Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-02, 10:21   #1711
_kornelia
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
18

Byłam na kontroli u okulisty, bo mam dosyć dużą wadę wzroku i gin mi kazała iść na kontrolę i zbadać czy wszystko jest dobrze i czy mogę rodzić naturalnie. Na szczęście wszystko bez zmian, oprócz tego że dostałam jakieś krople po których za dużo nie widzę

Ja w nocy śpię, ale też wkurza mnie wstawanie na siku
To już zaraz 😊 oby pogoda Wam dopisała ☺

Cytat:
Napisane przez ewelinkaa2401 Pokaż wiadomość
Gratuluję dobrych wyników

Ja byłam dziś na teście pappa, we wtorek wyniki i usg.

Dziś okropnie mi niedobrze. Macie jakieś sposoby na mdłości? Zaopatrzylam się w imbir bo ponoć taka rewelacja ale od samego zapachu mili mnie jeszcze bardziej 😕

Co do glukozy tez miałam wynik na granicy -100. Ale przed badaniem pojadłam słodkiego i konsumuje co dzień :-D

Jeśli chodzi o spanie to rano spałam długo. W nocy zaś wędrówki do WC.
Mi na mdłości pomagała pepsi. Wiem, że to samo zło, ale czułam się lepiej.

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to wmawianie sobie czy nie, ale ja powróciłam do dbania o mieszkanie jak weszłam w drugi trymestr, wcześniej nie miałam siły, a robienie czegokolwiek przyprawiało mnie o zawroty głowy
Z piersiami mam podobnie, co jakiś czas wraca ból i potem odchodzi - boję się ich rozmiaru
Szykuje się romantyczny wieczór bardzo polecam bieliznę z etosiq

Ja robię dzisiaj męzowi na obiad spaghetii z klopsikami, a sobie spaghetti w wersji z papryką i kukurydzą zamiast mięsa

blond princeska - co za sen również miłego dnia

ewelinka - trzymam kciuki za wyniki u mnie sposobem na mdłości było zajadanie ich, tylko niestety nie jest to łatwe jak się ma mdłości dlatego musiałam pilnować żeby co chwilę coś podgryzać itp, jak tylko się zapomniałam to dzień stracony.
Chcę mieć tak, jak Ty w drugim trymestrze 😀 moje mieszkanie wygląda, jakby tornado tam przeszło i nie mam sił nic z tym zrobić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 10:24   #1712
poli230
Zadomowienie

Ja też myslałam, że już najgorsze za mną. A od wczorajszego wieczoru nie odklejam twarzy od wc. I dotego tak strasznie boli mnie głowa... Serce bije jak szalone, a ciśnienie niskie. Ech...

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 11:49   #1713
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
To już zaraz oby pogoda Wam dopisała ☺

Mi na mdłości pomagała pepsi. Wiem, że to samo zło, ale czułam się lepiej.

Chcę mieć tak, jak Ty w drugim trymestrze moje mieszkanie wygląda, jakby tornado tam przeszło i nie mam sił nic z tym zrobić.

Mój dom tez wyglada kiepsko... chociaż mąż daje z siebie wszystko ☺ Po 6 tygodniach wymiotowania od wczoraj nie wymiotuje chociaż niestety cały czas mnie mdli ( próbuje to zajadać ) Dzisiaj odniosłam wielki sukces przeżyłam wizytę kosmetyczki która przyjechała mnie trochę ogarnąć - trudno tu mówić o powrocie do żywych ale jest progres marze juz o tym cudownym przypływie energii o którym wszyscy mówią...zazdroszczę wam bardzo gotowania obiadów i chodzenia na zakupy ☺

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 12:14   #1714
ZawszeJestemSoba
Zakorzenienie

ja na zakupy chodze cały czas ale z posprzątaniem domu mam mega problem :/

"A kiedy wredny los daje w kość,
ciągły pech, mamy dość,
pora by powiedzieć już STOP."
ZawszeJestemSoba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 12:37   #1715
marttb
Zakorzenienie

ale zapeszyłam, gotowanie dzisiejszego obiadu to istna porażka, co chwilę się słaniałam i kładłam albo siadałam na kafelkach, ale udało się, chociaż nie ręcze za smak męża spaghetti

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 13:03   #1716
Bhajka
Raczkowanie

Dziewczyny mam problem może któraś z Was też tak miała... od rana mam mega skurcze tak ok. co pół godziny. Jakby ktoś mnie ścisnął w dole brzucha i zaraz puścił. Dodam że u mnie to już prawie 15 tydzień ciąży. Ból jest do wytrzymania - podobnie jak w pierwszy dzień miesiączki. Jednak martwię się...
Bhajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 13:16   #1717
rudaska
Zakorzenienie

ja mam czas na zrobienie prenatalnych do 15.03 a umowiona kestem na 13.03. trochę słabo :/

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2017-03-02 o 13:19
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-02, 13:18   #1718
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bhajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem może któraś z Was też tak miała... od rana mam mega skurcze tak ok. co pół godziny. Jakby ktoś mnie ścisnął w dole brzucha i zaraz puścił. Dodam że u mnie to już prawie 15 tydzień ciąży. Ból jest do wytrzymania - podobnie jak w pierwszy dzień miesiączki. Jednak martwię się...
Podczytuje inne watki i tam dziewczyny biorą magnez albo nospe i odpoczywają..Może weź chociaż magnez bo nie wiem jak to z nospa od jakiego etapu można.Poczekaj a jeśli nie przejdzie to może zadzwoń do lekarza..Mnie ostatnio brzuch bolał ale tak kłująco.Też się wystraszyłam wypiłam magnez i nic.Poleżałam i przeszło.Na samym początku ciąży też tak miałam.Czytałam że to powiększająca się macica.Skurczy nie mam.Mam tylko jak kichnę raptownie ale to ponoć więzadła.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 13:24   #1719
rudaska
Zakorzenienie

Bhajka bierz nospę Magna i odpoczywaj a jak nie przejdzie to umawiać się do lekarza albo na ip jak to będzie długo trwało

Stary 2017-03-02, 13:29   #1720
strawberry_orange
Raczkowanie

Rudaska, ja też mam późno prenatalne bo 13tydz + 3 dzień i trochę mnie to martwi, ale uspokajali, że jest ok i że jeden z lekarzy profesor poniżej 12 tyg w ogóle nie robi - co mnie zdziwiło. Ja robię prenatalne usg + pappa w Gdańsku, w instytucie diagnostyki prenatalnej w Gdańsku. Najwyżej jak wynik będzie wątpliwy to zrobię dodatkowe badania.
strawberry_orange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 13:31   #1721
ZawszeJestemSoba
Zakorzenienie

ja prenatalne prawdopodobnie będę miała na 27.03 mam taką głupią lekarkę że aż nie chce mi się już do niej chodzić... ale póki zrobiłam badania to do niej pójdę, zobacze co powie. Nie chciałabym z bliźniakami co chwila zmieniać lekarza, jakoś mi się to nie usmiecha... w ogóle ja mam cykl opóźniony, bo ostatni okres miałam 06.12, a doktorka powiedziała, że termin na 04.10, czyli tak jakby ostatni okres był 28.12, wszystko się u mnie przesunęło... ciężko liczyć czy coś tą ciążę.. dziś mnie brzuch boli, ale to przez tą pogode.. wieje, jest tak brzydko

"A kiedy wredny los daje w kość,
ciągły pech, mamy dość,
pora by powiedzieć już STOP."
ZawszeJestemSoba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-02, 13:35   #1722
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:

Mój lekarz mówi ze nospe można brać 3 razy dziennie.wiec bierz spokojnie i skontaktuj sie z lekarzem jak nie przejdzie. To mogą Cie bolec jelita.

Stary 2017-03-02, 13:36   #1723
NaamaH6669
Rozeznanie

Ja tez mam późno prenatalne 17.03 i to będzie 14t0d. No cóż mam nadzieje ze nie za późno.
I mi tez pomaga pepsi, dużo jej pije ale w poprzedniej ciąży miałam tak samo

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 13:39   #1724
Bhajka
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny. Spróbuję najpierw z samym magnezem, może będzie lepiej. Mój lekarz mówił mi o nospie jak bedę miala jakieś bóle ale to było z miesiąc, a nawet dwa temu także nie wiem czy coś się zmieniło czy nadal mogę. Jak mi ten magnez nie pomoże to napiszę do niego. Dzięki za odpowiedzi

Edytowane przez Bhajka
Czas edycji: 2017-03-02 o 13:47
Stary 2017-03-02, 13:42   #1725
marttb
Zakorzenienie

nie bójcie się łykać nospy, ewentualne skurcze są grozniejsze niż lykanie nospy skoro lekarze pozwalają wszystkim ciezarnym łykać po 3 tabletki dziennie to raczej ona nie szkodzi

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 13:49   #1726
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strawberry_orange Pokaż wiadomość
Rudaska, ja też mam późno prenatalne bo 13tydz + 3 dzień i trochę mnie to martwi, ale uspokajali, że jest ok i że jeden z lekarzy profesor poniżej 12 tyg w ogóle nie robi - co mnie zdziwiło. Ja robię prenatalne usg + pappa w Gdańsku, w instytucie diagnostyki prenatalnej w Gdańsku. Najwyżej jak wynik będzie wątpliwy to zrobię dodatkowe badania.

Ja też mam późno.Lekarz jakoś inaczej liczy niż moja aplikacja i wg OM to będzie 13t4d a wg usg o ile mała będzie rosła tak jak do tej pory to będzie 13t2d.Też się trochę martwiłam czy nie za późno ale ordynatora nie chciałam pouczac.Kilka razy zerkał w kalendarz i w moją kartę póki mnie zapisał więc myślę że wie co robi.Jakoś mam zaufanie do niego.Siora prowadziła u niego trudną ciążę wszystko ok,kuzynka też a ona miała mega duże problemy i też poprowadził jak trzeba.Mam nadzieję że się nie zawiodę.
Stary 2017-03-02, 13:50   #1727
Bhajka
Raczkowanie

Ja staram się do tego podchodzić na luzie, ale mimo wszystko każde "dziwne" odczucia mnie martwią. Jeszcze jak w poniedziałek widziałam na USG tego mojego fikającego malucha, to już w ogóle jestem przewrażliwiona
Stary 2017-03-02, 13:56   #1728
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
nie bójcie się łykać nospy, ewentualne skurcze są grozniejsze niż lykanie nospy skoro lekarze pozwalają wszystkim ciezarnym łykać po 3 tabletki dziennie to raczej ona nie szkodzi

Dokładnie! Mój lekarz mówi ze w ciazy nie można dopuścić do tego żeby bolało bo nie jesteśmy na obozie harcerskim ze mamy coś przetrwać. A nospa naprawdę nie zaszkodzi.

Stary 2017-03-02, 14:18   #1729
juka_juka
Wtajemniczenie

Mówiłam że nie mam zachcianekJak zobaczyłam pistacje to myślałam że jeszcze w sklepie je zeżre

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-02, 14:56   #1730
rudaska
Zakorzenienie

no liczę że może chociaż płeć poznam

Stary 2017-03-02, 15:49   #1731
kurczak684
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Mówiłam że nie mam zachcianekJak zobaczyłam pistacje to myślałam że jeszcze w sklepie je zeżre
Miałam to samo z lodami z MacDonalda dziewczyny a jak u Was z wagą? Ile stracilyscie/przybralyscie kilogramów?
Cytat:
Lekarz na skurcze zalecil mi NoSpe, w zwiazku z tym ze nie moglam nigdzie znaleźć zwykłej, kupilam forte i biore tylko w przypadku odczuwania jakiś dolegliwości, raczej sporadycznie. Biore dwa razy dziennie tez magnez. Moj lekarz potwierdzil ze lepiej wziac nospe niż pozwolic na przewlekle skurcze.

kurczak684 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 15:53   #1732
rudaska
Zakorzenienie

u mnie waga bez zmian. Może z 0,5kg mniej. tyle że u mnie bez mdłości wymiotówi a apetyt większy więc nie wiem jak to możliwe

Stary 2017-03-02, 15:55   #1733
myk
Zadomowienie

Mi też lekarz mówił, że nospa w razie czego jest bezpieczna.

Mamy na wątku wysyp późnych prenatalnych - u mnie wg OM będzie 13+3 ☺Po cichu liczę na płeć 😊 Może akurat

zawsze gubiła coś..

myk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-02, 16:53   #1734
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myk Pokaż wiadomość
Mi też lekarz mówił, że nospa w razie czego jest bezpieczna.

Mamy na wątku wysyp późnych prenatalnych - u mnie wg OM będzie 13+3 ☺Po cichu liczę na płeć Może akurat

Ja tez będe miała 13+3 - widocznie tak wszystkim robią ☺

Stary 2017-03-02, 17:07   #1735
rudaska
Zakorzenienie

e to nie ja jedna widzę już jestem spokojniejsza

Stary 2017-03-02, 17:10   #1736
_Schmetterling
Zakorzenienie

Siedzę w poczekalni, miałam być na 18:00 ale przede mną tylko jedna pani.
WOW!
_Schmetterling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 17:24   #1737
NaamaH6669
Rozeznanie

Potwierdzam - No spa jak najbardziej bezpieczna.

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 18:10   #1738
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,
czytam was regularnie chociaż bardzo długo się nie odzywałam. Ostatnie tygodnie były ciężkie, na nic nie mam siły, w pracy przysłowiowy siwy dym i dużo stresu więc wracam do domu i padam. Moja aktywność w domu ogranicza się do zjedzenia obiadu (teściowa gotująca codziennie obiady to jednak skarb ) i szybkiego prysznica, resztę czasu przesypiam. W nocy za to się wiercę, kręcę i budzę kilka razy i tak jak większość z was mam bardzo realistyczne i czasem niesamowicie głupie sny. Na szczęście mdłości powoli odpuszczają i zaczynam mieć zachcianki - marzy mi się kebab
Byłam dziś na usg (12t2d wg OM) - maluch ma 5,57 cm i lekarz powiedział, że prawdopodobnie chłopak mąż wykrakał - od początku mówił, że będzie Antoś to teraz ma. Czyżby jednak kiszone ogórki rzeczywiście zwiastowały chłopca? Z początku mąż nie chciał iść ze mną na usg, jakby się wstydził że facet na takim badaniu to zniewieściały musi być... ale później jak zobaczył, że prawie wszystkie panie były z partnerami to się przekonał i rewelacja, bo jemu obraz chyba nawet bardziej się podobał niż mi. Jak to maleństwo cudnie się rusza, taki mały a już wszystko widoczne - rączki, nóżki i cała reszta prawie wszystko w porządku, przezierność 1,65, kość nosowa na miejscu, reszta też tam gdzie być powinna, serduszko 171 FHR ale jest problem - lekarz stwierdził małą niedomykalność zastawki trójdzielnej... naczytałam się już internetów, zdiagnozowałam dziecku szereg chorób w tym zespół Downa, mąż na mnie wrzeszczy jak tylko biorę telefon do ręki ale ja się boję. Znalazłam mnóstwo informacji, że może się to unormować, że są różne rodzaje tej wady i że należy ona do grupy małych wad serca ale to jednak wada! Jutro wizyta u lekarki (zmieniłam moją poprzednią wiedźmę na młodą sympatyczną lekarkę z dobrymi opiniami) i zobaczę co mi powie. Miała może któraś z was do czynienia z tą niedomykalnością? Mam przyjaciółkę położną, muszę z nią porozmawiać bo zwariuję...

Edytowane przez ostatni_dzien_lata
Czas edycji: 2017-03-02 o 18:16
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 18:36   #1739
Bhajka
Raczkowanie

Wzięłam no spę bo juz nie umialam wytrzymać i wydaje mi się że skurcze mam trochę lżejsze. W miedzyczadie pojawiła się lekka biegunka :/

Ja na prenatalne się nie zdecydowałam, bo mi lekarz powiedział że nie ma konieczności, że połówkowe obowiazkowo, ale te niekoniecznie. No i olałam. Z usg mi już wyszło że raczej to będzie chłopak
Stary 2017-03-02, 18:45   #1740
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wzięłam no spę bo juz nie umialam wytrzymać i wydaje mi się że skurcze mam trochę lżejsze. W miedzyczadie pojawiła się lekka biegunka :/

Ja na prenatalne się nie zdecydowałam, bo mi lekarz powiedział że nie ma konieczności, że połówkowe obowiazkowo, ale te niekoniecznie. No i olałam. Z usg mi już wyszło że raczej to będzie chłopak
Mnie nawet nie pytał czy chce.Powiedział że musi być i koniec.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości