|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
A mnie dużo. Bo schudłam po ciąży po 2 tyg ważyłam o 2 kg mniej niż przed ciążą ... a od jakiś 2 mc zaczęłam tyć ... fakt popuscilam sobie okrutnie myśląc że przecież przy kp się chudnie i co ... tym sposobem musze zrzucić 5 kg 😭😭😭😭 nigdy tak źle nie wyglądałam. .. dlatego 5 posiłków i zero podjadania i pilnuje żeby dużo pić bo to moja pięta Achillesa niestety. Po 3 dniach 0.7 kg mniej 😄
Mi się dużo wody zatrzymuje ... nie wiem dlaczego ale jak nie sole i dużo pije to szybko waga leci... wracam do starych nawyków i bummm Nigdy wcześniej tak nie miałam ... w tej ciąży mi się tak woda zaczęła zatrzymywać ... A I skacze na skakance po kilkaset razy i małe conieco ćwiczę na ile mi troll pozwoli ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1712 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gdzie wy nad tym morzem jesteście bo my właśnie fo Świnoujścia mkniemy
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1714 |
Zakorzenienie
|
Miłych wypadów dziewczyny!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | ||
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Moja tydz młodsza i jeszcze żadnych jazd nie było, kiedy u was się to zaczęło?
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
Dla mnie ta apka tez spoko, tutaj też cały czas zaglądam ale nie dodaje zdjęć.
Jadowita pocieszające z tym libido ![]() ![]() Co do wagi to zrzuciłam wszystko, ale wyglądam paskudnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Ja tez strasznie jem słodkie. Dziś na pewno z tym nie skończę, bo jedziemy do teżeta babci na imieniny i będzie ciasto
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zaczęło sie jakieś 8-10 dni temu. Nie zarejestrowałam dokładnie bo myślałam że to jednorazowe będzie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam jeszcze na wyniki, będą w poniedziałek. Chciałabym jednak, aby były dobre!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Erudycja
|
Cytat:
U nas był spokój 24h, jedna jedynka się przebiła ale chyba właśnie drugą zaczyna bo coś zaczęła nagle płakać... oby nie na noc ehh
![]() |
#1722 |
Przyczajenie
|
Ja 3 kg mniej niż przed ciążą. A najlepsze, że waga mi spadła i się utrzymuje, jak już Małego nie karmię piersią😆
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba zauważyłam wybrzuszenie w prawej górnej jedynce... Nie jestem pewna, sprawdzę jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie wiem jakim cudem mi ta waga spada, bo nie ćwiczę, a słodycze są u mnie na porządku dziennym
![]() Przed ciążą ważyłam 56 kg, a w dniu porodu 69 kg Cieszyłam się, że mi się nie pojawiła na wadze siódemka z przodu i w sumie 13 kg to tak w normie, ale po porodzie mi spadło tylko 5 kg i na 64 kg stanęło i tak stało, stało i stało ![]() Nawet parę razy weszłam na orbitreka, ale stwierdziłam, że sobie odpuszczę intensywne ćwiczenia przy kp i jakoś samo ruszyło w dół ![]() Dzisiaj jak się ważyłam rano na czczo to było 57,5 kg, a teraz pod wieczór 58,2. Chciałabym uzyskać wagę 54-55 kg przy wzroście 164 cm. Liczę na dłuższe spacery tak jak dzisiaj ![]() W ogóle dzisiaj się poczułam jak na wakacjach, turystów po majówce jeszcze sporo i budy pootwierane z lodami, goframi, kebabami i rybami. Te zapachy jednak nie służą diecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() |
#1726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do wagi to ja jestem zachwycona - na początku się martwiłam, bo bardzo szybko spadała, w takim niezdrowym tempie. Ale nagle się zatrzymała, ważę tyle, co w liceum i jestem przeszczęśliwa ![]() ![]() Ale najlepsze jest to, że choruje przewlekle i przed ciążą ciągle byłam chora, miałam zaostrzenia i generalnie było kiepsko. Jak tylko zaszłam w ciążę - wszystkie objawy jak ręką odjął i tak jest do teraz. Już zapomniałam, co znaczy moja choroba. Nic tylko w ciążę zachodzić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas zęby przeszkadzają bardzo, widać, że Niunia się męczy. W dodatku dzisiaj cały dzień porzadkowalismy z TŻ pokój po remoncie i Ola siedziała z ciocia. Drzemki wszystkie rozstrojone, nie wiem jak wrócimy do starych nawyków ![]() U mnie libido średnie. Niby mi się chce, ale trochę mi wstyd koszmarnie obwislego biustu i rozstępów na brzuchu. Wróciłam do wagi, która miałam przed ciążą, ale flaczek nadal jest. Jednakże, jak już do czegoś dojdzie z mężem, jest super przyjemnie, na pewno bardziej niż wcześniej. Ale te cycki... macie do polecenia coś na obwisly biust? Jakiś dobry balsam ujędrniający? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() Edytowane przez intense2103 Czas edycji: 2017-05-06 o 17:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zakorzenienie
|
Kasia, Ana ja podejrzewam, że te marudzenie to na zęby bo jak jej smaruje to robi taką błogą minkę i ogólnie wszystkie zabawki tak mocno gryzie, ale jak próbuje jej zajrzeć do buzi to nic nie mogę wypatrzeć, ani zgrubień, ani czegoś bielszego, pod palcem też nic nie czuję, więc sama nie wiem
![]() Słonik, na szczęście tych pokus nie ma przez okrągły rok, bo mi też trudno sobie odmówić ![]() Intense, weź nawet nie pisz, podejrzewam, że moje piersi, jak skończę karmić będą jak skórki po bananie ![]() Ktoś zna jakiś cudowny środek na ujędrnienie powyższych? ![]() Edytowane przez jaadowita Czas edycji: 2017-05-06 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Jadowita, u nas w dzień jest super, jest radosny i zero oznak ząbkowania. W ogóle jakby problemu nie było. Tylko te noce przeklęte.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego się zastanawiam czy to na pewno zęby, czy te bodźce o których pisałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 | |
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Cytat:
Szymek tez wszystko gryzie, jasne. Bardziej myślałam o takich uciążliwych oznakach. Wczoraj Szym mocno szalał, dzisiaj spróbuje zrobić tak by nie wariował bardzo i zobaczę jaka będzie noc. Już kombinuje na wszystkie sposoby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-05-06 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Morrigan nie właśnie ... tsh 1.14 miałam w ciąży ... Ale teraz wyniki musze porobić
Lunus ja Kołobrzeg ... Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Erudycja
|
Cytat:
![]() |
#1736 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteśmy na miejscu uff mieliśmy przygody ale juz sobie odpoczywamy wygodnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie libido tez średnio ale co zrobić jak matka po nocy bawi sie z bobasem i zmęczona to myśli tylko o śnie ![]() A apropo słodyczy to ja rzuciłam ale wróciłam na zła ścieżkę ponownie jak moj maz postanowił zrobić czystki w słodyczach pod katem kończących sie terminach ważności ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1737 |
Zakorzenienie
|
Lunus wypoczywajcie!
![]() ![]() Kolejna noc przed nami... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-05-06 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |||||
Wtajemniczenie
|
Co do libido to u mnie b kiepsko wręcz tragicznie, po ciąży może z 5 razy się przytulał odmy. No, nie chce mi się.
Jadowita, nastrajasz pozytywnie że może będzie u mnie też lepiej... Zobaczymy. Co do wagi, to ja z tych co ważą mniej niż przed ciążą, na szczęście na -3 kg się zatrzymało i tak jest od dobrych 3 miesięcy. Nie chciałam schudnąć no ale, co zrobić jak organizm sam za siebie zdecydował ![]() Też bym chciała wiedzieć jakim balsamem czy kremem czy czymś tam jeszcze można smarować piersi żeby nie opadły gdy skończę kp. Najlepiej jeszcze taki którym przy kp mogłabym smarować 😊 Cytat:
Cytat:
![]() Ja robiłam jakieś 2 miesiące temu to też mam dobre wyniki oprócz cholesterolu-240 aż. I nikt mi nie powie że cholesterol to mają ludzie otyli i wsuwajacy golony i inne tlustości, aż brzydzę się takim jedzeniem, ble 😱 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z cholesterolem i tłustym jedzeniem to rzeczywiście jest guzik prawda. Koleżanka ma wysoki cholesterol a odżywia się dobrze, nie je tłusto, śmieciowek, fast foodów etc. U niej wyszło, że to uwarunkowania genetyczne. Często też złe emocje, stres na podwyższenie wpływają. Dziękuje. Ciekawa jestem i trochę znów się boje. Zjadł mi przy ostatnim karmieniu tylko 60 ml!! Zazwyczaj wsuwa 210, czasem 180... Zasnął tak twardo z butlą, że nie wiedział totalnie co sie z nim dzieje. Śpi spokojnie na razie. Przypuszczam że jeśli nie przez zęby to na jedzenie może sie obudzić. Jakie doznania z tymi odmami? 🤣🤣🤣 Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2017-05-06 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
Widzę że temat zębów się przewija. U nas chyba też jest coś na rzeczy. Mała od 2 tygodni zrobiła się marudna, zdarza się że wybudza się z płaczem, w między czasie złapało ją jakieś przeziębienie. Dodatkowo zaczęła nagle często ulewać i gardzić butlą - podobno to też może być objaw wychodzenia zębów bo już kombinowaliśmy że to przez przejście całkiem na mm, próbowaliśmy zmiany mleka i póki co zero efektów, więc mam nadzieję że to to.
![]() Także kciuki za wszystkie ząbkujące maluszki. Lunus udanego wypoczynku. Co do fb to mam podobne odczucia jak Intense - ja dopiero co zaczynam się tu udzielać a Facebook nie jest już tak anonimowy jak wizaż i boję się że nie każdemu z tamtej grupy pasowałoby by dołączyły nowe osoby
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.