|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Cytat:
Mój 1 wpis: To niejedzenie mięsa w piątki to wyłącznie tradycja. Podobnie jak w Wigilię. Komentowanie posiłków innych to faktycznie buractwo. Ale z drugiej strony są bardzo pozytywne aspekty tej tradycji. Polacy jedzą za dużo mięsa, wędlin zatem sięgnięcie po bardzo zdrowe śledzie czy makrelę z raz w tygodniu jest super Szkoda, że w stosunku do Wielkiego Postu też nie są tak tradycyjni i nie odstawią np. słodyczy, tłuszczu. Posty nie są głupią rzeczą dla zdrowia człowieka. Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-04-01 o 13:05 |
|
|
|
|
#1712 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiesz dlaczego Japończycy są pionierami w diagnostyce wczesnego raka przełyku i żołądka? ( W leczeniu też znaczna część badańâ☠naukowych i zaleceń pochodzi właśnie od nich). O occie spirytusowym się już nie wypowiem, bo jest to środek służący do eko sprzątania domu a nie spożywczy. Czy umiesz zdefiniować NADMIAR mięsa? Wędliny to inna sprawa, są szkodliwe ponieważ jest to produkt przetworzony, a nie dlatego, że zawierają jakiś %mięsa. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Kto w Polsce wybierze świeżą rybę ( złowioną, nie hodowlaną) i następnie przyrządzi ją na parze lub upiecze w piekarniku? Bo tylko taka ryba będzie zdrowa. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2017-04-01 o 13:18 |
|
|
|
|
#1714 |
|
Konto usunięte
|
Czyli waszym zdaniem nie ma zdrowych ryb do kupienia?
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- PS I co maja Japonczycy do tego? Japonczycy na Okinawa to akurat najdluzej zyja, a zywia sie w duzym stopniu wlasnie rybami... |
|
|
|
#1715 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ok, lepiej jak na śniadanie i kolacje dzień w dzień Polak będzie jadł "zdrowe" wędliny, a na obiad dzień w dzień mięso Oczywiście wszystko eko, bo w Polsce nikt nie je parówek itp tylko samo "zdrowe" mięso.
|
|
|
|
|
#1716 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1717 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpowiedź jest prosta, w Japoni jest tak wiele przypadków raka przełyku i żołądka, że wprowadzono screening, ale to pewnie przez zdrową dietę ![]() Fajnie by było gdyby wege i pseudo wege nie wypuszczali w świat swoich przekonań, bo często gęsto ostro mijają się z prawdą. Jak ktoś chce jeden dzień jest bez mięsa to super, ale niech robi to sensownie i przygotuje posiłki z warzyw, owoców kaszy czy ryżu a nie na siłę wybiera cokolwiek byle bez mięsa. Albo...najlepiej niech każdy niech je jak mu się podoba, ale niech nie nazywa wszystkiego co je "zdrowym posiłkiem". ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Za nową odmianę karynizmu, na prawdę uważam wszelakie pseudo i około weganki, co potrafią się wściekać, że ja śmiem mieć idealny cholesterol mimo jedzenia jajecznicy na smalcu tak co trzeci dzień przy ich szalejącym. Tak samo jak wielce oburzone moim " zabójczym " posiłkiem radośnie szamają sobie batona z olejem palmowym |
|
|
|
|
#1719 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1720 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1721 |
|
Konto usunięte
|
Błożesztymój toć to zostaje tylko pić czaj.
Wszystko szkodzi. Od dzisiaj żyję miłością do książek. Ja mięsa i wędlin nie jadam praktycznie wcale, bo w ogóle praktycznie nic nie jem, jelita mam chore i w stanie dramatycznym.Więc gdybym w któryś piątek akurat zapragnęła kanapki z polędwicą sopocką i przyniosłabym ją do roboty, a jakiś podstarzały oszołom zaczął mnie nawracać na post, to bym chyba ze śmiechu dostała przepukliny. A zaraz potem uprzejmie doniosła przełożonemu, że jestem szkalowana i prześladowana na tle gastronomicznym ![]() Wnioskuję o jedno: niech każdy patrzy swojej kanapki i gra gitara. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczaki to niestety mięso mocno faszerowane, na szczęście mamy też inne mięsa ![]() Powiedź mi po co jeść szkodliwy pokarm jak nie trzeba? Można w piątek pozostać przy mięsie a można zrobić sobie dzień warzywno owocowy, po co pchać się od razu w ryby? Jaki jest w tym cel? ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7247267 2]Błożesztymój toć to zostaje tylko pić czaj. Wszystko szkodzi. Od dzisiaj żyję miłością do książek. Ja mięsa i wędlin nie jadam praktycznie wcale, bo w ogóle praktycznie nic nie jem, jelita mam chore i w stanie dramatycznym.Więc gdybym w któryś piątek akurat zapragnęła kanapki z polędwicą sopocką i przyniosłabym ją do roboty, a jakiś podstarzały oszołom zaczął mnie nawracać na post, to bym chyba ze śmiechu dostała przepukliny. A zaraz potem uprzejmie doniosła przełożonemu, że jestem szkalowana i prześladowana na tle gastronomicznym ![]() Wnioskuję o jedno: niech każdy patrzy swojej kanapki i gra gitara.[/QUOTE] Też bym chciała móc się odżywiać miłością do książek ![]() a co do ostatniego to by było super, niestety zawsze ktoś się musi ładować w nie swój talerz. |
|
|
|
|
#1723 |
|
Konto usunięte
|
To "niech" jest kluczowe. Każdy żyje w określonej kulturze. Musisz poczekać na wymarcie tych "podstarzałych oszołomów" i będzie idealnie
![]() ![]() Oczywiście, że jest to głupowate, ale czy naprawdę aż tak w dobie asertywności przeszkadza głupowata uwaga starszego pana o zawartości naszej kanapki,że trzeba go zwalniać dyscyplinarnie, ukarać i napiętnować? Może powiesz mu w twarz, że jest "podstarzałym oszołomem". Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-04-01 o 14:17 |
|
|
|
#1724 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1725 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Straszny karynizm wiekszym jest tylko nawolywanie do nie zaglądania w cudzy talerz by praktykowaniu tego regularnie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Nom, a gdzie jest napisane o codziennym jedzeniu mięsa? Bo nie widzę tego fragmentu?
|
|
|
|
#1727 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1728 |
|
Konto usunięte
|
Ale wy tak serio o tym, zeby podkablowac osobe, ktora rzucila tekst o tym, ze w piatek szynki sie nie je?
Macie kij w pewnej czesci ciala czy co? ![]() Ja bym odpyskowala, a nie szla sie poskarzyc mamie. |
|
|
|
#1729 |
|
Konto usunięte
|
Nie zagladajacie do talerzy. Tzn do mojego talerza, bo ja do Wszego z batonikiem z olejem palmowym, czy z niezdrowa ryba to juz moge zagladac. 10/10
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;7247340 2]Nie zagladajacie do talerzy. Tzn do mojego talerza, bo ja do Wszego z batonikiem z olejem palmowym, czy z niezdrowa ryba to juz moge zagladac. 10/10 Jest różnica między niezaglądaniem do talerza, a tolerowaniem ataków weganki co obraża mnie słowami "morderca" jednoczasowo wsuwając olej palmowy. Nie reagowałam, ale taka hipokryzja drażni. |
|
|
|
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1732 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1734 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1735 |
|
Konto usunięte
|
Nie muszę i nie chcę czekać na niczyje wymarcie. To moim zdaniem wcale nie jest kwestia wieku, skąd pomysł, że ludzie w okolicach 60tki tak już mają i tylko ich śmierć wyzwoli świat z ich przywar.
O fakcie istnienia takich oszołomów komentujących cudze śniadania w pracy dowiedziałam się z tego wątku. Nie było mi dane spotkać kogoś takiego nigdy na polu zawodowym. Jestem mocno zdziwiona, że gdzieś są tacy ludzie i że co gorsza ich głupkowate zagrywki są tolerowane. No ale są na świecie rzeczy, o których nie śniło się fizjologom. Jeżeli zachowanie takiej osoby bardzo byłoby irytujące, prośby o zaprzestanie tego by nie skutkowało to wiadomo, że przyszedłby czas na interwencję przełożonych. Nie widzę w tym nic złego, a wręcz przeciwnie. Wiek nie zwalnia z przestrzegania kultury, a w pracy uwagi zespołu nie powinny odciągać jakieś idiotyczne konflikty. |
|
|
|
#1736 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
U mnie w firmie odbywały się co miesi ac spotkania z szefem 1-1, jednym z punktów do omówienia, była sytuacja w zespole, relacje ze współpracownikami. takie beznadziejene kwasy mogą bardzo negatywnie wpływać na efekty pracy.
|
|
|
#1737 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1738 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Duch donosicielstwa w narodzie nie umiera. Widać to już po donoszeniu na wizażu do moderatorów, a co dopiero w życiu Ale watek ma się dobrze i wpisujący nie widzą swojego grażynizmu wcale. Na tym wątku można zrobić doktorat
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Konto usunięte
|
Alw otwartosc na roznorodnosc moze isc w dwie strony - niech roznorodni tez sa otwarci na innych.
Kiedys mi ktos powiedzial w takiej stolowce pracowniczej przy duzym stole, ze mam isc do innego stolu, bo mam na talerzu wieprzowine. Powiedzialam mu 3 slowa, ze to moj talerz i sam moze isc, i zajadalam sie tym miesem ze smakiem. Zostalam potem posadzona o rasizm, bo nie jestem otwarta na roznorodnosc kultur ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- No i wlasnie - wy narzekacie, ze w niektorych miejscach sprzedawane sa w piatek ryby, to co ja mam powiedziec w kraju, w ktorym w stolowkach szkolnych i nierzadko pracowniczych NIGDY nie ma wieprzowiny, bo mniejszosc jej nie je?
|
|
|
|
#1740 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.