|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
To nie otulacz:p a to mam na wishliscie
![]() Cytat:
![]() A z otulaczy muślinowych to ja z alie zamawialam Pieluszki po prostu ale milutkie Muślin Pieluszki Dziecka Maluch Cartoon Pościel Przewijać Dziecko Koc Ciepłe Noworodka 100% Bawełny Ręcznik 120x120 cm http://s.aliexpress.com/MzAbUzuQ (from AliExpress Android) Ja mam liski i żyrafy Moda 120x120 cm Muślinu Dziecko Cartoon Blanketborn Pieluszki Dla Niemowląt Bawełna Jesień Ciepłe Zimowe Przewijać Dziecko Ręcznik http://s.aliexpress.com/RB7BFF3Q (from AliExpress Android) Na mdłości pomagają mi słone paluszki. Ale muszę błyskawicznie zasnąć żeby przetrwać. Robię pranie, pierwsze oczywiście bo później drugi raz. Boje się walić po 60stopni te pepcowe rzeczy i robię dwa po 40. Dziś słaby dzień. W sklepie zrobiło mi się słabo i myślałam że padnę, dużo chodziłam i bolą mnie plecy i spojenie. Chodzę jak kaczka ![]() Hospitalizowane dziewczyny - trzymajcie się! Aaaaaaaaaaaaa odstawiłam lutiene, brzuch się napina jak napinał, najgorzej jak wychodzę z domu i kawałek przejdę, to czuję chyba wszystko. Wydzielina się nie zmniejszyla, nawet zwiększyła. Albo przynajmniej tak samo. I chyba mam niżej brzuch. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katka20 Czas edycji: 2017-09-06 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
Anneu mnie też już łapie jesienny marazm. Ja tak mam co roku. Ostatnio nie ma dnia żeby nie wyla.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Wtajemniczenie
|
Do cc biora na golaska
![]() Kurcze ja sie boje zamawiac rzeczy z ali dla dziecka, przeciez to nie ma żadnych atestow. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Upieklam wczoraj kolo 22 kokosanki. Miałam zamrożone białka i wiecie że z takich lepiej smakują? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
Opatentowalam suszenie prania, wlaczylam wiatrak i prawie suche 😊
Wspolczuje Wam jesiennych nastrojów. Uwielbiam ta pore roku, moze lac, nie być slonca, prEszkadza mi tylko , ze zimno. Ide myc lodowke i kończyć sprzatanie trzeba pomalu. Tesciowa narobila soku z winogron, pilyscie? Cos pysznego, lekko kwaskowaty, ale dobry. I nie ma po nim zgagi najwazniejsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1716 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie lubię być w ciąży, czuję się jak wieloryb i jak niepełnosprawna, jak to określiła Kate. Ale na szczęście już prawie koniec. Marzę już o porodzie. Niestety skurczy brak. Pocieszam się tym, że w pierwszej ciąży skurczy dostałam dopiero w szpitalu, najpierw chlusnely wody
![]() Jutro mam wizytę, ponarzekam trochę lekarzowi ![]()
#1717 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, mała waży 1710g
![]() ![]() ![]() ![]() nunny wiesz co z tym weselem to było tak, ze dwa razy przeszłam się do pokoju rozłożyć na łóżku, regeneracja i powrót ![]() Kate Noir piękny ten otulacz! Co do wesela...no tak jak wyżej napisałam, poszłam z dwa razy się wyciągnąć i dałam radę. Położyłam się coś ok 2giej już spać. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Co do lewatywy - wyczytałam, że u mnie w szpitalu na życzenie pacjentki, więcej się pewnie dowiem na SR ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
Jak zdążycie to polecam lewatywe zrobić w domu.Ja dostalam na chwilę przed porodem i gdybym się nie uparla że idę natychmiast do wc to bym się wyproznila na łóżko porodowe...Do końca zaciskalam zwieracze bo balam się że coś mi wycieknie.Pamiętam że nawet krzyczałam położonym że nie będę parla bo się skupkam 😁 Teraz wydaje mi się to zabawne ale wtedy nie było mi do śmiechu. Tak w ogóle to położyli mi na sali jakaś patologię, .urwy w co drugim zdaniu lecą...Jeszcze pijani goście do niej przychodzą.Położne już dwa razy wypraszaly ale dalej krążą wycieczki...Muszę pilnować swoich rzeczy bo boję się że zginą.
#1719 |
nibyżona
|
Pościel i kumple dla Tymka
![]() ![]() ![]() i strasznie mnie zaskoczyła babeczka bo przez zamieszanie później mi wysłała paczkę i w przeprosiny dorzucila kocyk ![]()
#1720 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
LittleHope uwielbiam sok z winogron
![]() ![]() Marrtikrksuper, że wizyta udana ![]() Cherry mega komplet ![]() Ja w końcu zamówiłam bawełnę +minky i zaadresowałam dostawę na babcię ![]() ![]() U mnie z pocztą jest strasznie! Czasem mam tylko awizo, albo i nawet zapomną go wrzucić do skrzynki. Nawet poleconych nie przynoszą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
nibyżona
|
Zamawialam u tej babeczki
https://www.facebook.com/pracownianimi/ ![]() Kate no co Ty? A zglaszaliscie to? Mi jak się zdarzyło parę razy coś takiego to skargę złożyłam i potem listonosz przychodził błagać żeby ja cofnąć. I się zgodzilam głupia, bo obiecał że już będzie ok itd. I co? 3msc minęło i kolejną skargę pisałam ale już go w nosie miałam ![]() Libra kurczę to nie fajnie :/ Martik super ![]()
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ ![]() Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2017-09-06 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Wtajemniczenie
|
A ja się boję robić lewatywę w domu, bo miałam raz robioną w szpitalu i trochę to trwało zanim wyczyścilo mnie do końca. Boję się przyspieszenia akcji porodowej i tego, że przykra niespodzianka w postaci 2 zdarzy się w aucie 😂 czas trwania akcji u każdej jest inny, jedna zdąży się ogolic zrobić lewatywę i jeszcze film obejrzeć a druga urodzi w aucie 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
Marrtikrk to ty jeszcze sobie pochodzisz w ciąży:P Dobrze,że wszystko ok
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-09-06 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
Cherry, ale fajna ta poducha z uszami
![]() Lotso, jak tam u Ciebie? Jeju dziewczyny nie wiedzialam, ze juz praktycznie nie moge chodzic... dawno dalej nie bylam, tylko po domu, albo autem do sklepu ale nic wiecej. Dzis poszlam piechota do Lidla i wracalam w takich bolach.. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kupilam w koncu pajaca na wyjscie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do lewatywy, ja zapakowałam jedną enemę do szpitala. Ale czy zadziała to zobaczymy. Moja koleżanka, która rodziła kilka dni temu miała robioną lewatywę, ale nie pomogło, bo i tak popuściła. Także już uprzedziłam męża, że jako świadek porodu musi być przygotowany na taki wypadek ![]()
![]() |
#1729 |
Wtajemniczenie
|
Ja też powiedziałam mężowi o 2 na sali porodowej 😁 zbytnio się nie przejął 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 |
Rozeznanie
|
Ja gdybym jakims cudem miala rodzic sn to zdecydowanie chcę lewatywę. Polozna na sr mowila ze mozna kupic zestaw w aptece i zrobic sobie w domu. Ale czy to czlowiek zdazy?
![]() Powiem Wam,że wyczynem jest dla mnie umyc glowe nad brodzikiem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie dziś też dopadł długi spacer i jednak był za długi... Bo nadal nie czuję się super. Brzuchy małe czy duże a i tak nie jest lekko. Nie oszukujmy się. Każda coś przytyła no wydajność organizmu spadła. Wiecie jak stękam podnosząc się z podłogi? Wczoraj myślałam sobie kurde jakby kobiety w ciąży tak się podnosiły non stop jakby z przysiadem, przy brzuchowym obciążeniu jakie tyłki bylyby kształtne, i nogi ![]() A po chwili użyłam mózgu i pomyślałam, że żadna z nas chyba nie jest w stanie tego robić non stop ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś aktywnie, wicie gniazda mi się chyba włączyło 😁
Łóżeczko skręcone, przemeblowanie u synka też, kolejne rzeczy wyprasowane, następne się suszą. A więc dzisiaj zaciskajcie nogi, bo pełnia jest 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1733 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny(pyt.do dziewczyn,ktore byly juz w ciazy),to prawda,że po ciąży włosy strasznie wypadają i w ogole są okropne?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zadomowienie
|
Zyje ale co to za zycie..😀😀ja wegetuje.nie zyje😊😊😊😊pisalam pare razy odpisywalam na posty i du.pa wyskakuje mi token a potem juz mi sie nie chce co chwila wylogowywac logowac wylogowywac logowac. Chce urodzic wstac i pracowac.na lezaco nie jestem w stanie😜
Holly mi po pierwszej ciazy bardzo lecialy wlosy.po drugiej nie ale wtedy kupilam sobie zapas ciazowych witamin i bralam ciagiem ciaza-polog.teraz tez nie przestane brac od razu |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jutro wizyta. Ciekawe ile mała waży. A ja pewnie pozamykana cała... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Raczkowanie
|
Po wizycie
![]() Mały waży 2398g, wszystko w normie, miałam pobrane gbs- mam zanieść jutro do laboratorium i jak zwykle infekcje mam. Dostałam skierowanie na krew, mam zrobić przed samą wizytą. 4 października mam kolejną i ginek powiedział, że mogę rodzić bo będzie 38tydzień hihi Nie straszcie mnie z tymi włosami, nareszcie mam takie ładne ach... moje pachwiny dziś umierają, a na zmiany skórne polecono mi maść cynkową, powinna wszystko wysuszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 |
Rozeznanie
|
Akinom gratuluje wizyty
![]() ![]() Ja wlasnie slyszalam o tych wlosach. Dlatego mam zamiar brac jeszcze witaminy po porodzie. Moze to chociaz troszke cos pomoze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1740 |
Rozeznanie
|
Ja mam średnie włosy i trochę się przyzwyczailam do tych pieknych dłuższych po witaminach. Ale też slyszlam,że po ciąży znów wracają
![]() Ale podobno właśnie warto brać jeszcze przez okres połogu te witaminki. Akinom0 to fajna waga. Hehe, ty wizyta 4 a tu kilka z nas ma termin na ten dzień:P Ja jutro wizyta😍 na 12:40. Oby dobre wiadomości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.