Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-14, 08:45   #1711
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

hehe jakos sie nie boje , jestem wprawiona w bojach z Oliwką, ale oczywiscie nie mam nic przeciwko tej jej nadspodziewanej grzecznosci, może juz spokojnie tak zostac .
A Alienka z Wiką to bym chetnie na żywca spotkała , moze kiedys sie uda jakies spotkanko matczyne wykroic
Kostko bidulko a gdzies sie tak zaprawiła - może na tym basenie, co?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 11:39   #1712
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Kostko bidulko a gdzies sie tak zaprawiła - może na tym basenie, co?
Wiesz, nawet nie myślałam gdzie, a może faktycznie na basenie , nie zastanawiałam się nad tym .
Ja też z miłą chęcią spotkałabym się z Wami na żywca . Z Meme spotkanie nie wypaliło . A tak a propo Meme nawet w weekendy się juz nie pokazuje , a szkoda.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 12:37   #1713
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Meme robotą zawolona. Mam z nią stały kontakt. Filip super gość próbuje już wstawać
Kasiulka super że Oliwka tak wygrzeczniała aż ci zazdroszcze
Kostka kuruj się oby tylko Natalka tego nie złapała. Wkleisz nam jakieś nowe zdjecia?
Kupiłam dzisiaj Julce biszkopty bezglutenowe. Ale wcinała. Nie zazdroszcze jak ktoś jest na takiej diecie. Takie produkty są koszmarnie drogie.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 12:51   #1714
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Witajcie!
Ale się na sprzątałam jeszcze tylko jedno okno mi zostało, ale dziś mi się już nie chce ide zaraz na spacerek bo dziś jeszcze nie byłyśmy a taka ładna pogoda ale teraz śpi i mam chwile wolną
Joasiaa a to jakieś specjalne dla dzieci te biszkopty? Bo widziałam kiedyś jakieś dla dzieci ale od 10 miesięcy.
A dajecie już może chrupki kukurydziane bo ja jeszcze nie próbowałam ale musze kupić i spróbować
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 13:10   #1715
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Hania od 10 miesiąca są Miśkopty bobovity, one są z glutenem. Te co ja kupiłam to są normalne biszkopty tyle że bezglutenowe, wprowadza się je jak dziecko toleruje żółtko. Ja się raczej stosuje do schematu żywienia bo miałam przypadek wśród znajomych, że dziecko czteromiesieczne dostało bułkę i jest bezglutenowcem do końca życia Julka nie ma alergicznych objawów ale po co mam jej zaszkodzić.
Julka słabo gryzie więc z chrupakim jeszcze nie próbowałam. Jak się nauczy mielić na biszkoptach to kupie jej chrupki.

Stary 2006-09-14, 13:48   #1716
agika11
Zadomowienie

hej mamusie,
U nas wszystko w porządku staram się wpaść w nowy rytm dnia. Ciężko idzie, no ale z każdym dniem lepiej. MAły chyba już polubił żłobek, albo jest mu wszystko jedno, czy jest z mamą czy z jakąś inną osobą. Jak go odbieram to szczerzy swój bezzębny uśmiech do pań opiekunek . Więc chyba mu nie jest źle. Dziś jednak się wydało, że ten mały spryciarz usypia tylko jak go kołyszą w wózku. A on w domu zasypia odłożony do łóżeczka bez żadnego lulania. Ale się mały wykorzystywacz pań opiekunek znalazł .
Joasiu - ślicznie JUlcia wygląda w czapeczce do chrztu. Już sobie wyobrażam ją w dniu chrztu. CZekamy na fotki z utęsknieniem . Jednak jest również w tym inny urok jak starsze dziecko jest chrzczone. Nie wiem jak opisać co mam na myśli.
Kostko i zdrowiej szybko. JA jak miałam katar to przez 2 dni chodziłam z pieluchą na nosie by młodego nie zarazić.
Idę się zdrzemnąć trochę, bo nie daję rady

buźka
Stary 2006-09-14, 14:01   #1717
kasiulka
Zakorzenienie

a oto moj obiecany królik ...sesja zdjeciowa trwała krótko, a jak sie skonczyła pokazuje zdjecie nr 3 . Modelka była zmęczona i poszła w kimono
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krolik.jpg (45,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krolik1.jpg (54,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krolik2.jpg (55,0 KB, 31 załadowań)

Oliwka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-14, 14:16   #1718
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Ale czad Kasiulka normalnie wypas

Stary 2006-09-14, 14:19   #1719
agika11
Zadomowienie

Ale super czapunia Super Extra
Stary 2006-09-14, 14:44   #1720
kasiulka
Zakorzenienie

czapka jest firmy Broel (polskiej) - kupiłam ją na allegro za pare groszy uzywaną, ale własnie weszłam na strone firmy (tylko trzeba sie zarejestrowac) i zwariowałam na widok tych czapek . Ale drogie są
www.broel.com.pl

Oliwka
Stary 2006-09-14, 15:19   #1721
ewunia2
Zadomowienie

Kasiu ale twoja niunia fajnie wygląda w tej czapce- normalnie cudo
Stary 2006-09-14, 15:38   #1722
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

hello kobietki. kasiulka narzeka ze cisza ale jakos tak tez to zauwazylam. no ze mna jest coraz gorzej. TZ wraca zmeczony do domu i wychodzi tak ze sama zajmuje sie domem, dzieckiem czyli wszystko na mojej glowie. a jeszcze w tym tygodniu jeszcze tesciom robie spis roczny towarow z faktur. jest tego troche a biorac pod uwage ze robie to u nich na komputerze w domu i biegajaca Wikule to normalnie dziwie sie ze jeszcze chodze na wlasnych nogach. Wiki niby nie zasypia pozno bo na ogol o 21 jest juz uspiona ale nauczyla sie ze w nocy tak o 4 budzi sie i do tej pory kreci i mruczy w lozeczku az ja do naszego lozka nie przeloze. efekt jest taki ze TZ rozwalony wygodnie spu Wiki oczywiscie tez a ja tylko glowa i tylkiem na lozku bo reszta w powietrzu.dopiero o 6 jak TZ wstanie do pracy przekladam Wiki na duza poduche i wreszcie moge polezec jak czlowiek bo juz i tak o snie nie ma mowy. a o 8 Wiki juz po glowie i brzuchu mi skacze.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 18:56   #1723
Alien
Wtajemniczenie

Kasiulka swietne foty Oliwki w czapce od usmiechu po płacz. Chcialam wejsc na ta stronę ale jak zoabczyłam, ze trzeba sięrejestrować to mi się odechciało ale u nas jest jeden sklep gdzie są czapki z Broela, sama tam kupowałam Wice na lato czapusie, musze sie tam wybrac i zobaczyc jaka jest dostawa w czapakch na jesien i zime.

Tiaara

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 19:05   #1724
kasiulka
Zakorzenienie

Alienku to looknij sobie - skopiowałam zdjecia kilku co mi sie podobają, mam nadzieje ze nie pójde za to siedziec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bro.jpg (9,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bro1.jpg (10,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bro2.jpg (19,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bro3.jpg (9,3 KB, 4 załadowań)

Oliwka
Stary 2006-09-14, 19:33   #1725
kasiulka
Zakorzenienie

no i masz d*pa blada, zas sama siedze w wątku. Wyrabiam za Was 500 % normy. Co Wam dzieci płaczą czy jak? . Moja Oliweira juz ululana dawno. Zjadła, wysłuchała usypianek bobasa i była ugotowana, poddała sie bez walki .

Eeeeee ide sobie paskudy, nie bede pisała.

Oliwka
Stary 2006-09-14, 21:00   #1726
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Kasiulko, kapitalną Oliwcia ma tą czapuchę i super w niej wygląda .
Te czapy są świetne, bardzo mi się podobają
Odgapiłam od Ciebie pomysł i też obfotografowałam Natalkę w misiach które ostatnio dostała od babci (biały) i cioci z Bielska (niebieski). Prócz tego zdjęcie po jedzonku i podczas drzemki (niech ci nawet nie przyjdzie do głowy ściągać kocyka, bo się obudzę )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00497.JPG (48,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00500.JPG (75,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00502.JPG (89,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00504.JPG (70,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00505.JPG (62,1 KB, 29 załadowań)

Stary 2006-09-14, 21:11   #1727
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

no przyznam szczerze ze Wikula miala na poczatku swego zycia kombinezonik a'la krolik. mial przyszyta marchewke z przodu i krolicze uszy na kapturku, byl przesliczny. a teraz juz nie ma takich strojow dla starszych pociech. Kasiulka nie zlosc sie ze na s nie ma. dziewczyny po kolei wtryniaja sie do pracy a inne maja dzieci diabelki. tylko ty chyba masz spokoj i nie zapeszam ale gratuluje. bo moja Wiki to istny diabelek sie zrobila , od dwoch dni nerwowa jakas. ale stawiam to na wine zebow. zadkie kupki lekka temperatura i maruda straszna. normalnie rozpieszczone dziecko. ale coz trzeba by znalesc jakis poradnik dla matek dzieci starszych i zaczac czytac. alebo zaczac ogladac na tvn od niedzieli super nianie. jak ogladalyscie na dwojce to ten na tvn ma byc cos w tym stylu. ale znajac zycie polskie nie bedzie tak ciekawe. pozyjemy zobaczymy.

dobrych snow kobietki.

EDIT a ja taka sama czapeczke tyle ze rozowa kupilam za 23 zł na bazarkach w tamtym roku, i jeszcze miala przyszyte dwa kwiatuszki na przodzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b5.jpg (7,4 KB, 22 załadowań)
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-14, 21:19   #1728
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Ksiulka super te czapusie
Kostko Natalia super na tych zdjęciach
Stary 2006-09-14, 22:11   #1729
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

To ostatnia sesja Patrycji podczas zabawy w łóżeczku
Musze się wam pochwalic ide z koleżankami na chippendelsów Tż myślałam że się nie zgodzi,ale tylko troche pojęczał i odpuscił sobie bo juz mamy bilety powiedział że mogą nam z chłopakami zrobić show ale sie ubawiłyśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pati015.jpg (116,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pati016.jpg (103,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pati017.jpg (118,6 KB, 27 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-15, 07:11   #1730
kasiulka
Zakorzenienie

Heh Tiaaro ja sie wcale nie złoszcze, tylko chce was troche zmobilizowac do pisania zrzędzeniem . Ja mam ostatnio czasu pod dostatkiem, jak jestem w pracy to mi tesciowa poprasuje i z Oliwka na spacer wyjdzie, wiec tylko jakis obiadek upitrasze i gary umyje. Za jakis miesiąc sie juz chyba przeprowadzimy wiec sprzątac tez mi sie za bardzo juz nie opłaca , no a Oliwka tez wygrzeczniala wiec czas mam
Kostko boski Twoj mały miś , cudnie wygląda a ciuszki śliczne, takie puchate, uwielbiam takie rzeczy .
Haniu Twoja Pati juz sliczna duża dziewczynka , Oliwka jeszcze sama nie siedzi, za to nauczyla sie sama uruchamiac karuzelke, dzis nam rano zrobila pobudke . A chippendelsi - no coz - zazdroszcze , a pokażesz zdjecia?

Kostko ile razy na dobe Twoja Natalka je pokarm cyckowy? Oliwka je 3 razy bo noce ostatnio całe przesypia, zastanawiam sie czy to nie za mało

Oliwka
Stary 2006-09-15, 08:21   #1731
agika11
Zadomowienie

Ja staram się codziennie coś skrobnąć, no ale to już nie to samo jak się w domciu siedziało. Teraz piszę z pracy bo mam krótką przerwę.
Kostko - NAtalcia, trudno mi znaleźć oryginalne słowa, więc napiszę tylko ślicznie wygląda. A ta poważna mina jak je to mnie rozwaliła
RZeczywiście HAnia wygląda na dużą dziewczynkę. BArdzo ładna i jak ladnie siedzi - ja nie mogę się już doczekać, aż KAmil będize siedział i bawił się samodzielnia. No i umiał usiąść z pozycji leżącej. Teraz siedzi, ale muszę go asekurować bo traci równowagę jeszcze.
Dziś moje chłopaki zostały razem w domu. Mąż wziął dzień urlopu i został z Kamilkiem. Ale im zazdroszczę. Dzwonię do domu, a tam FAsolki na cały regulator Ale zrywam się o 12 i jadę do nich. Dzisiaj pojedziemy do lekarza, bo małemu utrzymuje się lekki katarek, ale już coś długo trwa. MAm wrażenie że mu się pogłębia - pewnie przez żłobek - więc wolę zapobiegać niż potem leczyć. Zobaczymy co powie.
trzymajcie się
Stary 2006-09-15, 08:27   #1732
ch_aga
Zadomowienie

Agiko -- nie wiem czy czegoś w powietrzu nie ma bo mój Mateuszek ma katar, kaszel i lekką gorączkę. Wczoraj byliśmy u lekarza, dostalismy kilka leków i dziś jest już dużo lepiej. Ale dużo dzieciaczków jest zakatarzonych.
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-15, 08:52   #1733
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziękuję za komplementy w imieniu Natalki
Kasiulko Natalka dostaje cycka 4 razy. Zamiast jednego dostaje zupkę i kolejnego, owoce (mus).
Jak się przebudzi nad ranem - cycek, o 8-mej - cycek. o 11-ej - mus, o 14-ej - zupka, o 17-tej cycek i o 19:30 cycek

Haniu, Pati duża śliczna dziewczynka . Tak ładnie już sama siedzi .

A Natalka wydaje mi się, że złapała katar , bo charczy niemiłosiernie. Ale dziwne bo nos ma czysty i przy jedzeniu (cycka) czysto oddycha, więc nie wiem skąd to charczenie. Chyba podjedziemy dziś do lekarza, jutro basen i boję się że jeśli faktycznie coś złapała to nie chcę ją doprawić jeszcze na basenie. Niech lekarz zadecyduje czy możemy jutro pojechać .
Jeśli nie będziemy mogli, to chcę odstąpić wejściówkę którejś z koleżanek z dzidziusiem, żeby wejście nie przepadło. Szkoda byłoby nie pojechać , ale zdrowie najważniejsze .

Stary 2006-09-15, 08:58   #1734
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Kasiulka jak nie zapomne aparatu to zdjęcia napewno pokarze

Fakt Patrycja bardzo ładnie już siedzi ale jest leń i nie chce nawet pełzać a o raczkowaniu już nie wspomne ale nie długo mamy wizyte kontrolną u rechabilitantki i może zaczniemy ja uczyć

Agika Patrycja jest duża waży prawie 9kg a może już i ponad i ma70 cm duża z niej kobitka rośnie
Stary 2006-09-15, 10:32   #1735
ch_aga
Zadomowienie

Czy karmiąc piersią mogę skorzystać z solarium i jak często :?: Jeśli tak, to jak zabezpieczyć piersi a jeśli nie to może polecicie mi jakiś sprawdzony balsam brązujący lub samoopalacz :?: Zależy mi przede wszstkim na wyrównaniu koloru na dekoldzie bo mam białe paski na ramionach od biustonosza :?:
Stary 2006-09-15, 11:53   #1736
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

chaga z tego co ja wiem to niema przeciwskazań, ja karmie i tez chodze na solarium a raczej chodziłam przed wakacjami tak 2-3razy w tygodniu po 10minut
Stary 2006-09-15, 13:35   #1737
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny widziałyscie ta najnowszą reklame Pampersów? Rany jak mnie smieszy ten dzidzior z wystającym brzuszyskiem, ma zęby jak wiewiór ... aż sie boje ze Oliwka tez bedzie takie miała

Wiem, wali mi na dekiel, ide se już...

Oliwka
Stary 2006-09-15, 20:18   #1738
agika11
Zadomowienie

Ch_aga z tego co wiem nie ma przeciwwskazań - więc korzystaj
KAsiulek jeszcze nie widziałam tej reklamy - muszę przyczaić
Byliśmy u pediatry dziś i KAmilek ma lekkie przeziębienie, albo jak się pani doktor wyraziła początek przeziębienia. Dostał 2 syropki i wapno. Mam mu też oczyszczać nosek i zakrapiać solą morską. Kupiłam tą FRidę i naprawdę nieźle wyciąga katarek. PAni doktor kazała zwiększyć dawkę witaminy C - ja uzywam w Cebionie - po 7 kropel 3 x dziennie. MAm nadzieję, że mu przez weekend przejdzie i że to jeszcze nie wpływ żłobka - skoro piszecie, że wasze maluszki też zakatarzone. I w przychodni było strasznie dużo dzieci - pierwszy raz mi się przytrafiło, że tak dużo. Wkurzyłam się, że nie robią zapisów na konkretną godzinę, bo czekaliśmy ponad 1,5 godziny. Tzn. ja siedziałam i pilnowałam kolejki, a Tż wysłałam z małym na spacer co by w tych wiruskach nie siedział.
Muszę się wam pochwalić, bo jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu. Zarezerwowaliśmy sobie dzisiaj działkę budowlaną. I być może zamieszkamy kiedyś (ja liczę, że za 3-4 lata)w swoim domku. I wtedy drugi dzidziuś. No chyba,że będzie wcześniej to też będę bardzo szczęśliwa:ju pi:
Idę kąpu kąpu.
Miłego weekendu
Stary 2006-09-15, 20:40   #1739
ch_aga
Zadomowienie

Agika -- działeczka, super sprawa
My też mamy miejsce na działce obok rodziców ale niestety funduszy brak Ale może kiedyś ... Nigdy nic nie wiadomo
Pozdrawiam
Stary 2006-09-16, 06:56   #1740
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cześć dziewczyny troche sobie poczytałamśliczne te czapusie Oliwki i Julci wyglądają bąbowo , Kostko Natalka też rewelacyjnie śliczna jak zawsze piękne dziewczynki nam rosną . Haniu jestem w szoku jak ślicznie i stabilnie Pati siedzi mój leniuszek jeszcze nie siedzi
zadziera tylko tyłek i do przodu, ale jeszcze nie potrafi przy tym podnosić główki buszuje po całym łóżku oka nie można z niego spuścić .

Joasiu udanych i spokojnych chrzcin .

Agiko tylko pogratulować oby szybko szła budowa domku i powiększanie rodzinki i dużo zdrówka dla Kamilka .

Kostko zdrowiej niestety, ale ja znowu jestem chora zachciało mi się zimnych jogurtów i piwka i dużo zdrówka dla Natalki .

Teraz napisze co u nas . Mati jest strasznie niegrzeczny i marudny dziąsła swędzą go niesamowicie czasami szału dostaje i ja razem z nim. Chyba idą mu zęby, ale ja nic nie widzę jeszcze codziennie zaglądam mu do paszczy, a tam nic nie widać . Miałam bardzo ciężko podczas tego tygodnia Mateusz ciągle tylko na rękach, a jak nie to krzyk i płacz, a ja dla spokoju, bo mam babcie chorą w domu go ciągle brałam na ręce, więc teraz on już sam nieusiedzi. Były wieczory, że nie dawał się brać nikomu na ręce tylko do mnie. Wszystkim płakał więc się umęczyłam. Nie karmie już cyckiem więc w nocy muszę biegać z butlą, on płącze i się kręci . Moja mama jeździła do dentysty więc popmagała mi przy małym tylko wieczorem przy kąpieli i w nocy jak robiłam małemu mleko. Druga babcia nie wykazywała zbytnio inicjatywy myślałam, że będzie chciała biegać z małym na spacerki, ale jak nie poprosiłam to ona sama nie pomyślała, a po pół godziny dziennie zabawy w domu to nawet nie zdążyłam odsapnąć. Ona woli już chodzące i mówiące dzieci. Raz wzieła mi go na spacer koleżanka to nie wiedziałam w co ręce włożyć, ale odsapnełam. Wczoraj przyjechał już tż mały go nie poznał, ale po godzinie już szczeżył do niego bezzębną paszczę no i mogę w końcu odetchnąć . Wyszliśmy wieczorkiem do knajpki na piwko Mateuszek spał grzecznie w domu. Joasiu mam prośbę napisz mi jak możesz plan karmienia Julki .
Ja daje rano mleczko(pije bardzo mało czasmi nawet starcza mu 50ml ) później kaszkę wobiada 12.00-13.00 zupkę po trzech godzinach mleczko, później jabłuszko, a jak się uda deserek(przestały mu smakować i musy też ) pózniejn mleczko i na kolacjke kaszka i idzie sapć. Zasypia wieczorem sam ja się przytulam tylko do niegi i kończe jego kaszkę .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości