![]() |
#1711 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
ja zapłaciłam za aparat po 1000 zł czyli 2000 bo mam gore i doł... wizyta po 50 czyli 100 zł... ostatnio było 80 ![]() wiec co do Twojej sumy to faktycznie strasznie dużo , mysle ze gdybym miała tyle płacić raczej wolałabym nie nosić aparatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Przyczajenie
|
ale czego tak wlasciwie sie masz wystraszyc.. ?
Spiochu, nikt nie podejmie decyzji za ciebie,nikt nie zalozy aparatu za ciebie,nikt go nie bedzie za ciebie nosil... nie kazda z nas miala olbrzymie przerwy, albo zeby jak u rekina,czasem to byly bardzo male wady i znajomi dziwili sie,ze w ogole zakladamy aparaty.. ale popatrz na to z innej strony: dwa lata szybka mina. mature zdasz z pieknymi zabkami ![]() no i najwazniejsze: jezeli zdarzy sie,ze ktos bedzie sie z ciebie smial,to nie bierz do glowy. zlosliwosc ludzka wynika tylko i wylacznie z zazdrosci kompleksow i niskiej samooceny! nie potrafia ci dorownac,to chociaz dogryza ![]() ![]() ![]() chociaz to juz chyba nie te czasy,ze aparat byl czyms dziwnym.. z czego mozna sie posmiac.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spiochu i mnietobylo tak ze wpadlma tutaj przez zupelny przypadek na forum i tak czytalam czytalam i zachecilam sie, a ze brat znal moja orto wiec podpytał ile bym placila i zdecydowalam sie w sumie natychmiast. doskonale wiedzialam juz wwieku 14 lat ze musze leczyc sie stalym aparatem ale jakos wtedy to bylo tak: a co ludzie powiedza, a ze to wstyd i tym podobne. Dzis dojrzalam do tego z epikeny usmiech to 1 a to co ludzie mowia to mi dynda...jak sie nie pdoba-nie patrz ![]() ![]() co do strachu-jak ja sulyszalam diagnoze-4 zeby do wycharatania, plakac mi sie niemilosiernie chcialo, oj kurde jaka bylam zla zla zla..ale zawzielam sie za siebie i od razu zadzownilam umowic sie na wizte do dentyski...i nie ma przepros, zero odwrotu, aczklwiek 30 min przed wejsciem do gabinetu chcialam zadzownic i odwolac ze jednak nie...ale wyrwalam i mam drutki ![]()
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
spiochu ja np potrzebowalam aparatu dla wlasnego komfortu psychicznego
![]() cala moja rodzinka ma krzywe zeby, wszyscy nosza aparaty i wszyscy maja usmiech jak z reklamy ![]() ![]() ![]() a aparatu nie ma sie co bac naprawde! moze przez 2 lata nie bedziesz wygladac jak bogini sexu z druciakiem na zabkach, ale czy wyglada sie tak z krzywymi zebami? (nie wiem jak u Ciebie, mowie ogolnie ![]() ![]()
#1715 |
Rozeznanie
|
Zuziku kasa chorych po prostu nie refunduje aparatów dużym dzieciom, więc siłą rzeczy powyżej owego wieku trzeba iść prywatnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Rozeznanie
|
Mnie nigdy nikt tego nie sugerował, z reszta i tak by mi nikt na niego nie dał, od poczatku marzyłam zeby sobie go załozyć
![]() ![]() ![]() Nawet sprawił ze cześciej sie do siebie usmiecham w lusterku ![]() ![]() Z reszta kazda aparatka mi przyzna, ze nasze aparaciki to super cacka, poprawiaja nam humorek, i piekniejsze w nich jestesmy hehe :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zakorzenienie
|
o zgadzam sie
![]()
#1719 |
Rozeznanie
|
Moja orto jeszcze twierdzi, że poprawiaja status materialny i dodaja prestiżu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie dot. wyciagów.. czy musze nosić je tak jak orto mi pow czy moge sobie 'przesunąć' o jednego zęba?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez mam na 3 i 4 ![]() noś lepiej tak jak powiedziała orto, bo ma jakiś to w tym cel. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
śpioszku nie martw się nic tym aparatem, dziewczyny mają rację pomysl sobie jak będzie fajnie jak przez całe liceum będziesz nosiła aparat a potem na studniówkę zdejmiesz! jaki będzie efekt!
Miałam taką koleżankę w liceum która zawsze miała straszne zęby nie dośc że krzywe to jeszcze strasznie zółte no i założyła aparat. Nosiła całe LO (a to było jeszcze to 4-letnie) i kilka dni przed studniówką zdjęła. Od razu je sobie wybieliła, poszła do fryzjera i do kosmetyczki i mówię ci zrobiła niesamowitą furorę na studniówcę jak ją wszyscy zobaczyli. A dzisiaj? Jest początkującą aktorką, zagrała już nawet w Magdzie M (taka blondyna - grała Kingę ![]() ![]() Pokazałabym wam jej wcześniejsze zdjęcia ale byłoby to z mojej strony nieładne więc zachowam je dla siebie ![]() Tymczasem wklejam swoje zdjęcie z wakacji (1 miesiąc po założeniu aparatu) Wybaczcie tą goliznę ale musiałam wybrać zdjęcie gdzie jestem nieco anonimowa (tzn mam okulary na oczach). widzicie aparat? |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Raczkowanie
|
dla porównania jeszcze zbliżenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Szukam dobrego ortodonty w Krakowie. Proszę o propozycje. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
Złosnico a to przezroczysty jest czy metal bo ja nie widze na tym zdjeciu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
Anka 08 cos na ten temat wie chyba Katka_krk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Raczkowanie
|
dokładnie to aparat kryształowy. wiem że zdjęcia są takie sobie ale nie mam innych z zakrytymi oczami. Jak będę miała chwilę czasu to pobawię się i coś wrzucę bardziej konkretnego. Chodzi mi tylko o to że tak na prawdę przezroczysty aparat nie jest widoczny na zębach. Bo o to chyba śpiochowi chodzilo...
teraz wracam do pracy. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
BAN stały
|
Dziekuje wam;* jestescie kochane
![]() ![]() ![]() ps.smv tez tak mialam ze wpadlam tu zupelnie przypadkiem i rozwarzajac +i- jestem za... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaluje troche,ze trafilam do takiej orto,ale trudno moja wina eh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
BAN stały
|
czemu zalujesz cos zrobila Ci nie tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zadomowienie
|
spiochu wiekszosc ludzi jak mowi itp to nie widac ich dolnych zebow, wiec na dolne mozna rownie dobrze zalozyc metalowy
![]() ![]() zobacz czy Twoja szczeka jest wg Ciebie waska czy taka ok, jak masz przerwy miedzy zebami to raczej nie beda rozszerzac jej, chyba ze wlasnie jest tez taka waska ![]() a wyciagi to tylko gumeczki sa, one pomagaja ustawic dolna szczeke i zeby tylne zabki sie zgryzaly ![]()
![]() |
#1734 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Zadomowienie
|
kochana
![]() z przodu masz po 2 pary siekaczy, potgem masz kly- te od wampirow, a dalej juz sa przedtrzonowce i trzonowce, to sa te duuuze zeby w zadnym wypadku wszystkie zeby nie moga sei dotykac jak zgryziesz szczeke! przeciez ten przod od razu by sie pokruszyl! zauwaz ze gryziesz 90% tylnymi zabkami, wyobraz sobie ze z kazdym ugryzieniem te cienkie przednie tez by uderzaly o siebie, no w wieku 10 lat pewno kwalifikowalyby sie do wymiany ![]() ![]() prawidlowo zabki powinny wlasnie tylne chowac sie za przednie, tak ladnie na siebie nachodzic ![]() tu np masz fotki wad zgryzu a zawsze pod nia jest ujz naprawiona ![]() http://library.thinkquest.org/5029/b4photo.htm wszedzie dolne zabki sa schowane ![]()
#1736 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Raczkowanie
|
spioch7 ja tez mam przerwe pomiedzy górnymi siekaczami i bede leczyc ja aparatem. ok 2 miesiecy temu tez miałam podcinane wedzidełko. musisz sie skonsultowac z lekarzem i dopiero on Ci powie cały plan leczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
BAN stały
|
carla_87 a jaki jest u ciebie przewidziany czas leczenia aparatem? tak z ciekawosci pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Raczkowanie
|
ok 2 lat, a po zdjeciu aparatu retencja oczywiscie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.