylko daje peniądze mówiąc, że on się nie zna na takich rzeczach.
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
kobitki zapomniałam napisac ide dziś zamówić suknię popstrykam zdjęcia moze jakies
![]() to już chyba na milion%%%% ta ![]()
![]() |
#1720 |
Wtajemniczenie
|
No to trzymam kciuki, żeby to była ta i czekam na fotki
![]()
![]() |
#1721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do załatwiania spraw - ja też wszystko załatwiam sama, tzn. wybieram, bo załatwiamy już razem, ale mój nie ma żadnych "ale". Jakiś czas temu, przy wyborze fotografa miałam problem, nie umiałam znaleźć takiego jakiego chciałam, albo byli już zajęci. TŻ nie mógł zrozumieć, czemu mnie to tak martwi i denerwuje. Więc stwierdziłam, że to nie MÓJ ŚLUB tylko NASZ! No i miał za zadanie poszukać fotografa. Ku mojemu zdziwieniu szukał! Dwa dni hehe ![]() ![]() ![]() Anika222 - my też dostaliśmy propozycję że dostaniemy obrączki w prezencie (nie od rodziców ani rodziny). I to nawet nie była propozycja, tylko stwierdzenie faktu. Ale byłam zła! Przecież to nasze obrączki które będziemy nosić już zawsze i sami chcemy je wybrać i kupić, to przecież logiczne, a nie dostać od kogoś. No i powiedzieliśmy, że nie chcemy, że kupujemy sami. Przecież to nasz ślub i my mamy ostatnie zdanie, a jak się ktoś obrazi - trudno... Wy jesteście w innej sytuacji, obrączki już kupione i to teściowa, jeśli jest u nich taki zwyczaj to jakoś to tłumaczy taką sytuację. Ale dobrze, że możecie przetopić i zrobić z nich jakie chcecie. Jeden wydatek mniej ![]() ebolka - ja byłam ostatnio tam, jeżeli chodzi Ci o Urszulę Mateję. Normalny salon jak każdy inny, ale byłam tylko w pierwszej części, nawet nie wiedziałam że jest druga, myślałam że to ich zaplecze albo pracownia ![]() anialaura - Dużo zdrówka dla córeczki! ![]() ![]() Edytowane przez Amelka4747 Czas edycji: 2009-03-30 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Rozeznanie
|
Mnie ogólnie ten wystrój z komunii się nie podobał. Ja też kwiaty białe będę miała. Nie podobają mi się kolorowe w kościele. Najpierw to chciałam mieć takie same kwiaty jak w bukiecie czyli kalie, ale jak mi pani powiedziała cenę to myślałam że z krzesła spadnę, bo kalie to drogie kwiaty. Ostatecznie wystrój nie będzie pasował do mojego bukiety, ale przynajmniej nie zostawię fortuny za dekorację kościoła.
SSR - pytałaś czemu na tym zdjęciu z szampen są 2 rodzaje. To czerwone to albo coś 0% (np. dla niepijących i dzieci), i żeby się kelnerzy nie pomylili w roznoszeniu to są innego koloru; albo czerwone wino musujące, bo może młodzi chcieli 2 rodzaje. Mnie na tym zdjęciu nei podoba się że to winko ogólnei jest w literatkach a nie kieliszkach.
#1723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Raczkowanie
|
a ja nie znalazłam na razie fajnej krawcowej. Byłam w 2 miejscach-to usłyszałam sprzeczne opinie co do materiału z ktrego powinna być suknia
![]() ![]() Zaproszenia wybrane-teraz tylko czekamy na czerwiec i będziemy zamawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Anika222 - my też dostaliśmy propozycję że dostaniemy obrączki w prezencie (nie od rodziców ani rodziny). I to nawet nie była propozycja, tylko stwierdzenie faktu. Ale byłam zła! Przecież to nasze obrączki które będziemy nosić już zawsze i sami chcemy je wybrać i kupić, to przecież logiczne, a nie dostać od kogoś. No i powiedzieliśmy, że nie chcemy, że kupujemy sami. Przecież to nasz ślub i my mamy ostatnie zdanie, a jak się ktoś obrazi - trudno... Wy jesteście w innej sytuacji, obrączki już kupione i to teściowa, jeśli jest u nich taki zwyczaj to jakoś to tłumaczy taką sytuację. Ale dobrze, że możecie przetopić i zrobić z nich jakie chcecie. Jeden wydatek mniej
![]() tak tak dostalismy takie całkiem gładkie błyszczące z zoltego złota i od razu powiedziała ze mamy z nich zrobic takie jak sobie zazyczymy, w sumie to się zdziwiłam bo miała z nia takie przeboje ostatniuo ze szok a tu taki prezent i w rzeczy samej jakies 1500,00 w kieszeni zostanie
![]() |
#1726 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1727 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wlasnego zlota kazda obraczke zlotnik Ci zrobi, chyba ze chcecie miec w pomieszaniu z bualym zlotem to chyba sie cos drozej placi. A jakie obraczki wybralisce ?? Cytat:
Cytat:
jesli portwel to wytrzyma :p Cytat:
![]() Cytat:
moze wklejalas fotki to przeoczylam |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Mam ogromna prosbe,a wiec zaczne od poczatku: w sumie bylam tylko w paru salonach sukien slubnych na slasku, ale to mi wystarczylo, jak dla mnie ceny sa powalajace;/ i do tego jeszcze dodatki i wszystko, zbiera sie duuuuuuza kwota. Wiec moja prosba-pytanie- czy znacie jakies salony mody slubnej w ktorych mozna uszyc sukienke (np. za polowe ceny) a po weselu im ja oddac?? moja kuzynka tak szyla w Zabrzu, tylko to bylo z 15 lat temu i tego salonu juz dawno tam nie ma. Najlepiej okolice Katowic, Rudy Śląskiej, Zabrza, Chorzowa, Mikolowa.Plissssssss dziewczyny bedziecie dla mnie wybawieniem, bo w worku na kartoflenie chce isc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Witaj frukabo no niestety ceny są masakryczne na moją kieszeń też nie, ja kupowałam końcem lutego i mieli suknie ślubne z poprzedniej kolekcji nawet za 300 zł i za dopłatą można było ją troche przerobić, a za mają dałam 700zł może w salonach mają jeszcze jakieś wyprzedaże poprzedniej kolekcji, a co do tego gdzie można uszyć to nie mam pojęcia niestety
![]()
![]() |
#1730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale moze z wyprzedazy ![]()
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupuję sukienkę (chyba) w Karinie w Rybniku - obsługa b.dobra, sukienki b.ładne i duży wybór, myślę że każdy znajdzie tam coś dla siebie, skoro ja znalazłam tylko tam, a na prawdę dużo szukałam. Moja kosztuje 2 800 ale to jest jedna z droższych, dlatego że cała jest z koronki. Są też wyprzedaże, więc warto zobaczyć, wiem, że można na prawdę tanio kupić coś ładnego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
kochane no i ze zdjęć nici, oczywiście suknię zamówiłam ale zdjeć nie było jak zrobić bo pani rano sprzedały mój model z manekina jakiejs kobitce
zasmuciłam się cholercia a obrączki taki jak wklejone szczotkowane z wybraniem w srodku, tyle że z żółtego o dziwo caqłe 30 lat nosiłam srebro i zawsze myslalam ze obraczki tez beda z białego złota a teraz ciagle tylko zółte złotko ![]() eh kobieta zmienną jest
![]() |
#1733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1735 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A sukienki to wszystkie trzy ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak myślałam, że to może być winko, bo obok stała butelka, ale czemu w szklankach to tego też nie kumam. Ja tam będę mieć tylko szampan a dzieci mam nadzieję nie będzie:/ Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja obrączki zawsze chciałam złote ![]() Anika obrączki amcie ładne, a Twoja też będzie z brylantami? No i musiecie sie nastawić na ich odświeżanie od czasu do czasu.
![]() |
#1736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A wogóle jeszcze 18 dni kurcze ale się cieszę ![]() I jedziemy zamówić napoje. W piątek na wielkie zakupy...troszkę tego będzie:/ Byłam z TŻ w sobotę na zakupach..kupował garnitur wcześnie bardzo..no ale coż lepiej późno niż wcale. Kolor wybral sobie taki ciemny szary metaliczny - dosyć ładnie w nim wyglądal i może same spodnie wykorzystać później więc powiedziałam, że ma zamawiać i się nie zastanawiać (mialam już dosyć 1,5h bylam z nim w sklepie... a to niby kobiety są wymyślne ehh) ![]()
![]() ![]() Edytowane przez gabza21 Czas edycji: 2009-03-31 o 06:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
Ale Wam się wszystko świetnie układa - oby tak dalej i do ołtarza
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() SSR-ślub mamy w październiku-24.10. więc myślę że czerwiec jest akurat. Jak robicie to wklejanie wielu cytatów-bo mi coś nie wychodzi ![]() Edytowane przez agatkasu Czas edycji: 2009-03-31 o 08:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
no na fotki trzeba bedzie ze 3 m-ce poczekać aż przyjdzie ze stanów,
ja to coraz czesciej mam ścisk w żołądku jak pomyślę o wrzesniu śmialiśmy się z miom ze do września to ja osiwieję ze zmartwień, cały czas sie boje ze coś neiwyjdzie ze kiecka nie taka, ze fotograf nie taki, a w końcu fotografa zmienilismy i bedziemy mieli tych od kamery także do zdjęć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.